|
Kávé és croissante a kisasztalon a kandalló mellett, egészségetekre 
|
|
|
Jelen!
A hétfői életmentő kávé, átvészelni az első perceket, tudván, hogy még az EGÉSZ hét előtted van. Azt hiszen ez az egyész hét legnehezebb pillanata...
Most mégis könnyebb volt, a rengeteg finomsággal, amit itt hagytatok nekem a hétvégéről, (a kávé és a mignon kép ám azért mégis "erős" volt, ebben a sivár irodai realitásban, ahol csak az automatából lehet pár csepp barna létyót kiimátkozni)
Annyira megkívántam azt a csésze tejeskávét, hogy majdnem rátapadtam a képernyőre...
Köszi,
Kellemes hetet mindenkinek,
Monika
|
|
|
Igaz, virtuálisan nem is árthat.
Meg különben is. Szoktam fagylaltozni a Mc Donaldsban. Már úgy fogadnak a hölgyek: "jött bűnözni?". És tudják, hogy eper sziruppal szeretem.
|
|
|
Gvirag ,
Itt a kavezoban senki sem dietazik Annyi finomsagot hoz mindenki , hogy keptelenseg dietazni . Ajanlom Neked is , hogy csak otthon dietazz , itt nem 
|
|
|
Kopp.. kopp!
Baluka, itt vagy? Nem. Na nem baj, na, akkor ma kivételesen, én főzök egy erős kttyogósat. Kell nekem az a hosszú éjszaka után.
Izgulok is egy cseppet, mert ez lesz az első műveletem itt a kávézóban, nem akarnék semmit sem tönkre tenni.. ..mert én bizony nem vagyok valami nagy konyha-tündér. Oh, de máris áradoz a kávéillat itt köröttem, ezek szerint mégiscsak sikerült!!
Kellemes hétvéget Mindenkinek! 
|
|
|
Fellegvár )
Ez aztán nem éppen diétás reggeli! Pedig milyen vonzó, különösen a mignonok.
|
|
|
2005-10-21 09:01, monika masala:
Fellegvár,
csináltam megint pogit, ezúttal túrósat...
Még meleg, a kandallóra raktam, hogy ne hüljön ki

|
|
|
Szervusztok)
Köszönöm az együttérzést és hogy nem vagyok egyedül most ezzel a méhecske gonddal!
Ibolya!
Finom a mézes mentha teád ,most ittam és egy kávét is,olyan kotyogósat,kotttyyy...))
Monika)
Köszönöm a pogidat,nagyon fincsi.Ügyes vagy!
Ti is megjártátok a méhekkel ,olvasom,nem semmi volt!Lényeg hogy sikerült elfészkeltetni onnan őket.)
Eddig nálunk is csend van,pontosabban a gyerekeimnél.Remélem így is marad.Majd meglátjuk.)
|
|
|
Kedves Ibolya,
a mézes mentatea isteni volt... most ittam először és meghódított. Nem is tudtam, hogy létezik, köszi a tippet...
kellemes napot, és gyere nyugodtan a kávézóba gyakrabban, ha ilyen inyencségeket tudsz készíteni...
Mo
|
|
|
Fellegvár,
csináltam megint pogit, ezúttal túrósat...
Még meleg, a kandallóra raktam, hogy ne hüljön ki, szolgáljátok ki magatokat nyugodtan...
A kávé a termoszban...
Mo
|
|
|
Kedves Balu,
Ismerős a problémád, nekünk két éve voltak darazsaink. Apósom olyan állatbarát, hogy mindenképp azt akarta, hogy hagyjuk ott ahol vannak ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ.
Nekünk darazsaink voltak, olyan nagyok, feketék és homokváracskákat építgettek a legmegdöbbentőbb helyekre. Először csak 1-2, hát hagytuk. A harmadik-negyedik évben már olyan sokan lettek (mert a bábokat ebbe a homokváracskákba temették és minden évben szaporodtak...) hogy közbe kellett lépni. Nekünk is sok időbe telt míg megszabadultunk tőlök. Nekünk volt egy régi talicska szépen lefestve a teraszon amibe virágokat ültettem. Hát annak a "nyelébe" azaz a csőbe építgették a "homokvárat". Elképesztő....
Remélem minnél hamarabb meg fogod tudni oldani, ha valóban méhek, ezek veszélyesebbek... Drukkolok, bár nincs egy jó ötletem sem, hogy hogyan lehet hatékonyan kiírtani őket...
Hát köszi a kévét, a nadrágom megtaláltam, köszi, hogy összehajtogattad....
