|
2009-05-26 12:12, Balu:
Nem kevertél egy mojitót ...
Egy szavadba kerül, már itt is van Egyedls szavaival élve a "molyirto" mojito.
Holnap megyünk pár napra pihenni, természetesen most jön a rossz idő. Na mindegy, a pihenéshez nem kell 30 fok, napozni meg úgyis ártalmas
|
|
|
Örülök, hogy itt voltatok
Vigyázzunk magunkra, mert más nem vigyáz!
Egyedls!
Bízom benne, hogy nem lesz semmi baj, jó egészséget!
Boszildi
Nem kevertél egy mojitót ...
|
|
|
2009-05-25 17:24, boszildi:
-
Nincs moly, de valami ilyesmi márkanévre emlékszem a kapuccsínók terén... 
|
|
|
2009-05-25 14:17, egyedls:
Most egy jó hideg molyirto kapuccsino,
Már a kávézóban is "felütötte fejét a moly"?
Jó egészséget kívánok.
|
|
|
2009-05-25 13:10, Balu
Finom volt, csak kevés volt.
Neked is szép napokat.
|
|
|
2009-05-25 13:10, Balu:
-
Megjöttem. Az egészségem után loholok, labor, szemészet, olajcsere (az autónál), stb.
Most egy jó hideg molyirto kapuccsino, rum nélkül, jól esne ebben a hőségben! Zsuzsa folklórozik, a többiek bizonyára termelnek a hőség ellenére. Így aztán - maradtam én neked...
|
|
|
Kellemes hetet, kész a kávé és a cappuccino.
Merre vagytok, látom nem ízlett a rántott alma. 
|
|
|
Boszildi
Jó étvágyat a lepcsánkához, érezzétek jól magatokat a bortól. _Is._
Hoztam ebéd után nasizni rántott almát, finoman meghintve fahéjjal Jó étvágyat!
Kész a kávé is, és a cappuccino. Bovikaaaaaaaaaa Hol vagy?
|
|
|
2009-05-20 07:18, Balu:
Hétvégén csinálok "lepcsánkát", de tea helyett száraz vörösbort iszunk hozzá. 
|
|
|
2009-05-20 06:55, Ferencz Zsuzsanna:
Más:az akácfa virágot is ki szoktuk rántani.
Pár éve - 50 évvel ezelőtt - ettem akácfa virágot, de csak desszertnek.
|
|
|
Boszildi
Mi lepcsánkának hívjuk az általad leírt, reszelt burgonyás tepsiben, vagy palacsintasütőben sült burgonyát. Milyen finom ez teával, most bodzával például Kicsit megborsozva pikáns eledel, és egészséges is.
Zsuzsanna
Ma reggel láttam épen a TV-ben, hogy az akácvirágot is úgy rántják, mint a bodzát.
Kész a kávé, tea is. 
|
|
|
Kedves Ildi, nálunk a málé teljesen más. Máléliszt (puliszkaliszt) van benne, kevés cukorral és tojással. Tepsiben sütjük.
Más:az akácfa virágot is ki szoktuk rántani.
|
|
|
2009-05-19 19:36, Pompéry Berlin:
De hogy ezt sütni is lehet, erre még nem gondoltam.
Gyerekkoromban tepsiben csináltuk, ma inkább pogácsaként sütjük ki.
Az íz ugyanaz. 
|
|
|
2009-05-19 19:32, boszildi:
-
..." reszelt krumpli, liszt, nyers tojás, só, bors összekeverve és tepsiben kisütve. "
-
Érdekes, a belevalók kiszaggatva vízben föve = gnocchi, alias krumplinudli. De hogy ezt sütni is lehet, erre még nem gondoltam.
|
|
|
2009-05-19 18:15, Ferencz Zsuzsanna:
Kedves Zsuzsa, egyik kedvenc ételem, amit gyerekkoromban sokszor kaptam ebédre: reszelt krumpli, liszt, nyers tojás, só, bors összekeverve és tepsiben kisütve. Apukám málénak hívta. 
|
|
|
2009-05-19 18:15, Ferencz Zsuzsanna:
-
Ismerek még belöle bodzaszörpöt, továbbá bodzabort. Utóbbi nem az én esetem, de nem mindig az én ízlésem a mérvadó. 
|
|
|
Igen, Ildi.Palacsintatésztába forgatod.Sózva vagy cukrozva fogyasztható.
