|
Bovikám
Meghívlak akkor egy kávéra, így ebéd után, sok habbal és van kakaó a tetején. Egészségünkre!
|
|
|
Szép napot kivánok a kávézóban!
Hüsitöre nincs még szükség mifelénk
Napok óta a hütőben egy görögdinnye, de nincs rá étvágyam, várom a melegebb fokokat
Igy marad a finom, forró kávé!
|
|
|
Itt a finom fagylalt, citrom és dinnye (görög és sárga). Ki kér, persze csak nekünk van melegünk, de még mennyire. Bizony nagyon jólesik: hűsít 
|
|
|
2007-07-17, 09:57, Balu:
Nagyon szivesen elfogadok tanácsokat, tippeket, de ma már erre nincs szükség, mert nyoma sincs a napnak. Megint borul, esöt mondanak, és ki tudja mikor lesz újra szép idö.
Most föztem egy jó kávét, hosszút, ahogy szoktam miden reggel, gyere te is Balu.
|
|
|
Ofi
Az hogy megjött a nyár, finom kifejezés
Viszont a capuccino az mennyei, habos mint egy hűs tenger. Ofi! Vigyázz a napozással, nagyon magas a UV-sugárzás. Napolajat használj és nagykarimás kalapot. Vagy ne adjak tippeket?
Nálunk hőségriadó van, és holnap már 40 fok lesz. Forró a levegő is. Nem lesz egy könnyű hét...
|
|
|
2007-07-15, 20:38, Balu:
Ma nem föztem még cappuccinot, egész nap kint voltam napozni, megjött a nyár , ezt ki kell használni! De most egyet, mégpedig Amarettoval, hmmm, tessék kedves Balu.
|
|
|
Ofi
Ismerem az Amorettot, nagyon ízletes. Nem főztél ma még itt egy capuccinot Ma olyan meleg van, és ez még csak a kezdet.
Készítek jeget és limonádét, sok fagylaltot, gyertek, egyetek, igyatok. Ilyenkor sok folyadék kell! 
|
|
|
2007-07-14 21:01, Balu:
A kávéfözö olasz, DeLonghinak hivják. Az olaszok készitik a legjobb cappuccinot, hát olasz gép mellett döntöttem.
Ma csináltam a páromnak egy habos cappuccinot, tettem bele pár csöpp mandulalikört (Amaretto). Ismered? Ha nem, ki kell próbálnod, nagyon finom.
|
|
|
Ofi
Sok sikert és kellemes kávéfőzést. Finom a capuccino is, sok habbal. Megérte a 'tanulmányozást' az a gép. Ígéretes jövő előtt áll a Kávézó, Ofi besegít, de jóóóóóóóóó.
De ma is ám! ÚÚÚÚ, nagyon ízletes. Milyen márkáju az a kávéfőző?
|
|
|
Most már én is meg tudlak hivni benneteket egy csésze habos cappuccinora, de olyanra, amit én szeretek. Eddig a dobozos cappuccinot ittuk, de tegnap vetteünk mi is egy automata kávéfözöt, nagyon vagány. Az este egészen késöig gyakoroltuk a kávékészitést, igy nagyon roszul aludtam.
De ha tul késö van a kávézásra, jöhet a vörösbor.
|
|
|
Fredi
Neked nagyon emlékezetes ez a nap akkor és jó kerekre sikeredett a történeted szerencsére 
|
|
|
Én nem vagyok babonás - elvégre valaki vagy keresztény, vagy babonás - de mint érdekességet megemlítem, hogy pontosan ma 17 éve érkeztem Németországba és akkor is 13. és péntek volt!
|
|
|
Tényleg Balu! Erre nem is gondoltam, hogy ma péntek 13. van:)
|
|
|
Ma meg 13.-a van és péntek.Iszom egy kávét azért és azon gondolkodom babonás vagyok-e vagy nem?
Ti hogy vagytok ezzel? 
|
|
|
2007-07-12 10:34, Balu:
-
proszit!! 
|
|
|
Egyedls
Örömmel olvasom, amit írtál: hát bizony így kell élni, jó úton haladsz. A sejtek életképessége és újraképződése nagyon fontos. A sejtek éltetnek bennünket.
Az E-jelű anyagokat nagyon nehéz kikerülni, megkerülni, de gyógynövényekkel gondosabb hatást lehet elérni és talán valóban kikerülhetők. Már ha Coca-Colát nem fogyasztasz, az is remek eredmény. Most olvastam tele van foszforsavval...-:( Szerencse, hogy családom sosem fogyasztotta.
