|
Kellemes hetet Mindenkinek,aki erre jár!
Tüzet raktam a kandallóba mert igen hűvös lett.A szamovárban fő a tea.Megiszom a déli kávémat is,kotttyyy...kotttyy,kotyogóst. )
Ibolya )
Örülök a kellemes találkozásnak az Anyóssal,na és Andi telefoncsevegése sem akármi.Jó hogy sok közös témátok volt és örültetek egymásnak. )
Valóban kellene hamar személyesen is találkoznotok,biztos hamarosan megtörténik,ugye?
Sajnálom Em-et,biztosan hiányzunk Neki! (
|
|
|
2005-10-15 16:42, Balu:
-
Em,vajon hogy van,nem látta valaki?
-
Tönkrement a házban az egész elektromos hálózat és Emilia gépe is. Idöben telik mig újra müködöképes computerje lessz.
|
|
|
Hazaérkeztünk, anyos-apos annyira megörvendek a viszontlátásnak és hogy sok idö után újra meglátogattuk, eggyüt elmentünk a borpincékben, a téli borunkat megvásárolni.
Mikor már vissza kocsikáztunk Nürnber irányában, Andu felhivott, nagyon megörvendtem, vidám csevegés utján, megfeledkeztem hogy az autoban rajtam kivül semki sem érti hogy kivel-mivel beszélek, nemszolván hogy anyosom nagyon fülelt hogy mit beszélek, de hát „Kár, hogy a magyar nyelvet rajtunk kívül nem érti senki...“. Elmondván azt hogy kivel beszéltem és hogy még mi személyesen nem ismerjük eggymást, nagyon meglepödött, mivel a dialogus nagyon bizalmas, családiasnak halszott.
|
|
|
Kellemes hétvégét Ibolya,érezd Magad jól.)
Most főztem friss kávét,így jó délután...)
Em,vajon hogy van,nem látta valaki?
|
|
|
Jó reggelt kivánok mindenkinek kedves kávézonak,
Föztem, hoztam ma is, friss illatos pressot, még gözölög is. Érzitek az illatát? A késönkelöknek is hagytam ott a termoszban. Korán keltünk mert ma anyoslátogatás lessz. Három ora alatt ott leszünk Nürnbergben.
Andu irtam tegnap neked privátban, abban a reményben hogy ma vagy holnap sikerülni fog a személyes találkozásunk is, sajnos tegnap nem jöttél be, lesz más alkalom is a találkozásra
Kellemes hétvéget kivánok!
Ibolya
|
|
|
Monika)
Nem szégyellősködöm,fincsi volt a kávéd,csak így tovább.Tejszinhabot hoztam hozzá...hmmmm...de ízletes! ))
Látom Monika örülsz a smile-oknak.)))
|
|
|
SZÜKSÉGEM VAN EGY KÁVÉRA...
Melyik kotyogót rakjam fel a 4 személyest vagy a 6 személyest? (a 4 sz-es az esetben, ha egyedűl kell élveznem , a 6 és ... sz-es, ha van más is aki kér... )
Hoztam finom barackos croissant-ot a pasticcsera most vette ki a sütőből, még meleg...
Itt hagyok egy párat, egyétek amíg meleg, nem kell szégyenlősködni .
Egészségetekre!
|
|
|
Monika)
Köszönet a segítségért Neked is.Mások is szoktak így remekül elvagyunk itt! )
Hogy Maya hol van ,kérded.Szokott jönni nagyon ritkán és nagyon elégedett a vendégeivel és minden egyébbel is a Kávézóban.
Én ki vagyok?)))Ugy kivagyok hogy nagyon!))Iszom is erre egy kakukkfű teát biztos ami biztos.Hűvös szellő fujdogál ma már!))
|
|
|
Szia Ibolya, Balu,
a kávé remek volt meg a rácsos is,
látom Balu te amolyan virtuális házigazdaszerűség vagy itt, míg mindenki csak "fogyasztani" meg tere-ferélni jön ide te mosogatsz, meg sepregetsz... complimenti
Köszi a gondoskodást, és hogy én is kivegyem a részem a házi munkából, nagyra tárom az ablakokat és újra kihordom az asztalokat meg a székeket a kávézó elé, hogy élvezhessük a kávét a teraszon is...
Kellemes délutánt mindenkinek,
(s bár csak zárójelben, azért megkérdezem: Balu, te ideiglenesen helyettesíted Mayat, vagy egyáltalán hol van Maya)
|
|
|
Ibolya)
Minő illatos a kávé amit főztél,mit tettél bele hogy ilyen aromája van?
De fincsi volt,köszönöm!!
Megyek én is elseprem innen a teraszról a száraz gyönyörű faleveleket,csakúgy zizzenek,susognak,csörögnek,pattognak.)Ezernyi szinben pompáznak itt a földön is.)
|
|
|
Jó reggelt mindenkinek, hoztam friss illatos kávét.
Szép napot kivánok !
|
|
|
2005-10-12 16:33, Balu:
-
Sütöttem diós rácsost,kóstoljátok meg!)
-
Finom a racsos de miert zárojelben? 
|
|
|
Sütöttem diós rácsost,kóstoljátok meg!)
|
|
|
Szia Andi)
Elmosogatott a gép,minden ragyog,még a szemem is..)))
