|
Boszildike: a teakeveres mindig a pillanatnyi hangulatomtol függ! Az esti teakeverekbe meg jön melisza, es macskagyöker is, no meg esetleg egy löttyintes "Klosterfrau Melissengeist", ez jo meghüleskor is, meg almatlansagkor. A karacsonyfank meg mindig megvan, talan kedden leszedjük, a szaloncukor mar ugyis "lelegeltük". Ma delutan sütök kenyeret, a friss, meg langyos kenyer vajjal es egy csipet, aprora vagott friss kakukkfüvel, ugyancsak finom!
|
|
|
A fadíszítés és a díszek leszedése is időigényes. Azért egy cappuccinóra volt időm. Baluka készen vannak a teák is. Gyertek kávézni, teázni ezen a szürke -nálunk az- vasárnap délelőtt. 
|
|
|
2010-01-09 12:00, ravic:
A thymian az kakukkfű, a minze az menta. Megint okosabb lettem.
Milyen arányban kevered a fűszereket?
|
|
|
Baluka,
én a standard cappuccinómat kérem szépen
Reggelre itt annyi hó lett, hogy kisportoltam magam alaposan a lapátolásban!
|
|
|
2010-01-09 12:00, ravic:
Ez igen, nagyon finom. Kérek még.
Szeretem a gyógyteákat is. Én délelőtt iszom egy cappuccinót, teákból napi másfél litert.
|
|
|
2010-01-09 10:30, Balu:
Nagyon érdekesen van elkészítve, mert a csoki enyhíti a csípősséget. Én is hoztam gyümölcsteát és vanilia ízesítésű rooibos teát is.
Délelőtt sütött a nap, most szakad az eső és +8 fok van.
Kellemes hétvégét.
|
|
|
Boszildike! A gyogyteaim mindig többfele füböl keszülnek, van benne thymian, anizs, kömenymag, fenchel (edeskömeny, ezt nagyon kedvelem), csalanfü, minze, stb. Mezzel edesitve nagyon finom. Most is föztem egy kannaval, megkostolhatod. A kaveadagom lecsökkentettem egy cseszere (reggel), neha azert elcsabulok egy-egy capuccinora delutan. Szep hetveget!
|
|
|
Bovikám!
Kösz, hogy írtál Ofiékról, aranyos az a legény, szépen fejlődik. Jó egészséget kívánok Nekik
Boszildi
Csíp a chili, nem? Örülök, hogy jól érezted Magad a Kalóztanyán
Készítettem Neked is gyömbérteát, és annak, aki fogyaszt, ám itt vannak a gyümölcsteák is. Fogyasszátok!
Kellemes pihenést a hétvégére Mindenkinek 
|
|
|
2010-01-08 11:56, ravic:
Megfigyeltem, minden évben azonos hónapokban virágzik. Mindegy mikor, csak virágozzon.
Milyen gyógyteát iszol? Hogy sikerült a kenyered? Hetente sütök és egyre jobbak, mert "gyakorlat teszi a mestert."
|
|
|
2010-01-08 10:08, Balu:
Köszönöm. Az étterem kellemes és az étel nagyon finom náluk. A chilis csokis parféból hoztam kóstolót.
parfé
|
|
|
2010-01-07 09:09, egyedls:
-
nyami, ez fantasztikusan hangzik
Most kérek szépen!
|
|
|
2010-01-08 11:56, ravic:
Igen, már készenlétben söprű, lapát, de egyelőre még süt a nap 
|
|
|
Boszildike: az en karacsonyi kaktuszom mar viragzott szeptemberben is, gyönyörü dus viragjai voltak! Neha a termeszet is megbolondul, nemcsak az ember.... Bovika: na ha igaza lesz az okos idöjosoknak, akkor keszitheted a söprüt, lapatot, mert a Ti környeketekre is sok havat mondanak! Tegnap "hütlenkedtem", es a varosban ittam kavet, van egy kedevenc helyünk (nyaron fagyi, telen kave), olasze a kavezo. Ma reggel föztem egy kanna gyogyteat, es a sarki peknel felfedeztem lekvaros buktat! Meg teljessen meleg, igazan finom, otthon sem tudnank jobbra csinalni! Kostoljatok meg! Szep napot mindenkinek!
|
|
|
2010-01-08 10:08, Balu:
Bovika
Cserbe ne hagyj,ma is kész a cappuccino
Merre jártál?
Meglátogattam az Ofi családot
A kisfiuk nagyon okos, csak ájuldoztam.
Most 17 hónapos, ha jól tudom és tudja már a compit is ki-be kapcsolni ))
Minden testrészét mutat, ha kérdik hol van!
Beszélni is kezd már!
Nem tud ide jönni, mert nagyon elvan foglava. Dogozni is jár, ha férjnak a munkája megengedi, akkor az vigyázz a kicsire.
Jól vannak, ami a fő!!!
|
|
|
Kellemes napot MIndenkinek
Boszildi
Nevetek, mert az én karácsonyi kaktuszom is most virágzik, és mindig januárban Karácsonykor csak kezd bimbózni. Na de most is szép
Kalóztanya, rémálom, öregszik a férj, Isten éltesse! Milyen volt a menü a kalóztanyán?
Persze, hogy szép a fenyőfa szaloncukor nélkül is, hiszen vannak díszek. Rám a csillagszórózás jött az idén Nem tudom, de ha a Fiam nem kapna a cégnél jutalomból szaloncukrot minden évben, már rég nem lenne rajta, csak dísz.
