2019. augusztus 18. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Csevegés! >> Balu's - alias Maya's - Caffee
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 | 305 | 306 | 307 | 308 | 309 | 310 | 311 | 312 | 313 | 314 | 315 | 316 | 317 | 318 | 319 | 320 | 321 | 322 | 323 | 324 | 325 | 326 | 327 | 328 | 329 | 330 | 331 | 332 | 333 | 334 | 335 | 336 | 337 | 338 | 339 | 340 | 341 | 342 | 343 | 344 | 345 | 346 | 347 | 348 | 349 | 350 | 351 | 352 | 353 | 354 | 355 | 356 | 357 | 358 | 359 | 360 | 361 | 362 | 363 | 364 | 365 | 366 | 367 | 368 | 369 | 370 | 371 | 372 | 373 | 374 | 375 | 376 | 377 | 378 | 379 | 380 | 381 | 382 | 383 | 384 | 385 | 386 | 387 | 388 | 389 | 390 | 391 | 392 | 393 | 394 | 395 | 396 | 397 | 398 | 399 | 400 | 401 | 402 | 403 | 404 | 405 | 406 | 407 | 408 | 409 | 410 | 411 | 412 | 413 | 414 | 415 | 416 | 417 | 418 | 419 | 420 | 421 | 422 | 423 | 424 | 425 | 426 | 427 | 428 | 429 | 430 | 431 | 432 | 433 | 434 | 435 | 436 | 437 | 438 | 439 | 440 | 441 | 442 | 443 | 444 | 445 | 446 | 447 | 448 | 449 | 450 | 451 | 452 | 453 | 454 | 455 | 456 | 457 | 458 | 459 következő lap )
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-11 18:53   
2004-08-11 18:32, Pompéry Berlin:
-
Csak a Sacher esetben tudok arrol, hogy a Café Sacher nyerte a jogot, nem a Demel. Hogy a Tiramisu elsö receptje hol van megörökitve, nem tudom.

Minden esetre ha valaki nem szereti az Amarettot, készitheti Marsalaval.

Megnéztem, miért nem szeretem az Amaretto-t: "Amaretto is a liqueur with a distinct flavor of almonds, though it's often made with apricot pits kernels." = Sárgabarack magbol van sokszor készitve.

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-11 18:32   
2004-08-11 17:34, andi_usa:
-
Izlések és pofonok ...
Hogy mennyiben eredeti vagy sem, az szerintem a végeredmény szempontjából teljesen mellékes. Mellesleg szó szerint azt írtam, hogy ... az ő receptje szerint ... Nota bene, van erre bejelentve valami szerzői jog, esetleg nemzeti szabvány? Nálam minden esetre döglenek érte a népek, hogy ne mondjam, van aki függővé vált. De hát nem vagyunk egyformák és ez ez így jó.

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-11 17:34   
Sose hallottam Tiramisu-t Amarettoval locsolva, mellesleg ki nem állhatom, igy az Amarettoval készitett Tisamisu individuális recept lehet, szakácskönyveimben sem találkoztam vele. Most néztem meg az olasz Google-val http://www.dslextreme.com/users/fabrizioo/recipes/it/dolci/tiramisu.html és ebben a receptben is Marsala van.
 
 Balu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-11 17:24   
Judit:)

Aranyos vagy ,köszönöm hogy beírtad a
Tiramisu-t!)
Legalább egy limonádét fogyaszthattál volna ebben a melegben!Szóval és tettel is.)...))

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-11 16:59   
gvirágnak:
Géza, szóval hogyan kerülsz Te Bp-ről a Dahméra? Miért pont a Dahméra?

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-11 16:53   
Tiramisu

Zsófi, alias Ribizli egy hetet töltött egy olasz kisvárosban cserediákként, ahol a háziasszony reggeltől estig csodálatos kulináris szolgáltatásokkal kényeztette, majd felpakolta több doboz csemegével. Az ő receptje szerint a Tiramisu a következőképpen készül:

Tojássárgáját cukorral habosra keverni
Fehérjét detto
Mindezt össze és bele Mascarpone krémet (Tojásonként negyedkiló Mascarpone)
Babapiskótát Amarettoval "gazdagított" feketekávéban a gondolat törtrészényi ideig megmerítve egymás mellé helyezni. Rá egy réteg fenti keverék.
Folyamatot addig ismételni, míg el nem fogy a krém - legfölül krémnek kell lenni.
Nem kell félni attól, hogy a tutymó konzisztenciája folyékony. Néhány órás hideg pihentetés után megkeményedik, ill. a piskóta magába szívja a folyadékot.

