2019. december 11. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Csevegés! >> Elckerlyck Toszkánai Kifõzdéje
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 következő lap )
 kyvi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-02-28 16:06   
Sziasztok! Zsizel, nekem is szabad tudnom, hogy hol nézhetem meg a filmet?
 
 ExMONTag  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-02-28 15:50   
Zsizel hol latad ezt a filmet aruld mar el engem is nagyon erdekelne
Ide mindig jo bejönni ha kulinaris vagy kulturalis ötleteket keres az ember
puszi anri

 
 Zsizel  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-02-28 15:33   
Jaj de éhes lettem!

Elcky, bejöttem a vendéglödbe, mi lesz az interview-val? Ha Te nem kérdezel akkor én irok:

Szóval, hogy tudjátok, Elcky csinált egy nagyon klassz rövidfilmet, egy fantasztikus, meglepö csattanóval. Igen, ahogy vezet a hapsi, a férj, az autóban, mennek látogatóba a feleséggel az anyóshoz, a hapsi teljesen letargiás, de nem agressziv, szinte elmondja, hogyan zajlottak eddig a hétköznapok, most is mit kellene inkább csinálnia, de ö teszi ezt a neje kedvéért ... ugy érzi a nézö, hogy ö nem is tudja, miért csinálja mindig azt, amit a nej kér töle, igy most is ... aztán egyszercsak megáll az autóval, odaakarja adni, ajándékozni ... a rendörnek, aki ott áll a sarkon, hogy vigye ... én elöször eddigre azt hittem, hogy már nem is a nejröl beszél, hanem az autójáról ... ami mindig cserben haggya öt, "bedöglik" ... aztán jött a meglepetés ... ez az én interpretációm ... ujra meg fogom nézni, mert igy, hogy tudom, mi a vége, egészen másképp fogom látni, érteni a hapsi szövegelését ... többet nem mondok, mert akkor elárulnám a lényeget, és azt nem szabad ...
Elcky, gratulálok!

 
 ex-MON-tag3  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-02-26 12:10   
Van egy nagyon jo lengyel etterem Shepherd's Bush Londonban:
Patio Restaurant, 5 Goldhawk Rd.,
a vacsora vegen hoztak egy jo nagy tal friss gyumolcsot es + meggyes rumkugeln-t :-),hogy az milyen finom volt,es eszembe jutott hogy Anyukam is szokott csinalni rumos meggybol,
meg regen Magyarorszagon.

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-02-25 17:50   
Élménybeszámoló:
A napokban pörköltet főztem, és azt hittem, van hozzá idehaza tarhonya. Amikor hozzá akartam fogni, kiderült, hogy csak "rendes tészta" van itthon.
Volt egy elég kisméretü fajta, amiről eldöntöttem, ő akár tarhonya is lehetne. Úgy is csináltam meg, ahelyett, ahogy kellett volna - kifőzni.
És olyan lett, mint a tarhonya! kivéve a fazonját.
Ez csak nekem újdonság?

 
 Zsu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-02-25 13:23   
2003-02-24 23:06, Zsu:
-
Orom veled fozni! Szoval itt a zsiradek. . .
HEtvegen vadas marhasult lesz zsemlegomboccal. . .mert csak hetvegen fozok. . .

-

 
 Zuloaga  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-02-25 10:38   
... jaj ..., ide nekem nem szabad benéznem!
 
 Balu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-02-25 10:29   
A mindenit! De éhes lettem.Tudjátok mit rakok a nokedli tésztába?Sajtot,reszelve,ha kifőtt rakok rá húsos-szalonábból készitett tepertőket,pici zsírt is.Zőld fejessalátával megeszem....

Ki mit eszik ma itt?

Jó étvágyat!:)
_________________
a lélek a legértékesebb részünk,mert képes az igazságot felfogni és szeretni.

 
 Zsu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-02-24 23:06   

 
 elckerlyck  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-02-24 21:31   
2003-02-24 21:24, Zsu:
Anyu ett bele petrezselymet is - meg valahol valami zsiradek is volt benne.(?!?!?)
-
Az ém mamám megpirította zsíron a zsemlekockákat, mielött belekeverte volna a nokedlitésztába. Petrezselyem biztos jó ötlet, az illata miatt. Meg szép is.


Böhm knédli:
http://www.germandeli.com/4032600001329.html

 
 Zsu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-02-24 21:24   
2003-02-24 21:11, elckerlyck:
-

Koszonom - most mar emlekszem, az Anyu is igy szokta. KELL csinalnom, mert valamelyik nap eszembe jutott, de illattal egyott - es az olyan volt, de olyan!

Hogyan csinaltad a zsemlegomgocot?

Amit Ausztriaban lattam, az egyszeru volt: a zsemlekockat belekeverte az ismerosom nokedli tesztaba es sos vizben fozte ki a gombocokat (szeretem a rucskos gombocot). Anyu ett bele petrezselymet is - meg valahol valami zsiradek is volt benne.(?!?!?)

 
 elckerlyck  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-02-24 21:11   
2003-02-24 20:53, Zsu:
-
Hogyan csinaljatok a vadas marhasultet (zsemlegomboccal)?
-


Ödönke receptje:

"A VADAST én úgy csinálom, hogy pácot fõzök egy-egy felkarikázott répából és petrezselymbõl, egy egészben hagyott hagymából, babérlevéllel, egész borssal, szegfûborssal, borókával fõzök annyi vizet, ami a húst majd jól ellepje, forrástól 10 percig, amikor leveszem, jön bele egy kanál ecet, ezzel a húst leforrázom, át is forgatom, hogy mindenhol érje a lé, és ebben áll hideg helyen legalább egy éjszakát, de jobb ha két-három napig. Ez a pác jó a nem vadas pecsenyéhez is.