Bovika
Cserbe ne hagyj, ma is kész a cappuccino
Merre jártál?
|
|
|
Kedves Ravic, köszönöm.
Nem ismerem a tormacsokit. Ritkán eszem csokit, akkor keresem az újdonságot.
Hoztam virágot a kávézóba. Ez a karácsonyi kaktuszom virágzik minden novemberben és januárban, de karácsonykor még véletlenül se.
kaktusz
|
|
|
Boszildike: na eppen van meg ket tabla chilis csokim, szivesen neked adom! Nem tudom lattad-e, van wasabis (nagyon erös japan torma) csoki is. Talan egy evben egyszer ha eszek csokoladet, ha ajandekba kapok, azonnal tovabb adom.
|
|
|
2010-01-07 09:25, Balu:
Tegnap este láttam egy cápáról szóló filmet, "álmomban is előjött".
Baluka, régóta nem veszek szaloncukrot és mégis szép a fám.
Ma nagykanállal eszünk egy kalóztanyán, férj öregszik.
Desszertnek chilis csokit kérek.
Szép napot mindenkinek.
|
|
|
2010-01-07 10:22, bovi:
Na de Bovika, kávé is meg cappuccino is?
|
|
|
Baluka,
nagyon örülök, hogy kora déletőtt itt látlak ))
Ma, kimenős napom van, ott iszom a kévém is
_________________ üdv:bovi
|
|
|
Szervusztok
Egyedls
Nem félek a cápától sem Nálam feketerigok röpködnek a fán, és bátorságot adnak. Nálad milyen madárkák vannak most? Eteted őket?
Ravic
Képzeld, amikor tegnap leszedtem a fát, már majdnem elraktuk, amikor megbújva észrevettem még egy szem zselés szaloncukrot. Mivel egyedül voltam, nem volt vita, hogy kié lesz. Hammmm
Boszildi
Lehet, hogy jövöre mi is csak díszeket rakunk a fenyőre, nem is rossz ötlet 
|
|
|
2010-01-06 21:49, Erazs:
-
Rendben! Mikorra kéred? Kérsz bele zöldséget, füstölt ízt, csülköt, stb.?
|
|
|
2010-01-06 09:21, egyedls:
-
A húst gyerekként csak immel-ámmal ettem, de viszont a kocsonyát..hm.. kétpofára
Szép tiszta átlászó volt mindig és imádtam nézni ahogy "reszket". Növéremmel meg is állapítottunk rögtön, honnan ered a mondás, hogy "reszket mint a kocsonya"
Szóval átlátszósan és reszketösen szeretem!
|
|
|
2010-01-06 17:58, ravic:
Jól tetted, hogy megkóstoltad. 24-én ettem pár szem gesztenyés szaloncukrot a sógornőmnél. Mi csak díszeket teszünk a fára, így nincs kísértés. Gyerekkoromban, mire leszedtük a fát, már csak üres papírok voltak rajta.
A Nagykörút és Baross utca sarkán van egy cukrászda. Nagyon finomak a sütemények, igaz én csak a Rákóczi túróst kóstolgatom.
|
|
|
Boszildike: megkostoltam a szaloncukrot, az egyik rumos, a masik puncsos, szedem le a farol egymas utan... Nekem valamikor a puncstorta volt a kedvencem, ha Pesten vagyunk, mindig "vadaszok" cukraszdakban, hatha talalok olyan igazi, bekebeli puncstortat. Az ismerösök huzogatjak az orrukat, hogy tudok ilyen borzalmat megenni!Mar regota keszülödök magam is sütni, talan egyszer összeszedem magam!
|
|
|
2010-01-06 16:29, egyedls:
(Bár, azt mondják a malájok, hogy ha egy cápa a kezedből eszik, hamarosan a lábadból is fog )
Ebben lehet igazság.
|
|
|
2010-01-06 09:33, Balu:
-
Baluka! Igazán kedves vagy! Mindent kérek, a kezedből eszem...
(Bár, azt mondják a malájok, hogy ha egy cápa a kezedből eszik, hamarosan a lábadból is fog )
|
|
|
Boszildi
Köszönet a madártejért, nagyon finom. Jó étvágyat Mindenkinek hozzá!
Ravic
Van, ahol márciusban is áll a fa. Ha nem hullik, akkor pláne Gyönyörködjetek benne!
Bovika
Örülj, hogy túl vagy a kezelésen! Első az egészség. A nőknek gyorsabban romlik a foga valamiért...
|
|
|
Nálunk, Bayern-ben, ma ünnep van, így van bőven időm ide beülni és vegig kostolni a nagy kínálatot
Szerencsés vagyok, hogy mindent szeretek, jöhet a madártej, a cappuccinó előtt és azután a finom taák!
Kedves Rávic,
az én fogásztörténetem már valóságos rémálom, annyi bajom van vele.
Férjem is, csak évente 1x tisztítatja és jóval kevesebbe kerül!
Ő ettéren olyan szerencsés, hogy csak egyetlen pót foga van, 74 évesen, míg nekem, már mint koronázott
|
|
|
Baluka, itt a madártej, tudod kérésed számomra parancs. Finom volt a cappuccino.
Kedves Ravic, attól még jó lehet, hogy decemberben vetted. Én vásárláskor mindennek megnézem a lejárati idejét, mert volt olyan, hogy már akkor lejárt a szavatossága amikor megvettem.
|
|