|
Jo reggelt! Mar föztem kavet (frissen daralva), es a tea is keszen van, menta, hibiszkusz,es van meg galagonya-team is.Kostoljatok meg!
|
|
|
Baluka, ma nagyon faradt vagyok. Kaphatok valamilyen frissito teat? Talan zoldet? Elore koszonom.
|
|
|
Kerek Capuccinot Baluka! Ho nalunk nincs, az egbolt "kellemessen" sötet, plusz 5 fok van. Most kezdjük a közepsö szobat felramolni, elpakolni, holnap festes lesz. Szoval jol jön a Capuccino, mert a hangulatom pont olyan, mint az idö odakint.
|
|
|
Szép hetet és kevés havat
Kávémat kortyolgatva azon mosolygok, hogy 2 nap, és itt a tavasz
Ravic!
Kérsz egy cappuccinot? Nálatok is esett a hó?
|
|
|
Szép hétvégét Mindenkinek 
|
|
|
Balu: megkostoltam, finom. A gyömber elenkit, ugyhogy jo tesz a napi teendök gyors elintezeseben. Nalunk mar plusz 4 fok van, na egyszer csak itt lesz a tavasz! Szep hetveget mindenkinek!
|
|
|
Ravic
Szép dolog az erdőjárás, én is szeretem, bár mostanában sok a kidőlt fa errefelé A szél...
Gyömbérteát készítettem, kóstold meg Ravic!
|
|
|
Baluka: Teaivasra mindig keszen vagyok, ma reggel eppen neztem, hogy az összes vasarolt viz (buborekos) mint kint all gledaban a balkonon, mert az utobbi idöben joforman csak teat iszunk. A szobabicaj jo dolog, sajnos nekem nincs hova tenni, mar igy is eleg zsufoltak vagyunk. Igy aztan jarjuk a közeli erdöt, meg mindenhova gyalog megyünk.
|
|
|
Ravic
Ne irigykedj, kemence helyett itthon szobabiciklim van, tekerek, edzek
Kertes lakásban lakunk, jól gondoltad, nem vidéki, ám kellemes és csendes.
Most bújok a kemencéhez, bár nálunk is elállt a szél, de hűvös van, és esik a hó, vagy nem
Készítek egy kávét, és elkortyolgatom. Délutánra teát készítek, jössz Ravic? 
|
|
|
Balu: Nahat en meg gondoltam valami jo kis videki hazban laksz, es irigykedtem a kemence miatt!! De langost süthetünk, csak fokhagyma nelkül! Nalunk most süt a nap, a szel egy kicsit lecsendesedett, de azert hideg van. Na Baluka, akkor tovabbra is kellemes üdögelest a kemence mellet, mostmar tudom, en is melled csücsülhetek!
|
|
|
Ravic
A kemence itt van a Kávézóban! Kuporodj mellé egy csésze teával, fimom fahéjas, citromfű tea. Kellemes nyugtató hatása van.
Nálunk ma már elcsendesült a szél, de ideért a hó, lehet seperni. Esik a hó a nagy tavaszban
Süssünk a kemencében lángost, fokhagymásat?
|
|
|
Hallo Meggy! Na, örülök a sikeres turogombocodnak! Baluka: merre jarsz? Megdaraltam a kavet - ezuttal brazil - eppen most lett kesz. Menta tea is van.
|
|
|
2010-03-06 11:51, ravic:
-
"Kedves Meggy! A "Schichtkäse" a jo, az is vizes egy kicsit, de a turogombocba teszek grizt is, es a tojasfeherjet felverve teszem bele"
Kedves Ravic! Ez volt a legjobb tanàcs, amit tùròugyben valaha is kaptam!! Megtalàltam a Schichtkase-t, megcsinàltam rendesen a magyar recept szerint ma vacsoràra, ès a csalàd mind az 5 tagja megnyalta utàna mind az 50 ujjàt! Nagyon szèpen koszonom!! Ha màs magyar receptet kell a jovoben a nèmet valòsàgra "lefordìtani", tovàbbra is bizalommal fogok Hozzàd fordulni!
