|
2010-12-25 12:25, Valeria:
megsutottem 16 bejglit es 3 zserbot,
Ez igen, megértem , ha egy ideig nem akarsz lisztet látni.
|
|
|
2010-12-26 09:05, Balu:
Baluka, eltelt a karácsony, jó volt, szép volt, rövid volt. 
|
|
|
Szervusztok
Kértek forralt bort? Szürcsölgetem és nézem a hóesést. Kész a kávé, és a cappuccino is.
Ravicka, ha visszajön, várja a kemence melege
Boszildi:)
Pusziljuk Ravickát, ha beszélsz még Vele, és vigyázzanak az úton!
Örülök, hogy ízlik a torta, hoztam rá friss tejszinhabot
Valika
Milyen zserbót készítettél? "Pihentesd" már a lisztet 
|
|
|
Baluka, en is ettem a tortabol, nagyon finom. Koszonom. En nem sutok tortat, megsutottem 16 bejglit es 3 zserbot, jovo evig hozza sem nyulok liszthez, csak amikor galuskat kell kesziteni!
|
|
|
Kellemes Karácsonyt és jó pihenést kívánok.
Beszéltem Raviccal. Mindenkinek kellemes karácsonyt kíván. Holnap indulnak haza.
Baluka, de finom ez a torta. Kóstolgatás közben hallgatom a karácsonyi dalokat. 
|
|
|
Boldog Békés, Áldott Karácsonyt Mindenkinek. Égnek a fények, a gyertyák az adventi koszorún. Hoztam egy hatalmas gesztenyetortát is. A fenyőfán meggyújtottam egy csillagszórót. Tegyen mindenki így.
Jó egészséget Mindenkinek 
|
|
|
Ezt kaptam, mert megérdemlem.
édes-mézes
|
|
|
Ti mindnyajan olyan kis " busy bees" (szorgos kis mehecskek) vagytok.En bizony megvettem a sok-sok mazsolas sutemenyt,sot meg egy csodas tortat is,ami tipikus karacsonyi.En biza mar nem sutok sem bejglit sem mast.
|
|
|
Kedves Mindenki, aki egyszer is átlépte a kávézó küszöbét, és az is aki még nem!
Kívánok nagyon kellemes, áldott, békés Karácsonyi Ünnepeket.
ünnepi fények
|
|
|
2010-12-23 09:36, Balu:
kész a cappuccino Bovikának
De jó, hogy benéztem ide
Nálam is kész a krémes, nem valami jól sikerült, de elfog fogyni 
|
|
|
Itt Pesten a hó kezd eltűnedezni, és lehet, hogy nem lesz fehér a karácsony!
Azért én mégis egy jó forró teát ittam.
Holnap szenteste lesz kivánok mindenkinek Áldott Békés Karácsonyt!
|
|
|
2010-12-23 09:36, Balu:
Ide érdemes betérni, itt már karácsony van.
|
|
|
Hogy rohan az idő. Feldíszítettem a Kávézóba is a Karácsonyfát máris. Ragyog
A naracshab illata bejárja a Kávézót, még a kávé illatát is elnyomja. A kemence meleg, a gesztenye is illatozik, kész a cappuccino Bovikának
Forralt bor az asztalon... készüljünk
Holnap hozom a beiglit, a kalácsot, a kis csengőt. Kellemes készülődést Mindenkinek 
|
|
|
2010-12-22 09:43, Balu:
Burgonyasaláta kifliburgonyából.
Én is csinálok minden karácsonykor. 
|
|
|
Ma Anyukámnak nagymosást csinálunk, Ő ezt ajándéknak veszi,mi meg természetesnek. Én felhoztam a mosnivalót, a Fiam meg beüzemelte a gépet. Anyukám hoz cserébe lilahagymát nekem 
|
|
|
Boszildi
Jó, hogy van hova menni, és jó mi meg együtt vagyunk
A madártej az szent dolog, mint nálunk a burgonyasaláta sok lila hagymával, és szűz érmékkel. Az esti vacsorát én készítem a Fiammal, Anyukám "csengetni jön " hálistennek Ő is a legszebb ajándék
Fő, hogy egészség, és béke legyen minden Családban. Nem könnyű azt elérni és megélni
Bovika!