Saját kiegészítés - az eredeti receptben nem volt: A krémre közben én mindig szórok rétegenként szintén amarettós kávéba áztatott mazsolát. Természetesen legfölülre már nem. Határozottan emeli a kulináris hatást.

Nagyon jól mutat a dolog tortának is, ha a tortaformában csinálom, behűtöm és tálalás előtt leveszem a körabroncsot. Lehet az abroncsot egyenesen a megfelelő tortalapra rakni.

Végül mindig meg kell szórni kakaóporral tálalás előtt.

Molto bene!!!

 
 Balu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-11 14:21   
Böbe:)

Ugyis nagyon fincsi lehet ahogy Te készíted.Nem is tudom,ellehet-e rontani a Tiramisut...)


Andrea:)

Köszönöm a Rigójancsit..hűűűűű de belaktam!)

Folytatom ananászkoktéllal.)
Itt a sok jég ,fogyasszátok a sok gyümölcslevet.!)
A kávém is itt van..kotttyy.))Itthagyom az asztalon.Maradnak a teák is kinnt az asztalon.Jó étvágyat!)

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-11 09:33   
Tiramisu
http://www.pastrywiz.com/season/tira1.htm

The original recipe called for custard and only recently has Mascarpone cheese been substituted. The basic ingredients are eggs, mascarpone cheese, ladyfingers, cream, espresso coffee, liquor -- brandy, marsala, rum are some of the spirits used -- a little bit of sugar, and cocoa or shaved chocolate."

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-11 09:23   
2004-08-11 08:03, Balu:
-


 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-11 08:52   
A tiramisut en mindig tojassal keszitem es termeszetesen mindig teszek bele Amaretto -keserumandula likört mert anelkul nem is tiramisu. Imadjuk mi is epp most keszitettem oriasi adagot amit a lanyom a munakhelyere vitt be kinalgatni (szuletesnapja volt).
Nalunk meg nem volt soha gond a tojassal Bovi .

 
 Balu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-11 08:03   
A következő szülinapomra Rigójancsit kérek!)
Bocs...Rigóka de imádom!))



Andrea ügyes kezei varázsolnak is ide egy tányérral biztos majd!)


A tejszinhabot hoztam meg.)

 
 Balu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-11 07:59   
Isadora!)

Szeretettel köszöntelek a kávézóba!)Ugye milyen otthonos légkör van itt..mindenről kotyoghatunk..))

A Tiramisu édes csodájáról,Bimbi finom sütieiről,Gvirág költői kifejezéséről és a fiatalság csodájáról!)
A múlandóság bölcsessége és tapasztalatai is olvashatók itt,humorral fűszerezve!)

Imádom ezt a "társaságot".)Mindenkitől lehet tanulni valamit,mindennap!)

Hopp a kotyogom!)))De kellemes íze van a kávénak és a sütiknek.Köszönet érte Lányok, és Legények!)
Nagyon rámfér most a segítség mert tatarozom a kávézót!)
Az internet csatlakozással is van valami gond:nem mindig van áram!)))


Jó étvágyat és érezzétek magatokat továbbra is jól!
Nagy tál briosh az asztalon,magam maradok a habos kakaónál ma is.)
Délután almáspite lesz!)

 
 Isadora  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-11 06:55   
) hat persze, vagy ilyen hamar elfelejtettuk a "Like Water for Chocolate" c. filmet?



2004-08-10 22:27, rigojanos:
-

Ugy tunik minden forditas/magyarazat mogott valami erotikus gondolat rejtozik

-

_________________
Julie M. Mester, Director of Marketing
Budapest Resources
1067 Budapest
Eotvos utca 29
(36) 20.334.0356 Fax: (36) 1.312.2029
Information@BudapestResources.com

 
 bimbi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-11 03:13   
Kave es tea mele kis kekszet hoztam




 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-10 22:30   
2004-08-10 22:15, bovi:
-
Amiota a Trader Joe'snál van kétféle is, nem készitem magam, igen finomak, különösen az ami ovális barna plasztik edényben van.

