|
2006-10-15 20:59, fellegvar:
-
Ej-ej! Minő pazarlás!!?? A magyar muskátlit (Pelargonia hungarica) a legkönnyebb teleltetni! Nem kell hozzá más, csak egy nem túl száraz, de sötét, de fagymentes pince! Ősszel a muskátlit kiemeljük gyökerestől a cserépből (vagy a földből), óvatosan lerázzuk róla a föld nagyrészét, gyengéden átkötjük a gyökérnyaknál egy spárgával és gyökerével felfelé felkötjük. Tavasszal látni fogjuk, hogy a növényeink itt-ott elszáradtak, de a gyökér és a szártő életben maradt! Metsző ollóval eltávolítjuk az elhalt részeket és már lehet is dugványozni! Vigyázat! A magyar muskátlit nem szabad vízben gyökereztetni, azonnal földbe kell ültetni.Nem viseli el a túl nedves talajt sem!
|
|
|
2006-10-15 11:07, Balu:
Meddig hagyjátok kinnt a muskátlikat,hány fokig?
Itt , az Óceán túlsó partján , a muskátli nem az , amit otthon termesztenek . Én már mindent kipróbáltam , hogy "életben" tartsam ôket tavaszra , de nem volt sikerem . Igy , nincs más választásom , mint kint hagyni ôket , amig "szegénykék" bírják szusszal ... Aztán tavasszal új palántákat veszek ...
Kellemes , új hetet kívánok és még egy kis langyos meleget , ha lehet .
Üdv:fellegvar
|
|
|
Szervusztok )
Ma is friss a kávé,a capuccino is Hunornak!
Fellegvar!
Ma már a teraszomon virit tovább a muskátli,mára fagyot jósóltak már.Gyorsan bekapkodtam.)
Meddig hagyjátok kinnt a muskátlikat,hány fokig?
Kellemes vasárnapot Mindenkinek aki erre jár.!
Jujjjjjjjjj,megjöttek a villanyszerelők,szerintem most egy kicsit kikapcsolják az áramot amíg szerelnek.Remélem nem lesz nagy rumli...)
|
|
|
En is bekoszonok, utobbi evben csak behodoltam a kavenak, nem telik el nap (2-3-4-5...) cappuccino nelkul.
Hunor
|
|
|
2006-10-14 14:09, Balu:
A muskátli még kint virít.)
Ki kér egy kávét?
_____
Szia Balu !
Rég nem jártam erre, de a kávé illat becsalogatott ... Köszi!
Az én muskátlim is virágzik még .
Kellemes vasárnapot minden kávézónak !
fellegvar

|
|
|
2006-10-14 14:09, Balu:
Ki kér egy kávét?
Nekem légyszi...
Tegnap én a muskátlikat is kimustráltam, mert ha megjön az esös idö nincs kedvem kinn bajlódni.
Minden kész, most hátradülök és élvezem a kávéd Baluka 
|
|
|
No most egy kotyogóst főztem,már jól elfáradtam ma.Felfrissítem magam.Lassan hozom be kinntről a virágokat,az örökzöldek már itt vannak.
A muskátli még kint virít.)
Ki kér egy kávét?
|
|
|
Kellemes hetet Mindekinek,aki erre olvasgat!
Bovi!
Ne keseregj,hiszem hogy eljön a békesség és a nyugalom.Mást nem tehetek...
Viszont felfrissít a remek Omnia.Hmmmmmmmm.)
Minő illata és zamata van.
|
|
|
Baluka,
megint itt ülök egyedül és várok, nagyon üres a terem
Van kávé, meg minden finomság, de nincs békesség, ez elkeserit!
Ha igy marad a hangutat, aszem már nemis fözök tovább, hisz nincs kinek.
Szép vasáranap délutánt kivánok!
|
|
|
Örülök hogy ízlett Bovi! :)
Ma este már a teázás mellé a kandallóban is meggyújtom a tüzet.Bár kinnt ragyog a természet minden szépségével de már hűvösek az esté és a hajnalok is.Remélem azért hosszú lesz az ősz és napfényes...
|
|
|
2006-10-03 14:40, Balu:
Készen van a Capuccino.Ízlik?
Baluka, olyan finom volt, hogy ma is visszajöttem egyet hörpinteni 
|
|
|
Bovi!
Szió,rég láttalak itt.Készen van a Capuccino.Ízlik?
Holnap már nálunk is esni fog,ne szomorkodj,azért fog még sütni a nap...)
Hol van még a 'vénasszonyok nyara',már annak aki annak érzi magát.Itt ez nem jellemző szerencsére:üdék és frissek vagyunk!Igaz?
|
|
|
2006-10-03 10:53, Balu:
Vajon hol vannak a többiek?
Vagyok itt is, ott is
A teával nemlehet csábitani, a cappucinoval viszont mindenkor!
Balu kedves, szép, hogy nem fáradtál még bele a kinálgatásba, lassan itt a szezon, megjött a bentülö évszak!
Nálunk szakad az esö tegnap ota 
|
|
|
Artemis!
Valóban,micsoda illat lett itt a jasmin teádtól,a tűz mellett kicsit melegszem.Köszönöm.)
Én meg letettem a szamovár mellé egy tálra egy mazsolás kuglófot.Hoztam mellé habos kakaót is. Jó étvágyat!
Vajon hol vannak a többiek?
|
|
|
Mi van itt a kàvézoban, akkora a csend és semmi illat, még tea sincs! Làtom, vannak szép fahasàbok, abbol szép tüzet rakok, aztàn egy hatalmas szamovàrban illatos jàzmin teàt fözök.
Talàn betéved egy két vàndor.
|
|
|
Blog!
