|
Ez is elég régi történet. Még Mao élt és valamelyik állami ünnepen ötszáz meghívott vendéggel ebédelt együtt (lehet, hogy ezer volt, már a pontos számra nem emlékszem). Köztük volt az én főnököm is.
Az ünnepi vacsora után a vendégeket elhalmozták ajándékokkal. Mikor legközelebb beszámolni mentem csak az ajándékokról volt szó. Csodálatos porcelán teáscsészék, teafőző alkalmatosságok és természetesen a legkülönlegesebb teák nagy mennyiségben.
Jóformán mindet kipróbáltuk, egész éjjel főztük és ittuk a teákat. Hazafelé aztán a Mártonhegyi úton lefelé összefutottak előttem a város fényei, annyi időm maradt, hogy rálépjek a fékre és belemenjek a drótkerítésbe. Arra ébredtem, hogy többen keltegetnek.
No, pár nap múlva ismét az intézetben jártam, akkor mondja az igazgatóm:
"Hát maga él, annyi teát megivott, hogy biztosak voltunk a feleségemmel magát többet élve nem látjuk."
Csak annyit mondtam:
"Nem, nem vettem észre semmit."
Minek örüljön az öregúr, hamár ennyi teával volt szive megitatni.
|
|
|
En kerek de nem ebböl a fajtabol :

|
|
|
Készítek egy friss zöld teát,ki kér?
|
|
|
Népes családommal kapcsolatban másik szokásos kérdés:
És egy asszonytól?
Ha azt mondom egytől, tovább a kérdés már nem is érdekes (na a szerencsétlen). Ha kettőt mondok, akkor a megoszlás után kérdezősködnek. De ha hatot mondok akkor a legnagyobb az érdeklődés. Ez igen! Van ebben a pasasban valami!
Legközelebb hetet fogok mondani, kíváncsi vagyok a kérdező zavarba jön-e.
|
|
|
2005-09-22 08:19 Ibolya
A képen nem látom jól. Azt a részt a yungstag merevíti. Annak a spannolása a forstag alatti száling csomópontjában van. Állásszöge is kritikus. Ott van ez a Ti hajótokon is? Mert ha a forstagnál van a csomópont kötve, az említett helyen az árbóc túl van terhelve. Persze, hogy elreped.
Ami jól látszik, hogy a forstag jócskán a becksteg alá van rögzítve. Ennek úgy kell lennie a rajz szerint is? Ott igen nagy erők lépnek fel és a repedés éppen ott van.
Már nem emlékszem a mi negyveneseink árbócmerevítésére (negyven éve jártam harmincassal), de legközelebb lemegyek a kikötőbe és megnézem.
|
|
|
2005-09-22 17:21, Balu:
Elnézést a rövidségemért! Te gyogyszer utàn kérdeztél, erre egyböl bevàgtam a lehadart szövegböl, hogy "kérdezze meg az orvosàt vagy a patikusàt..."stb. ha a gyogyszer reklàmokat adjàk...
Recepteket még az életben is nehéz adni, hàtmég a neten! Van egy önàllo zsigeri idegközpontunk, arra kell hallgatni, mindig elöbb megmondja mi a teendö,még a szürke agysejtek elött. Ez a kutatàs engem nagyon érdekel és nem tul rég hallottam rola. Tehàt az ösztönös belsö érzésekre nem is olyan nagy butasàg hallgatni.
Györgyi!
Konkrétan milyen mellékhatásra gondolsz...?
|
|
|
2005-09-22 14:40, Balu:
Biztos van, de mellékhatàsok nincsenek kizàrva....
Valéria)
Az hogy valakinek mindene fáj,az gyermek és fiatalkorban is sajnos előfordulhat.(
|
|
|
Györgyi)
Bocsánat,valóban így már közelebb jársz a valósághoz a gondolatoddal.)
A közöny ellen nincs orvosság?
|
|
|
2005-09-21 21:32, gvirag:
öregkornak is megvannak a szépségei?
-
Geza, ezt olyasvalaki mondta, aki nem volt meg oreg. Megvarjuk mit mond amikor eleri a 65 - 70-t es egyszercsak mindene faj es "bacsinak" es "neninek" szolitjak
|
|
|
2005-09-22 12:53, Balu:
- Írod hogy a megértés és közöny együttjárnak.
Megszokàs és közöny jàrhat sokszor együtt, nem a megértést irtam, dràga Balu! Tehàt a mindennapok rutinja és természetessége tesz egyszerre védettebbé, de érzéketlenebbé is.
Györgyi!
Írod hogy a megértés és közöny együttjárnak.
Túl egyszerű.Ha valakit megértünk akkor már nem vagyunk és nem is lehetünk közönyösek.
A bölcs megértés ,ez nagyon szépen hangzik de létezik szerencsére.Így tudjuk megérteni gyermekeink józanságát,rivalizálását,makacsságaikat,féltékenységüket és a rivalizálást.Nem könnyű de megéri ha nem akarjuk a gyermekeinkre ráerőszakolni akaratunkat,ők is hajlékonyabbak lesznek a valós élethez.
Persze kivételek mindig lesznek de az már egy más téma.
|
|
|
Szervusztok)
Kotyogtatom a kávéfőzőt,és minő illatok !Ma is tettem bele egy kis kakaót.)
