|
2012-12-19 09:18, boszildi:
-
Kedves Tihi a hókotró vajon munkában van, vagy most pihen?
A hókotró most pihen mert nagy hideg van, napsütéses idö de - 22 C van. Ilyenkor a hókotró kezelésén melegített kesztyüket kell elökészíteni, amit lehetne váltani, ha úgy érezném, hogy lefagynak az újjaim. 
|
|
|
-
Itt vagyok Ildiko, mit ajanlasz? Bejglit, zserbot nem kerek mert azok nekem is vannak, talan egy forro csokit tejszinhabbal. Azt itt virtualisan megengedem magamnak, eletben nem nagyon! Kar, mert szeretem!
|
|
|
Ma az uszodában ittunk tejszínhabos forró csokit. A házunk meg tele van mindenféle illatokkal, sülnek a mézesek, a gyümölcskenyér, minden nap készül valami kis finomság, bár bejgli az nincs és idén nem is lesz. Miért? Hát csak Annyi más klassz süteményrecept van, nem lehet leragadni egynél.
_________________ poe
|
|
|
Itt vagyok Ildikó, nagyon finom a cappucinód!
Tegnap megsütöttem a beiglit és majdnem megijedtem, hogy nem reped ki, de végül, csak elrepedt, tehát nincs baj a minöséggel
Csak egy mákost és egy diósat sütöttem, de egy negyede mát eltünt, frissen a leg érdekesebb!
Ma elvoltunk vásárolni, de ott kiderült, hogy már nem kell semmi:-)
Egy kicsit lödörögtünk és jólesett hazajönni,a nyugalomba, a csendbe.
_________________ üdv:bovi
|
|
|
A szürke, borongós idő ellen orvosság a kellemes társaságban elfogyasztott finom kávé, tea, kapucsínó..
Bovika, Hajnalka, Poe, Ravicka, Valika gyertek és fogyasszatok..
Kedves Tihi a hókotró vajon munkában van, vagy most pihen?
Egyedls, a forralt bor finom, de van forró tea is...
Szép napot..
|
|
|
2012-12-18 17:39, egyedls:
Na de kedves Egyedls, a forralt bort már vásárlás után ittam...
|
|
|
2012-12-18 17:34, boszildi:
- Kedves Ildi! Én gyanítom, hogy a szomszéd üzletbe tévedtél be, a vendéglőbe? 
|
|
|
Ritkán járok hentesboltba. Ma betévedtem egybe, és meglepődve tapasztaltam, hogy kész töltött káposztát is árulnak, csak fel kell melegíteni.. Igaz, hogy "felmelegítve csak a káposzta jó", de a férjnek nagyon ízlett..
Veszek máskor is.
|
|
|
2012-12-16 14:34, ravic:
Kedves Direktor, a karacsonyi stollent (ez a nemet beigli), mar otthon is kaphato, az Aldiban, vagy a Lidl-ben.
Ravicka már megyek is a Lidl-be...
Ravicka, ma a péknél vettem mákos bejglit, férjem szerint nagyon finom volt. Igaz nem volt olcsó.
|
|
|
Bovikam, tavaly csinaltam kremest - igazan nagyon jol sikerült - de csak mi ettük a hitvessel...
|
|
|
Kedves Direktor, a karacsonyi stollent (ez a nemet beigli), mar otthon is kaphato, az Aldiban, vagy a Lidl-ben. Persze nem a hires
drezdai stollen. Kesz kaloriabomba, rengeteg benne a vaj ,(olcsobbik kiadasban egyebb zsirananyagok....), sokaig elall. Nemetorszagban mar szeptemberben megjelennek az üzleltekben, mindenfele valtozatban, csokolades, marcipanos, gyümölcsös, dios, makos, stb.... En maradok a hagyomanyos hazai beigli mellett, szigoruan sajat gyartmany kell hogy legyen. A bolti szerintem ehetetlen...
|
|
|
2012-12-15 15:56, boszildi:
-
2012-12-15 10:42, Direktor:
Gondolatban ettem hozzá finom drezdai stollent!
Milyen ez a sütemény?
Neked is kellemes hétvégét.
- A stollen nagyon finom egybesült kalács.Tele van mazsolával,citronáttal,mandulával stb.Nagyon finom sütemény és igazi karácsonyi szokás a stollent enni ilyenkor.Szászországban nincs karácsony stollen nélkül.
|
|
|
Husvétkor és karácsonykor, krémest kell csinálni Ravicka.
Minden gyerek szereti!
Az idén nem lesz saját levelekböl, csak a REWE-n vettböl, de talán az is jó lesz.
Az áll rajta, hogy vajas
|
2012-12-15 11:31, ravic:
Ravicka nagy munkában vagy. Szerencsére nekünk mostanában volt a nagytakarítás, így jöhetnek az ünnepek..
Én is jártam már így, megtetszett valami és amikor megvettem már nem is tetszett annyira.
A gyerekek őszinték, másra fájt a foga, és a mami teljesíti is..
Kellemes vasárnapot Neked is..
|
|
|
2012-12-15 10:42, Direktor:
Gondolatban ettem hozzá finom drezdai stollent!
Milyen ez a sütemény?
Neked is kellemes hétvégét.
|
|
|
2012-12-15 10:23, bovi:
Én sem vagyok sapkahordó, mert ugye, akkor a frizura odavan
Bovika egyetértek, de a hideg nagy úr!
Ma itt sem volt hideg, de szakad az eső. Azért sétáltam, mert sok mindent el kellett intéznem.
Kellemes vasárnapot..
|
|
|
En is betertem a jo meleg kavezoba,de csak rövid idöre, mert elhataroztam, hogy ma lekenem a butorokat egy kis fenyesitövel. Ezt ketszer csinalom egy evben: husvetkor es karacsonykor.... Amugy megtalaltam az eldugott
sapkamat az aruhazban, megvettem, bar mar nem tetszett annyira, mint elötte... Na mindegy, egy tökfödövel több, vagy kevesebb.... Vegigpasztaztam az internetben a narancstorta recepteket, ugyanis ezt szeretnek sütni karacsony elsö napjara. Utaljara, amikor nalunk jart nagyobbik unokank, csokis sütit csinaltam, a gyermek megcsovalta a fejet, es sohajtva mondta: "Oma, mar megint csokitorta!"...
Na most aztan össze kell szednem magam, kirukkolni valami massal...
Szep hetveget mindnekinek, Bovika setalj egy nagyot, nalatok legalabb napsütes van!
|
|
|
Hosszú idő után ismét erre jártam és betértem a régi kávézónkba.Nem sok változás van szerencsére!Ittam egy jó forró teát mert szerintem ezen a télies délelöttön csak ez esik nekem jól!!Gondolatban ettem hozzá finom drezdai stollent!!Fincsi!!!
Kivánok másoknak is itt kellemes pihenést és kávézást!
|
|
|
2012-12-14 18:13, boszildi:
Sziasztok!
Én sem vagyok sapkahordó, mert ugye, akkor a frizura odavan
De, amikor igazán hideg van, bizony felteszem egyiket-másikat, mert van már egy halom.
Azt mondják, ha hideg van fejre valamit, a leg fontosabb.
Ma nem kell talán kabát sem, olyan szépen süt a nap nálunk!!!
Kellemes hétvéget!
|
2012-12-14 11:32, ravic:
Ravicka már adom is a gyógyteát.
Tavaly a karácsonyi vásárban vettem egy szőrmés, füles sapkát, egyszer volt rajtam, mert nagyon meleg. Én sem szeretem a sapkákat, de egyik barátnőm meglepett egy kötött sapkával, azt nagyon tetszik. Ilyen hidegben hordom is, inkább csúnya legyek mint beteg..
|
|
|
2012-12-13 22:21, Valeria:
Valika itt hideg van, a 10 fokkal én is meg lennék elégedve.
A forró csokit már adom is, de én a forró teát választom. A sétálóutcában a pálinka, a forralt bor és a forró tea fogy a legjobban. Napi sétám során én az utóbbit fogyasztom..
|
|
|
Szep napot mindenkinek! Az ejjel esett a ho, de nincs több minusz ket foknal.Boszildike legyszi a poharamba valamilyen finom, es forro gyogyteat csurgatni! Utanna besetalok a varosba, tegnap az egyik aruhazban vegre talaltam egy nekemvalo sapkat,jol eldugtam, remelem ma meg megtalalom! Nekem semmilyen fejfedö nem passzol, ezert aztan egesz telen e nelkül jarok, natha persze beprogramozva....
|
|
|
2012-12-13 19:03, boszildi:
-
Ildiko, nalunk egesz jo ido van. Reggel -5 celsiusra ebredtunk, de mar felment +10-re, igy nem is tudom, hogy mit kerjek. Azt hiszem, hogy kerek egy forro csokit a sajat poharamban. Koszonom.
|
|
|
Sziasztok, ilyenkor már csak a forralt bor a jó vagy a boros tea.
Ravicka remélem segít a finom forralt bor, és nem leszel beteg.
Bovika merre kószálsz Luna kutyával, vagy már megjöttek a gazdik?
Valika milyen idő van? Jeges teát, vagy forralt bort kérsz?
Hajnalka sztrájkol, nem jön a kávézóba, pedig a rongyos rétes igen finom, kár kihagyni..
Jó pihenést mindenkinek.. 
|
|
|
Köszi Valeria! Ugy latszik megis elkerül a
grippes nyavalya! Jot tett Boszildike teaja!
|
|
|
2012-12-12 21:06, ravic:
-
Jobbulast kivanok kedves Ravic.
|
|
|
Szep jo estet mindenkinek! Sajnos sztrajkolt a gepem jo nehany napig, de az utobbi idöben amugy is nagyon nehez az oldalra bejutni, valosagos türelem jatek! Csak nalam lenne igy?
Boszildike en is jelentkezem a poharamert, kerek egy jo forro rumos teat, mert ma valahogy nagyon faztam! Remelem nem leszek beteg, mar csak ez hianyozna karacsony elött!
Megyek is a jo forro teaval, es a megkezdett krimivel az agyikoba!
|
|
|
Ma nagyon hideg szél fújt. A forró tea segített. A gyümölcsös mate teát ajánlom nektek is, de a hibiszkusz tea is finom volt.. Ja és a tejfölös lángos illik hozzá.. 
|
|
|
2012-12-10 17:42, boszildi:
-
érésed számomra parancs, forró tea helyett jeges tea van a poharadban...
Koszonon szepen Ildiko, nagyon finom volt tegnap a jeges tea, de mara atvaltottam, mivel 15 fokot esett a homerseklet, ezert most mar a rumos teat kerem! Koszonom elore.
-
|
|
|
2012-12-09 17:56, boszildi:
Köszönöm a szép poharat, már telitöltöttem magamnak
Mi most mindenféle érdekes teákat iszunk, forralt bor ízűt, aszalt szilvásat, narancsos-diósat, puncsosat, török almásat...satöbbiset
_________________ poe
|
|