2022. augusztus 09.
Címlapra!
[
Regisztráció
] [
Profil szerkesztése
] [
Beállítások szerkesztése
] [
Keresés
]
[
Magánüzenetek
] [
Felhasználók listája
] [
Bejelentkezés
]
Üzenetküldés
Minden
regisztrált
felhasználó indíthat új topikot és küldhet új üzenetet ebbe a fórumba.
Felhasználó:
Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenet:
2005-04-07 10:15, szkyta: - Kedves Hunor! Igazad van! Itt tulajdonképpen be is fejezhetném az írásomat, de... Fredinek írt válaszomba Trianon úgy került bele, hogy a "nagy magyarkodást" említette. Tehát egyenlőségjelet tettem a nagy magyarkodás és Nagymagyarország közé. Lehet, rosszul értelmeztem a szavait, de elégszer hallom a környezetemben, hogy felejtsük el az elszakított nemzetrészeket, van nekünk nélkülük is bajunk elég. Negativitás... Ha valaki útun útfélen hangoztatja, hogy ő magyar, véleményem szerint kisebb hiba, mint megtagadni a nemzetet, sőt ellene cselekedni. Bár ma ez a sikk (Lásd Tabajdi Csaba és társa brüsszeli szavazását). Ez bizony annak a nyakatekert gondolkodásnak az eredménye, amelynek alapján az áldozat nevét kiírják, a bűn elkövetőét meg nem. (példámban az áldozatot nem keresték, a műsorvezető szenzációhajhász módon drámai hangon ecsetelte, hogyan erőszakolták meg a szerencsétlent, s nemcsak a teljes nevét mondta be, hanem a települést is megnevezte, ahol lakik! Az illető ma is műsorvezető.) Egészséges társadalomban, normális oktatási rendszert feltételezve a magyarkodás, mint olyan, fel sem merülhetne elítélendő vagy üldözendő cselekvésként. Egészséges nacionalizmus minden nemzetben van. Amelyikből hiányzik, vagy kinevelik belőle, megsemmisül. A túlzás természetesen káros, Ne felejtsük el azt a szabályt, hogy ha az inga valamerre kileng, akkor ki kell térnie ellenkező irányba is, míg végül nyugvópontra jut. Egy ilyen kilengésnek tartom a "magyarkodást" is, de a "magyarkodás" nem ok, hanem okozat. Szerinted miért nem léteznek a következő fogalmak a magyar köznyelvben: angolkodik, románkodik (pl. Funar), németkedik stb? -
Beállítási lehetőségek:
Nincs engedélyezve HTML ennél az üzenetnél.
Nincs engedélyezve
Smilies
ennél az üzenetnél.
Mutasd az aláírást
(az aláírást a Profil beállításánál adhatja meg)
Topik áttekintése
Irjon nekünk!
-
Impresszum
-
Médiaajánlat
-
Súgó
MagyarOnline.
net
© Minden jog fenntartva! 2002-2006