2022. július 06.
Címlapra!
[
Regisztráció
] [
Profil szerkesztése
] [
Beállítások szerkesztése
] [
Keresés
]
[
Magánüzenetek
] [
Felhasználók listája
] [
Bejelentkezés
]
Üzenetküldés
Minden
regisztrált
felhasználó indíthat új topikot és küldhet új üzenetet ebbe a fórumba.
Felhasználó:
Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenet:
2015-10-16 16:57, gvirag: - Mivel nagyon megöregedett az Öreg Halász Hemingway regényében már csak oroszlánokról álmodott... Valahogy így vagyok én is. Csak nekem életem egyes epozódjai tűnnek elő meglepő élességgel és hitelességgel. Régen feledett dolgok ezek, aztán előjönnek, mintha csak ma történnének velem. Az éjjel Balatonfüreden jártam a Kenese ötvenes cirkálón: Csillagtúra verseny volt. 24 órás verseny, a Balaton 23 kikötőjéből lehetett rajtolni, de Almádiba volt a befutó. Pontverseny volt. Számított a megtett kilométer, a kikötések száma, az áthajózás a szoroson, stb. és pontot adtak ha a legénységen felül egy fiatal versenyzőt is vitt a hajó. A Kenese engem vett fel a fedélzetére mivel új belépő voltam. Füreden rajtoltunk. Egész éjjel nagy vihar volt, fütyült a szél a spannerek között, még a lavórban is tarajos hullámok voltak. Reggel aztán egy órát halasztottak. Kilenc előtt kiküldtek a bocival megtudandó, hogy lesz-e további halasztás. Fehér porcellánban felléptem a hajóra, hátra sem fordultam csak megkötöttem a bocit. Az meg elszabadult és sodorta kifelé a szél a kikötőből. Volt pánik rendesen. Komótosan levetkőztem gatyára, hajtogattam a fehér nadrágomat, ingemet, a helyzet meg fokozódott. Ugorj már! Elviszi a szél! ugorj már!... - mély itt a víz? (naná!, kettő húsz volt a hajó merülése) - mély, mély ugorj már! - de én nem tudok úszni! Ennek frenetikus hatása lett. Megindultak, hogy megöljenek. Persze ugrottam azonnal. Száz métert akkor perc körül úsztam, hamar beértem a bocit. Mire visszaértem fetrengtek a röhögéstől, midegyik azt mesélte milyen hülyén nézett ki - a másik... Este aztán úgy döntöttek, hogy az állandó legénységhez tartozok. Így debütáltam a Kenesén 1953-ban. Három évig jártam a hajóval, ezalatt sok szép versenyt futottunk, gyűjtöttük az érmeket. -
Beállítási lehetőségek:
Nincs engedélyezve HTML ennél az üzenetnél.
Nincs engedélyezve
Smilies
ennél az üzenetnél.
Mutasd az aláírást
(az aláírást a Profil beállításánál adhatja meg)
Topik áttekintése
Irjon nekünk!
-
Impresszum
-
Médiaajánlat
-
Súgó
MagyarOnline.
net
© Minden jog fenntartva! 2002-2006