2022. május 22.
Címlapra!
[
Regisztráció
] [
Profil szerkesztése
] [
Beállítások szerkesztése
] [
Keresés
]
[
Magánüzenetek
] [
Felhasználók listája
] [
Bejelentkezés
]
Üzenetküldés
Minden
regisztrált
felhasználó indíthat új topikot és küldhet új üzenetet ebbe a fórumba.
Felhasználó:
Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenet:
2005-05-07 19:37, eRPeti: - 2005-05-05 14:23, Noémi: - Sziasztok. Szia Noémi. Bizony kemény kérdéseket teszel fel, de ezeknek itt a helye.Viszont a válaszok is kemények rá.
Én a "Hol vagyunk otthon?" kérdésre azt válaszolnám, hogy én " Itt vagyok itthon és oda megyek haza!"...De, sajnos, mindkettönek van egy elkeserítö szépséghibája: az itteniek (Németországban élek) még 7 év után sem akarnak úgy befogadni, hogy itt vagyok itthon és az az érzésem, hogy örökké csak egy "érdekböl idejött keleti blokkos"-nak fognak tekinteni.
Tulajdonképpen mire számitottál.Abszolút idegen és "jött-ment" vagy valójában is és ezzel nem bántani akarlak.Csak gondolj bele, ha a szülőföldeden mondjuk városban születtél és éltél sokáig, aztán egyszercsak a sorsod vagy a kivánalmad szerint elmész lakni egy másik vidékre, de még mindig a szülőföldeden.Vajon ott a helyiek szemében nem leszel jött-ment? Tehetsz bármit, élhetsz mégoly tisztességesen, konfliktus helyzetben a szemedbe fogják vágni, hogy te csak egy "gyütt-ment" vagy és jobb lett volna ha ott maradsz , ahonnan jöttél.És fordítva is igaz a dolog, ha vidékről kerülsz városba, mindig is betolakodó leszel. Ez a helyzet még fokozottabban jelentkezhet egy nyelvileg , kultúrálisan és mentelitásban is különböző népek között. A " jurta szellem"-hez szokott közép európai lelkünk fázik a hideg és rideg nyugati hozzáállástól. Bizonyára lesznek akik ellenpéldával fognak élni, de a többség. aki képes reálisan és őszintén szembe nézni a vele történtekkel, hasonló érzésekről számolnak be. Ez nem jelenti azt, hogy nem lehet így élni, alkalmazkodni kell, fel kell venni " az én házam az én váram" lelki állapotot és tenni a dolgunk az adott körülmények között is. Gondolom te is így teszel, csak éppen ez a topic különleges hangulata sarkallt ezekre a talán lelked mélyén megfogalmazott gondolatokra.De nézzük a másik oldalt.
Otthon ( Délvidéken) pedig még a valamikori jóbarátok magatartása is olyanná lett velem szemben, mintha elárultam volna öket, a szülöfalum, a hazám, vagyis már nem fogadnak be.
Nézz magadba, de őszintén és ne is add ki, amit ott látsz. Hát nincs igazuk? Nem hagytad el őket az akármilyen más csak nem olyan jövő kedvéért? Vajon ők a délvidékiek, akik helyzete sokkal nehezebb ma mint bárki határon túlinak, nem érezhetik azt jogosan , hogy elárultad őket, hogy minden egyes emberrel , aki elhagyja őket , duplán gyengülni érzik magukat? Nem...,dehogy akarok lelkiismeret furdalást okozni neked! De ezzel az érzéssel számolnod kell továbbra is. Persze teheted azt is amiben nyugati sorstársaid egyike-másika mesteri szintet ért el, hogy jól körbe sáncolod magad tetszetős magyarázatokkal és mindenkit hibáztathatsz a sorsod vagy érzéseid alakulásáért és ha sokáig mondogatod, igazság lesz belőle. Ami meg a sáncon kívül van az talán nem is igaz. Tudom szavaim kemények, de azt is tudnod kell , hogy nem bántásnak szántam csak ezek és így fogalmazódtak meg bennem írásod olvasása után.
...Hát akkor most mit mondjak, hol vagyok otthon?...
Erre a kérdésre már magad válaszoltál, ott ahol az otthonod van. Üdvözöllek budapestről. Péter. - -
Beállítási lehetőségek:
Nincs engedélyezve HTML ennél az üzenetnél.
Nincs engedélyezve
Smilies
ennél az üzenetnél.
Mutasd az aláírást
(az aláírást a Profil beállításánál adhatja meg)
Topik áttekintése
Irjon nekünk!
-
Impresszum
-
Médiaajánlat
-
Súgó
MagyarOnline.
net
© Minden jog fenntartva! 2002-2006