|
Ecetem,
ha eszencia alatt neved szinte egyedülállóan "sűrű" 20%-os magyar változatára gondolsz - ezt N.o.-ban kizárólag vízkőoldáshoz használják a fürdőszobában, esetleg a vasalóhoz -, akkor az valóban kunkurenciamentesnek mondható. Toszkánában csak rafináltan ízesített gyengébb változatai honosak.
|
|
|
2002-10-08 19:37, Pompéry Berlin:
-
"Semmi Jucó vagy Jucus!!! ehhez ragaszkodom!!!"
Igen ...
én is ragaszkodom! ... söt, semmi Julcsa!!!
Kedves Pompéry ami engem a legjobban érdekel: van Toszkanaban valami emlitésremélto ecet esszencia konkurencia?
(eZ) der wissensdurstige
|
|
|
Kedves Judit,
pár mondatos leírásod éppen sok-sok órával legutóbbi vacsorám után olvastam. Mit mondjak - lenyűgözött, felcsigázott... várom a fogadóst. egy-egy fogás mellett történelmi, helyrajzi, stb. adalékokat olvasni, kellemes lesz.
Hunor
|
|
|
2002-10-08 19:52, Pompéry Berlin:
-
Már látom, hogy csak a konyhai vonatkozásokkal oldalakat tölthetnék el/be/ki -
Kedves P.B.
éhesen várjuk a továbbiakat!
Te leirod, fogadósunk pedig majd elkésziti és feltálalja nekünk.
|
|
|
Már látom, hogy csak a konyhai vonatkozásokkal oldalakat tölthetnék el/be/ki, így inkább itt abbahagyom és megígérem, hogy részletesebb beszámolót írok - nemcsak kulináris szempontból.
|
|
|
Toszkánai konyha tovább:
A kenyér meglehetősen sótlan. Ennek a néhai sóadó az oka. Ma már ez nem lenne szempont, de a sótlan kenyér maradt. A különböző kulimászok, amelyekkel a mindenféle kenyérfajtákat előételként pirítva vagy anélkül kínálják, annál fűszeresebbek.
Ettetek már mézes csípős paprika szószt? Vagy hagymalekvárt? Avagy mindenféle alapanyagok (sajt, lekvár, gyümölcs, zöldség, májkrémpüré, stb. ...), de mindenképpen szarvasgombával? Hm..... hát isteni!
|
|
|
Csatlakozom az előttem szólóhoz.
|
|
|
Semmi Jucó vagy Jucus!!! ehhez ragaszkodom!!!
A leglényegesebb, amit tanultam, hogy a világhírű francia konyha állítólag tulajdonképpen toszkánai. Amikor ugyanis a rablólogavogkból művészeti mecénásokká szelidült (és gazdagodott) Mediciek Európában nem meszaliansznak számítottak már, sőt, valamelyik francia király először nősült a volt parvenü dinasztiából, Medici-lány felesége vitte magával a diplomáciai kapcsolatokon túl a toszkánai ízeket is, amelyek - így a történeti hagyomány - megnemesítették vala a francia konyhát.
Ez a toszkánai változat. A franciák véleményét erről még nem ellenőriztem le.
Rengeteg finom előétel, semmi paradicsomos szósz, különböző olajok, amelyeket úgy kóstoltatnak, mint Tokajban a bort, isteni füstölt sonkák, juh- és kecskesajtok orgiái.
|
|
|
2002-10-08 19:13, Pompéry Berlin:
-
"Kedves Mindenki,
ezennel visszajelentkezem igazolt távollétemből. Azért itt, mert az elmúlt két hetet a Toszkánában töltöttem és ha gondoljátok, akár kíváló receptekkel is szolgálhatok"
Na, kedves Jucó, akkor irány a konyha, lehet bemutatni, mit tanultál 
|
|
|
Kedves Mindenki,
ezennel visszajelentkezem igazolt távollétemből. Azért itt, mert az elmúlt két hetet a Toszkánában töltöttem és ha gondoljátok, akár kíváló receptekkel is szolgálhatok. (Az út egyetlen negatívuma a felszedett két kiló volt.)
