|
A forró kávé mellett,Dankó Pistát jutattad eszembe Virág.)
|
|
|
Balu )
"A hegedűm majd meg reperálom, ..."
Az én kedves kántortanítóm: Kiültetett valamelyikünket a katedra lépcsőjére, Andersen meséket felolvasni. Dragoszt különösképpen. Egyszer ugyanis meseolvasás közben elszundított, Dragosz meg végére ért a mesének, aztán folytatta fejből, megtoldva a saját gondolataival. Mi meg szájtátva hallgattuk.
(Az iskola igazgatója mindezért igen csak dühös volt. Nem volt igaza! Év végére szépen hangsúlyozva olvastunk, nem ám szótagolva!)
|
|
|
Ízletes a hársfatea,köszönjük Virág.!
A hegedű,a hegedű,a hegedű..az a lélek hangszere.Hogy tud fájni amikor megpattan egy húr,amikor eltörik a fején egy bilincs,elszakad egy húr.Ám ha újra hangoljuk csak sír,sír a hegedű...az enyém is ilyen de hol vannak már kecses újjaim mint akkor fiatalon...
Valamelyik művésznőnk,igen az Ilényi Katica mondta egy megnyilatkozásában:'aki hegedűl az az ördöggel cimborál.'Valóban ördögien játszik.)
|
|
|
2004-12-01 10:31, gvirag:
-
De jo volt a harsfateat kortyolva a regi tanitomesteredröl hallani,röviden, de milyen csodaszep intenzitassal!
Hoztam egy kis hársfa teát. Főztem is belőle, már szép bordópiros és csodálatos illata van. Öreg kántortanítóm szedetett velünk midíg gyógynövényket. Gondosan átvizsgálta és megválogatta ismételten, milőtt berakta a párnacihába.
Aztán ha valamelyikünkön észrevett valami kis betegséget készített valami teát, kenőcsöt vagy borogatást és azzal kezelt bennünket. A hársfateát csapatosan ittuk egy-egy "meghűléses" időszakban.
Jó tanító volt. Ha valakinek nagy bánata esett, mondjuk meghalt a nagymama, behozatta valamelyikünkkel a hegedűjét és akár egy órát is hegedült nekünk. Nagyon szerettük.
|
|
|
Gvirág)
Egészségedre !
Gyorsan iszom egy zöld teát és usgyi tovább.)
Hagyok a szamovárban!
|
|
|
És kellemesen illatozik a kávé. Kivételesen tejjel ittam és édesítettem is, márcsak a briós kedvéért is. Balu nagyon friss és finom volt.
|
|
|
És mégis mozog a föld, a fű is makacsul zöld,és változatlanul fehér a hó...)
Friss kávét főztem és itt a briós is.)
Jó étvágyat!
|
|
|
2004-11-29 13:23, Fredi:
-
Persze, persze. Kommt Zeit, kommt Rat, kommt 4 gyertya.
|
|
|
Kedves Judit,
sejtetem, hogy valaki reklamálni fogja a 4 égő gyertyát és ez jogos is.
Fogadjátok el magyarázatúl, hogy ahhoz lusta vagyok minden héten egy pásszoló koszorút betenni, de az idő hamar múlik, eljön a négy gyertya ideje is!
|
|
|
Kellemes hetet Mindenkinek!)
|
|
|
2004-11-28 10:47, Fredi:
-
Frédi, kösz. Úgy látszik, úgy siettél, hogy átugrottál rögtön 3 hetet. Tegnap még csak 1. ádvent volt = 1 gyertya égett. 
|
|
|
Szervusztok)
Fredi ,gyönyörű az adventi koszorú,nálam is ég egy szál gyertya.
Anri)
Köszönöm hogy besegítettél,igazán finom a kalács.
Bovi)
Most főtt le a friss kávé,és a kandallóra is tettem egy hasáb fát.Duruzsol...)
Gvirág)
Ha az ember fáradt,miért nem mondhat nemet?)
|
|
|
Szép jó napoz Mindenkinek. Csak beugrotta, hoztam Nektek egy koszorút. Rohanok is tovább, hamarosan vendégeket várok.

|
|
|
Helló, helló. Üdvözlet Mindenkinek!
Én is beugrottam egy kávéra (nekem a kakaó az árt - a cukor miatt). Itt kellemes és barátságos a légkör, nem hallatszik be a kívül oly hangos vita.
Balu. Tegnap találtam túró rudit a Corában, hoztam egy szakasztókosárral, a hűtőben van.
Anri )
Igen Advent első vasárnapja van. Én is előszedtem a koszorút, tettem rá új gyertyákat. Délután gyújtjuk meg az elsőt, amikor a család együtt lesz. Ma ünnepelük a Katalin napot.
|
|
|
2004-11-28 08:51, anri:
A második meg én vagyok, nálam is ég az elsö gyertya a reggelihez!
