2022. május 24.
Címlapra!
[
Regisztráció
] [
Profil szerkesztése
] [
Beállítások szerkesztése
] [
Keresés
]
[
Magánüzenetek
] [
Felhasználók listája
] [
Bejelentkezés
]
Üzenetküldés
Minden
regisztrált
felhasználó indíthat új topikot és küldhet új üzenetet ebbe a fórumba.
Felhasználó:
Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenet:
2005-10-22 14:21, hunor: - 2005-10-22 14:04, K0ppany: - Na szia. Hohoho, ez eles nekiszaladas elsore Toled, de azert ilyenek hoznak nemi kis izgalmat. :wink: "szoljak mar bele enis mert latom nemsok valtozik a magyar nep mentalitasaban." Egy gyors kerdes: atolvastad mar az egesz topikot? Van fogalmad, hogy mirol esett szo eddig, mi a vitaindito cikk? Olvastad SOM a magyar kulturat alapos ismereterol bizonysagot tevo hozzaszolasait pl. a Kultura alatt? Ha veletlenul nem, akkor olvasni, olvasni, aztan felindulni. Ha meg olvastad, es ennek ellenere - akkor nem tudom, hogy mit irjak. :D "...szegyent hozni az erdelyi magyarokra?" En erdelyi szarmazasu magyarkent nem vagyok buszke, ahogyan Magyar Lany altalanositva irt a svedorszagi kulturol. "vagy a kanadaiak, nemetek, svedek szemeben (szerinted öket mennyire erdekli?...bevandorlo vagy aki elveszi a munkajat es jobban halad mint ö mert tud banni a penzzel. irigy rad es elkivan onnan)" Nanana, Te csak ilyennel talalkoztal? :D "es miaz hogy valtoztasson mentalitast az, aki magyarnak akar megmaradni?" Nem tunt fel, hogy mar nem errol volt szo, hanem inkabb a svedorszagi kulturarol? "mas aki megmarad annak aminek szuletett, nem felejti el multjat, kulturajat, anyjat, apjat, az hadd maradjon meg magyarnak. az teljes jogaban all mindenkinek." Itt a MONon senki nem vesztette el a multjat, a kulturajat, csaladtagjait se keresgeti senki a Keresem topikban, hanem a hozzaszolasok eppenseggel masrol tanuskodnak - a magyar kerdesek, kultura irant nyitott forumtagok, akik tobbsege ugyanolyan tiszteletben tartja, es torekszik a befogado orszag szokasainak, kulturajanak megismeresere. Nem gondolom, hogy ez a ketto ellentetes volna, kizarna egymast. "es hogy ki hoz szegyent kire? azt meg meg lehet beszelni. azzal, hogy nem apolod a magyar nyelvet, kulturat es a magyarsagot ugy altalaban, azzal csakis te hozol szegyent sajat magadra." Ez egy annyira megalapozatlan hozzaszolas, mely cafolatara kicsi olvasas utan konnyu lesz rajonnod. :D "a masik az ertelmisegihez tartozo csoport. ez a ket csoport nagyon is erezhetöen ket fele keppen erzi es eli az eletet idegen földön. amig az elsö csoport imadja es isteniti "uj" hazajat, a masik belatja a korlatokat amik köze betelepedett es egyaltalan nem erzi magat sem otthon sem tökeletesen elfogadva." Hu. :D Hu. :D Hu. :D Ezeket a gondolatokat meg honnan szerelted ide :-? Nem tunik ismerosnek, hogy ugy is lehet otthon lenni, hogy kozben megmarad az onazonossag? "a közös viszont a ket csoportban az, hogy amig a masodik csoport beismeri, hogy nem erzi magat otthon, addig a masik nem, viszont mikor eljön a szabadsag mindenki...jelzem MINDENKI megy HAZA...haza erdelybe. meg az is akinek itt vagy ott a "haza"....nem veletlen." :D :D :D "magamrol peddig annyit, 32 eves vagyok, 18 eve "nyugaton" elek, 2 felsöfoku vegzettsegem van, mindkettöt itt vegeztem, tökeletesen beszelem a nyelvet, otthonom van, autom van, semmiben nem szenvedek hianyt ...csak abban hogy mindez nem magyarok közt van meg nekem. en tuom a 2csoport közul melyikbe tartozom. Ti tudjatok?" Hu. :D Hunor -
Beállítási lehetőségek:
Nincs engedélyezve HTML ennél az üzenetnél.
Nincs engedélyezve
Smilies
ennél az üzenetnél.
Mutasd az aláírást
(az aláírást a Profil beállításánál adhatja meg)
Topik áttekintése
Irjon nekünk!
-
Impresszum
-
Médiaajánlat
-
Súgó
MagyarOnline.
net
© Minden jog fenntartva! 2002-2006