|
Óh, jaaa! A tavalyi birsalmasajt! Össze is futott a nyál a számban 
|
|
|
Vasárnap kaptam 7-8 kg birsalmát. Finom illatú egyelöre a lépcsöház. Lesz belöle birsalmasajt, lekvár és - ha el nem rontom, mint tavaly - birsalmazselé. Imádjuk a birsalmát minden formájában. Nagyszerü sültet is lehet késziteni birs, körte és alma-kompozícióval a tetején.
|
|
|
Szervusztok)
Juj de sok finomság,azt se tudom mit egyek?
Megiszom a kotyogós kávémat és kezdem a gesztenye-pürével.Ej de finom.)
Folytatom a palacsintával,köszönjük Ibolya!Nagyon könnyű és ízletes.A fekete áfonya javaítja a látásélességet is azonkivül hogy antioxidáns.
De jóllaktam,irány a falevélgyűjtés.)
Jövök még ebéd után mentha teáért.Gyertek Ti is!)
|
|
|
Csak egy kávéra jöttem. A palacsintába én is teszek vizet, mert csak tejben a liszt nem duzzad rendesen. Látom van itt diabetikus lekvárral töltött is, méghozzá fekete áfonyával. Finom nagyon, Ibolya ilyet máskor is hozzál.
|
|
|
2005-10-11 06:05, Spice:
-
Ibolya, milyen a higpalacsinta? Az az amiben szodaviz van tej helyett?
-
Igen Spice, fele tejet, fele borvizet tettem a higpalacsintában, kostold meg te is. Itt van 
|
|
|
Sziasztok!
Van meg abbol az almas- vagy meggyespitebol?
En itt hozom a gesztenyepuret, estere pedig a vorosbort. Ha gondoljatok, forralt bornak is megcsinalhatjuk.
Balu, megkostoltam az afonyateadat. Nagyon finom volt. Koszi!
Ibolya, milyen a higpalacsinta? Az az amiben szodaviz van tej helyett?
Spice
|
|
|
Befogadtok?
Ide lopozkodtam hozzátok, sokat gondolok rátok, takaritás, fözés, vasalás közben mindig velem vagytok, a gép közelében sem jutok, igy van mikor egy müködöképes computer van a házban.
A kávét is megföztem ma reggel, de nem tudtam el hozni hozzátok. Majd lesznek jobb napok is mikor meg lesz az én saját gépem. De nem panaszkodok, remélem hogy ez a Bill Gates “szüleménye“ pénzt hoz a házhoz. A párom hidat tervez.
Ma Spaghetti Bolognese volt az ebéd, azután meg higpalacsintát süttem hecserli lekvárral kentem meg.
Szép estét a teázok-kávézoknak.
|
|
|
Györgyi)
Mikor leszel kész?Szép lassan...mikor már azt hiszed mind beért,ááááááááááá még mindig potyog.)Bezzeg tavaly semmi sem volt,állítólag pihent a fa.Az idén szerencsére nagyon belehúzott.)
|
|
|
2005-10-10 11:52, Balu:
-
Csodàra szeretem az almàspitét én is, a dioval ugyanugy vagyok, mint Te, màr az egész teraszon kiteritettem, mikor leszek ezzel kész???
Monika)
Ebéd után remek lesz a meggyespite,köszönöm!)
Megyek diót szüretelni,lehet 'meg kellene vernem a fát' hogy jövöre is ennyi teremjen itt a kávézó előtt.Terítve a dió mindehol.)
|
|
|
Balu )
Köszi az almáspitét, nagyon finom volt, már épp itt volt az ideje, a sok reggeli kávé úgy semmi nélkül már elkezdte bántani a gyomrom... Köszi a gondoskodásodat. A felfalt almáspite helyére itthagyok egy kis meggyespitét... A kávéból is van még.
Monika
|
|
|
Géza)
Tekerni kell,hidd el ,kell a testmozgás.)
