|
Ooo, van egy kerdesem, lattam tegnap ahogy visszaolvasgattam a topicot, hogy valaki irt a "vietnami" kaverol. Hallottam en is rola, azt mondtak _virag aromaja_ van, ez nagyon felcsigazta az erdeklodesem iranta s szeretnem megkostolni. Tudna valaki segiteni mi a neve ennek a tipusnak?
Ugy ertem, ha csak vietnami kavet keresek, az meg nem biztositja ezt az aromat.
_________________ M.
|
|
|
2002-09-27 15:45, Maya:
-
Menj isten hirivel kis rosszcsont:-)
Jo hetveget huneybunch !
|
|
|
"Tudod hogy erzem a vibralast
Hihi "
Milyen vibralast? Raz az aram vagy mi a szosz? (na most nevess!)
Megyek mert te nem vagy tul aktiv, en pedig unatkozom itt, a tobbi helyen lerendeztem a dolgaim, tul nagy mondanivalom jelenleg nincs amivel elaraszthatnam a topicokat..igy elmegyek kiallitast nezni.
szio
|
|
|
Tudod hogy erzem a vibralast
Hihi
|
|
|
"Igyexunk sugarpie "
Sugarpie...?!
Latom az igyekezeted, de meg vagyok sertodve, te nem dicserted meg az enyemet.
_________________ M.
|
|
|
2002-09-27 15:37, Maya:
-
Igyexunk sugarpie
--------------
Ha az elet rossz kartyakat ad, rugd seggbe a krupiet.
Kero
|
|
|
"Ha az elet citromot ad, dobd el és igyál egy koser szilvát. "
Hmm...nagyon szep alkotas
_________________ M.
|
|
|
A 'signaturat'nem lehagytam a kiskesit !
---------
Ha az elet citromot ad, dobd el és igyál egy koser szilvát.
Kero
|
|
|
2002-09-27 15:17, rigojanos:
-
vegre teged is latni rigojám !!!
Gyusztok este a kinoba? Red Dragon, Mr Hannibal III.
|
|
|
"csirkefrikaszzót"...az meg mi a csoda?!
A padlizsankremnek en is nagyon orultem egy csomo ideje keresem a receptjet, nem is tudommiert nem jutott eszembe semelyik forumon megkerdezni.
Egyebkent meg szep napot mindenkinek.
Ps: Hello Rigo, hogy vagy? Most mar vagy, vagy meg mindig utazoban? Egy csomo beszamoloval vagy ados.
_________________ M.
|
|
|
2002-09-26 21:46, Kero:
-
2002-09-26 20:08, ubuge:
Igy nez ki valahogy ubuge ur
-
Mármint hogy én lennék a képen? Huhh, küldöm a MON-család képeihez.
P.S. az aláírással egyetértek, nagyon rám is férne egy adag, mert most képes lennék leharapni a fejét annak, aki hozzám közeledik.
|
|
|
Annyira jo kinait ettem tegnap este TV-nezes kozepette....MMMMMMMMMMM......
|
|
|
2002-09-27 14:36, elckerlyck:
-
nu, aszittem mar hogy beleestel a leveses dezsankba..
Koszonet a meggylevesert, gyenge ma belem ugyis.
|
|
|
Hi Egypupu!
Ha a drága Calyx haverja vagy, itt a legjobb helyen vagy! Gyere a konyhába, van egy kis egybesült fasirt tegnapról. Elnassoljuk, amig nem jön Kero. Ö ugyanis nagy kákabélü itt, de fözök ma neki egy jó meggylevest, utána kap egy jó adag csirkefrikaszzót baszmati rízzsel. Kér még valaki?
|
|
|
2002-09-27 11:52, ubuge:
-
2002-09-27 11:43, dr.Omedar:
-
Ha valaki ismerné a padlizsánkrém receptjét, nagyon megörvendeztetne, egyszer kipróbáltuk, de valahogy olyan hagymaizű lett.
-
Nos, kérem, ahogy alulírott készíti: padlizsánt természetadta állapotában (gy.k. nem meghámozva) sütőlapra helyezem s időnként megforgatva addig sütöm, amíg jól megpuhul. Megjegyzés: még ízesebb, ha roston, szenen sül. Ha meghűlt annyira, hogy nem okoz maradandó égési sérüléseket, meghámozom, húsát a száráról leválasztom. Ezután következik az aprítás, amit ajánlatos fa- vagy műínyagkéssel elvégezni. Ezt a műveletet addig folytatom, amíg az egész padlizsán egyenletes masszává válik. Ehhez adagolok egy közepes fej megreszelt hagymát, sót s annyi olajat, amennyit felvesz. Végül, de nem utolsó sorban, elkeverek benne egy nyers tojássárgát. Langyosan, friss kenyérre kenve, paradicsommal kínálom.
Jó étvágyat!
-
Köszönöm a receptet, melyet nyomtatásban is megörökítettem az utókor, de méginkább kedves feleségem részére. Be fogok számolni az eredményről.
Kellemes 7végét mindenkinek!
