|
2008-11-17 09:51, Balu:
Hogyan mentsük meg a gesztenyefákat
Valamikor ki akarták vágni a gesztenyefákat, de alakult egy csapat a megmentésükre. Minden évben ősszel a csapat vezetője megszervezi, hogy kis ünnepség keretében összeszedjék a lehulott leveleket. Voltunk kb kétszázan. Mi most voltunk először, de jövőre is megyünk.
|
|
|
A diófáról bottal verik le az érett diót.
Emellett aszálykor megszentelt mákszemeket szórnak szét, és bottal verik a diófát, hogy megjöjjön az eső.
|
|
|
Boszildi
Hogyan mentsük meg a gesztenyefákat?
Tihi
Valóban ez a szokás, hogy megverik a diófát, ám a Te helyedben én meg elfutnék, vagy eltenném a botokat
Kávét, teát ki kér? Inkább cappuccinot sok habbal? Az is itt van készen!
Lehet, hogy ma befűtök a kemencébe itt a zugban, egyre hidegebb van 
|
|
|
2008-11-16 17:14, boszildi:
-
Miért kell a diófákat botokkal verni, hogy jobb gyümölcsöket hozzanak? Ha valaki engem bottal ver, akkor inkább begurulok és visszaütök. 
|
|
|
2008-11-16 10:53, Balu:
Tényleg,mi ez a nagy kongás?
Tegnap a fiaméknál kávéztam, ma pedig a Budapest Kongresszusi Központban, ahol részt vettünk a "mentsük meg a gesztenyefákat" akcióban. Jó buli volt, de az itteni kávé jobb.
gesztenyéskert
|
|
|
Kávét, teát ki kér? Hoztam gesztenyepürét
Jó étvágyat, és szép vasárnapot.
Tényleg, mi ez a nagy kongás? 
|
|
|
Bovikám, kicsit megcsaltalak benneteket: más kocsmában voltam. 
|
|
|
2008-11-15 09:13, Balu:
Itt vagyok Baluka ma is
Őszintén mondva, nem szeretem az üres vendéglőket. Mi ez a nagy kongás 
|
|
|
Bovi
Ez ma reggelre is érvényes 
|
|
|
2008-11-14 08:01, Balu:
Igenis!

|
|
|
Szó ne érje a HÁZ elejét. Kész a kávé, és a teák is.
Boszildi
Nagykovácsi gyönyörű, arra nem pusztított a heves szél? A csipkebogyó teáját én is fogyasztom, Neked is egészségedre!
Bovikám!
Na látod, van itt minden, gyere ma is! Örülök, hogy minden ízlett, egészségedre váljon! -:)
|
|
|
2008-11-13 10:46, Ferencz Zsuzsanna:
Van viszont vodka és cigaretta.
Valamint whisky és szivar is.
|
|
|
2008-11-13 10:48, Balu:
Szombaton Nagykovácsiba kirándultunk, gyönyörű ebben az évszakban is. Sajnos a csipkebogyó szedés elmaradt, mert nem volt nálam célszerszám. Így változatlanul nálad fogyasztom a csipkebogyó teát.
|
|
|
2008-11-13 10:48, Balu:
Már itt is vagyok!
Ilyen ajánlatokat, nemszabad elmulasztani
Köszi!
|
|
|
Bovikám!
Ugye ma még visszajössz egy forró csokoládéra? Garantáltan nem hízlal
Készítettem habos kakaót, és egy nagy fonott kalácsot. Jó étvágyat hozzá
Boszildi
Valóban klassz ez a turmix, köszönjük Estére már csak egy meleg, vagy forró csipkebogyóteát készítek Neked, Nektek. Televitamin Remélem jól vagytok?
|
|
|
Van viszont vodka és cigaretta.
|
|
|
Jóreggelt!
Ha én egyszer korán kelek
Se kávé se tea.
|
|
|
2008-11-10 07:40, Balu:
Bővítésre nem kaptam kölcsönt
Balukám, nem probléma, akkor sűrűn szellőztetünk.
