|
pucolj vissza a Piroska meséjébe!
|
|
|
ezért a farkas bekopog a gidáék háza ajtaján, és ezt mondja: - Nyissatok ajtót gidácskáim, én vagyok az anyácskátok és tele a tőgyem friss tejjel! Mire a gidák: - Hazudsz farkas! Mi az anyut sörért küldtük..
|
|
|
mire a boszorkány bevallotta, hogy azt bizonyt megette. Ez törvénytelenségnek számított, mivel Kormos Bence egy dalból érkezett, nem pedig meséből,
|
|
|
...észrevette, hogy mézeskalács házát ismeretlen tettesek feltörték. Azonnal jelentette a rendőrségnek, hogy ellopták a kemencét. A szervek viszont azt is tudni akarták, hogy hová lett Kisbence.
|
|
|
eszébe jutott, hogy bizony inkább a terhesgondozót kellene felkeresnie,
|
|
|
Eközben kitört a tavasz, megérkeztek a fák és rügyezni kezdtek a madarak. A sasorrú bába éppen a terhestanácsadásról tartott hazafelé az erdőn át, amikor hirtelen...
|
|
|
megkérdezte:
- Én még mindig a farkas vagyok? Vagy már Piroska?
|
|
|
...elektromos gravírozóért, ami a capuccino habjának felveréséhez elengedhetetlen lett volna, ám csak egy fából készült középkori náspágológépet talált. Levegőt cserélt benne, aztán...
|
|
|
...beszaladt a Kávézóba egy...
|
|
|
Viszont a farkas gravírozni akart, ezért
|
|
|
...mígnem az egész mesevilág olyannak látszott, mint egy hóval belepett terepasztal...
|
|
|
kedvelt, még a kígyónál is jobban, sőt a furulyánál, nagymamánál, farkasnál is jobban,ezért úgy döntött, behinti vaníliás porcukorral ezeket,
|
|
|
...csak a homlokom köré akarlak tekerni, mint nagy elődöm Cleopátra tette? Eltöröm a lábadat, ha nem engedelmeskedsz! - toporzékolt Piroska, aztán megnyugodott, mert az erdei szellő édes, vaníliás porcukor illatát hozta valahonnan, amit ő nagyon, de nagyon...
|
|
|
Piroska nyakara, meg akarta folytani, hogy mar adjon helyet masnak is a meseben, de a Piroska erosebb volt, letepte a kobrat a nyakarol es negtaposta, mondvan, szemtelen kobra, ki akarsz turni a mesebol amikor tudod, hogy ...
|
|
|
tekergett a kobra a zenére jobbra-balra, és rácsavarodott a...
|
|
|
és táncra kérte a farkast meg Hüvelyk Matyit,
|
|
|
...valamelyik indiai meséből..
|
|
|
a furulya hangjára figyelmes lett a pápaszemes kobra is
|
|
|
Piroska meg fújta, fújta a furulyát, csakhogy...
|
|
|
nagy hepaj, mert a farkas imádott furulyázni,
|
|
|
és fújta, fújta a furulyát Piroska Nagyon tetszett neki, de jött a farkas, és lett...
|
|
|
...és tátva maradt Piroska szája,
s elnémult a furulya...
|
|
|
meg is halt azon nyomban,
|
|
|
lett is nagy rosszullét...a cumi...
|
|
|
Hanem a cumiba kis arzént rejtett,
|
|
|
...cumira cserélte...
|
|
|
a bába kirántotta Piroska szájából a furulyát, és
|
|
|
megkerdezte, mivel furulyazol Piroska?, de az nem tudott valaszolni, mert tele volt a szaja, erre...
|
|
|
e közben a mézeskalács házban Juliska szépen furulyázott Jancsinak, amikor is a vasorrú bába rontott be és..
|
|
|
vajon nem lett volna jobb dollárban fizetni? De
|
|