_________________ dr.Omedar
|
|
|
2002-09-27 11:43, dr.Omedar:
-
Ha valaki ismerné a padlizsánkrém receptjét, nagyon megörvendeztetne, egyszer kipróbáltuk, de valahogy olyan hagymaizű lett.
-
Nos, kérem, ahogy alulírott készíti: padlizsánt természetadta állapotában (gy.k. nem meghámozva) sütőlapra helyezem s időnként megforgatva addig sütöm, amíg jól megpuhul. Megjegyzés: még ízesebb, ha roston, szenen sül. Ha meghűlt annyira, hogy nem okoz maradandó égési sérüléseket, meghámozom, húsát a száráról leválasztom. Ezután következik az aprítás, amit ajánlatos fa- vagy műínyagkéssel elvégezni. Ezt a műveletet addig folytatom, amíg az egész padlizsán egyenletes masszává válik. Ehhez adagolok egy közepes fej megreszelt hagymát, sót s annyi olajat, amennyit felvesz. Végül, de nem utolsó sorban, elkeverek benne egy nyers tojássárgát. Langyosan, friss kenyérre kenve, paradicsommal kínálom.
Jó étvágyat!
|
|
|
Ha valaki ismerné a padlizsánkrém receptjét, nagyon megörvendeztetne, egyszer kipróbáltuk, de valahogy olyan hagymaizű lett.
|
|
|
Kedves Dr.Omedár,
Üdv a fedélzeten! Pálinka van, egyéb termékek szintén, szendvics helyett kéretik komoly ebédet rendelni.
Hunor
|
|
|
Kedves Ubuge, és mindnyájan
Nagyot tévedtem korábbi üzeneteimben , nem Bogdán László, hanem Bogdán Tibor. Visszamenőleg javítottam is az én üzenetemben.
Hunor
|
|
|
Sziasztok, Calyx vezérelt ide, vele régi levelezős haverok vagyunk. Még ki kell tanulmányoznom az itteni szokásokat, de lassan megy, mert pár üzenet után olyan éhes lettem, hogy most megyek a szendvicsemért.
|
|
|
2002-09-26 20:12, Maya:
-
Magyaros fuszerezest hasznal?
-
Olyan erdélyieset, amilyent Zsuzsa említett a Konyha nevezetű vitalikban. Sajnos, az erdélyi konyha elfelejtkezett sok fűszerről, amelyet nem is olyan rég még használtak, ezeket próbálgatom mostanában újra feltalálni. Tehát nemcsak só-bors-paprika együttest, hanem egyéb fűszernövény-kombinációkat is használok. Ezek egyelőre magáncélra készülnek, mert még nem ismerem annyira őket, hogy nagyközönség elé lépjek velük.
|
|
|
2002-09-26 20:08, ubuge:
Igy nez ki valahogy ubuge ur
http://www.globalwide.co.jp/libbey_pitcher_order_list/libbey_beer_pitcher.jpg
---------
Ha az elet citromot ad, dobd el és igyál egy koser szilvát.
Kero
|
|
|
Kedves Ubuge,
sajnos mar keson ert az uzeneted, menetkozben valami regi baratokkal eliszogatunk, nehany uveg bor csuszott le. De folytatjuk holnap... en addig kipihennem magam.
Hunor
|
|
|
Kellemes orakat a hatralevo napbol.
Maya
|
|
|
Magyaros fuszerezest hasznal?
_________________ M.
|
|
|
A szeme nem kaprazik, valoban valtozik, de kellett egy kis ido, hogy rajojjek, ha valtoztatok, avval az osszes eddigit megvaltoztatom.
_________________ M.
|
|
|
Koszonom a finom vacsorat, igazi guorme volt es meglepetes.
Most viszont udvariatlanul mennem kell, elneptelenedett itt korulottem a ter s es engem is tavozasra kesztet.
Koszonom kedves tarsasagat, s jo ejszakat.
_________________ M.
|
|
|
Önért bármit, kedves Maya. Érkezik a lecsós is.
Csak úgy zárójelben kérdeném meg: az én szemem káprázik, vagy időnként változik az aláírása?
2002-09-26 20:03, Maya:
-
Mmm..igazan nagyon finom...kaphatnek a lecsosbol is kostolas vegett?
Koszonom, on meglehetosen jol foz.
-
|
|
|
Mmm..igazan nagyon finom...kaphatnek a lecsosbol is kostolas vegett?
Koszonom, on meglehetosen jol foz.
_________________ M.
|
|
|
Remélem, kedves Maya, nem vegetáriánus, de különben is kétféle változatban készítem: kis könnyű pörkölttel összeroyogtatott zöldborsót ajánlok, megfelelően fűszerezve, amelyet rétegenként terítek spagettire, felváltva egy ki igazi juhtúróval. Az egész tetejére tejfölet rakunk, majd sütőben pirosra készítjük. A vegetáriánus változatban a pörkölt helyét lecsó vagy csak egyszerűen párolt zöldségek veszik át. Jó étvágyat!
|
|