Lehet csavarni is kell a feltörlőt itt bennt mert folyik a mosogató...ajajjjj...)
Györgyi,Monika)
Egészségünkre a kávét,almáspitét hagyok az asztalon.Kóstoljátok meg !
Jó étvágyat,ha erre jártok újra!)
|
|
|
Monika)
Azért írtam Gézának hogy a testmozgás sem elhanyagolandó,tekerni nem elég...))
|
|
|
Balu)
Azt hiszem gvirág úgy értette, hogy tandemmel szeretne menni, és "aztán lazsálni", azaz hagyni, hogy a másik tekerjen...
ugye gvirág?
Köszi a finom kévét, segített túltenni magyam a "hétfői ilyedtségen" amit egy kellemes családi körben töltött hétvége után az iroda sivár látványa kelt a koránkezdőkben. (még sötét volt, amikor bejöttem...) Aztán megszokom, és elmúlik, ebben segített a kávéd... kellemes hetet mindenkinek!
|
|
|
2005-10-10 07:47, Balu:
Egy forro kàvét elfogadok most én is! Aztàn indulàs! Köszönöm Balu, finom volt! Pont igy szeretem!
Kellemes hetet Mindenkinek)!
Csípős a reggel viszont forró a kávé,amolyan kotyogós.)
SOM)
Örülök hogy ízlik a kotyogos és köszönjük a dícséretet.Egészségedre!
Gvirag)
A tandem után miért kell lazsálni?Főzők Neked egy kellemes áfonya teát és a testmozgást sem elhanyagolandó.)
|
|
|
Tegnap végre sikerült megejteni az évi rendes szalajka-völgyi sétát. Reggel felkeltünk, láttuk hogy süt a nap, összenéztünk felöltőztünk és huss....
Gyönyörű időnk volt, hatalmasat sétáltunk. Élni jó!
Most ülök itt köztetek, és megkínállak Titeket a kis borocskával, amit a Szépasszony-völgyből hoztunk.
|
|
|
Egy tandemmel! Aztán lazsálnék.
|
|
|
Otthon is? Na persze tudom: mindenütt ezek a magas benzinárak..!
Kerékpározás elött iszom itt nálatok egy finom kottttyogòst. Változatlanul, itt a legjobb az.
Kellemes vasárnap délutánt, estét! 
|
|
|
Kerékpártúrára kellene menni,tekintettel a benzinárakra.
Főzők egy jó erős kávét hátha meglesz a kellő lendületem hozzá...kotttyy.)
Fahéjat tettem a kávéra innen ez a csodálatos illat.
Kellemes vasárnapot.)
|
|
|
2005-10-08 17:25, Ibolya:
-
... Sokan huzták az orukat mikor megtudták hogy mit tálalnak de nekem nagyon izlett.
A mentaszósz isteni tud lenni. Igenis van jó angol - de lagalább is ír - konyha, csak fel kell fedezni és kiperkálni érte a busás árat.
egy müncheni épitész mondta a napokban hogy az itteni épitészek 50 % munkanélküli, és ami nekem gondot okoz, hogy nincs kilátás semmi jobbulás az épitészeti munkapiacon.
Nos, ez a helyzet itt is. Barátunk már 60 fölötti és méltatlan körülmények között él. Legutóbb ugyanők lemondták a meghívásunkat abc... indokokkal, majd aztán jött a lényeg:
"... és igazság szerint nincs benzinre pénzünk..."
Ez különben a mai benzinárak mellett nem csoda, ehhez nem is kell munkanélkülinek lenni.
|
|
|
2005-10-07 15:04, Pompéry Berlin:
-
...elkövetjük a hagyományos őszi vaddisznósült evést.
