|
Imádom a peicslit! (Nálunk így mongyák.) Rögtön a tökfőzelék után következik a népszerűségi listán.
Elcky, Te hol szerzed be itt a hozzávalókat? Tüdőt még csak-csak. De marhaszív is kell hozzá. A kettőt együtt, ill. egyidejűleg pedig még sose láttam Berliniában. Nyilván megrendelhetném a hentesnél, de annyira még nem voltam előrelátó.
|
|
|
Helyet cserélhetsz a büvésznövel, de hangszórót nem kapsz!
Pájsli = tüdö.
|
|
|
2004-09-03 15:33, elckerlyck:
-
Barkoba lesz ebbol mar latom.
Mi az a pajsli?
|
|
|
Savanyú pájsli tejföllel és zsemlegombóccal.
Hasonlít az otthoni szalontüdöre.
|
|
|
2004-09-03 15:18, elckerlyck:
-
Es a barna fozelek alatta?
Meg a feher folt benne?
|
|
|
Hétköznap ilyen pepecsre nem lenne idöm. Acskós gombócok a boltból.
|
|
|
2004-09-03 14:46, elckerlyck:
-
Te csinaltad a gombocokat?
|
|
|
Savanyú pájsli tejföllel és zsemlegombóccal.
Mivel bajor étek, sört iszom majd rá 
|
|
|
2004-09-02 08:54, bovi:
-
2004-09-01 20:28, espa:
hirtelen 4-5 percig süsd. Amikor a piros szine szürke lesz belül is, akkor kész.
-------------------------
Na végre tudom.
Köszi Bovi. Egész életemben dilemmáztam (jól irtam?) , hogy jól csinálom-e?
_________________
|
|
|
2004-09-01 20:28, espa:
-
a májat, ha hagymával sütöm meg és kész, mennyi ideig kell sütni?
Kedves Espa, ha hagymával sütöd, (résztelt máj), akkor elöbb a hagymát piritsd meg, de csak sárgára, azután tedd a kockára vágott májat hozzá és fedö altt, mert durrog, hirtelen 4-5 percig süsd. Amikor a piros szine szürke lesz belül is, akkor kész.
A leg gyorsabb ételek egyike. Mi a marha májat szeretjük igy.
|
|
|
2004-09-01 18:46, bovi:
-
Nekem tejbe áztatás nélkül sem lessz sose kemény, de itt csak csirke- vagy marhamájat lehet kapni. A marhamájnál ovatos vagyok, azt megöntözöm sütésnél egy kis vörösborral. A májnak tudtommal az a titka hogy nem szabad sütés közben megsozni, csak ha kész, és le van szedve a plattnirol, akkor nem lessz kemény.
|
|
|
2004-09-01 18:46, bovi:
-
Kösz, eztán így készítem. Nálunk ugyanis a májnak nagy az ázsiója. Férjemnél, mert szereti, nálam, mert gyorsan megy. persze, ha áztatni is kell, az növeli a munkaidöt, de sebaj.
|
|
|
Igy ennyi konyhában töltött év után hadd kérdezzem már meg: a májat, ha hagymával sütöm meg és kész, mennyi ideig kell sütni?
_________________
|
|
|
Különben ez nem egyéni találmány, a máj nem lessz soha kemény akkor sem, ha sütés elött fél órára tejbe tesszük. Leöblitem és SÓZOM,füszerezem. Nem lesz csizmatalp 
|
|
|
2004-09-01 08:44, ubuge:
-
Nem lett cipőtalp, mert pont ezt hivatott megakadályozni az egynapos tejfölben (lehet tejben is) áztatás.
Kozben a hutoben volt remelem.
|
|
|
2004-08-31 15:03, Pompéry Berlin:
-
Nem lett cipőtalp, mert pont ezt hivatott megakadályozni az egynapos tejfölben (lehet tejben is) áztatás. Mivel a krumpli már meg volt főzve, igen jó kombináció sikeredett.
|
|
|
2004-08-31 15:03, Pompéry Berlin:
-
A fűszerezést megértem, azzal még a cipőtalp is élvezetes lehet.