Gvirag)
Mondjak egyet miért szép az "öregkor"...túlzással mert még olyan messze van.Te sem lehetsz öreg,meséld csak el amit a Lányok kérnek:legalább egyet!)))
Ha öreg leszek elmesélem mi szép az "öregkorban",jó?Annyi biztos hogy azt már megérte aki megéri és ne elégedetlenkedjünk mert árt a szépségnek és az egészségnek.)
|
|
|
2005-09-22 08:19, Ibolya:
Vitorlázásnál csak egyet tanultam meg, de azt örökre.
Mondták a fiúk, hogy vigyázzak, ha jön a bumm! ) Kérdeztem: ?
Erre jött. Fájt nagyon.
Tudjátok mi a bumm?
|
|
|
2005-09-22 08:10, gvirag:
-
Ha vitorlázni akarsz, meg kell mondjam hogy jelenleg nem lehet, a fö oszlop el van repedve, várni kell mig újat csinál az "asztalos" vagy megjavitodik valamien modon. A repedés mindjárt a hajlás után van.
Kukkancs be ide
|
|
|
Ibolya )
Hátha már nem is emlékszik rá!
|
|
|
2005-09-22 07:58, Andu:
-
Na meséld el, hogy csináltad!! Jo, ne az összeset, legalább egyet!!!
-
Andrea, ne ijeszd el a Gézát 
|
|
|
2005-09-22 07:40, gvirag:
Kedves Gvirág, velünk ugye kivételt teszel?
Itt a kávézóban csak mi halljuk!!
Na meséld el, hogy csináltad!! Jo, ne az összeset, legalább egyet!!!
Addig öntök kávét jó? ))
|
|
|
Ibolya )
Tudod az még csak hagyján, felnevelni az már inkább nehéz.
|
|
|
2005-09-22 07:40, gvirag:
-
"Te jó ég, ezt hogy csinálta?!"
Nem mondtam el neki.
-
Bisztos nem volt könnyü neked, hat gyereket csinálni 
|
|
|
Andu )
Amikor ez kiderül rólam a legkülönbözőbb reakciókkal találkozom.
Új (és nagyon csinos) kolléganőm például összecsapta a kezét és felkiáltott:
"Te jó ég, ezt hogy csinálta?!"
Nem mondtam el neki.
|
|
|
2005-09-21 14:56, gvirag:
6 gyereked van? Lehetek öszinte? Az elsö gondolatom a jéssssszumaria volt!! Szeretnék én is még egyet de azt már csak max. a boltból, én még egyszer erre az egesz mindenségre nem vállalkoznék! (nem fehérembernek való ) )
Gvirág, mesélj egy kicsit, gondolom nem teltek unalmasan a napok!!
|
|
|
2005-09-21 17:18 Balu
Ez egy érdekes dolog. A szeretetet meg lehet osztani anélkül hogy a "részek" kisebbek lennének az egésznél. A szerelmet persze nem.
Mégis tapasztalom én is a rivalizálást és ezt nem igen tudom megérteni. Hogy féltékenyek rám? Természetesen. Ha nem így lenne még rosszul is esne.
Hát ez ilyen bonyolult.
Különben is nem muszáj mindent érteni.
|
|
|
Balu,
ugye nem azt akarod mondani, hogy az öregkornak is megvannak a szépségei?
Mondj egyet.
|
|
|
Szerintem ha a szülö túlzottan szigorú, akkor késöbb nagy esély van arra hogy a gyerek épp tillos dolgokat csináljon. Az én véleményem az hogy a gyerek minél korábban valami érdekes foglalkozásnak kezdjen, ha talentumja van a zenéhez akkor valamijen modon egy hangszert kell neki ajándékozni és nem „game boyt“. Ha rajzolni szeret akkor erre buzdittani a gyereket. Ha már a tehetség benne kialakul, akkor ott abban a körben megtalálja a hozzá „illö“ barátokat. Szerintem akkor a éltékenységet ki lehet küszöbölni, mert akkor a gyerek egyéb dolgokra koncentrál.
|
|
|
2005-09-21 17:18, Balu:
Gondolod meglehet szokni a féltékenységet vagy muszály megszokni?
Inkàbb ez utobbi Balukàm!
A megszokàs és a közöny sokszor együttjàrnak.
De valami érett, bölcs megértés is odavezethet, vagy moderàtabbà teheti a szörnyeteget.
gvirag)
Ugye minden kornak megvan a maga szépsége,na meg bonyodalma is.Szerintem a gyerekek akár felnőttek is mindegyik féltékeny a szülőjére.Az is lehet csak féltés...mit gondolsz ilyen nagy Család mellett mint a Tied?
Györgyi )
Gondolod meglehet szokni a féltékenységet vagy muszály megszokni?Nálunk a testvérek is féltékenyek egymásra,lehet csak rivalizálnak!Ti mit tapasztaltok?
|
|
|
2005-09-21 15:05, gvirag:
Amit Te màr szépen megszoktàl, igaz? Mint magàtol értetödö tünetet.
Az, hogy büszkék még csak hagyján, de féltékenyek is!
|
|