Gvirágot miért büntetjük és a többi fiút?)
Egészségedre a kávét)!
|
|
|
2005-10-12 11:06, Balu:
Szia Balu!
Dobd be a "pitliket" a mosogatógépbe, ne fáradj a mosogatással!
Isteni a kávé,köszönöm! Fekvötámasz csak fiuknak, azon belül csak Gvirágnak! ))))
|
|
|
Szervusztok)
De örülök Nektek.)Most fogok hozzá mosogatni a csészéket és poharakat..közben olvasok és olvasok és olvasok..El is döntöttem ma este én is benézek vajon kit találok itt?)
Kotyogott a kotyogóm,kész a friss kávé,annak aki kész a fekvőtámasszal.Ki is próbálom,mennyit is kell lenyomni nekem,nincs véletlen korhoz kötve?Hátha...)))
|
|
|
Köszi Ibolya, a kévé épp jókor jött...
|
|
|
Ilyen forgalom már rég nem volt itt. Gyorsan fözök pressot kogy tovább maradjanak a vendégek. Nem gyözök visszaolvasni, de ebben a korai orában az aztigmatiszmus kissé akadályoz .
A fekvötámaszrol csak annyit higy már egy hete „komolyan“ tornászok a házban. A zsir párnákat meg kell mozgatni, nemsokára itt a tél és meg kell elözni a második réteget.
Andu, a sört nem utálom, csak nem szeretjük egymást, inkább egy fimon borral kocintunk esténként. 
|
|
|
2005-10-11 23:27, Pompéry Berlin:
Nem. Egyik sem. No még egyszer!
Szóval a bal szemre a rövidlátást korrigáló lencse, a jobbra az olvasáshoz való lencse kerül.
|
|
|
2005-10-11 23:18, Andu:
-
ez nem a bifokális? Aztán van átmenet nélküli, vagyis ilyen árulkodó karika nélkül, csak nem jut eszembe a neve. Nekem is ilyen van asszigmatizmussal megspékelve. Továbbá 1 szemü az utcára/mindenhová + 1 szemü a PC elé. (Most ez ül az orromon).
|
|
|
2005-10-11 23:18, Andu:
En peldául tudok 3 dimenziós képeket is nézegetni
Abból nekem van egy szép gyüjteményem, szeretek velük szórakozni. Ha kell, megosztom veled
_________________ poe
|
|
|
2005-10-11 23:10, poe:
Kedves Poe! Megadom magam.
Szóval, én pl. rövidlátó vagyok. Utóbbi idöben észrevettem, hogy az olvasásnál zavar a szemüveg, lekapkodom. Ez nem is lesz jobb. ès ekkor jön a monoszkópia, de nem a monoszkóp!
Két különbözö lencse a 2 szemre. Egyik a rövidlátást, másik a közellátást szabályozza. àllati érdekes, azt hittem, hogy az agynak 2 egyforma képet kell, hogy a 2 szem "hátraküldjön", de nem így van.
En peldául tudok 3 dimenziós képeket is nézegetni, beletelt egy idöbe, amig a technikát elsajátítottam, mert bizony, másként kell "nézni", szóval el tudom képzelni, hogy az agyunk alkalmazkodni tud a két szem külön munkájához.
Viszont a monoszkop lencsékhez a 45 évet jelölte meg az orvos (neki is az van) tehát addig még vígan lébecolhatok kis bohóként!
|
|
|
2005-10-11 23:10, poe:
-
Jéééééééééééé! Valóban. Ilyen is volt. Pl. a hétfő régen TV-mentes nap volt. De ezt hagyjuk, mert így kiderül, hogy valóban korom élemedett ...
|
|
|
a monoszkóp nem az az állókép, amit a tévék mutattak régen amikor nem volt adás
_________________ poe
|
|
|
2005-10-11 22:56, Pompéry Berlin:
Ugye-ugye? ´Hát igen, lassan én is elhiszem, hogy egyszerre 3 hapsit hülyíteni, az bizony a múlt zenéje!! Ráfanyalodtunk a monotonságra. Vagy izé, hogy is írtad? Monogámia! Mindegy! Végül is ugyan az!
A monoszkópiat majd holnap elmesélem, ma már had ne, én istenem, jó istenem, lecsukódik már a monoszkopom, mindegyik !
|
|
|
2005-10-11 22:56, Andu:
-
Egészségünkre "Druszám" )))) !
Ugy legyen, "Druszám" .
|
|
|
2005-10-11 22:53, Andu:
-
Különben a monoszkopia amiröl beszélgettem vele roppant érdekes, de egy másik topic témája lehetne!
-
A monogámot ismerem - hírből. (Egyre ritkább.) A sztetoszkópot is. De mi lehet ennek a keveréke? 
|
|
|
2005-10-11 22:53, SOM:
Egészségünkre "Druszám" )))) !
|
|
|
2005-10-11 22:51, Pompéry Berlin:
Erröl van szó, végtelenül elszomorító.
Tekintély. Ami nincs. Tisztelet. Ami nincs.
|
|
|
..megtisztelő, hogy megtisztelő. . de inkàbb koccintsuk el a pertut. Gvirag is megtisztelhet, hisz a multkor ugyis pertut akart volt inni velem. Meg Andu is.. asszem most ennyien vagyunk itt.
kocc... kocc... kocc 
|
|