Kiveve a muanyag talpu cipo.
|
|
|
2004-08-31 13:24, ubuge:
-
Jól hangzik, de nem lett cipőtalp a máj? Annak pár perc is elég, a krumplinak meg sütőben legalább fél óra. A fűszerezést megértem, azzal még a cipőtalp is élvezetes lehet. 
|
|
|
2004-08-31 13:24, ubuge:
-
Az úgy történt, hogy a darab disznómájat centinyi vastag szeletekre vágtam, s nyakon öntöttem egy jó adag tejföllel, amelybe összezúzott fokhagymát kevertem (ne kérdezd, hogy mennyire volt zsíros a tejföl, mert én ilyen adatokat nem nézek). Légmentesen zárható dobozban a hűtőbe száműztem 24 órára. Másnap elővettem (a hűtőből ömlött a fokhagyma illata), s úgy, ahogy volt átirányítottam a tepsibe, melybe előzőleg kis olajat töltöttem (naprafrgóolajat, mert nálunk az a divat). Melléraktam néhány szem szeletekre vágott főtt pityókát, megszórtam frissen őrölt borssal és erős pirospaprikával, majd bévágtam a sütőbe (a fűszerekkel az érzékeny lelkületűek gyomrúak bánjanak óvatosan!). Mikor a máj megpuhult, a pityókával együtt tányérra emeltem, s felzabáltam.
Hu, ne csokolozz ma senkivel.
|
|
|
2004-08-31 13:36, anri:
-
Ja, a képet nem mertem berakni, mert az érzékeny lelkületűek gyomrúak kórházba vonulnának helyben. 
|
|
|
Megint tanultam valamit megis hagyhattal volna kopognak a szemeim remeg a szemüvegem 
|
|
|
2004-08-31 13:30, anri:
-
mi az a pityoka?
-
A krumpli/burgonya széköly neve 
|
|
|
Utolso szavad megbocsathatatlan jol hangzik kifogom probalni,mi az a pityoka?
|
|
|
2004-08-25 15:43, anri:
-
Kedves Ria,
elkészült az említett máj, nagyon jó lett.
Az úgy történt, hogy a darab disznómájat centinyi vastag szeletekre vágtam, s nyakon öntöttem egy jó adag tejföllel, amelybe összezúzott fokhagymát kevertem (ne kérdezd, hogy mennyire volt zsíros a tejföl, mert én ilyen adatokat nem nézek). Légmentesen zárható dobozban a hűtőbe száműztem 24 órára. Másnap elővettem (a hűtőből ömlött a fokhagyma illata), s úgy, ahogy volt átirányítottam a tepsibe, melybe előzőleg kis olajat töltöttem (naprafrgóolajat, mert nálunk az a divat). Melléraktam néhány szem szeletekre vágott főtt pityókát, megszórtam frissen őrölt borssal és erős pirospaprikával, majd bévágtam a sütőbe (a fűszerekkel az érzékeny lelkületűek gyomrúak bánjanak óvatosan!). Mikor a máj megpuhult, a pityókával együtt tányérra emeltem, s felzabáltam. 
|
|
|
2004-08-25 15:47, rigojanos:
-
Macskát még nem ettem, nyulat viszont igen
De most kevésbé vagyok vérszomjas, ezért malac- vagy bocimájat fogok keresni.
|
|
|
2004-08-25 15:39, ubuge:
-
A májat holnapra szántam, amennyiben útközben találok megfelelő alapanyagot
Nehogy azt olvassuk a holnapi Csiki Kurjantoban, hogy egy macskat kivegeztek Marosvasarhelyen, es a tettes a majat is kiszedte.
|
|
|
2004-08-25 15:43, anri:
-
Majd elkészülte után, mert még én sem tudom pontosan, hogy hogyan is fogom készíteni. Nem ez az első eset, amikor találomra csinálok kaját, de eddig általában sikerültek a dolgok.
Viszont most lépek, mert egyre éhesebb vagyok 
|
|
|
2004-08-25 15:39, ubuge:
-
A májat holnapra szántam, amennyiben útközben találok megfelelő alapanyagot (24 órát illik ülnie a pácban).
----
A maj receptet valahova befirkanthatnad nagyon jol hangzik.
|
|
|
2004-08-25 15:36, anri:
-
A gombapaprikás egy-két órán belül, mert már kezdek éhes lenni (viszont előbb még haza kell jutnom). A májat holnapra szántam, amennyiben útközben találok megfelelő alapanyagot (24 órát illik ülnie a pácban). 
|
|
|
Ubuge ragyog ötleteid vannak mikor keszül el
pontos lennek 
|
|