|
A lanyom is terhes itt "kötelezö" a fogaszat a terhesseg idejen !
|
|
|
Ofi!
Ha rám hallgatsz, nagyon gyorsan irány a fogászat. Az inyvérzésnek több oka is lehet. Most menj, mert később nem lesz időd, és ne halogasd, és ne félj. Lehet, hogy csak vitaminhiány, de lehet több más oka is. Jelez a szervezeted, hallgass rá!
|
|
|
Zsuzsanna!
Van igazad is, a gyógyszergyártók remekül manipulálnak. Vannak munkakörök, ahol elengedhetetlen lenne a védőoltás! A fiam az egyik felét megkapta, ők dolgoznak minden területen, és ajánlott nekik a védőoltás. Hogy pánik van, azt nem hiszem, hiszem tele a strand a fű, a pázsit a fekvő emberekkel. Na majd lesz valahogy, mindenesetre jó átnézegetni magunkat. Nemcsak most, máskor is. Zárt ruházatban mindig nem járhatunk ebben a hőségben 
|
|
|
Kedves Balu, életemben elég sok kullancsot láttam, magamon, és máson, és kutyán is. Szóval a kullancs, akármilyen apró, észrevehető az emberen, mivel csak a fejét fúrja be a bőr alá.
Tehát ha kiszeded, úgy, hogy közben ne öklendezzék, nincsen semmi baj. A legjobb módszer: szemöldökcsipesszel kell kiszedni az állatot, akkor nincs ideje öklendezni. Ha benne marad a feje a bőrben, semmi vész, két-három nap alatt magától kiesik.
Legnehezebben a hosszú szőrű állatokon vehető észre a kullancs. Az oltóanyag természetesen elfogyott, mert Magyarországon kitört a kullancs-pánik.
Valamelyik gyógyszergyár nagyon szereti a kullancs-pánikot.
|
|
|
2008-05-30, 18:54, Balu:
Nem szoktam magamat elhanyagolni, ami a fogaimat illeti, de annyira vérzik az iny a terhességtöl, hogy most nem találom helyesnek orvoshoz menni. Mi a véleményed?
Esik az esö, vagy csak csinálja magát? Úgy tünik, hogy zivatar lesz, és a párocskám elment halászni... Na ebböl mi sül ki, majd meglátjuk.
Gondoltam, megnézek egy filmet, de a szatellit sem müködik, kénytelen vagyok a németeket nézni.
|
|
|
2008-05-30, 18:49, noe80:
Jaj, ne is kérdezd, a höséget nagyon nehezen birom, izzadok, mint egy kutya, kapkodom a levegöt. Egyébként én szeretem a napot, a meleget, de most nem birom elviselni, nagyon dagad a lábam a höségtöl. De, hurrááá, ebben a pillanatban kezdett el esni, hátha lehül egy kicsit.
|
|
|
Fredi!
Olyan precízen leírtál mindent, hogy szóhoz sem jutok. Minden betűd igaz.
Zsuzsanna!
Sajnos nem riogatás, az időjárás a kullancsok terjedésének kedvez, és azok teszik is nagy bánatunkra. Már a panelek környékén is seprik, mert annyi van a tereken, az utcákon. Ott még a patkányok, és más rágcsálók is hurcolják... Na és a sétáltatott kutyák, macskák, madarak, még a galambok is hurcolják. Ez nem riogatás, ez szomorú tény. Jelenleg a védőoltás is hiánycikk lett a gyógyszertárakban.
Egyedls!
Remekül fogalmaztál az eltávolításukkal való eljárásban! Azért mindig nézegetni magunkat sem egy leányálom, de muszáj. Sajnos visszafodíthatatlan betegségek alakulhatnak ki, ahogy Böbe ezt leírta.
Jobb félni, mint megijedni! 
|
|
|
2008-05-30 12:39, Fredi:
Teljesen korrekt...
|
|
|
Kedves Fredi igazad van de jo hogy olvastal es irtal. Tudom hogy van oltas es most mar azt is hogy a TBE ellen van. Igen a borelia (ahogyan nalunk nevezik a lyme-kort) gyogyithato, a gyerekeim megusztak a baratnöm sajnos nem, mert ö 6 honap utan kapta az elsö kezelest. Nagyon kellemetlen es sajnos komoly következmenyei lehetnek a kezeletlen borelianak.
|
|
|
Kedves Bobe,
a Lyme-kor (egy Egyesült-Államokbeli helység neve után), vagy Borreliose ( a korokozó baktérium neve után)nem előzhető meg oltással. Az oltás (magam is rendszeresen beoltatom magam) csak az agyhártyagyulladást előzi meg. A Lyme-kor csak közvetlen a csípés utáni napokban észlelhető és antibiotikummal eredményesen kezelhető. Ha nem veszik észre idejében később nagyon nehezen diagnosztikálható és kezelése is kevésbé eredményes. Minden szervet megtámadhat!