|
|
|
Szep joreggelt mindenkinek! Baluka itt is volt ho, hetvegere megint havat josolnak. A nap süt, de hideg, undok szel fuj, ez csak a kiteritett mosott ruhanak tesz jot....Igazi kemenced van? Ti epitettetek? Nagyon jo lehet mellette üldegelni!
|
|
|
Ravic
Holnap ér ide a hóóóóóóóóó
Megkóstolom a buktád, hmmmmm.... nagyon fincsi
Forró teát iszom mellé, vegyes gyümölcsöst. Mellé bújok a kemencémnek, mert túl nagy a szél, hozza a havat Jó itt a sutban kortyolgatni a teát, és milyen fincsi lehet a kemencében sült lángos Juj, hol a kávé, itt van, lekotyogott, kottyyy...
Nincs áramszünet Ravic, szerencsére, az az egy nap is szörnyű emlék marad. Elfeledtem a rádióba elemet venni, így nagy csend volt, szokatlanul nagy csend. Jó is volt, meg nem is, elég volt belőle egy munkanap!
Ravic, nálatok is hűvös van, és hó nem?
|
|
|
Jo reggelt mindenkinek, most ertem haza, na azonnal fözök teat, a szokasos gyogyfüvekböl(mar egesz "boszorkanykonyham" lesz), utközben vettem kedvenc pekemnel lekvaros buktat, meg langyos. Kostoljatok meg! Baluka megint aramszüneted van? Olvastam a hazai ujsagokban, hogy minusz 10 fok "tavasz" van otthon. Lehet, hogy megint havat lapatolsz Baluka?
|
|
|
Baluka: a hovirag mar kibujt regebben, a többi tavaszi hirnök csak erölködik, fagyoskodik a hideg, jeges szelben. Ma koran elmentem itthonrol, ugyhogy szivesen iszom a kavedbol, teadbol, a fokhagymas langost kihagynam, a mar - a masik topikban, (MIT FÖZZÜNK MA; STB:) emlitett "balkan szag" veszelye miatt... Nagyon finom langost sütött a kemencebe, a maradek kenyertesztabol Somogy megyei nenikem, azon melegen megkente aztan libazsirral, es fokhagymaval. Akkor meg ehettem ilyeneket, gond nelkül...
|
|
|
Kellemes hetet Mindenkinek, aki erre jár
Ravic
Tudod a remény hal meg utoljára, úgyhogy várjuk a tavaszt, de egyelőre még várhatjuk. Szegény hóvirágom is meglepődött az éjszakai fagytól
Meleg tea, friss lángos jó fokhagymásan, ez a reggeli menü. A tea menta, és vannak gyümölcsösek is, ha valaki kérne. Kávé a kotyogóban készül, frissen őrölt kávéból.
Ravic, szép sétát, ne hagyd 'berozsdásodni' a térded. Biztosan szép volt az erdei séta, igaz? Éled arrafelé a természet, vagy még fél? 
|
|
|
Baluka: ma teat kerek, mostanaban több liter teat bedöntök, de ebben a cudar idöben nem csoda! A hitves is raszokott a teazasra, az uj teafözöm egyfolytaban "üzemben" van.A regitöl fajo szivvel meg kellett valnom, mert szeretteimtöl - enyhe celzatossaggal - teafözöket kaptam ajandekba, ami azt jelentette, hogy a regi cudar allapotban volt, meg kell szabadulni töle! A teazas utan elmegyünk az erdöbe egyet jarni, bar a terdem allandoan "jelentkezik", de a mozgas kell! Na Baluka, akkor remenykedjünk a tavasz jötteben!
