|
Sziasztok! Zsizel, nekem is szabad tudnom, hogy hol nézhetem meg a filmet?
|
|
|
Zsizel hol latad ezt a filmet aruld mar el engem is nagyon erdekelne
Ide mindig jo bejönni ha kulinaris vagy kulturalis ötleteket keres az ember
puszi anri
|
|
|
Jaj de éhes lettem!
Elcky, bejöttem a vendéglödbe, mi lesz az interview-val? Ha Te nem kérdezel akkor én irok:
Szóval, hogy tudjátok, Elcky csinált egy nagyon klassz rövidfilmet, egy fantasztikus, meglepö csattanóval. Igen, ahogy vezet a hapsi, a férj, az autóban, mennek látogatóba a feleséggel az anyóshoz, a hapsi teljesen letargiás, de nem agressziv, szinte elmondja, hogyan zajlottak eddig a hétköznapok, most is mit kellene inkább csinálnia, de ö teszi ezt a neje kedvéért ... ugy érzi a nézö, hogy ö nem is tudja, miért csinálja mindig azt, amit a nej kér töle, igy most is ... aztán egyszercsak megáll az autóval, odaakarja adni, ajándékozni ... a rendörnek, aki ott áll a sarkon, hogy vigye ... én elöször eddigre azt hittem, hogy már nem is a nejröl beszél, hanem az autójáról ... ami mindig cserben haggya öt, "bedöglik" ... aztán jött a meglepetés ... ez az én interpretációm ... ujra meg fogom nézni, mert igy, hogy tudom, mi a vége, egészen másképp fogom látni, érteni a hapsi szövegelését ... többet nem mondok, mert akkor elárulnám a lényeget, és azt nem szabad ...
Elcky, gratulálok!
|
|
|
Van egy nagyon jo lengyel etterem Shepherd's Bush Londonban:
Patio Restaurant, 5 Goldhawk Rd.,
a vacsora vegen hoztak egy jo nagy tal friss gyumolcsot es + meggyes rumkugeln-t :-),hogy az milyen finom volt,es eszembe jutott hogy Anyukam is szokott csinalni rumos meggybol,
meg regen Magyarorszagon.
|
|
|
Élménybeszámoló:
A napokban pörköltet főztem, és azt hittem, van hozzá idehaza tarhonya. Amikor hozzá akartam fogni, kiderült, hogy csak "rendes tészta" van itthon.
Volt egy elég kisméretü fajta, amiről eldöntöttem, ő akár tarhonya is lehetne. Úgy is csináltam meg, ahelyett, ahogy kellett volna - kifőzni.
És olyan lett, mint a tarhonya! kivéve a fazonját.
Ez csak nekem újdonság?
|
|
|
2003-02-24 23:06, Zsu:
-
Orom veled fozni! Szoval itt a zsiradek. . .
HEtvegen vadas marhasult lesz zsemlegomboccal. . .mert csak hetvegen fozok. . .
-
|
|
|
... jaj ..., ide nekem nem szabad benéznem!
|
|
|
A mindenit! De éhes lettem.Tudjátok mit rakok a nokedli tésztába?Sajtot,reszelve,ha kifőtt rakok rá húsos-szalonábból készitett tepertőket,pici zsírt is.Zőld fejessalátával megeszem....
Ki mit eszik ma itt?
Jó étvágyat!:)
_________________ a lélek a legértékesebb részünk,mert képes az igazságot felfogni és szeretni.
|
|
|
|
|
|
2003-02-24 21:24, Zsu:
Anyu ett bele petrezselymet is - meg valahol valami zsiradek is volt benne.(?!?!?)
-
Az ém mamám megpirította zsíron a zsemlekockákat, mielött belekeverte volna a nokedlitésztába. Petrezselyem biztos jó ötlet, az illata miatt. Meg szép is.
Böhm knédli:
http://www.germandeli.com/4032600001329.html
|
|
|
2003-02-24 21:11, elckerlyck:
-
Koszonom - most mar emlekszem, az Anyu is igy szokta. KELL csinalnom, mert valamelyik nap eszembe jutott, de illattal egyott - es az olyan volt, de olyan!
Hogyan csinaltad a zsemlegomgocot?
Amit Ausztriaban lattam, az egyszeru volt: a zsemlekockat belekeverte az ismerosom nokedli tesztaba es sos vizben fozte ki a gombocokat (szeretem a rucskos gombocot). Anyu ett bele petrezselymet is - meg valahol valami zsiradek is volt benne.(?!?!?)
|
|
|
2003-02-24 20:53, Zsu:
-
Hogyan csinaljatok a vadas marhasultet (zsemlegomboccal)?
-
Ödönke receptje:
