2019. december 11. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Csevegés! >> Elckerlyck Toszkánai Kifõzdéje
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 következő lap )
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-09 12:20   
Ecetem,

ha eszencia alatt neved szinte egyedülállóan "sűrű" 20%-os magyar változatára gondolsz - ezt N.o.-ban kizárólag vízkőoldáshoz használják a fürdőszobában, esetleg a vasalóhoz -, akkor az valóban kunkurenciamentesnek mondható. Toszkánában csak rafináltan ízesített gyengébb változatai honosak.

 
 ecet  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-09 07:22   
2002-10-08 19:37, Pompéry Berlin:
-
"Semmi Jucó vagy Jucus!!! ehhez ragaszkodom!!!"

Igen ...
én is ragaszkodom! ... söt, semmi Julcsa!!!

Kedves Pompéry ami engem a legjobban érdekel: van Toszkanaban valami emlitésremélto ecet esszencia konkurencia?

(eZ) der wissensdurstige

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-09 03:46   
Kedves Judit,

pár mondatos leírásod éppen sok-sok órával legutóbbi vacsorám után olvastam. Mit mondjak - lenyűgözött, felcsigázott... várom a fogadóst. egy-egy fogás mellett történelmi, helyrajzi, stb. adalékokat olvasni, kellemes lesz.

Hunor

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-08 21:19   
2002-10-08 19:52, Pompéry Berlin:
-
Már látom, hogy csak a konyhai vonatkozásokkal oldalakat tölthetnék el/be/ki -

Kedves P.B.
éhesen várjuk a továbbiakat!
Te leirod, fogadósunk pedig majd elkésziti és feltálalja nekünk.

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-08 19:52   
Már látom, hogy csak a konyhai vonatkozásokkal oldalakat tölthetnék el/be/ki, így inkább itt abbahagyom és megígérem, hogy részletesebb beszámolót írok - nemcsak kulináris szempontból.
 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-08 19:43   
Toszkánai konyha tovább:

A kenyér meglehetősen sótlan. Ennek a néhai sóadó az oka. Ma már ez nem lenne szempont, de a sótlan kenyér maradt. A különböző kulimászok, amelyekkel a mindenféle kenyérfajtákat előételként pirítva vagy anélkül kínálják, annál fűszeresebbek.

Ettetek már mézes csípős paprika szószt? Vagy hagymalekvárt? Avagy mindenféle alapanyagok (sajt, lekvár, gyümölcs, zöldség, májkrémpüré, stb. ...), de mindenképpen szarvasgombával? Hm..... hát isteni!

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-08 19:37   
Csatlakozom az előttem szólóhoz.
 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-08 19:37   
Semmi Jucó vagy Jucus!!! ehhez ragaszkodom!!!

A leglényegesebb, amit tanultam, hogy a világhírű francia konyha állítólag tulajdonképpen toszkánai. Amikor ugyanis a rablólogavogkból művészeti mecénásokká szelidült (és gazdagodott) Mediciek Európában nem meszaliansznak számítottak már, sőt, valamelyik francia király először nősült a volt parvenü dinasztiából, Medici-lány felesége vitte magával a diplomáciai kapcsolatokon túl a toszkánai ízeket is, amelyek - így a történeti hagyomány - megnemesítették vala a francia konyhát.

Ez a toszkánai változat. A franciák véleményét erről még nem ellenőriztem le.

Rengeteg finom előétel, semmi paradicsomos szósz, különböző olajok, amelyeket úgy kóstoltatnak, mint Tokajban a bort, isteni füstölt sonkák, juh- és kecskesajtok orgiái.

 
 elckerlyck  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-08 19:15   
2002-10-08 19:13, Pompéry Berlin:
-
"Kedves Mindenki,

ezennel visszajelentkezem igazolt távollétemből. Azért itt, mert az elmúlt két hetet a Toszkánában töltöttem és ha gondoljátok, akár kíváló receptekkel is szolgálhatok"

Na, kedves Jucó, akkor irány a konyha, lehet bemutatni, mit tanultál

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-08 19:13   
Kedves Mindenki,

ezennel visszajelentkezem igazolt távollétemből. Azért itt, mert az elmúlt két hetet a Toszkánában töltöttem és ha gondoljátok, akár kíváló receptekkel is szolgálhatok. (Az út egyetlen negatívuma a felszedett két kiló volt.)

Hát igen... Már előtte is tudtam, hogy szép hely, azóta pedig főleg a helybeli időjárás miá egyfolytában sajnálom, hogy visszajöttem.