Miért akarsz kétségbeesni, hiszen együtt vagytok
Tihi
Három a magyar igazság, így Karácsony előtt nem is baj, hogy emlékeztetsz minket rá.
Kértek egy forró csokoládét, vagy inkább gesztenyét?
|
|
|
2010-12-21 13:57, boszildi:

|
|
|
2010-12-20 23:02, poe:
Meseszépek Poéka!
|
|
|
2010-12-21 13:51, bovi:
Az a lényeg, hogy jól sikerült. Én viccelődök, de sajnos most nem ehetek se mákosat, se diósat, még gesztenyéset sem. Na majd jövőre.
|
|
|
2010-12-20 22:18, Tihi:
Ilyet már én is csináltam, előfordul a legjobb családban is. 
|
|
|
2010-12-21 09:40, Balu:
Mi 24-én mindig - 28 éve - anyukámhoz, és a sógornőmhöz megyünk. Ott vár bennünket a bejgli, még csomagolnak is. 26-án hozzám jön a család, de akkor már a tiramisu, madártej a kedvenc édesség.
Mindenki máshogy csinálja.
|
|
|
2010-12-20 21:53, boszildi:
Bovika, érzem az illatát.
Nagyon jól sikerült!
Majdnem kétségbe estem, sülés közben, hogy nem reped ki
Végül a mákos, mint minden évben , csak kirepedt
Repedten nemlehet tálcára tenni, így gyorsan elpusztítottuk még melegen a repedéses részt!
|
|
|
Emelem boszikalapom, ilyen anyukával könnyű.
|
|
|
2010-12-20 20:32, Tihi:
Az utcai bejárót délelött tisztítottam, hogy kimehessek az autóval
Ezt csináltam én is ma reggel, de nem hóekével, hanem hólapáttal
Van is egy akkora vízhólyag a tenyeremen, mint egy €
Ennyi hó, itt sem volt, mióta itt élünk, de 62-ben még jóval hidegebb volt.
A hálóban reggelre a lélegzetünk ráfagyott a takaróra!
Vettünk is gyorsan egy kis Jancsikályhát, szerencsére volt kéménylyuk a szobában!
Ma olvadizik és esik az eső.
|
|
|
Boszildi
Nálunk Anyukám dolgozik be a beigli sütésbe, én csak asszisztálok
Fagyos, jeges az út, legyetek óvatosak!
Úgy nézem, lesz itt a Kávézóban beigli, és miegymás 
|
|
|
-
Csodaszepek, gratulalok. En ilyeneket nem tudok, csak bejgliben vagyok profi!
|
|
|
2010-12-20 21:51, boszildi:
Nekem is itt van a profi bejglisütőm. Anyukám bedolgozott, már minden süti kész. Nekem meg - "angyali" türelmem lévén - a mézeskalács maradt. Mutatom is, hadd dicsekedjek!
_________________ poe
|
|
|
Hát ezt hogy csináltam? Meglassúdott a kapcsolat a MONra és mivel üzenetem nem ment tovább megint megnyomtam az entert. Így lett 3 üzenetem. Nem akarok feltünni és fontosnak lenni, egy tiszta internet baleset volt. 
|
|
|
A beigli-témákhoz nem mondok semmit, tanultam a tapasztalaimból. Valamikor tréfáltam a beigli repedéseiröl vagy miröl, hát akkor többen rámtámadtak, hogy ilyesmivel nem szabad tréfálkozni. Kijelentem most: a beigli-sütésröl nem mondok véleményt 
|
|
|
A beigli-témákhoz nem mondok semmit, tanultam a tapasztalaimból. Valamikor tréfáltam a beigli repedéseiröl vagy miröl, hát akkor többen rámtámadtak, hogy ilyesmivel nem szabad tréfálkozni. Kijelentem most: a beigli-sütésröl nem mondok véleményt 
|
|