"A VADAST én úgy csinálom, hogy pácot fõzök egy-egy felkarikázott répából és petrezselymbõl, egy egészben hagyott hagymából, babérlevéllel, egész borssal, szegfûborssal, borókával fõzök annyi vizet, ami a húst majd jól ellepje, forrástól 10 percig, amikor leveszem, jön bele egy kanál ecet, ezzel a húst leforrázom, át is forgatom, hogy mindenhol érje a lé, és ebben áll hideg helyen legalább egy éjszakát, de jobb ha két-három napig. Ez a pác jó a nem vadas pecsenyéhez is.
A vadas úgy lesz, hogya fenti lébõl a húst kivéve a húst (nagyobb húsnál felszeletelve, kiverve, nyúlnál csak feldarabolva) zsíron megfuttatom, míg színt vált, azután felengedem a páccal, belerakok még rengeteg répát meg petrezselymet, kicsit megsózom, és megfõzöm. Ha minden puha, megint kiszedem a húst, a levet átpasszírozom, (ledarálom) tejfölözöm, mustározom, hús vissza bele, összerottyantom. Én is zsemlyegombócot szoktam csinálni hozzá, vagy knédlit."
Zsemlegombóc:
http://www.konyhamester.hu/a_r_t/recept/369.htm
(Még nem próbáltam, böhm zokniba fött knédlit csináltam)
|
|
|
2003-02-24 20:53, Zsu:
-
Hogyan csinaljatok a vadas marhasultet (zsemlegomboccal)?
-
A Magyar konyha topikban volt egy kitünő recept a vadashoz. Megcsináltam, finom lett. Zsemlegombócot nem csináltam.
|
|
|
Hogyan csinaljatok a vadas marhasultet (zsemlegomboccal)?
|
|
|
Balkonon mindig szivesen majszolok fasirtot. Céklasalátát hozok hozzá, bár nem saját gyártmány.
A fasirtmaradékhoz, mert remélem sokat csinálsz, a tejfölös, mustáros lencsefőzelék is finom.
|
|
|
2003-02-24 20:17, elckerlyck:
-
OK. Nem mondok. . .
Nem is borju volt, hanem szuzermek 
|
|
|
2003-02-24 20:03, Zsu:
-
Rantott hus petrazselymes krumplival, uborka salataval.
A petrezselyem olyan friss volt, mintha a kertembol lett volna. Micsoda illata volt!
-
Hmmmm! Egy szép szelet rántott borjú! Ne mondj ilyeneket! Éjfélig szoliban éhezem!!
|
|
|
2003-02-24 19:45, elckerlyck:
-
Ebben a szép idöben valami tavaszi dologhoz lenne kedvem: pár szép fasirt petrezselymes krumplival.
-
Tegnap szulinapioztunk. Rantott hus petrazselymes krumplival, uborka salataval.
A petrezselyem olyan friss volt, mintha a kertembol lett volna. Micsoda illata volt!
Ma maradekeves a vacsora.
|
|
|
2003-02-24 19:54, kaytee:
-
Gyühet.
-
És friss sört hozzá! Ma olyan gyönyörü idö volt, 10 fokig felmelegedett. Holnap várlak fasirttal a napos balkonon!
|
|
|
2003-02-24 19:45, elckerlyck:
-
Ebben a szép idöben valami tavaszi dologhoz lenne kedvem: pár szép fasirt petrezselymes krumplival.
-
Gyühet.
|
|
|
Ebben a szép idöben valami tavaszi dologhoz lenne kedvem: pár szép fasirt petrezselymes krumplival.
|
|
|
Elcky mar napok ota ide jarok a jo ötletek miatt, ferjemnek ma is nagyon izlett
Mit fözek holnap?
Köszönettel anri
|
|
|
2003-02-23 22:56, elckerlyck:
Jajj de nagyon jol nez ki! Majd ekmeseled, hogy hogyan csinaltad?
|
|
|
2003-02-23 03:59, Ferencz Zsuzsanna:
Ez igazi elky-i rekord!
-
Szóval, mutter a tésztát, ha vasárnap a bolhán akart körülnézni, megcsinálta már szombaton. Hadd száradjon. A szósz, tele vitaminokkal friss:

|
|
|
Màsnap nem fözendö, henem evendö. Màsnap isch
|
|
|
Elky!
Ez igazi elky-i rekord! A másnap főzendő ételt lefotózni,igen, ez imponál.
|
|
|
Akkor ezért tüntél el a csetről?
Se szó, se beszéd?
A hatástalanított kígyóméreg felkerül menüre?

|
|
|
Holnap gombás cukkinis arrabiata házi tésztával.

|
|
|
2003-02-21 14:34, elckerlyck:
-
én es...
|
|
|
2003-02-21 14:25, ubuge:
Á, úgy látom, csak tömi magát...
erre privátim válaszoltam
|
|