|
2011-08-10 09:14, Balu:
Baluka, a szilvás lepényt Bovikától kérd.
Szöszkém 8 éves, de csak 50 ezer km van benne, és vigyázok rá nagyon.
|
|
|
2011-08-09 20:36, Tihi:
Köszönöm a térképet, nem baj ha öreg, az a lényeg, hogy lehet használni.
Ismerem a Róna utcát, párszor voltam is a környéken.
Az olvasásról annyit, hogy hét éves voltam, amikor életem első ajándékát megkaptam. Ez a Világszép Nádszálkisasszony című könyv volt. Örömömben még éjjel is olvastam a takaró alatt. Naná, hogy lebuktatott az elemlámpa fénye. 
|
|
|
2011-08-09 19:41, bovi:
Bovika a szilvás lepényt én is szeretem.
|
|
|
2011-08-10 13:48, ravic:
megyek most a hitveshez a korhazba, hetfön operaltak servvel (
Mielőbbi jobbulást kívánok neki!
Akkor most nem szabad neki egy ideig a bőröndött cipelni
Vagy, nem utaztok mostanság?
|
Oveniumurvivy elöntött minket! Segitseg! Hunor....
|
|
|
Kedves Tihi, en mar csak Lumumba utcanak ismertem, a XIV.kerületben van.(Egy ideig a Mexikoi uton laktam.) Valoszinü, hogy most megint Rona utcanak hivjak, en mar nem ismerem ki magam ezeken az allando utcanev valtoztatasokon....
Szep napos idöt kivanok mindenkinek, en megyek most a hitveshez a korhazba, hetfön operaltak servvel (mar masodjara....) szegenykemet, talan holnap hazaengedik.
|
|
|
Boszildi
Nekünk nem hoztál szilváslepényt kóstolóba ? Hány éves a kis autód ?
|
|
|
2011-08-09 19:15, boszildi:
-
Ahol annakidején villamos-könyvtáram volt a Vezér út és a Mogyoródi út sarkán, ott ma már a 82-es troli jár, aminek egyik végállomása a Róna utcán van. Hát kicsi a világ, a MON erre a topikra írogatóiból lehet rögtön 3 személyt is magnevezni, akik tudják, hogy hol van a Róna utca. Van esetleg több is?
Küldök egy weboldal linket, én ezt használom, ha Bp térképére van szükségem. A weboldal öreg, de még használható, na meg olyan fiatal, hogy a Róna utca megint Róna utca és nem Lumumba utca
http://www.fsz.bme.hu/hungary/budapest/cgi-bin/search_tkp
Jó szórakozást 
|
|
|
2011-08-09 19:22, boszildi:
Én vagyok, csak férjnek volt délután látogatója és azokkal ültem, miközben ették a szilváslepényt.
Jól eldumcsiztunk 2-töl fél 6-ig
|
Baluka, Bovika, Ravicka hol vagytok?
Én most jöttem, na nem kávézni, csak teázni. Baluka így lefekvés előtt csak gyümölcsteát kérek.
Ma a kocsit vittem szerelőhöz, mert vizsgáztatni kell. Szerencsére makkegészséges, remélem a vizsgabiztos szerint is. 
|
|
|
2011-08-06 22:05, Tihi:
Milyen jó, hogy írogatsz, így én is tájékozottabb lettem. Megismertem a mozgókönyvtárat.
|
|
|
2011-08-07 20:56, jukap:
-
Kedves Jukap,
javítom írásomat, megnéztem pontosan a térképen.
Az a kis könytár, ahova jártam, az a Bosnyák utcán volt, de nagyon közel a Róna utcához.
Nagyon régen volt az és én már csak a Róna utcára emlékeztem.
üdv. Tihi
|
|
|
Kellemes hetet Mindenkinek,kész a kávé, a tea,aztalon az aprósütemény és a pékáruk is!Jó étvágyat!
Tihi
Neked különösen ajánlott a köles fogyasztása,örülök hogy rátaláltál 
|
|
|
2011-08-07 21:52, Tihi:
-
-
Ott volt egy ház második emeletén a Rónai utca elején a Tökölyi utca közelében.
üdv.
|
|
|
-
-
Kedves Tihi, jómagam is gyerekként a Róna utcában laktam, de nem emlékszem, hogy ott könyvtár lett volna, viszont a Szabó Ervin a Tököly útról nyíló (nem tudom milyen) köz-ben volt.
Jó visszaemlékezni az 60 évvel ezelötti életemre nekem is.
