|
2004-08-14 10:22, espa:
-
Pite lenne? Lehet. Illetve, az kell hogy legyen. Csak van olyan pie is, amit sutni sem kell, tesztat sem kell hozza gyurni, stb. Itt, az angolban, sok minden olyan egy-lere megy. Minden pie, ami kerek, meg a csirkevel toltott is..
|
|
|
2004-08-14 10:16, espa:
-
Jaj, ne, Espa! -ujbol elpirultammmmm.
Hol a csudaba lattal? Komolyabb temakhoz alig-alig szolllllintok..
|
|
|
2004-08-14 10:21, Annita:
-
Tudja valaki, mi a "Pie" megfeleloje a magyarban?
Szerintem pite.
-
Halli, Magyarhoniak!
En itt jol kisajatitottam a kis kavezot. Ugye nam baj?
Balukam, Te sem jottel ma. (?) Bezzeg maskor..
Tudja valaki, mi a "Pie" megfeleloje a magyarban? Csak azert, mert le akarnam irni, hogy hagytam itt Nektek egy csokolades-bananos pie-t. ( -ez a pie-nak szol!)
Legyetek jok.
|
|
|
2004-08-14 10:09, Annita:
Annita! Azon szoktam csodálkozni, hogy (ha jól tudom), Te régen nem élsz itthon.
Akkor hogy a csudába tudsz ilyen fergetegesen választékosan beszélni??
Olyan választékosan beszélsz, hogy néha szinte zavarban vagyok. Minden topicot figyelembe véve persze, mert mondjuk ez a topic nem igényel nagy todományt, de a "komolyabb" helyeken ezt tapasztalom.
2004-08-14 10:02, espa:
-
Andi ha mégsem vagy szerelmes az Anitába akkor inkább " Jeg er glad i deg" OK?
-
Jééé, csakugyan jo lenne tisztazni..
|
|
|
2004-08-14 10:02, espa:
-
Espa,
A szam egyik fulemtol a masikig er!!! Mar csak megtanulok.. 
|
|
|
2004-08-14 09:54, andi_usa:
-
Mondom en, erdemes itt a kavezoban ucsorogni!
A nemet teak kozul is maris felismertem harmat: kamilla, menta, es Thyme (hehe -ezt mar csak angolul voltam kepes felismerni.. )
|
|
|
2004-08-14 09:08, Annita:
-
2004-08-14 06:54, espa:
-
andi usa!! Te honnan tudsz norvégul????
De édi vagy!
Annita!! Csak egy pici helyesbités. a torta az kake. (csak azért, hogy ne hasonlitson anyira egy magyar szóra De ezek a fránya norvégok azonnal határozott formában használják a főneveket. Nem tudom svédül mi az alapszó?
Szerintem ott is kake.
Andi ha mégsem vagy szerelmes az Anitába akkor inkább " Jeg er glad i deg" OK?
-
|
|
|
2004-08-14 09:41, Annita:
-
Igen, itt vagyok még. Köszi szépen a virtuális diplomát. Még mindig a vacsoránál elkezdett rosé boros fröccsömet szopogatom.
Jo ötlet a tea, majd csinálok holnap és behütöm hidegen, jo ilyenkor is. Van egy kedvencem amit Baselban ittam, ott készen árulták citromlével és cukrozva üvegekben, nekem a tea zacskok vannak meg, hegyi gyogynövény tea, jo ize is van. Németül a tartalma: Pfefferminze, Melisse, Eisenkraut, Frauenmantel, Kamille, Salbei, Thymian, Brennessel.
|
|
|
2004-08-14 09:42, andi_usa:
-
Te jo eg! Te mar akkor s en meg csak most.. de azert tanulgatok-tanulgatok. A MON jovoltabol, meg sokra is vihetem! 
|
|
|
2004-08-14 09:30, Annita:
-
Csak emlékeztem fiatal korombol mikor mi lányok szorakoztunk azzal hogy ilyeneket tanuljunk. Az akkor volt mikor a nemzentközi diák otthonban laktam Bécsben.
Megnéztem a weben, jol irtam-e és ugy kaptam azt a linket.
|
|
|
Andikam, itt vagy meg?