Koktél helyett turmix sikerült.
turmix
|
|
|
Egy jó forró teát kell inni, mézzel. Itt ma reggel fagyott, biztosan jól fog esni Mindenkinek. 
|
|
|
Kellemes hetet, nyugodtabbat Mindenkinek
Kész a kávé, Omnia. Finom, selymes, sok habbal. Nos kész a cappuccino is, az is sok habbal
Boszildi
Lehet itt dohányozni, hisz úgyis sokat szellőztetek. Bővítésre nem kaptam kölcsönt
Kavarhatnál egy jó koktélt viszont, légyszives. Már olyan régen ittunk!
|
|
|
Baluka, szerintem bővíteni kell a kávézót és az egyik terem lehet dohányzó! 
|
|
|
Zsuzsanna
Ne idegeskedj, csalánba nem üt a mennykő, ménkű, vagy nem nagyot. Nem baj, hogy rágyújtottál, nem is tudtam, hogy dohányzol
Köszönöm, hogy kinyitottad az ablakot, így nem is érzik a cigifüst
Egyedls
Hát megyek a Beteglátogatásba, és elolvasom a sztoridat. Gyógyulj! Én még nem hallottam a bükkszentkereszti füvesemberről, és gyógyteáról. Mesélj róla kérlek, hadd legyünk bölcsebbek.
Főztem a Huba zamatos, selymes kávéjából, fogyasszatok belőle. Persze itt vannak a teák is, mézzel 
|
|
|
2008-11-07 05:04, Ferencz Zsuzsanna:
Lám, jól esik az együttérzés
Viszont a kávézó nemdohányzó!? 
|
|
|
Baluka, én idegességemben rágyújtottam (egyed szájának állapota idegességem oka), de kinyitottam
minden ablakot.
|
|
|
2008-11-06 08:46, Balu:
A kórházi történet esszenciáját a "Beteglátogatás" topicban foglaltam össze.
Azért áll ferdén a szám, mert még mindig sántítva lépkedek, különösen lépcsőn fel-le. Olyan vagyok, mint egy valódi beteg... A gyógyteáim sorát a bükkszentkereszti füvesember keverékével fogom bővíteni, talán hallottatok róla...
|
|
|
Egyedls
Mi is történt az ortopedian Veled, mi történt a száddal, miért húzták el? Remélem nem komoly, bár borogatod rendesen, gyógynövényi italokkal ápolod. Valami komoly?
Ha valaki nem gyújt rá, ami itt tilos, nem füstös a hangulat, és nem is lesz, gyertek nyugodtan 
|
|
|
Szervusztok
Huba
Köszönjük a kávét, már kotyogom is lefelé, kottyyy... kotttyyy, ilyet még nem ittam, de nagyon zamatos. Kóstoljátok meg Ti is.
Boszildi
Fogyaszd te is a kávét, kóstold meg. Ízletes.
Poe
Köszönjük a blokkolót, használjuk, akár csak a bringádat. Poharaktól kímélve lesz! Jó, hogy betetted a fotót is, aranyos vagy. Te használod a bringát időnként? 
|
|
|
2008-11-05 09:19, Balu:
Most meg Boszildi tünt el, lehet Imre napon van?
Balukám, nem tüntem el csak jövök, megyek, intézkedek.
Huba kávéjából én is kérek. Hoztam hozzá darálót is Sousseból a Dar Essid múzeumból.
kávédaráló
|
|
|
2008-11-05 19:13, huba:
Ilyet még nem ittam, lehet, hogy nem is fogok?
Legalább itt megkóstolom. 
|
|
|
Baluka
Hoztam egy kis "Kopi Luwak" kávét... nevetséges 160.-EUR a kilója, úgy hogy majd mostanatól ezt is lehet itt fogyasztani... kotttyy kotttyy meg minden..
http://www.cafeserie.de/shop/product_info.php?info=p105_Kopi-Luwak.html&XTCsid=ce1e365bd8f0819bd7e2f5bc0fc253bb
|
|