Üdv
-
|
|
|
-
Kedves Tihi, jómagam is gyerekként a Róna utcában laktam, de nem emlékszem, hogy ott könyvtár lett volna, viszont a Szabó Ervin a Tököly útról nyíló (nem tudom milyen) köz-ben volt.
Jó visszaemlékezni az 60 évvel ezelötti életemre nekem is.
Üdv
|
|
|
2011-08-07 10:23, Balu:
-
Már tudom mi a köles
Egy legalább 8000 éves müvelt gabonafajta.
Google segítségével a Wikipedián találtam a leírást. Az angol "Millet" még nem mondott nekem semmit, de a német "Hirse" már igen.
A finnek hirsi-nek mondják, ez meg a köles altgerman neve ami jólakottságot vagy teltséget jelentett.
Feleségem ismeri a kölest, gyerekkorában otthon csináltak ilyen kását, késöbb a zabpehely jött helyére.
Köles = hirsi kapható itt az üzletekben, egyszer kipróbálom.
üdv. Tihi
|
|
|
Bovika
Egészségedre !
Ma még felénk jó az idő de már szóltak hogy holnap é még egy pár nap:vihar eső és hideg jön. Elég ezt még egy egészséges szervezetnek is viselni 
|
|
|
2011-08-07 10:26, Balu:
Megkínálhatlak egy cappuccinoval ?
Köszi Baluka,
az jöhet mindenkor!
Itt csúnya idő van, sajnos nem merek elindulni az erdei utamra
Az este már elkezdődött a viharos idő, ma folytatódik.
Legyen szép vasárnapod!
|
|
|
Bovika
Köszönöm a jókívánságod,már elmúlt,lényeg hogy gondoltál rám.Megkínálhatlak egy cappuccinoval ?
|
|
|
Tihi
A köles gabonaféle,olyan mint a rizs csak televitamin és salaktalanító.Van ahol rizs helyett rakják a töltöttkáposztába.Nagyon jó a gyomornak és a beleknek! Bio boltokban is lehet kapni Kóstold csak meg,úgy kell vele főzni mint a rizzsel,én mazsolával is szoktam főzni,vaniliával megszórva.Jobb mint egy puding 
|
|
|
2011-08-06 21:40, boszildi:
-
A villamoskönyvtár után a 14. kerület (Zugló) Rónai utcai könyvtár lelkes látogatója voltam. Ez minden nagyon régen történt, de rengeteg emlékeim vannak és ezekröl szeretek írogatni is.
|
|
|
2011-08-06 09:33, Balu:
Zöld kávét? Még nem hallottam róla, de nem vagyok semmi jónak az elrontója.
|
|
|
2011-08-05 20:10, Tihi:
Értem az írásodat, mert utánanéztem a mozgókönyvtárnak. Pesti vagyok, de én nem jártam oda. Viszont a Szabó Ervin könyvtárnak nem volt nálam lelkesebb olvasója.
|
|
|
2011-08-06 09:33, Balu:
-
Ettél már kölest?
Hm, el se tudom képzelni, hogy mi lehet.
|
|
|
Baluka,
nagyon restellem, hogy elmulasztottam gratulálni a szülinapodra
Nemtudom miért, de sehol nem találom, hogy mikor is van? Néztem a "Mi vagyunk"ban az iwiw-en.
Akkor most utólag, csupa jót és szépet kívánok, főleg jó egészséget!!!
_________________ üdv:bovi
|
|
|
Boszildi
Köszönöm hogy gondoltál rám,csendesen élveztük egymás társaságát
Ki kellene próbálni a zöld kávét,na mit szóltok ?
Tihi !
Ettél már kölest?
|
|
|
2011-08-05 19:37, boszildi:
-
Kedves Ildi,
a magyart és a történelmet mindig is szerettem, csak nem említettem meg, mert sohasem volt semmi problémám azokkal, minden csak ment. Mindig sokat olvastam, kis koromban is már a villamos-könyvtárba jártam a 64-vonal (akkor 68-as) végállomására, úgy vélem pesti vagy és érted írásomat. 
|
|
|
Baluka, szülinapi buli volt, vagy csak csendesen ünnepeltél?
Itt is minden jót kívánok Neked. 
|
|
|
2011-08-04 10:27, ravic:
Ravicka,remélem hitves már jól van. Mi is jártunk már így, én ha bármilyen szagot is érzek inkább kidobom a húst. A hal különösen veszélyes. Jó, hogy ennyivel megúsztátok.
Kellemes hétvégét kívánok.
|
|