Gyere szurcsolgessuk egyutt a lefekves elotti teankat! Akarok is mondani Neked valamit, Azt, hogy ha en olyan jol tudnek keresgelni a neten, mint Te, akkor most rogton keresnek egy "szakertoi-diplomat" Neked
|
|
|
2004-08-14 09:25, Annita:
-
2004-08-14 09:18, andi_usa:
-
Jeg elsker deg.
Megfejtettem!
Tunemenyes vagy.
|
|
|
2004-08-14 09:18, andi_usa:
-
Jeg elsker deg.
http://www.dahltech.no/~md/jeg_elsker.htm
-
Andikam, egeszen belepirultam, rogton a rakattintas utan. Merthat az a sziv...
Most vissza-rakattintok ujbol, hatha meg is tudom fejteni.. 
|
|
|
2004-08-14 09:08, Annita:
-
Mi a kovetkezo bemagolando szo???
-
Jeg elsker deg.
http://www.dahltech.no/~md/jeg_elsker.htm
|
|
|
2004-08-14 06:54, espa:
-
Espa Kedves,
Jujj de jo! Most mar tudom! -ha ost = sajt, akkor kaka = torta. Hogy en milyen tanulekony vagyok. Ilyen jatszi-tanulassal, meg az en koromban is eselyem lehetne megtanulni skandinavul. Mi a kovetkezo bemagolando szo???
Egy orias pusszancs Neked:
Anita
|
|
|
2004-08-13 20:30, Annita:
-
Mit gondoltok, hasonlit ez egy kicsit ahhoz az Ostkaka-hoz? (ostya-kaka ? )
Anita Kedves! az nem ostya kaka, hanem sajttorta
Sajt skandinávul ( ) = ost
2004-08-13 20:59, Annita:
-
A ginger-t kifelejtettem a listámrol amit nem kedvelek. Angliában ettem azt a "wish cookie"-t aminél azt kivántam, többé ne kelljen, eddig sikeresen bevált.
Viszont sokan szeretik, férjem issza mindig a Ginger Ale-t.
|
|
|
2004-08-13 21:02, Annita:
-
Egyet gondoltunk!
|
|
|
2004-08-13 20:59, andi_usa:
-
Igen, latszik. De lehetsz is. (En is az vagyok, tudod kire.)
|
|
|
2004-08-13 20:34, Annita:
-
Büszke vagyok rá, ugye látszik?
|
|
|
Igen, az! Bevallom, ezt sosem csinaltam, de van egy szuper-szuper (nem tulzok!) finom Chocolate Banana Cream Pie receptem, amit eleg gyakran osszedobok; -sutni sem kell!
..Es gyömberes!!! Isteni ize van, aki persze szereti az edes gyömber izt. Leirhatom....
|
|
|
2004-08-13 20:30, Annita:
-
Ez banana cream pie? Nekem van egy kanadai szakácskönyvem is, a cime "World Class Canadian Cuisine", gyönyörü müvészi kreáciokkal tele.
|
|
|
Nagyon edike a lanyod, Andrea 
|
|
|
Lányom hétfön a nagy menü fözése után a vacsoránál. Tetszik ez a kép rola, mert természetes. 
|
|
|
Nicsak, mi is sutunk am fincsisegeket itt Kanadaban:
Mit gondoltok, hasonlit ez egy kicsit ahhoz az Ostkaka-hoz? (ostya-kaka ? )
|
|
|
2004-08-13 14:49, bovi:
-
Én néha teszek rá ha van itthon vékonyra szeletelt mandulát is, de Streuselt nem szoktam, de ismerem.
Viszont szeretem a svájci modon készült Wähe-t is szilvával sürün megpakolva. Szilva itt csak egyes üzletekben van, ilyenkor augusztusban. Ringlot inkább lehet kapni.
|
|
|
2004-08-13 10:34, Tessényi Györgyi:
-
Az egres szoszt ismerem, szeretem is, de itt nem lehet frissen kapni. Konzervben viszont árulják, édes szirupos szoszban téve.
|
|
|
Ostkaka: cheesecake magyarul nem tudom
Pedig könnyü, csak fel kell ismerni, hogy az Ostkaka összetett szó: félig német, félig magyar.
Nálatok ezt cheesecake-nek hivják:
-
|
|