Fincsi amit idetettél, de nekem a Balu kávéja tetszik, nem kérek kakaót 
|
|
|
Ma en vagyok az elsö a kavezoban
keszitek mindenkinek egy finom kakaot sok tejszinhabbal a mazsolas kuglof az azstalon meg langyos igy kivanok mindenkinek kellemes elsö adventi vasarnapot
|
|
|
Balu )
Jaj dehogynem. Ma azonban egy kedves ismerősöm érkezett akit el kellett vinnem Ócsára. Hetekkel ezelőtt megállapodtunk, mégsem mondhattam fáradt vagyok, nem megyünk.
Az ócsai templomot néhány éve felújították, a műemléki helyreállítás kitünően sikerült. Készítettem néhány fotót a templombelsőről is. Azokról az abszisban lévő freskókról, amelyeket a török hódoltság idejében mázoltak le, amikoris a templomot iszlám mecsetként használták. Az iszlám mint köztudott tiltja az emberábrázolást. Nagyon szépen megmaradtak és sikeres volt a feltárásuk is.
Most, hogy a vendégem elutazott, végre kipihenhetem a fáradalmaim. Fáradtság ide, fáradság oda, negyon szép napok voltak ezek.
Reggel jövök kávézni, lehet hogy találkozunk is itt a Caffée-ban.
|
|
|
Főztem friss kávét!)
A másnaposság nem jár fejfájással,? kocsiba ülni nem veszélyes így Virág?Ajjaaj(
|
|
|
Jó reggelt Mindenkinek!
Jaj de másnapos vagyok! Az éjjel egy óra után érkeztem haza a MON találkozóról, reggel meg nyolcra voltam előjegyezve a téli abroncsok átszerelésére. Szóval alig aludtam valamicskét.
Tripla duplát ittam. Balu köszönöm, alig maradt a többieknek, de gondolom alkalomadtán főzöl még egy adagot.
|
|
|
2004-11-26 15:33, Balu:
-
Bovi)
Egészségedre és remélem a tejszint megtaláltad.!
Igen, megtaláltam hálás köszönet érete!
Minden fincsi (Lám ezt a szót még be sem irtuk csokis rovatba )
|
|
|
Bovi)
Egészségedre és remélem a tejszint megtaláltad.!
Jó bulizást kívánok a MON. vendégeknek Koborló és meg ne fázzatok ám ebben a hidegben!!
Neked is egészségedre a kávét Gvirág)
Süvít a szél,rakok a kandallóra másik tüzet és főzők egy finom teát is.)
Egy mazsolás kalácsot az asztalra tettem!
Jó étvágyat Mindenkinek!
|
|
|
2004-11-26 09:04, Balu:
Igyatok egy feketét,szebb színű lesz a világ!)
Nagyon szivesen drága Baluka!
Töltheted máris, de azért, ha netán elfeledted volna, egy pirinyó tejszinnel kérem
|
2004-11-26 11:37, gvirag:
-
Mindjár dél! Ma nagyon elfuseráltam a délelőttömet. Nem baj, ilyennek is kell lennie, iszom egy kávét az majd rendbehoz.
Köszönöm Balu, ez jól esett.
-
Géza majd megvigasztalodsz délután a Sz Jupát-ban.
_________________ Baráti szeretettel Géza
Skype ID: Koborlo64
|
|
|
Szervusztok
vagy inkább Sziasztok?
nekem is van mára egy jo szavacskám.
hátha valaki rájön hogy TALI-ra hivom.
Ha nem is aWeb-re de a Szent Jupát-hoz.
_________________ Baráti szeretettel Géza
Skype ID: Koborlo64
|
|
|
Mindjár dél! Ma nagyon elfuseráltam a délelőttömet. Nem baj, ilyennek is kell lennie, iszom egy kávét az majd rendbehoz.
Köszönöm Balu, ez jól esett.
|
|
|
Szervusztok)
Igyatok egy feketét,szebb színű lesz a világ!)
Kis "szóforgatók".)))
|
|
|
ej Böbe de gyászos színe van ennek a szerszámnak
_________________ poe
|
|
|
2004-11-25 14:40, Perec:
-
2004-11-25 14:33, ubuge:
-
"A lapát, az micsoda? "
lapát = lapa + a tárgy ragja, a "t"
A lapa gondolom valami lepényféle lehet, hogy jobban csússzon a kupica pályinka a havas időben.
-
Na jo itt a lapát !!!

|
|
|
Rigo ne viccöljön mert a jobaratunkat karinak szolitjuk aztan a baratnöm meg ideges lesz ha ilyeneket kivan nekem
|
|