A vadas úgy lesz, hogya fenti lébõl a húst kivéve a húst (nagyobb húsnál felszeletelve, kiverve, nyúlnál csak feldarabolva) zsíron megfuttatom, míg színt vált, azután felengedem a páccal, belerakok még rengeteg répát meg petrezselymet, kicsit megsózom, és megfõzöm. Ha minden puha, megint kiszedem a húst, a levet átpasszírozom, (ledarálom) tejfölözöm, mustározom, hús vissza bele, összerottyantom. Én is zsemlyegombócot szoktam csinálni hozzá, vagy knédlit."

Zsemlegombóc:
http://www.konyhamester.hu/a_r_t/recept/369.htm
(Még nem próbáltam, böhm zokniba fött knédlit csináltam)

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-02-24 21:06   
2003-02-24 20:53, Zsu:
-
Hogyan csinaljatok a vadas marhasultet (zsemlegomboccal)?
-

A Magyar konyha topikban volt egy kitünő recept a vadashoz. Megcsináltam, finom lett. Zsemlegombócot nem csináltam.

 
 Zsu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-02-24 20:53   
Hogyan csinaljatok a vadas marhasultet (zsemlegomboccal)?
 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-02-24 20:49   
Balkonon mindig szivesen majszolok fasirtot. Céklasalátát hozok hozzá, bár nem saját gyártmány.
A fasirtmaradékhoz, mert remélem sokat csinálsz, a tejfölös, mustáros lencsefőzelék is finom.

 
 Zsu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-02-24 20:33   
2003-02-24 20:17, elckerlyck:
-
OK. Nem mondok. . .

Nem is borju volt, hanem szuzermek

 
 elckerlyck  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-02-24 20:17   
2003-02-24 20:03, Zsu:
-
Rantott hus petrazselymes krumplival, uborka salataval.
A petrezselyem olyan friss volt, mintha a kertembol lett volna. Micsoda illata volt!
-

Hmmmm! Egy szép szelet rántott borjú! Ne mondj ilyeneket! Éjfélig szoliban éhezem!!

 
 Zsu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-02-24 20:03   
2003-02-24 19:45, elckerlyck:
-
Ebben a szép idöben valami tavaszi dologhoz lenne kedvem: pár szép fasirt petrezselymes krumplival.
-
Tegnap szulinapioztunk. Rantott hus petrazselymes krumplival, uborka salataval.
A petrezselyem olyan friss volt, mintha a kertembol lett volna. Micsoda illata volt!

Ma maradekeves a vacsora.

 
 elckerlyck  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-02-24 19:57   
2003-02-24 19:54, kaytee:
-
Gyühet.
-
És friss sört hozzá! Ma olyan gyönyörü idö volt, 10 fokig felmelegedett. Holnap várlak fasirttal a napos balkonon!

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-02-24 19:54   
2003-02-24 19:45, elckerlyck:
-
Ebben a szép idöben valami tavaszi dologhoz lenne kedvem: pár szép fasirt petrezselymes krumplival.
-
Gyühet.

 
 elckerlyck  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-02-24 19:45   
Ebben a szép idöben valami tavaszi dologhoz lenne kedvem: pár szép fasirt petrezselymes krumplival.
 
 ExMONTag  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-02-24 19:12   
Elcky mar napok ota ide jarok a jo ötletek miatt, ferjemnek ma is nagyon izlett
Mit fözek holnap?
Köszönettel anri

 
 Zsu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-02-24 00:40   
2003-02-23 22:56, elckerlyck:
Jajj de nagyon jol nez ki! Majd ekmeseled, hogy hogyan csinaltad?

 
 elckerlyck  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-02-23 22:56   
2003-02-23 03:59, Ferencz Zsuzsanna:

Ez igazi elky-i rekord!
-
Szóval, mutter a tésztát, ha vasárnap a bolhán akart körülnézni, megcsinálta már szombaton. Hadd száradjon. A szósz, tele vitaminokkal friss:

 
 ecet  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-02-23 07:52   
Màsnap nem fözendö, henem evendö. Màsnap isch

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-02-23 03:59   
Elky!
Ez igazi elky-i rekord! A másnap főzendő ételt lefotózni,igen, ez imponál.

 
 Zuloaga  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-02-22 23:50   
Akkor ezért tüntél el a csetről?
Se szó, se beszéd?

A hatástalanított kígyóméreg felkerül menüre?

 
 elckerlyck  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-02-22 23:42   
Holnap gombás cukkinis arrabiata házi tésztával.

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-02-21 14:38   
2003-02-21 14:34, elckerlyck:
-
én es...

 
 elckerlyck  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-02-21 14:34   
2003-02-21 14:25, ubuge:
Á, úgy látom, csak tömi magát...

erre privátim válaszoltam

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó