|
Jöttem cappuccinót inni. Gyorsan el is készítettem. Bovika ugye Te is kérsz?
Baluka Neked kávét főztem, remélem Ravic is jön hamarosan. A teákat rád bízom, mert sok intézni valóm van még. Megkezdtem a visszaszámlálást. 
|
|
|
2010-02-23 09:29, Balu:
Kávét, teát?
Jó reggelt!
A standard cappucinót
A kávén, már túl vagyok.
|
|
|
Amit én hallottam, azt jéger alsónak nevezték.
Nem láttam még ugyan, de néha jó lenne itt is
Most sütöget a nap, nincs már fagy
Az éjjel, hosszú idő óta, leállt a kazán
6 fok felett, éjjel nincs fűtés.
|
|
|
2010-02-23 19:26, Tihi:
Az én hónadrágom olyan, hogy -10 fok alatt hosszú alsónadrágot használok a normális nadrág alatt.
A hónadrág szerintem az amiben síelni is szoktak. Az én gyerekkoromban még nem volt, de már régóta ezt adják a gyerekekre télen. Változik a világ.
|
|
|
2010-02-22 13:21, Erazs:
-
Milyen az a "hónadrág" ? Nekem is jó lenne egy, mert tényleg sok hó van itt idén. Az én hónadrágom olyan, hogy -10 fok alatt hosszú alsónadrágot használok a normális nadrág alatt.
Szerintem télen nem a hideg kellemetlen, hanem az állandó öltözködés/vetközés, kint hideg van, a lakásban meg olyan meleg van, hogy megint vetközni kell és fordítva.
|
|
|
Erazs
Milyen nadrágot visel a Fiad? Azért nálunk hűvös szél fúj, ám a meteorologusok úgy mondják a + fokokat, mintha vagy 30 fok jönne!
Nagyon könnyű ilyenkor megfázni, vigyázzunk magunkra nagyon.
Kávét, teát? 
|
|
|
Nálunk plussz fokok vannak, igaz épphogycsak. De fiam már is sztrájkol a "hónadrág" ellen.
|
|
|
Szép napot, és hetet Mindenkinek
Mosolyog a hóvirág a kertemben, gyönyörködöm bennük, amíg kortyolgatom a kávém. Kotttyyy... Ki kér még, vagy teát, hibiscust hoztam ma, nagyon ízletes. Kóstoljátok meg. Hoztam még meggyes pitét is, jó étvágyat hozzá!
Boszildi!
Jön a tavasz, Te meg mégy a nyárba, ahogy mi is csak gyalogosan, és lassabban Ám eljön az is. 
|
|
|
Baluka, igyekszem praktikusan csomagolni.
Ma jó idő volt, csak a szél fújt. Mi megyünk a tavasz meg jön. 
|
|
|
2010-02-21 10:59, hunor:
Ekkora az ínség? Hogy már a mandarinfát is? Azért remélem, nem röptében
|
2010-02-20 17:57, jukap:
-
Itt is tavaszodik, a nedves hó, cserepek esnek le a tömbházak tetejéről, amikor járkálok, mindig felfelé nézek.
Hunor
|
|
|
2010-02-21 10:52, hunor:
-
"ezzel nem távolodtam el nagyon a szekszerű teleltetéstől... "
Hű, a szakszerűt annyira elírtam, hogy nem is javítom ki, maradjon meg így.
Hunor
|
|
|
2010-02-21 10:35, bovi:
-
A miénk, a mosókonyhában telel.
-
Én is egy fűtetlen szobában teleltettem, az rendben is van, de most olvastam, havi egyszeri öntözést ajánlottak, én viszont hetente locsoltam, amikor száraznak látszott a földje. Remélem, ezzel nem távolodtam el nagyon a szekszerű teleltetéstől...
Hunor
|
|
|
2010-02-21 08:11, hunor:
"Február végén, március elején a hideg körülmények között teleltetett növény a kataláz enzim hatására növekedni kezd."
Jól megtanultad a leckét Hunor!
Gratulálok
A növekedés elejére ura itthon leszek
A miénk, a mosókonyhában telel.
|
|
|
2010-02-20 16:57, bovi:
-
Igen.
Íme, tudományos magyarázat (igaz, citromfa kapcsán, de szerintem citrus citrus):
"Február végén, március elején a hideg körülmények között teleltetett növény a kataláz enzim hatására növekedni kezd."
Forrás:
http://www.kertpont.hu/uj/kertpont.php?menu=cikk&CId=468
Hunor
|
|
|
2010-02-20 17:57, jukap:
Ez ugyan most szomorú helyzet, de majd amikor nálunk már korán sötét lesz, akkor Ti fogtok örülni, a még hosszú napoknak!
