|
2007-11-20 15:29, Balu:
Mézespuszedlit... 
|
|
|
Semmi sütemény... mindent megettünk Akkor jöhet a délutáni kávé, kotttyyy...Most mit süssünk? Ötlete kinek van 
|
|
|
Bovikám
Remélem ízlett a kávé, legyen Nektek is szép hetetek 
|
|
|
Itt vagyok Baluka!
Névnapot köszöntöttem, de ott, kávét nem kaptam
Legyen szép hetetek!!!
|
|
|
Próbálkozunk... próbálkozunk, Kottyyy a kávém lefőtt, ki kér?
A mézes tea az elengedhetetlen Márcsak az időjárás miatt is, csúnya egy idő van így Erzsébet napján 
|
|
|
Most én hoztam egy kis nassolnivalót a TV elé. Vacsora után jól esik egy kis főtt füstölt csülök light. Szájon át kell bevenni étkezés után, bő, alkoholos folyadék kiséretében 
|
|
|
Jövök az ebéd utáni kávémért, ez már kotyogós s mit látok, mindenből hiányzik szerencsére. Akkor olvasom. hogy van. aki mindenből eszik. amíg mi távol vagyunk, és milyen jól teszed: egyed LS -:) Egészségedre!Gyere mindennap. Én egy tányér vargabélest hoztam, sok mazsolával. Jó étvágyat! 
|
|
|
Ofi
Hát ez nagyszerű, köszi a fotót, de minden kezdet nehéz. Figyeld meg legközelebb már jobban megy majd. A tésztáknál vigyázni kell hogy mindig hüljenek ki, vagy meg még szeleteléskor is. Ügyesen megoldottad Ofi. A tűzhelyi rács is super találmány.
Meg is kóstoltam, olyan fincsi 
|
|
|
2007-11-18 08:54, Balu:
Őszintén?
Nos, én észrevétlenül mindenből nassoltam, amit ti egymásnak felszolgáltatok 
|
|
|
2007-11-18, 10:59, Kedves mindenki:
Elmesélhetem hogyan készült a kürtöskalács, de inkább ne tudjátok meg De mégis, mert ti vagytok, elmondom.
A tésztáját nem volt nehéz megcsinálni, mert a kelttésztához jol értek. Ja, egy nappal elötte, a párom feladata az volt hogy találja ki hogyan lesz megsütve. Azt csinálta, hogy az elektrogrillre valami drót szerkezetett álitott (tessék minket nem kinevetni) , ime:
Nagy gondban voltunk a tészta rátekeréssel a fára. Én már kezdtem ízadni, mikor láttam hogy a férjem kis gombocokbol tésztacsíkokat nyujt és ugy tekeri rá a fára. Mivel hogy én az Interneten elolvastam azt hogy a tésztát téglalappá ki kell nyújtani és abbol 3cm szalagokat vágni, aztán rátekerni a fára, nekem jutott ez a feladat is. (mert ö is belátta hogy igy jobban megy).
Mielött sütni kezdtük, beolajoztuk, cukroztuk.
A sütését látni hogyan oldottuk meg, de mikor le kellett venni a fárol, akkor már robbanás elött áltam, mert csak darabokra tudtuk róla leszedni. Számoltam tízig, közben rájöttem hogy kell hagyni kihülni a tésztát és ugy lejön. Ezt követöen, beszortuk darált dióval.
Nagyábol ez lenne, jövö alkalommal már biztos hogy jobban fog sikerülni.
|
|
|
Egyedls!
Te miből fogyasztottál, a mézen kívül 
|
|
|
2007-11-18 08:11, Balu:
Igazán kitűnő a választék ebben a caffee-ban! Van itt kürtős kalács, kávé, tea kapuccsinó,, s mindenféle hozzávalók: keksz, torta, egyéb apró sütemény.
...Még méz is 
|
|
|
Szép napot Mindekinek
Van kávé és Böbének hála Unicum is, köszönjük..)
Neked is Huba! Eltettem a kredencbe,mert ki tudja Ofi mivel töltötte meg ezeket a gyönyörűséges kürtös kalácsokat
Gratulálok Ofi, ügyes vagy meg türelmes.
Vajon hogy készítetted el végül? Leírod?
Bovikám !
Készen a cappuccino és az Unicum is vár...
Kotttyyy, én maradok a kávénál, tejszinhabbal 
|
|
|
2007-11-17 17:54, Ofi:
A sütés módja érdekelne, mert én is hoztam ilyen sütőfákat, de nehezen birkóztam vele - egyetlen egyszer
_________________ poe
|
|
|
2007-11-17 17:54, Ofi:
nyami-nyami 
|
|
|
2007-11-17, 17:46, Balu:
Sajnálom de nem tudtam ma felétek jönni, képzeld, megcsináltuk! Mit? Hát a kürtöskalácsot. Nem volt könnyü feladat.

|
|
|
Tessek hölgyeim es uraim
2007-11-17 09:08, Balu:
-
Mennyi van még az Unicumból Huba?
már megint majdnem üres.. nem létezik, hogy ennyit innánk?
PS: beteszek egy üveggel, ne csak Te kölsd itt a pénzedet. 
|
|
|
2007-11-17 09:08, Balu:
Bovikám, Te kérsz még, mert megyek vásárolni és hozok
Köszönöm, kérek
Azért máskor ne hagyj ennyi ideig várni Baluka 
|
|
|
Nem baj az, ha törökméz, csak méz legyen
Kész a cappuccino, és a kévé is, a tea forr a szamovárban, kis kancsóban van a folyékony méz.
Mennyi van még az Unicumból Huba?
Bovikám, Te kérsz még, mert megyek vásárolni és hozok
Szép napot Mindenkinek!
|
|
|
2007-11-16 12:52, Balu:
Sárgát? Hm. Nem! AZ nem törökméz? 
|
|
|
Tavaly valaki festett a Kávézó falára egy sárga rózsát, szerintem mézes... észrevetted már? 
|
|
|
2007-11-16 08:38, Balu:
Bizony, bizony! Azok a hamvas rózsák! Azok a MÉZharmatos rózsák 
|
|
|
Egyedls
Romantikázzunk, csevegjünk, mézzel van minden, legalábbis mézédessé válik minden egy mosolytól és egy simogatástól is -:)
Jöhet a tea mézzel bizony! Egészségedre!
Ám hol vannak a rózsák már...
|
|
|
Pálinkás jó reggelt Mindekinek
Itt a forralt bor, Valeria, megértelek, hogy szükséged van rá. Egészséggel fogyaszd
Zsuzsanna!
Be nem rugunk, de ha Hubára hallgatunk már nem sok híja
Huba
Akkor tea nélkül... de óvatosan fogyaszd ---
|
|
|
!Ez egy positív! jellegü felkiálltó jel volt!
Kérnék egy rumos teát kedves Balu, már egy órát bicikliztem mínusz 8-fok van itt.
Még a vázam is majdnem lefagyott..
Tudod mit? a tea nem is muszáj..
|
|
|
Böbici, Huba szerint a rózsaszál trágár szóösszetétel.
|
|
|
Hm?
|
|
|
|
|
|
2007-11-15 17:55, Fredi:
- ...meleg kéz simogatása és egy rózsaszál...
Ezek milyenek lehetnek mézzel? 
|
|