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-10 22:27   
2004-08-10 22:15, bovi:
-
A németek azt mondják, a Tiramisu leforditva "édes kisértés" Vagy jobban hangzik kisértésbe hozás. Mindegy hogy nevezzük, de fincsi, az a lényeg!

Ugy tunik minden forditas/magyarazat mogott valami erotikus gondolat rejtozik

 
 gvirag  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-10 22:27   
Kedves Rigójános!

És ezt csak most mondod, amikor már egy vájlinggal bezabáltam ebből a csodálatos Tiramisuból. Akkor már értem miért verte ki a biztosítékot a vércukormérőm. Nem baj, akkor is nagyon finom volt!


 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-10 22:15   
2004-08-10 21:38, rigojanos:

A németek azt mondják, a Tiramisu leforditva "édes kisértés" Vagy jobban hangzik kisértésbe hozás.
Mindegy hogy nevezzük, de fincsi, az a lényeg!
Nagyon más módon csinálom, mint Andre által betett linken, de az originál ahhoz hasinlit.
Amikor kitört az elsö szalmonella hiszti itt Németben, akkor láttam ezt a receptet tojás néklül.Azóta is csak igy készitem.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-10 22:03   
2004-08-10 19:42, gvirag:
-
Ez a Tiramisu hogyan készül? Nagyon finom volt, köszönöm.
-
Ne törd magad a készitésen, csak gyere van böven!

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-10 21:38   
2004-08-10 19:42, gvirag:
-
Legalább megtudom, hogy mi az a Tiramisu. Különben mindegy, csak sok legyen.

Mint Tiramisu kedvelo, talan erdekel, hogy a szo angolul azt jelenti "pick-me-up" amire eppen nem jut eszembe egy ertelmes magyar megfelelo, de az a lenyege az etelnek, hogy egy energiat ado, vercukorszint-serkento desszert, aminek az eredetere tobbfele tortenet letezik a koztudatban.

Az egyik, hogy naszejszaka elott adtak Tiramisut az uj ferjnek, hogy a teljesitokepesseget noveljek. Nem fekvotamaszra gombolok

A masik verzio szerint bordelyhazakban hutlenkedo ferfiaknak adtak a barcas holgyek a horizontalis szakmabol, hogy az ott elvesztett energiat potoljak, es frissen erkezzen haza az ur a felesegehez.


 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-10 21:22   
2004-08-10 19:59, kaytee:
-
Kaytee, nalunk is letezik ez az olasz etterem, nem csak a kaja jo de az enekesek elsorenduek. A nevet ne kerdezd, Norfolkban van a MacArthur Mallban.

 
 Balu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-10 21:05   
Kedves Vendégeim!)

Köszönet mindenért,)bízom benne Mindenkinek minden ízlik,ízlett:)


Megyek a citromfagyit készíteni,menthalevéllel díszítem.)

Kotttyyy a kávé az ébredőknek,langyos tej mézzel az elalvóknak!)

Holnap meglepetés süti lesz a kávé és a tea mellé és egy jó dumcsiparty!)


 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-10 20:55   
2004-08-10 19:42, gvirag:
-
Ez a Tiramisu hogyan készül? Nagyon finom volt, köszönöm.
-
Itt egy magyar Tiramisu recept: http://www.externet.hu/webfazek/sutemeny/u63.htm

Sose tennék bele Nescafét, espresso kávéval ismerem.

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-10 19:59   
Boldogan ennék egy kis tiramisut. Bovika, nekem szedhetsz.
Vasárnap este egy olasz étteremben voltunk vacsorázni, ott is bevágtam egy adagot. A tied azért biztos jobb
Képzeljétek, az étteremben minden felszolgáló és nem-konyhai személyzet operaénekesi szinten énekelt, zongorakisérettel. Este hétkor kezdődött a müsor, főleg a közönség által rendelt számokat énekeltek. Az Operaház fantomjának szinte minden fontos dalát hallottuk, de voltak német Liederek is, meg O Sole Mio és társai.
Komoly tehetségeket lehetett hallani, sokan nem is voltak amerikaiak - erre - operaénekes és pincér - biztos könnyen lehet vendégmunkás vizumot kapni ... Kiváló volt a kaja és a felszolgálás is!
Azért ma a jó kávéért is idejövök.

 
 gvirag  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-10 19:42   
Bovi nekem! Nekem szedjél.