Hagytam még a kávéból a termoszban a többieknek is, nekem most mennem kell,
kellemes napot mindenkinek itt a MON-on.
Mo
|
|
|
Benéztem hozzátok röviden, hoztam estére mézzel édesitett finom mentateát.
Balukám, hogy te mivel kell most tél elején megbirkoznod, a méhek behozzák a házban a mézet, nem kell megvenni.
A nyáron nekünk is volt darázsunk, a fészke a redönyszekrényben volt. A darazsak nem a szobában tanyáztak, hanem kint a homlokzatrészén, redöny alatt a terasz részén, ott ahol mi szép idöben eszünk. Az illatosboltban rovarirtoval irtottuk ki, hetekig tartott, mig végülis eltüntek. Nem is nagyon mertem kimenni a teraszra ebédelni, mert hivatlanul rögtön ott voltak a darazsak is.
Sok sikert!
|
|
|
Fellegvar!
Köszönöm a biztatást,lám-lám nekünk is az eresz alól fúrták be magukat a tetőtérbe.(Félelmetes ahogy jönnek-mennek igen.Remélem sikerült 'légmentesre' lezárni a kis szorgosokat.Lehet hogy mennyezetbontás nélkül nem ússzúk meg.Két gerendasorba költöztek be ami a szinteket választja el.Hogy tudtak ilyen félelmetes helye befurakodni?
Levan a be és kijárat cementezve se ki-se be egyenlőre..a többit az idő eldönti...hátha megússzuk bontás nélkül!
Györgyi)
Hogy vagy,rég jártál erre?...
Most zöldteát ittam az méregtelenít is. )
|
|
|
2005-10-20 09:43, Tessényi Györgyi:
Az elsö kàvé itt a kàvézoban különösen jolesett
|
2005-10-20 14:38, Balu:
Ti jártatok már így hogy betörtek a lakásotokba?
_____
Szia Balu !
Nem irigyellek ! A hazba nem , de az eresz ala bekoltoztek es olyan nagy jove-menes volt , hogy feltettuk a gyerekeket . Eleg nehezen sikerult kikergetni oket . Sok sikert !
|
|
|
Szervusztok)
Most ittam egy forró kávét.A méhek bemásztak a tetőtérbe elég nagy művészet kitelepíteni őket.Beöltöztünk mint a méhészek,remélem sikeresen elzártuk az útjukat befelé!!(
Ti jártatok már így hogy betörtek a lakásotokba?
|
|
|
2005-10-19 16:41, fellegvar:
Az elsö kàvé itt a kàvézoban különösen jolesett , a keserü csokit én is szeretem, a csalàdomnak is vittem haza, mind örültek neki!
2005-10-19 16:34, fellegvar:
-
Ezt még kitárgyaljuk kedves Fellegvár!
Most búcszúzom, haza kell mennnem váratlanul, vasárnap jövök!
Andi
|
|
|
2005-10-19 13:48, Balu:
Finom kávét főztem,a kotyogón persze,kotttyyy....))
______
Balukam ,
A kavedbol is ittam , jo , hogy nem tettel bele fahejat , mert jobban szeretem anelkul . Foztem frisset mire visszajossz.
Pusszancs: Fellegvar
|
|
|
2005-10-19 09:50, monika masala:
gondoltam ám rátok is "húsevők" és hagytam egy kis sajtos pogit meg "tepertős" - ez már majdnem hús -pogit.
________
Szia Monika !
Koszi szepen , latod a sajtos pogit meg "tepertős" pogacsat azt szeretem es melle ittam egy kis meleg teat 
|
|
|
2005-10-19 08:57, Andu:
Végre egy sorstárs!! )))
|
|
|
Monika)
Ej de finom a pogid,köszönöm ez pontosan nekem 'való'.)Bízom benne a kis gatyókád szára megszáradt az esőviztől.Találtam egy nadrágot a kandalló előtt kiterítve,nem kettő volt Nálad?)))
Andi)
Az én O-ás vércsoportom bírja az édességet,sőőőőőőőt.)))Ajajj,de sokat kell tornázni emiatt is.!Megéri persze a szervezetünknek minden hiányzik amit nem kap meg előbb-utóbb jelzi valamilyen szinten.
Finom kávét főztem,a kotyogón persze,kotttyyy....))
|
|
|
Andu, Fellegvár, micsoda veletek született szerencse...
Nálam amint lejjebb süllyed a morálszintem, úgy nő az édességek iránti igényem... Kész szélmalomharc. A "legcsúnyább" amikor a dobostortát a "dob"-nál kezdem a ropogó piritott cukorral. Ez már a vég...
Piemonte pedig meghódított a maron glassé-val. (szerencsére olyan drága, hogy csak ritkán engedhetem meg magamnak).
Azért mára hoztam egy tálcával. Itt hagyom a kávézóban. Egy csésze kávé után, nagyon finom, gondoltam ám rátok is "húsevők" és hagytam egy kis sajtos pogit meg "tepertős" - ez már majdnem hús -pogit. Balu kóstold meg, még gőzölög, olyan friss. Na és köszi a
csalánteát... pont erre volt szükségem, hogy nehogy visszaessek a náthába - minekutánna T-ban már megint esik, és már megint térdig vizes a nadrágom. - vagyis térdtől lefelé, a félreértések elkerülés e végett... Na de odaállok a kandalló elé, teszek én is a tűzre, és próbálkozom, hátha megszárad míg a kávémat szürcsölöm...
Kellemes napot mindenkinek a MON-on.
|
|
|
2005-10-19 02:19, fellegvar:
Szia Fellegvar!
Végre egy sorstárs!! ))) Mindenki úgy nézett rám mint tyúk a piros kukoricára! (hogy a népies motívumokat se hagyjam ki a mondandómból
A habos-fodros tortáknak csak a látványától kiráz a hideg. Nem tudnám megenni. Csokit is ritkán eszem, azt is csak bittert(étcsoki). A piskótát, ill. somlói galuskát szeretem, de nem történik semmi, ha csak 3-szor eszem "belölük" egy évben.
Aminek a hiánya fájna, az a husi! Ugye én a vércsoport-diéta alapján eleve "húszabáló" vagyok, a 0-as véremmel.
|
|
|
2005-10-18 10:09, Andu:
Süti/édesség nálam tabu, nem szeretem. (gondolom én vagyok az egyetlen a világon )
|
|
Andi)
Remélem használt a tea,gyógyulj meg abból a kis 'vacakból' addig amíg nagy nem lesz belőle.!Hűvös van már,rétegesen öltözködj!))
Rakok a kandallóra még fát addig lekotyog a kávém is.Itt lesz a termoszban,kotttyyy...kotttyyy.Hmmmmm,egész felfrissültem ,finom így kakaóval!) A tejszinhab magába is finom és jó,hát még a kávén!))
Csalánteát készítettem,kóstóljátok meg!
|
|
|
2005-10-17 17:32, Balu:
Szia Baluka!
Süti/édesség nálam tabu, nem szeretem. (gondolom én vagyok az egyetlen a világon )
Viszont kérek szépen a kakukkfü teádból (mézem és macim van ) egy ´csészével nagyon nem vagyok 100 %-os. Kamillateázom 3 napja, valami lappang bennem, de ez az alattomos "dögizé" nem akar elmúlni ((
|
|
|
2005-10-16 23:14, Ibolya:
Mikor már vissza kocsikáztunk Nürnber irányában, Andu felhivott,
Igen, és jót nevettem, hogy beletelt egy kis idöbe, amíg leesett a tantusz!! Bemutatkoztam a tisztességes nevemen, meg elmondtam, hogy olvastam a privát emailt, amiben Ibolya közölte velem, hogy jön Nürnbibe. Már beszélgettünk amikor Ibolya rákérdezett: Andu, Te vagy az?
Hát igen a találkozó nem jött létre, több okból is kifolyólag. Nagyon az utolsó pillanatban értesitett a kiskezitcsókolom az érkezésükröl´csak péntek este kaptam meg az üzenetet, hogy másnap jönnek. Ott kérem, ahol gyerek van és egyéb gondok, ott ilyen "kurzfristig" nem mennek ám a dolgok! )
Remélem sikerül elöbb-utóbb a személyes találkozó!!!!! Addig is találkozzunk itt "virtuálisan" a kávéházban!!
|
|
|
Hoztam egy tál Vargabélest!
Jó étvágyat!)
Iszom a kakukkfű-teámat,mézzel mint a maci.))
|
|
|
Kedves Balu
Köszi a kávét, én is megittam a "déli" kávémat, és kifejezetten köszi a kellemes délelőtti kandalló-meleg-hangulatot.
Kellemes hetet neked is és mindenkinek a MON-on, bár azért mindenekelőtt a kis Lacikának... hogy remélhetőleg nagymamája nyomdokaiban, és megfelelő nagyra nőve fiammal együtt (akinek még szintén megfelelően nagyra kell még nőnie) láthatjuk majd az rá(ránk)következő MON-nemzedék tagjai között.
Kellemes hetet mindenkinek...
Mo
|
|