Részletesebb beszámoló majd később.

Mára tisztelettel
Judit

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-08 03:17   
2002-10-07 15:43, ubuge:
-
Jut eszembe:
Kedves Zsuzsa,
remélem, holnapután nem egy cucialista kantinba viszel el sörözni Bukarestben :

Nem, kedves Ubuge.Nem szeretem látni a RKP Központi Bizottsága tagjainak a fényképeit. A Monteori palota megfelel? Vagyis az Írószövetség kocsmája?

-

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-07 23:52   
Rigojanos, sziven, pardon, gyomron talaltal.

Hunor

 
 elckerlyck  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-07 22:09   
Én még a labost is kinyalnám!
 
 dr.Omedar  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-07 22:07   
Ezt a krumplipürét megkostólnám, hátha ez lenne az első, ami ízlik:-)
 
 elckerlyck  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-07 22:00   

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-07 21:42   
En csinalom a legjobb krumplipuret a vilagon.

 
 elckerlyck  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-07 20:45   
Kint vagyok a konyhában, ha kerestek. Pucolom a krumplit.
 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-07 15:43   
Jut eszembe:
Kedves Zsuzsa,
remélem, holnapután nem egy cucialista kantinba viszel el sörözni Bukarestben

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-07 15:41   
2002-10-07 04:58, Ferencz Zsuzsanna:
-
(...) különben ez a hodály rövidesen szocialista kantinná alakul.
-

Hát nem jók a receptjeim? Már bőgöm is el magam. S ha már emberfiának nincs ideje errejárni s újabb kajákat kitalálni, máris kantinozunk?
Na mindegy, mennem kell a komámasszony szülinapjára, ahol majonézes zöldbab, sült pisztráng, jóféle házipálinka, bor, meg ilyesmi vár rám.
A jelenlevőknek további kellemes kantinozást kívánok

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-07 11:00   
Dr.Omedar,

termeszetesen idoben kozoljuk az idopontot, es rezervaljuk a jofele sereket, es egyeb italokat Neked.

Hunor

 
 dr.Omedar  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-07 09:32   
2002-10-07 05:22, bimbi:
-
netan hozzam az UTC kartyamat is?
-
Inkább valami jófajta sert!

 
 bimbi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-07 05:22   
netan hozzam az UTC kartyamat is?
 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-07 04:58   
Kedves Asztaltársak!
Tegyünk már valamit, mert különben ez a hodály rövidesen szocialista kantinná alakul.

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-06 19:22   
Megáll az eszem. Ez is kocsma? Kaja niente?
Jönnék bulira, ha tudnám mikor lesz, de nem éhgyomorral.

 
 dr.Omedar  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-06 16:00   
2002-10-06 00:46, hunor:
-
javaslom, rendezzuk meg a MagyarOnline.net Unnepseget, adott idopontban, itt a kocsmaban. etelt, italt ki szolgal fel? varom a jelentkezeseket, hogy leadhassuk a rendeleseket. kik jonnek? mikor legyen?

Hunor
-
Nagyon tetszik az 5let, de mint újfiú az időpontot illetően alkalmazkodok hozzátok. Legfeljebb csak a maradék jut.

_________________
dr.Omedar

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-06 00:46   
javaslom, rendezzuk meg a MagyarOnline.net Unnepseget, adott idopontban, itt a kocsmaban. etelt, italt ki szolgal fel? varom a jelentkezeseket, hogy leadhassuk a rendeleseket. kik jonnek? mikor legyen?

Hunor

 
 elckerlyck  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-02 18:13   
Kedves Vendégek!
A Nagyüzemi Elnökség javaslata alapján a Német Egység Napja elöestéjén inofficiell sörünnepet tartunk.

http://homepage.mac.com/livinginoblivion/FileSharing3.html epilog.mov

 
 Kero  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-01 23:36   
2002-10-01 23:28, elckerlyck:
-
Megint más:

http://www.radioeins.de/cache/konzert65410.html


Menj! Lelked meggyogyul 2 orara, you gonna be ONE FUNKY kraut-hunky

Tudom borsos, itt is 150 dolcsi volt a jegy - de muszaly.

 
 elckerlyck  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-01 23:31   
hogy a publikum ne maradjon éhen-szomjan:

kész a sültalma!!!

cakát!

 
 elckerlyck  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-01 23:28   
Megint más:

http://www.radioeins.de/cache/konzert65410.html

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó