2022. május 18.
Címlapra!
[
Regisztráció
] [
Profil szerkesztése
] [
Beállítások szerkesztése
] [
Keresés
]
[
Magánüzenetek
] [
Felhasználók listája
] [
Bejelentkezés
]
Üzenetküldés
Minden
regisztrált
felhasználó indíthat új topikot és küldhet új üzenetet ebbe a fórumba.
Felhasználó:
Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenet:
2010-07-20 03:23, Tinkmara: - A Külföldön Élő Magyarok Blogregisztere azért jött létre, hogy segítse a külföldön tartózkodó magyarok tapasztalatcseréjét, baráti kapcsolatok létrejöttét. A hazától, családtól, szülőktől, barátoktól távol élők gyakran kezdenek blogírásba, hisz ez a leggyorsabb módja annak, hogy az otthoniakat tájékoztassák, mi is történik velük a messziben. A bloggal időt lehet spórolni, hiszen így nem kell mindenkinek külön levelet, e-mail-t írni és a képeket is könnyen meg lehet osztani szeretteinkkel. A blogírás magány elleni orvosság is, hisz távol a családtól, barátoktól bizony dolgozik a honvágy és új barátságokat kialakítani nem könnyű. Az idegen ország csak lassan válik otthonná, és a magyar szavakat semmi sem pótolja igazán. Az eleinte felszínes kapcsolatok nem nyújtanak megfelelő támaszt a bánatban, az örömben, akkor pedig főleg nem, ha éppen tanácsra, segítségre van szükség. Ilyenkor jól jön egy barát, aki lehet, több ezer kilométerre él a világ másik végén, mégis ugyanazokkal a problémákkal küzd. A blog mindeközben hírérték is, hiszen az idegenben történt politikai, társadalmi, kulturális események óhatatlanul is megjelennek a bejegyzésekben, kihatnak a blog szerzőjének életére. Naplót rövidebb-hosszabb megszakításokkal gyermekkorom óta írok, de blogot hivatalosan csak 2009. eleje óta. Az előzőekben megfogalmazottak mind érvényesek rám. Blogom egoblogként indult, majd lassan tengeretúli hírmondó bloggá nőtte ki magát. Az a tapasztalatom, hogy akik huzamosabban élnek külföldön, magyarságukat sokkal bensőségesebben, intenzívebben élik meg, talán a távolság, az abból fakadó jobb rálátás miatt, talán a magány és a honvágy miatt is. Néhány igaz, mély barátásgra is szert tettem ez alatt az egy év alatt és ezért nagyon hálás vagyok a blognak és a blogbarátoknak. Ez a regiszter remélem segít azoknak a magyaroknak, akik barátokat, honfitársakat keresnek a világ távoli tájain, messze az Óhazától. Aki szeretne a listára kerülni, kérem, küldjön egy emailt, blogjának adataival. Ha ismertek valakit, akinek blogja jó lenne, ha itt lenne, kérlek, szóljatok! (mailto: kulfoldimagyarokblog at gmail dot com) Jelenleg 49 ország 370 blogja szerepel a lsitán. Szeretettel üdvözlök minden magyart a határon innen és túl! Tinkmara A Tengerentúlról jelentem blog írója http://tinkmara.freeblog.hu/ -
Beállítási lehetőségek:
Nincs engedélyezve HTML ennél az üzenetnél.
Nincs engedélyezve
Smilies
ennél az üzenetnél.
Mutasd az aláírást
(az aláírást a Profil beállításánál adhatja meg)
Topik áttekintése
Irjon nekünk!
-
Impresszum
-
Médiaajánlat
-
Súgó
MagyarOnline.
net
© Minden jog fenntartva! 2002-2006