2022. május 24.
Címlapra!
[
Regisztráció
] [
Profil szerkesztése
] [
Beállítások szerkesztése
] [
Keresés
]
[
Magánüzenetek
] [
Felhasználók listája
] [
Bejelentkezés
]
Üzenetküldés
Minden
regisztrált
felhasználó indíthat új topikot és küldhet új üzenetet ebbe a fórumba.
Felhasználó:
Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenet:
2005-05-08 00:10, Pompéry Berlin: - 2005-05-05 14:23, Noémi: - Kedves Noémi, minden külföldre került ember életében visszatérő és ismétlődő problémáról szólsz, amely - legalább is a beilleszkedést illetően az új helyen - általában az idő előrehaladtával enyhül. ...
az itteniek ... még 7 év után sem akarnak úgy befogadni, hogy itt vagyok itthon és az az érzésem, hogy örökké csak egy "érdekböl idejött keleti blokkos"-nak fognak tekinteni.
Őszintén szólva meglep, hogy 7 év után még mindig így érzed. Hasznos lehet elgondolkozni azon, hogy a.) valóban "ők" nem akarnak-e befogadni Téged és/vagy b.) esetleg Te érzed-e a helyi szokások egy részét még mindig idegennek: esetleg Te nem érzed magad Heidelbergben otthon, ill. jól. Ha b.), akkor mennyiben adod idegenkedésedet esetleg a környzeted tudtára. Nekem ilyen drasztikus elutasításban sose volt részem, de nem kérdőjelezem meg ennek lehetőségét. Viszont eleinte kb. másfél évig kutya rosszul éreztem magam és lehetetlennek tartottam "a német" szokásokat. Aztán felhagytam a 60 mio. német megváltoztatására irányuló törekvéseimmel és folyamatosan jobb lett a közérzetem. Szerintem nem engem utasítottak el személyesen, hanem itt egyszerűen ilyenek a játékszabályok. Érdemes továbbá elgondolkozni azon, hogy kik nyilvánítanak Téged keleti jött-mentnek, ez a környzetednek kb. hány %-át teszi ki és mennyire fontos neked ezek véleménye. A 30 év alatt engem is értek verbális atrocitások - összesen kb. 5-6 alkalommal -, de - ezek az emberek kivétel nélkül alulképzett, egyszerűen struktúrált, a szociális létra alacsony fokán álló egyének voltak, akiknek a váleményére számomra abszolút nem releváns, - az esetek száma elenyésző vagyis nem jellemző. Az összképhez és a Te integrációdhoz lényeges még a férjed hozzáállása.
Otthon ( Délvidéken) pedig még a valamikori jóbarátok magatartása is olyanná lett velem szemben, mintha elárultam volna öket, a szülöfalum, a hazám, vagyis már nem fogadnak be.
Ez ugyan fájdalmas, de inkább az otthonmaradottak hiányzó nyíltságát igazolja. Ez az elhagyás, árulás, "itt élned s halnod kell" szemlélet a 21. században enyhén szólva idejét múlta. Ezek szerint ezer évre visszamenőleg mindenkori elődeink javarésze szintén hazaárulónak minősülhet, ugyanis a Kárpátmedencében ma az Árpáddal jöttek ivadékai statisztikailag ugyancsak kisebbségben vannak. Furcsa gondolat a nemzetpolitikai stratégiát az egyes emberektől számokérni, akik nem teremtik a körülményeket, hanem csak reagálnak rájuk. Tudom, érvelésem lehet bármennyire logikus, a 19. sz. nemzeti ideológiáján felnőtt és kevéssé mozgékony emberekre nincs hatással. -
Beállítási lehetőségek:
Nincs engedélyezve HTML ennél az üzenetnél.
Nincs engedélyezve
Smilies
ennél az üzenetnél.
Mutasd az aláírást
(az aláírást a Profil beállításánál adhatja meg)
Topik áttekintése
Irjon nekünk!
-
Impresszum
-
Médiaajánlat
-
Súgó
MagyarOnline.
net
© Minden jog fenntartva! 2002-2006