2021. január 23.
Címlapra!
[
Regisztráció
] [
Profil szerkesztése
] [
Beállítások szerkesztése
] [
Keresés
]
[
Magánüzenetek
] [
Felhasználók listája
] [
Bejelentkezés
]
Üzenetküldés
Minden
regisztrált
felhasználó indíthat új topikot és küldhet új üzenetet ebbe a fórumba.
Felhasználó:
Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenet:
2004-10-29 05:15, gvirag: - Lári fári nem kell várni, frissen jó a csók... Nagy születésnapi tortát készítettem tegnap és rengeteg tojásfehérje maradt. Abból készült ez a szakasztókosár habcsók. Na ebben aztán van cukor rendesen! A kávé kanadai? Nagyon jó keverék és elég erős is. Köszönöm. Ma kaptam egy levelet kedves örmény kolléganőmtől. A stepanakerti fegyveres összetűzések óta hallgatott. Azt hittem megsértődött, de most úgy látszik mégsem. Történt ugyanis: A nyolcvanas években jártam ott nyolc alkalommal is. Talán a harmadik látogatásom alatt Gréta (álnév) azt kérdezte, akarom-e megnézni a Katolikosz (Katolikosz ugyebár az ecsmiadzini örmény egyházfő) nyári rezidenciáját. Maga a rezidencia az obszervatórium felett volt néhány száz méterrel, olyan kétezer méteres magasságban. Ídőm volt bőven, hát menjünk. A hely valóban csodálatos, szemban az Ararát, a kertet átszelő patak vízesése, dús növényzet szemben a környezet kősivatagával, szép és tágas modern épület, abból az utolérhetetlen szépségű vulkáni tufából, amely a lordok háza homlokzatát is borítja (érdemes volt Londonig szállítani(!)). A legfelső szinten volt a Katolikosz hálószobája. Széles franciaágy, felette középen egy újságból kivágott Mona Lisa kép, ócska kis fakeretben. Már ez bosszantott. Gréta meg sorolja a Katolikosz, első Vazgen életrajzi adatait. Született 1906-ban Romániában Gehrlában... Gehrla nem más mint Szamosújvár és 1906-ban Magyarország! Ez aztán annyira ingerelt, hogy meg is jegyeztem, a Katolikosz akkor magyar(!) és a részletekről is felhomályosítottam a Hölgyet. Megharagudott. Azért visszaköszönt, de többet nem hívott sehová. Néhány év mulva ismét Bjurakanban voltam. Volt ott négy francia vendég is Marseille-ből. Kirándulni vitték őket Ecsmiazinba és meghívtak engem is, csevegjek csak a franciákkal. Mikor az aranyhacskár előtt álltunk, bejött a Katolikosz két kispappal, franciául köszöntötte a vendégeket, elmondta hogy a hacskárhoz felhasznált negyven kiló arany egy marseille-i kereskedő adománya és így nem engedheti el őket egy szerény ajándék nélkül. Aztán az egyik ajándékot a kezembe nyomta. Mondom, elnézést kérek de ő a francia - mutatok a mellettem álló fiatalemberre - én magyar vagyok. - "Magyar tetszik lenni? Én is tudok néhány szót magyarul, mert én Szamosújváron születtem". Szépen tisztán mondta - magyarul. Engem is fejbevert ez a "tetszem lenni", de Gréta azt hittem elájul. Ettől kezdve került mint a bélpoklost. Most írt. Jót tett neki a nyugdíjazás, erről értesített. -
Beállítási lehetőségek:
Nincs engedélyezve HTML ennél az üzenetnél.
Nincs engedélyezve
Smilies
ennél az üzenetnél.
Mutasd az aláírást
(az aláírást a Profil beállításánál adhatja meg)
Topik áttekintése
Irjon nekünk!
-
Impresszum
-
Médiaajánlat
-
Súgó
MagyarOnline.
net
© Minden jog fenntartva! 2002-2006