2022. június 26.
Címlapra!
[
Regisztráció
] [
Profil szerkesztése
] [
Beállítások szerkesztése
] [
Keresés
]
[
Magánüzenetek
] [
Felhasználók listája
] [
Bejelentkezés
]
Üzenetküldés
Minden
regisztrált
felhasználó indíthat új topikot és küldhet új üzenetet ebbe a fórumba.
Felhasználó:
Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenet:
2017-09-16 10:53, Vasi Ferenc Zoltán: - ÁRNY-ÖRÖKSÉG V. Az apám – az Apám. Holta után is, az újságképen, vonásai rendezettségében szemüvegszár nélkül félrebillenten ülve, fehéringben mandzsettával, ujjai kosarában cigarettával - túl a fénykép szélein, az űrben – az apám – az Atyám. Fiamnak ismeretlen! Magyarnak: holt katona. Postásként alakja hűségeskü – családunkra szellemet vet. + Minden elszállt halálával? + Örömei-mérgei gondolataimban ott motoszkálnak, s félek – tudom! –, nem állnék meg tekintetében: nagyszülői házunkat, s Anyaszentegyházunkat nem úgy vigyáztam, mint a szentek s küszöbőrzők. A lépcsőn is botlana lábam – mert kihullottam az örömösnek tűnő, fészkül szolgáló kotlóskosárból. Földön ténfergő giliszta vagyok, - ahogy egy néni nevezett… meg miegymásnak. Én áltatva, kábán a felnőttkori árvaságára fogja, hogy rosszul áll szénája s kifordult az útra, akinek sorsa esze rúdját lejtmenetre állította--- + Ki vétlen? Én bizony nem! Ki tékozolt hiába? Viselte mások uralmát, s magára maradva tűrte, hogy feszül nyakára a „Sas” katonai derékszíja--- + Veszteségek árán, sűrű grimaszokkal félelem bénított – + Szeretetlenül jegyzett álmaim vázlatfüzetei tűzre vettettek--- (tette, mert tehette, volt rá ösztöne, érve, kakukk-mód a házunk kitúrta magának, kicsínyesítette az újdonsült gazda saját családjának, s a berendezést szétzúzta) + Legyen aztán vége! Hallgass! Apád képe előtt – mondaná nagyanyám – mint Szent Imre-oltár felé hajolva térden kőig--- Tiszteld az isteni akaratot, talán ez rendeltetett! Tiszteld az élhetőt, maradt még éltető kedv, vesztesként viszed tovább, míg szemeid függönye le nem szakad, szét nem fut, el nem lebeg. Úgyis azt mondják hátad megett: Hagyd, ez olyan elvont, de inkább hasadt,mint az atom! Elmekórtani eset! És közönyös! Az élete és mindene csupa szenny. Putriba vele! Ámen? -
Beállítási lehetőségek:
Nincs engedélyezve HTML ennél az üzenetnél.
Nincs engedélyezve
Smilies
ennél az üzenetnél.
Mutasd az aláírást
(az aláírást a Profil beállításánál adhatja meg)
Topik áttekintése
Irjon nekünk!
-
Impresszum
-
Médiaajánlat
-
Súgó
MagyarOnline.
net
© Minden jog fenntartva! 2002-2006