Omnia kávé nem lenne jó,most csak ez van kéznél és sok tejszinhab...az meg csak jó ha az ember gondolati kószálnak...
Remélem Te is jól vagy Blog?
|
|
|
2006-09-20 10:47, Balu:
-
Jo reggelt Kedves Balu. Hallom az èjszaka ismèt zavargàsok voltak Budapesten.
Remèlem neked nem esett bajod vagy kàrod ebböl a törès-zuzàsbol...
Egy medve-malàta kàvèt kèrek. Kicsit àlmosan èbredtem...ez nàlam szokatlan,de a gondolataim koszàltak a nagyvilàgba... 
|
|
|
Blog!
Szép napot neked is.Te is ilyen korán ébredsz?Én is de a kávém után visszalustálkodok ha tehetem.Én bizony megnézem a híreket,legyen az ember informált mindenről.Hmmmmm,aztán lesz ami lesz el kell fogadni mást nem lehet tenni.Csak néz az ember és tátja a száját...)
|
|
|
2006-09-19 11:24, Balu:
-
Hàt Kedves Balu,tegnap nem fûllôtt a fogam semmihez...
De öntsûnk tisztavizet a pohàrba...igy...ez felturbozza a sejteket...màr is ugy erzèm magam mint egy Hercules...
Mèg nem hallottam a hireket...ezèrt vidàmkodok ennyire.
A tôbbiek meg mèg szuszognak a paplan alatt...nekem mennem kell,inditanom gyermekemet az iskolàba.
Szèp napot Mindenkinek!
|
|
|
Blog!
Neked is szokatlan a boldogtalanság?Kedves és aktuális dal.Ma akkor nem iszunk limonádét ugye?
Egy teára viszont a vendégem vagy! )
|
|
|
Em Drága!
De örülök hogy itt jártál,vigyázz Magadra és ha teheted gyere gyakrabban.Én várlak:ma is vidám lettem egyszercsak ahogy megláttam a neved. )Jó egészséget Neked.Teát azért ihattál volna nem?
Balu
_____
|
|
|
2006-09-19 03:18, Em:
-
Szèp jo reggelt Mindenkinek!
Kedves Em,idôzhettèl volna egy kicsit. Gondolom akad bôven mesèlni valod...
Nekem kicsit szomorkàs a hangulatom màma...
kicifràzzàk az èrzèseimet...pedig mindig nagyon öszintèk...hideg vagy forro,de sose langyos
|
|
|
Szerbusztok Balu és a többiek.
Itt voltam egy pár percre meglátogattam a kávézot. Nem ittam kávét mert nem szabad.
Hiányzik ez a kis kávézó
Mindig szeretettel gondolok reátok
Em
_________________ Em
|
|
|
2006-09-17 13:25, Balu:
-
Balukàm a beszàmolo vàrat magàra...tegnap eljàtszadoztam az idôt,meg ugye a hàztartàs... emberem màr igencsak ferde szemmel nèz ràm.
Azèrt mosolyogjunk ma is!!!
Az jutott eszembe amig a zuhany alatt àlltam,hogy a faluba ahol születtem az idôsebbek mindig azt kèrdeztèk egyfajta üdvözlèskènt hogy: "hogy ityeg a fityeg".
Ezen èn mindig jot mulattam,most is. 
|
|
|
Szervusz Blog!
Kávézni futottam be ebéd után.Szép vasárnapot!
Na jól megleptél,dől Belőled a szó...de a kirándulásról nem írtál még...
Bizony legény a talpán aki fókázik mert muszáj neki.
Na de mostmár a menyecskék is lehetnek katonák,de úgy látom mi alkalmatlanok vagyunk még a gondolatra is.:))
|
|
|
Kedves Balu,legèny legyen a talpàn aki "fokàzni" tud!
En egy vidàm menyecske vagyok.
Nem fiatal,nem ôreg.
Döl belôlem a szöveg.
|
|
|
2006-09-16 18:03, Balu:
-
Köszönjük a finomsàgot. Kicsit kèsöre jàr majd
holnap mesèlek...
Az errejàroknak pedig ajànlom az alàbbi jàtèkot:
http://www.fasco-csc.com/index_e.php
Megfejtès a gyerekeknek topik alatt!!!
Jo èjszakàt!! 
|
|
|
Jaj a somlói galuska a hűtőben vár Titeket.Jó étvágyat!
Iszom egy zöld teát kényelmesen,szertartásosan elkészítve.Hmmmm,de kellemes íze van.)
További kellemes hétvégét!
|
|
|
Fredi)))
Köszi a viccet jót nevettem rajta.Te nem levendula lehetett a WC-tek mellett?
Blog!
Jó kirándulást,érezzétek jól Magatokat,majd mesélj merre jártál.
Nem voltam katona így fókázni sem tanultam.És Te?
A kövirózsa bizony nagyon hatásos fájdalom-csillapító fülfájáskor.Ne kerüljön rá sor hogy ki is próbáljuk.Nagymamáink is tudták már ezt a fájdalomcsillapitást és gyulladáscsökkentő hatását a kövirózsának.
Mayának nem írtok verset Frédivel,hátha megjönne.Sosem lehet tudni.Próba szerencse.:)
|
|
|
Kicsi szivem,kicsi szàm Mindenkinek jo reggelt
Kivàn!!!
Fredi,a nagymamàmnàl is termett valami a budi tetejèn nem emlèkszem pontosan a nevère,de azt hiszem kövirozsànak hivtàk... ha fàjt valakinek a füle akkor összetörtèk
a levelèt,a növèny levèt belecsöpôgtettèk a fûlbe...
Nàlunk ragyogo napsütèses idö vàrhato...ma kiràndulunk... 
|
|