|
|
|
A lime kor sajnos nagyon veszelyes, es kellemetlen betegseg, eppen ezert fontos kullancsok utan kutatni minden kirandulas utan. A komoly baj akkor kezdödik, mikor a csipes körul egy 3 cm. atmeröju vörös korong jelenik meg. A gyermekeimet a tavaly fertözte meg kullancs, szerencsere idejeben eszrevettek es kemeny antibiotikumos kurat tartottak. Van oltas is kullancscsipes ellen, aki sokat tartozkodik a termeszetben, oltsa be magat. A legujabb kutatasok szerint, allitolag rak fejlödhet ki a kullancs csipes nyoman. Jobban utannanezek es meselek majd rola.
|
2008-05-30 10:43, Ferencz Zsuzsanna:
A Tv-ben hallottam ma reggel, hogy a kullancsok 2 százaléka fertőzött lime kórral, 2 ezrelékük pedig agyhártyagyulladás vírusával, de kb fél-egy napig csak szívogatnak, a saját anyagukat azután engedik vissza szervezetünkbe, ha már jóllaktak. Van tehát idő az eltávolításukra, és nem kell a sürgősségi ambulanciára sem rohanni, mindenki eltávolíthatja otthon magának, ingyen és veszélytelenül. A lényeg, hogy az eltávolítás határozott, gyors mozdulattal történjen, nem adva időt a dögnek, hogy visszaöklendezze a fertőt.
Tehát, nincs félés, mert van futás... 
|
|
|
Baluka, szerinted ez a mostani kullancs-őrület vajon nem az obligát riaszgatás? Vagyis a soron lévő mumus?
|
|
|
Egyedls!
Hát nem lehet jó érzés látni a kiégett fákat, de hát ezzel jár sajnos.
Egyébként a kutyák, macskák is terjesztik a kullancsokat
Nem is permeteznek már a kullancsok ellen, mert a permetezőszer is mérgez. Hallottál róla?
|
|
|
2008-05-29 07:51, Balu:
"Nálad nem tarolják le az állatok és a madarak az örökzöldeket? "
-
De igen a kutyák az örökzöldeket előszeretettel használják vizeldének, minden zöld kiég tőle. Ezért kell majd bekerítenem a birtokot.
A rigók (és sündisznók) viszont a fertőző kullancsok leghűségesebb terjesztői 
|
|
|
Poe
Miközben most kaccsoltam, és kötöztem a szőlőt, gondoltam egy ilyen legényre, jöhetne segíteni 
|
|
|
Poe
Neked igazad van, azt nem írtam, hogy kulturáltsággal is jár a kisportoltság.
Azért jó a szemnek gyönyörködni a kidolgozott izomzatokon, és slussz. Könyvet nem találsz, és nem látsz a kigyúrtak kezében, nem észre gyúrnak 
|
|
|
2008-05-29 07:51, Balu:
Egy jó beszélgetéshez nekem nem kell szörfös. Inkább valami jó könyvet lássak a kezében, hamarabb leszólítom
|
Szép jó reggelt Mindenkinek, és szép napot is.
Egyedls!
Kész a cappuccinod mézzel, fogyaszd egészséggel.
Nekem is sok madaram is van, feketerigóm, akit ideszoktattam fürdeni egy tálkában. Aranyosak. Galambok, gerlékben nekem sincs hiányom.
Nálad nem tarolják le az állatok és a madarak az örökzöldeket?
Noe80
Kész a kávé, kotyogós, kotttyyy... kotttyyy. Elromlott a kávéfőzőm, ma tisztogatom meg és már délutánra tiszta lesz
Poe
Maradok a szárazföldi biciklinél, amit hoztál nekünk, és várok egy klassz szörfös fiút. Majd nézem, mint a filmeken
Neked nem lenne jó egy szörfös fiú csak úgy beszélgetni? Azt írja az újság, hogy Braziliában azért nincsenek a tengeren szörfös srácok, mert mind Balira járnak át a jó szél miatt. Hát most nálunk is fúj nagyon a szél. Hogy csodálkoznának a Balcsin Boszildi hozhatna egy pár szörfös csodafiút...
|
|
|
2008-05-28 09:50, Balu:
Szerintem vízibiciklit kapunk
A Baywatch típusú fickókra gondolsz? Aki kifárad a biciklizésben, annál mesterséges lélegeztetést és gyengéd szívmasszázst is alkalmazhat
_________________ poe
|
|
|
2008-05-28 09:55, Balu:
Nos, se kutyám, se macskám Néha átjön a kóbor kutyák-macskák közül 50-60 db az utcából a kertembe, de ők nem az enyémek...
Vannak állataim, a vadon élők közül ezer-féle kismadár, sündisznó, gyíkok, kígyók, mezei nyulak, gerlék, galambok, fácánok, az ő kedvükért (is) telepítettem fákat, bokrokat, ligeteket a kukorica és krumpli helyett.
A rönkpadomhoz viszont a kapuccsínót szoktam rendelni mézzel, melankólikus zenével...
|
|
|
En is kernek egy kavet, de csak keves idöm van. Ma delutan csaladi delutanra megyünk a ferjem munkahelyere.