A rántotta is finom, abba a bodza apró virágát kell tenni. Ami nem kunszt, mert könnyen lehullik a virág.
Mi sok ilyen receptet tudunk, mert az ország nem kényeztette el a pénztárcánkat.Na és anno az árubőség sem kényeztetett minket.
|
|
|
2009-05-19 08:34, Ferencz Zsuzsanna:
Rántva vagy akár rántottába.
Kedves Zsuzsa, jó pap is holtig tanul, hát még én. Először azt hittem viccelsz, de látom komoly a rántott bodza. A virágot bepanírozom és kisütöm?
|
|
|
2009-05-18 14:41, Balu:
Kész a cappuccino is, fogyasszátok!
Máris ittvagyok!!!
|
|
|
Zsuzsanna
Köszönjük a receptet, a bodza energiabomba.
Rántva már én is készítettem, nagyon finom teának is, szörpnek is. A téli időkről meg nem is beszélve mekkorra hasznos, vitamin. Nyáron meg lehűtve kitűnő ital a meleg ellen is.
|
|
|
Kedves Ildi,
magam nagyon szeretem a bodzavirágot, enni is.
Rántva vagy akár rántottába. Teaként is. Ajánlom figyelmedbe, ha szereted a bodzát.
|
|
|
2009-05-18 14:41, Balu:
Szívesen. Hoztam jeges feketeribizli teát. Ilyen hőségben jólesik.
|
|
|
2009-05-18 16:08, Ferencz Zsuzsanna:
Kedves Zsuzsa, köszönöm a gyors segítséget. Majd megírom, hogy sikerült.
|
|
|
5 literes üvegbe 3 liter víz, 1 kg cukor, 20 db frissen szedett bodzavirág,(a vastag zöld szárat le kell vágni) 3 citrom felszeletelve. Naponta meg kell keverni, 1 hét alatt kész. Szódavízzel a legjobb. A 3 citromból kettőt lehet citromsóval helyettesíteni.
Kedves Ildi, kedves Balu, ilyen egyszerű. Ha nagy a meleg, 3-4 nap alatt is megvan.
|
|
|
Kellemes hetet Mindenkinek
Kortyolgatom a kávém, és hiába töprengek, nincs bodzaszörp recept Valakinek csak van, Zsuzsának például. Segíts nekünk, légy szives!
Kész a cappuccino is, fogyasszátok!
Köszönöm a koktélt Boszildi, nagyon finom volt 
|
|
|
2009-05-16 10:29, Balu:
Készíthetnél egy jó mojitó koktélt sok mentával!
Már hozom is, kicsit megkéstem mert itt voltak az unokák. Van bodzaszörp recepted?
|
|
|
Amint látom, már kinyitott a kávézó, akkor a megszokott cappuccinóm kérem szépen!
Legyen szép hétvégetek, meleg napsütéssel!!!
Itt, kevés erre a remény 
|
|
|
Csak kérnénk Ildikó, bodzát, de nem hoznak
Viszont kész a kávé, én viszont ma is áfonyateát iszom.
Bovikám!
Egészségedre mindent
Boszildi!
Készíthetnél egy jó mojitó koktélt sok mentával!
|
|
|
2009-05-15 16:11, Balu:
Gyertek, vagy már a bodzát rántjátok ki palacsintatésztába forgatva? Hozzatok egy tányérral!
Én is kérek belőle, és áfonyateát is kérek.
|
|
|
2009-05-15 16:11, Balu:
Vettem mindenböl egy kicsit, amit kinálsz!
Köszi Baluka 
|
|