Erre igyünk is egy csalánteát, az is remek antioxidáns. Egészségünkre! 
|
|
|
2007-07-11 18:36, Balu:
A fő a pozitív gondolkodás, a remény, a jövőbe vetett bizalom! Most, hogy nyugdíjas lettem, van időm magammal törődni. Méregtelenítek, sejttáplálást folytatok, vörösbort iszom, többet mozgok, saját sütésű kenyereket eszem, stb., szóval igyekszem elkerülni a modern kor vívmányait. Nem eszem pakundekli-burgereket, nem iszom E-jelű koktélokat, de elfogyasztok cserjét-bokrot-hínárt, mindent, ami kell a szervezetnek. Vannak kezdeti eredményeim...
|
|
|
Egyedls
Úgy legyen, vagy ahogy akarod. Ilyenkor már nem nagyon változik az ember. Vagy igen?
|
|
|
Bovikám
Nemrég gondoltam Rád és lám,lám itt vagy?kész a kávé,friss erős és kotyogós.Egészségedre!
Mit dolgozol hogy ilyen fáradt vagy Te is? 
|
|
|
2007-07-11 13:00, Ofi:
Én némileg másként okoskodtam: 30-40 évig fogom iszogatni ezt a vörösbornak nevezett folyadékot és addigra valami majd' csak változik rajtam (kedvezően?), mert ha nem, elölről fogom kezdeni :>)
|
|
|
Tisztelt Hölgyeim!
Itt kávézunk, nem borozunk ))
Hallo Baluka,
egy nagyon erös kávé kellene, mert majd leesek a székröl, olyan álmos vagyok!
Le is feküdhetnék, de nem merek, mert akkor holnap is laakar feküdni a lustaság 
|
|
|
Ofi
Gondolom, hogy csak így érlelik, és tárolják a borospincében a borokat, csak így van értelme.
Jaj, azokból inni egyenlő a székről leeséssel!
Tettem viszont konyakos kávét az asztalra, ha erre jár az, akinek ízlik. Olyan jó illata van 
|
|
|
2007-07-11 12:56, Balu:
30-40 évig érik a bor
Hát meg kell mondjam, hogy nálunk nem állna el ilyen sokáig a bor és ebböl elég lenne egy pohárral is, hogy meg lehessen ismerni a hatását. 
|
|
|
Ofi
Én is a félédes bort szeretem, olyan pikáns íze van.
30-40 évig érik a bor, na meg drágul is. Vagy nem? 
|
|
|
2007-07-10, 19:00, egyedls:
Én meg tudom mondani három pohár után milyen a bornak a hatása, miért kell ahhoz 30-40 év?
Egyébként én a félédes bort szeretem.
|
|
|
2007-07-10 14:38, Ofi:
Igen, köszönöm!!! Valóban!! Orvosi tanácsra és unszolásra az idén szinte minden este megiszom lefekvés előtt egy pohár vörösbort. nem tudom, milyen hatása lehet, remélem, 30-40 év múlva majd' csak kiderül :>)
Miközben válogattam a borok között, amelyek az én anti ízlésemnek is megfelel, a Kékfrankosoknál állapodtam meg. Most látom, hogy ugyanolyan név alatt a bor az édestől az ihatatlan savanyúig milyen széles spektrumban változik. És akkor még nem szóltam az évjáratokról, mert - szerintem - annyi a különbség az évjáratban, mint pl. két hordó között.
Tehát, még egyszer köszönöm a meghívást...
|
|
|
2007-07-10, 14:32, egyedls:
A kávé ugyanis megzavarja a leányálmaimat...
...vagy az álmaidat a lányokrol?
Legközelebb estefele egy pohár vörösborra hivlak meg, az talán jót fog tenni az álmaidnak. 
|
|
|
Milyen különlegességet tálaltál fel Bovikám?
Nem ismerem, de megkóstolom: nem semmi, nagyon fincsi. Köszönöm
Iszom hozzá jeges limonádét, ma még meleg van, de holnap?
Főzők friss kávét is, hátha jön valaki erre, aki elalélt... 
|
|
|
2007-07-09 10:11, Balu:
-
Van hozzá jó savanykás mirabellalepényem
Lehet asztalhoz ülni!
|
Kellemes hetet Mindenkinek
Kávé, tea készen, itt van a tálalón.
Hozzánk meg ismét hidegfront közeledik, úgyhogy jöhet a kávé Tejszinhabbal
|