Eppen csokis muffint sütöttem, ki ker ?
Ofi,
elvezd meg a nyugalmat, ha a pici a vilagra jön, oda lesz vele. Mikor a masodik fiammal terhes voltam, akkor mindig jo kremes csokitortara vagytam (amerikaifele, sok kaloriaval).
Annak idejen a leendö keresztanyuka eppen Amerikaban dolgozott, amikor hazajött, ilyet sütött. Ehes voltam, de soha nem sütöttem meg.
Hogy viseled a höseget?
|
|
|
Egyedls
Lehet macskád van akkor?
Nálunk is hoz levelet a postás, és a futárszolgálat is szaladgál, meg küldemények, vagyis csomagok is jönnek. A fiam annyi alkatrészt rendelget a rallys autójához, és azt is át kell vennem. Na meg izgulni, amikor versenyekre mennek. Na, de Ő ezt szereti már kicsi srác kora óta, és nem nőtte ki 
|
|
|
Poe
Köszönöm az infot. Remélem hoz Boszildi egy vagy két szörfösfiút ide nekünk Ne potyára bringázzunk már mi itt, mi is csinosak vagyunk. Na meg szépek és okosak 
|
|
|
Ofi
Nem árt, ha elmégy, már ha nem dolgozol, a fogorvoshoz egy szűrővizsgálatra. Aztán nem tudni, hogy hagy-e majd a bébi időt Neked rá... az oroszlánoknak nagy fogazata van.
A tiramisu fagyidat megkóstolom, itt ma nagy hőség van. Pedig szőlőt akartam kacsolni. Na majd holnap, akkor talán már felhősebb lesz az ég
Örülök, hogy ízlett a madártej, ráadásul direkt Nektek találtam ki
Én is 18 éves korom óta dolgoztam, és mellette tanultam, aztán átmentem nappalira, és könnyebb melóra. Így könnyű volt tanulni, csak a tananyag volt nehéz. Biztos szorgalmas lesz a Te kis oroszlánod is, meglátod
Később azért fog hiányozni a munka, meglátod, vagyis más környezet, mint a baba. Ezzel mindenki így van, vagy a sors kényszeríti rá.
Vigyázz Magadra, és gyere gyakrabban, a dinnyédhez pedig nem nyúltam 
|
|
|
2008-05-27, 14:50, Balu:
Igen, én is szoktam járni évente fogorvoshoz, de idén, bevallom, nem voltam, hátha majd szülés után.
Holnap az utolsó napom a munkahelyemen, nem is hiszem el, hogy ezután nem fogok már dolgozni. 18 éves korom óta mindig dolgoztam, kivéve egy fél évet, amikor kijöttem NO-ba.
Madártej, jaj, az finom!! Én hoztam tiramisu fagyit, babapiskóta is van benne. Nektek szántam a fagyit, a sárgadinnyét megtartom magamnak. 
|
|
|
2008-05-27 10:07, Balu:
Boszildi jól van, és jól érzi magát Balin. Bövebbet töle majd hamarosan
Hátha hoz nekünk valami finomat
_________________ poe
|
|
|
2008-05-27 09:59, Balu:
-
Mondom én, hogy a legfinomabb harapnivalójuk a kutyáidnak a postások
Nekem kutyám nincs, postásom több is (helyi, városi küldönc), de a lényeget (a pénzt) azt számlára kapom, így csak a csomagokat, leveleket hozzák kézbesítők. Egy kutyus azért belőlük is jól szórakozhatna 
|
|
|
Bovika!
Köszönöm az együttérzést, minden a legnagyobb rendben, ahogya elvártam, és szerettem volna.
Ofi
Megszabadultam kultúrált fogorvosomtól, minden rendben, de hát úgyis menni kell évente, vagy félévente egy-egy ellenőrzésre. Ez így természetes. A két fiam sok meszet kievett belőlem. Erős is a csontjuk, én meg azóta pótolom.
Megkóstoltam a kovászos ubit, nagyon ügyes vagy, finom. Óvatosan ropogtattam még...
Te szoktál járni fogorvoshoz ellenőrzésre? Most még nem késő!
Megfőztem a kávét, megint a Boszildiéből, vajon hogy lehet olyan messze távol? Remélem nincs semmi baja...
Hoztam egy tál madártejet sok habbal, reszelt csoki van a habok tetején, kóstoljátok meg! Jó étvágyat 
|
|
|
Egyedls
A kinti kutya nem harap, csak imádja a postást, és leszaggatja örömöben róla ugrálásával a gatyáját. Na most akkor hogy megy tovább? A kis Westi meg ugat, de úgy, mintha most dölne össze a világ Bent a lakásban persze. Így aztán figyelem, hogy mikor érkezik a postás, és elémegyek. De ezek, pláne bent a kis Westi, nagyon megneszelik, hogy valamiben sumákolok, rájön, és mégis veszettül ugat Mikor elmegy, kiengedem, hát amit művel...
Neked nincsenek kutyáid, vagy postásod nincs már? 
|
|