-
Pár éve hogy nekem is volt ilyen lakomában részem. Az egyik ismerösünk meghivott vacsorára, az akkori barátja egy angol szakács volt, itt fözött a Müncheni hires Tantris vendéglöben. Vaddisznósült mentaszosszal. Sokan huzták az orukat mikor megtudták hogy mit tálalnak de nekem nagyon izlett.
„Ebéd közben megvitatjuk a világ állását különös tekintettel a mindenkit ért politikai és gazdasági csalódásokra, valamint a modern építészet lehetetlen helyzetére (a férj építész)...“
-
Judit, egy müncheni épitész mondta a napokban hogy az itteni épitészek 50 % munkanélküli, és ami nekem gondot okoz, hogy nincs kilátás semmi jobbulás az épitészeti munkapiacon.
|
|
|
2005-10-08 17:16, Ibolya:
-
A Gyürük Ura. Ugy emlékszem Tolkien írta. Már nem tudom.
Pogi finom volt? )) Elfelejtettem Neked válaszolni, bocsi, pótolom.
Andi
|
|
|
Röviden benéztem.
Tegnap férjem iskolatárs találkozo volt, filmet néztünk a “The Lord of the Rings” filmet, elsö részét, nem tudom a magyar nevét. Hosszu volt, hogy szemem nyitva tartsam nem gyufaszállat használtam, hanem egy nagy erös feketét ittam meg este 9 orakor. Megkértek mindenki vigyen valami ropogtatost, én turos pogácsát vittem. Gyorsan el is pucolták, finom volt.
|
|
|
Pompery)
Bízom benne jól fogod Magad érezni,nagyon kellemes időtöltést kívánok és jó étvágyat.!)
Nehogy vita legyen a nagy csevegésből,majd mesélj mire jutottatok a témában.))
|
|
|
Szervusztok)
Monika)
De jó hogy segítettél a sövénnyírásban egész más lett a bejárat.A szőkéknek is két keze van mint a barnáknak ezzel semmi gond!)Köszönöm hogy segítettél...))
|
|
|
Nálunk, Berlinben olyan gyönyörű még nappal az idő, hogy kint lehet ülni a kerthelységekben, ill. az annak átfunkcionált járdán lévő asztaloknál.
Ki is használjuk a szép időt és vasárnap elmegyünk meglátogatni barátainkat az Uckermark-ban - innen 120 km É-ra - és egyben elkövetjük a hagyományos őszi vaddisznósült evést. Épp most beszéltük meg telefonon, így elég idejük marad leteríteni az ebéd főfogását.
Ebéd közben megvitatjuk a világ állását különös tekintettel a mindenkit ért politikai és gazdasági csalódásokra, valamint a modern építészet lehetetlen helyzetére (a férj építész), valamint a képzőművészeti oktatás nehézségeire (a feleség textiltervező és főisk. tanár). Utána pedig kiadós séta a lankás, tóparti tájban. Már előre örülök. 
|
|
|
Na jó reggelt,
milyen volt a Balu sütije tegnap?
Kedves Balu, bár én lány vagyok, na meg szőke is, azért szívesen segítek a sövénynyírásban...
Viszek Andinak az "lakoholmentes?!? forraltborából"...
Bár a biztonság kedvéért viszek egy kis alkoholosat is , sosem lehet tudni - elkezdhet esni megint ...
|
|
|
Szia Fiúk és Lányok,
Itt olyan gyönyorű a "vénassonyok nyara" vagy szebben az "indián nyár", hogy fáj a szívem, amiért benn kell lennem az irodámban. Na de ma rövid naposak vagyunk, és fél kettőkor véget ér a munkahét. Már alig várom, megyek és egy nagyot csavargok az unokáimmal.
|
|
|
Spice)
Ne is kopogtass,nyissál be bátran a Kávézó önkiszolgáló félig.Valaki mindig jár erre.)
Jöhetnél nekem segíteni sövényt ritkítani a terasz körül ha ráérsz .Jó lenne valaki segítene,egyedül nehezen megy.)
|
|