Hát igen... Már előtte is tudtam, hogy szép hely, azóta pedig főleg a helybeli időjárás miá egyfolytában sajnálom, hogy visszajöttem.
Részletesebb beszámoló majd később.
Mára tisztelettel
Judit
|
|
|
2002-10-07 15:43, ubuge:
-
Jut eszembe:
Kedves Zsuzsa,
remélem, holnapután nem egy cucialista kantinba viszel el sörözni Bukarestben :
Nem, kedves Ubuge.Nem szeretem látni a RKP Központi Bizottsága tagjainak a fényképeit. A Monteori palota megfelel? Vagyis az Írószövetség kocsmája?
-
|
|
|
Rigojanos, sziven, pardon, gyomron talaltal.
Hunor
|
|
|
Én még a labost is kinyalnám!
|
|
|
Ezt a krumplipürét megkostólnám, hátha ez lenne az első, ami ízlik:-)
|
|
|

|
|
|
En csinalom a legjobb krumplipuret a vilagon.
|
|
|
Kint vagyok a konyhában, ha kerestek. Pucolom a krumplit.
|
|
|
Jut eszembe:
Kedves Zsuzsa,
remélem, holnapután nem egy cucialista kantinba viszel el sörözni Bukarestben 
|
|
|
2002-10-07 04:58, Ferencz Zsuzsanna:
-
(...) különben ez a hodály rövidesen szocialista kantinná alakul.
-
Hát nem jók a receptjeim? Már bőgöm is el magam. S ha már emberfiának nincs ideje errejárni s újabb kajákat kitalálni, máris kantinozunk?
Na mindegy, mennem kell a komámasszony szülinapjára, ahol majonézes zöldbab, sült pisztráng, jóféle házipálinka, bor, meg ilyesmi vár rám.
A jelenlevőknek további kellemes kantinozást kívánok 
|
|
|
Dr.Omedar,
termeszetesen idoben kozoljuk az idopontot, es rezervaljuk a jofele sereket, es egyeb italokat Neked.
Hunor
|
|
|
2002-10-07 05:22, bimbi:
-
netan hozzam az UTC kartyamat is?
-
Inkább valami jófajta sert!
|
|
|
netan hozzam az UTC kartyamat is? 
|
|
|
Kedves Asztaltársak!
Tegyünk már valamit, mert különben ez a hodály rövidesen szocialista kantinná alakul.
|
|
|
Megáll az eszem. Ez is kocsma? Kaja niente?
Jönnék bulira, ha tudnám mikor lesz, de nem éhgyomorral.
|
|
|
2002-10-06 00:46, hunor:
-
javaslom, rendezzuk meg a MagyarOnline.net Unnepseget, adott idopontban, itt a kocsmaban. etelt, italt ki szolgal fel? varom a jelentkezeseket, hogy leadhassuk a rendeleseket. kik jonnek? mikor legyen?
Hunor
-
Nagyon tetszik az 5let, de mint újfiú az időpontot illetően alkalmazkodok hozzátok. Legfeljebb csak a maradék jut.
_________________ dr.Omedar
|
|
|
javaslom, rendezzuk meg a MagyarOnline.net Unnepseget, adott idopontban, itt a kocsmaban. etelt, italt ki szolgal fel? varom a jelentkezeseket, hogy leadhassuk a rendeleseket. kik jonnek? mikor legyen?
Hunor
|
|
|
Kedves Vendégek!
A Nagyüzemi Elnökség javaslata alapján a Német Egység Napja elöestéjén inofficiell sörünnepet tartunk.
http://homepage.mac.com/livinginoblivion/FileSharing3.html epilog.mov
|
|
|
2002-10-01 23:28, elckerlyck:
-
Megint más:
http://www.radioeins.de/cache/konzert65410.html
Menj! Lelked meggyogyul 2 orara, you gonna be ONE FUNKY kraut-hunky
Tudom borsos, itt is 150 dolcsi volt a jegy - de muszaly.
|
|
|
hogy a publikum ne maradjon éhen-szomjan:
kész a sültalma!!!
cakát!
|
|
|
Megint más:
http://www.radioeins.de/cache/konzert65410.html
|
|