|
|
|
Szép hétvégét
Havazott, van megint mit seperni, vergődik a tavasz
Ravic
Bovika megúszta a hólapátolást, azt hiszem, sokkal jobban van most
A dióscsigát most vajas tésztából készítettem, sietni is kellett vele, hogy a tészta állaga megmaradjon. Viszont sokkal finomabb. A túrógombóccal lehet sok gondotok, Meggyel együtt. Viszont érdekes, és jó ötlet kanállal formázni. Legközelebb ki is próbálom
Kávét, teát? Jó kortyolgatást, és szép vasárnapot Mindenkinek, aki erre jár 
|
|
|
Kedves Meggy! A "Schichtkäse" a jo, az is vizes egy kicsit, de a turogombocba teszek grizt is, es a tojasfeherjet felverve teszem bele. Aztan van a "körnige", vagy "Hüttenkäse" elnevezesü turo, de ezek egy kicsit sosak. Az itteni turobol keszült gombocokat nem kezzel, kanallal "gömbölyitem" finom, könnyüek lesznek. A hazai turobol keszült kemenyebb, feszesebb allagu, ha Pesten vagyunk en is bevasarolok belöle! Szep hetveget kivanok!
|
|
|
2010-03-06 11:09, ravic:
-
"En a mai kavehoz, teahoz turogomboccal szolgalhatok, most egy par napja allandoan turos ennivalokat csinalok, nem tudom miert?"
Kedves Ravic, àruld el lègy szives, hogy csinàlod ezt a rengeteg finom magyar tùròs ètelt Nèmetorszàgban? Nekem itt minden tùrò krèmes, vizes, majdnem folyik. Ha meg aztàn mèg belekeverem a tojàst is, minden szètmàllik, a palacsintàbòl kicsorog oldalt a toeltelèk. Finom, "morzsolòdòs" nem vizes tùròt èn Nèmetorszàgban mèg nem talàltam, pedig vettem màr "Quark"-ot is, "Topfen"-t is mindenfèle màrkàjùt, sovànyat, zsirosat, semmi eredmèny. Kèrlek, àruld el titkodat! Vagy esetleg a tùròt magad csinàlod?
|
|
|
Baluka: a dioscsigat kelt tesztabol csinaltad?
|
|
|
Baluka: mi is fagyoskodunk, esett a ho, es fuj a szel, de jo,hogy most Bovika megussza a holapatolast!En a mai kavehoz, teahoz turogomboccal szolgalhatok, most egy par napja allandoan turos ennivalokat csinalok, nem tudom miert? Mar a masodik kanna teat fözöm, levendula, edeskömeny, menta, egy kis kanal mezzel nagyon finom, probaljatok ki!
|
|
|
Szervusztok
Kegyetlen dolog áram nélkül lenni, ám este megjött az áram, addig a szomszédban trafóállomást szereltek fel, vagy újították.
Ma friss Omniát főztem, és forró teát, gyümölcsöset, mert elég hideg van. Úgy fúj ez a fránya szél is ráadásul. A nap viszont szikrázóan süt.
Kóstoljátok meg a diós csigát, jó étvágyat!
Ravic
Köszönöm a segítséged, finomakat készítettél. Látod, hazajöttél a télbe, milyen érzés?
|
|
|
Jo reggelt mindenkinek! Ha Balukanal ma aramszünet van, be kell ernetek az en kavemmal es teammal. A teat most egy vadonat uj "bödönben" föztem, a kedvenc regi edenyem tönkrement.(igaz, mar muzeumi targy volt...) Van turosbatyu tegnaprol, ha egy-ket percre beteszem a sütöbe, olyan mintha frissen lenne sütve. Kostoljatok meg!
|
|
|
2010-03-03 18:16, ravic:
Kedves Ravic, köszönöm. Őrizzétek a tüzet.
|
|
|
2010-03-03 12:13, Balu:
Baluka, mindenből fogyasztottam. Köszönöm a jókívánságokat. Majd jövök.
|
|
|
Ravic
Ma még sikerült feljutnom, holnap lesz az áramszünet, így lefőztem a kávét, a teát elkészítettem. Holnap nem leszek, esetleg délután csak...
Bovika
Legyetek jók, és érezzétek Magatokat nagyon jól, majd írj nekünk, és hozz valami finomságot. Várunk vissza 
|
|
|
Bovika-Boszildi! Megegyszer szep idöt, jo nyaralast kivanok Nektek, gyertek vissza egeszsegben!
Baluka: Most majd szorgalmasabb leszek a kave-tea fözessel!
|
|