Küldöm a napocskát!
Ne feledd, a remény hal meg utoljára.
|
|
|
Ó, milyen tavaszról beszéltek? Itt még mindig -10 fok van és ma esett vagy 30cm hó a már meglevô 40 cm-re és a meterológiai jelentések szerint még a jövô hétre is ez várható.
Azért jó ha emlékeztettek a tavaszra, mert már-már feladtuk a reményt, hogy az idén is eljô valamikor.
Üdv
|
|
|
2010-02-20 16:00, hunor:
Èrzik azok is a tavaszt
_________________ üdv:bovi
|
|
|
2010-02-20 15:21, bovi:
-
Itt is kisütött a nap. És fejlődnek a mandarinfák is.
Hunor
|
|
|
2010-02-20 09:19, Balu:
Baluka, köszi a jó ajálnlatot!
Tényleg finom a kávé!
Nálunk, ragyogóan süt a nap, milyen jó, hogy már megmostam az ablakokkat,mindjárt világosabb van
Legyen szép hétvégetek!
|
|
|
Szervusztok
Csepereg az eső, de csivitelnek a madarak a feketerigó röpköd a fákon, fürdenek a téli fáradtságból.
Jaj, én még hagyom az ablakpuculást.
Boszildi!
Hoztam mézet, és ittam egy feketeteát mézzel Alaposan válogasd össze a cipőidet az útra!
Bovikám!
Ma is kész a cappuccino,,sok habbal, ki tudja, hol fogyasztottok majd ilyen finomat?
Csomagold a pótszemüveged, csak aztán meg is találd majd...
Képzeljétek, megtörtént a kis westi varratszedése, remekül van, de még mindig tüzel... van dolgom, amikor ki kell engedni a fiú kutyámhoz... Na, majd ennek is vége lesz.
Főzőm a kávét, illatos is, habos is, ki kér?
|
|
|
2010-02-19 08:48, bovi:
Igazad van, nehezek, de én csak abban tudok menni és jönni is. Sportcipőben utazom és a szandált viszem. A nagy hóban próbálkoztam rendes csizmával, de fél óra múlva a csavarjaim jeleztek, hogy nem kellő bánásmódban van részük.
Megint nehéz lesz az a bőrönd, de nem én viszem.
|
|
|
2010-02-18 18:53, boszildi:
Jóreggelt Mindenkinek!
Ildikó, viszel MTB cipőt is? Azok jók ugyan, de súlyosak.
Vettem a nyáron egy szandált is, az jön velünk, majdnem 1 kg a súlya
Ha nem lenne itt még ilyen hideg, abban utznék, akkor a szél sem fújna el 
|
|
|
Jó reggelt, napfényesebbet. Olyan köd van, hogy nem látok ki az ablakon. Lehet, hogy utánoznom kéne Bovit az ablakpucolás terén?
Főztem kávét, cappuccinót, teákat, feketét, zöldet.
Baluka fogyóban a méz. 
|
|
|
2010-02-18 13:41, bovi:
Bovika, amikor dolgoztam, már két héttel az utazás előtt elkezdtem pakolni. Most a jövő héten kezdem. Egy hét kell. Nem szeretem az utolsó pillanatra hagyni.
|
|
|
2010-02-18 09:33, Balu:
Igazad van, jól múlik. Kérem azt a finom gyömbérteát. Ma túrógombócot késztettem,ízlett a fiataloknak. Hoztam nektek is.
|
|
|
2010-02-18 13:36, Erazs:
-
Milyen az a gyömbértea? Jó az valamire?
Engem, nagyon jól felmelegít, az biztos, hogy arra jó
|
2010-02-18 09:33, Balu:
Bovika
Egy cappuccinot fogyasztasz, sok habbal?
Nagyon szívesen Baluka!
Ilyen finomat máshol nem lehet kapni
Nálunk is eltünt a napos idő, mégis folytatom az ablakokat.
Nem lenne sürgős, de most ilyen kedvem van!
Bosziildikó,
a pakolást én sem komolyan gondoltam még, csak a pótszemüvegem tettem ki, hogy feltétlen elvigyem
További szép napot Mindenkinek!
|
|
|
Milyen az a gyömbértea? Jó az valamire?
|
|
|
2010-02-16 09:48, Balu:
-
Addig sepertük a havat, hogy ránk tör a tavasz, itt az enyhülés, eső, kellemesebb meleg, mit szólsz hozzá?
Ránk tör az ónosesö! Reggel mikor kiszálltam a kocsiból majdnem dobtam egy hátast.
Az ilyedségre ittam is gyorsan egy kávét, most meg a zöld teámat kortyolgatom.
|
|