Mióta hazajöttem egyfolytában eszem. 16 kilót fogytam az útazásom alatt(!), nem mondom, volt miből! Legalább megtudom, hogy mi az a Tiramisu. Különben mindegy, csak sok legyen.

Első állomásom Berlin volt. Berlini barátom (magyar felesége van és sokkal szebben beszél magyarul mint én), hívott, hogy szálljak meg nála a Dahme partján lévö vízparti dácsájában. Azt igérte egyedül leszek, kipihenhetem zavartalanul az út fáradalmait. Persze éjfélig tartó muri lett a vége.

Várt a grünaui metróállomásnál és onnan már ő dirigált, mert abban a sötétben és szakadó esőben ugyan oda nem találtam volna hajnalig.
A dácsa a köpeniki oldalon volt, majdnem a vízparton. Reggel meg hatkor(!) azzal állt elő, hogy menjek vele reggelizni Grünauba csónakkal. Szakadt az eső én meg estére Koppenhágában akartam lenni. Mondtam is, hogy nincs az a bokwurst amiért én most csónakba ülnék, majd eszem valamit útközben. Persze nem ettem, mire Koppenhágához értem, már csak az alvás járt az eszembe.

Szabad egy korty kávét is inni? Pompéry nem járt erre mostanság? Hallom a férje vett egy szkiffet. Nagyon írigylem érte, én is sokat eveztem ilyenben. Berlinben nagyszerű viziélet van és jó adottságok.

Ez a Tiramisu hogyan készül? Nagyon finom volt, köszönöm.

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-10 17:59   
2004-08-10 09:10, Balu:
-

Szervusz Balu,

hoztam Nektek egy zsák citromot.

Most csak egy kávét iszok meg, még mindig nem vagyok éhes.

Eszembe jutott megkérdezni, itt senki sem varr a MON tagok közül?







 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-10 16:08   
Megjöttem, de nem üres kézzel. Most az én vendégeim vagytok. Csnáltam egy lavórnyi Tiramisut, jut mindenkinek. Ne féljetek, nem tojásból, tejszinböl, szalmonellák nélkül
Kinek szedhetek?

 
 Szőnyi Bartalos Mária  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-10 15:02   
Jaj, még egy üzenetet adjatok át!
Ha netán Melinda megjönne - szóljatok neki, hogy kerestem...

Mária

 
 Szőnyi Bartalos Mária  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-10 14:59   
Én meg egy kávét és rohanok tovább....
Finom volt, azt sem tudom kinek köszönhetem, de KÖSZÖNÖM!
Mária

 
 Annita  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-10 11:34   
Haliho!

Egy teat inni rohantam be. Nagy szuksegem van folyadek-potlasra, a nagy munka utan.
Na, ez fincsi volt. Koszi szepen.
Meg maradok a kozelben..

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 | 305 | 306 | 307 | 308 | 309 | 310 | 311 | 312 | 313 | 314 | 315 | 316 | 317 | 318 | 319 | 320 | 321 | 322 | 323 | 324 | 325 | 326 | 327 | 328 | 329 | 330 | 331 | 332 | 333 | 334 | 335 | 336 | 337 | 338 | 339 | 340 | 341 | 342 | 343 | 344 | 345 | 346 | 347 | 348 | 349 | 350 | 351 | 352 | 353 | 354 | 355 | 356 | 357 | 358 | 359 | 360 | 361 | 362 | 363 | 364 | 365 | 366 | 367 | 368 | 369 | 370 | 371 | 372 | 373 | 374 | 375 | 376 | 377 | 378 | 379 | 380 | 381 | 382 | 383 | 384 | 385 | 386 | 387 | 388 | 389 | 390 | 391 | 392 | 393 | 394 | 395 | 396 | 397 | 398 | 399 | 400 | 401 | 402 | 403 | 404 | 405 | 406 | 407 | 408 | 409 | 410 | 411 | 412 | 413 | 414 | 415 | 416 | 417 | 418 | 419 | 420 | 421 | 422 | 423 | 424 | 425 | 426 | 427 | 428 | 429 | 430 | 431 | 432 | 433 | 434 | 435 | 436 | 437 | 438 | 439 | 440 | 441 | 442 | 443 | 444 | 445 | 446 | 447 | 448 | 449 | 450 | 451 | 452 | 453 | 454 | 455 | 456 | 457 | 458 | 459 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó