2019. december 11. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Csevegés! >> Elckerlyck Toszkánai Kifõzdéje
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 következő lap )
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-03 18:38   
Imádom a peicslit! (Nálunk így mongyák.) Rögtön a tökfőzelék után következik a népszerűségi listán.

Elcky, Te hol szerzed be itt a hozzávalókat? Tüdőt még csak-csak. De marhaszív is kell hozzá. A kettőt együtt, ill. egyidejűleg pedig még sose láttam Berliniában. Nyilván megrendelhetném a hentesnél, de annyira még nem voltam előrelátó.

 
 elckerlyck  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-03 16:36   
Helyet cserélhetsz a büvésznövel, de hangszórót nem kapsz!
Pájsli = tüdö.

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-03 15:41   
2004-09-03 15:33, elckerlyck:
-
Barkoba lesz ebbol mar latom.

Mi az a pajsli?

 
 elckerlyck  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-03 15:33   
Savanyú pájsli tejföllel és zsemlegombóccal.
Hasonlít az otthoni szalontüdöre.

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-03 15:20   
2004-09-03 15:18, elckerlyck:
-
Es a barna fozelek alatta?

Meg a feher folt benne?

 
 elckerlyck  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-03 15:18   
Hétköznap ilyen pepecsre nem lenne idöm. Acskós gombócok a boltból.
 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-03 14:49   
2004-09-03 14:46, elckerlyck:
-
Te csinaltad a gombocokat?

 
 elckerlyck  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-03 14:46   


Savanyú pájsli tejföllel és zsemlegombóccal.
Mivel bajor étek, sört iszom majd rá

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-02 16:06   
2004-09-02 08:54, bovi:
-
2004-09-01 20:28, espa:
hirtelen 4-5 percig süsd. Amikor a piros szine szürke lesz belül is, akkor kész.
-------------------------
Na végre tudom.
Köszi Bovi. Egész életemben dilemmáztam (jól irtam?) , hogy jól csinálom-e?

_________________

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-02 08:54   
2004-09-01 20:28, espa:
-
a májat, ha hagymával sütöm meg és kész, mennyi ideig kell sütni?

Kedves Espa, ha hagymával sütöd, (résztelt máj), akkor elöbb a hagymát piritsd meg, de csak sárgára, azután tedd a kockára vágott májat hozzá és fedö altt, mert durrog, hirtelen 4-5 percig süsd. Amikor a piros szine szürke lesz belül is, akkor kész.
A leg gyorsabb ételek egyike. Mi a marha májat szeretjük igy.

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-01 22:55   
2004-09-01 18:46, bovi:
-
Nekem tejbe áztatás nélkül sem lessz sose kemény, de itt csak csirke- vagy marhamájat lehet kapni. A marhamájnál ovatos vagyok, azt megöntözöm sütésnél egy kis vörösborral. A májnak tudtommal az a titka hogy nem szabad sütés közben megsozni, csak ha kész, és le van szedve a plattnirol, akkor nem lessz kemény.

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-01 22:09   
2004-09-01 18:46, bovi:
-
Kösz, eztán így készítem. Nálunk ugyanis a májnak nagy az ázsiója. Férjemnél, mert szereti, nálam, mert gyorsan megy. persze, ha áztatni is kell, az növeli a munkaidöt, de sebaj.

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-01 20:28   
Igy ennyi konyhában töltött év után hadd kérdezzem már meg: a májat, ha hagymával sütöm meg és kész, mennyi ideig kell sütni?
_________________

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-01 18:46   
Különben ez nem egyéni találmány, a máj nem lessz soha kemény akkor sem, ha sütés elött fél órára tejbe tesszük. Leöblitem és SÓZOM,füszerezem. Nem lesz csizmatalp
 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-01 15:30   
2004-09-01 08:44, ubuge:
-
Nem lett cipőtalp, mert pont ezt hivatott megakadályozni az egynapos tejfölben (lehet tejben is) áztatás.

Kozben a hutoben volt remelem.

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-01 08:44   
2004-08-31 15:03, Pompéry Berlin:
-

Nem lett cipőtalp, mert pont ezt hivatott megakadályozni az egynapos tejfölben (lehet tejben is) áztatás. Mivel a krumpli már meg volt főzve, igen jó kombináció sikeredett.

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-31 15:12   
2004-08-31 15:03, Pompéry Berlin:
-
A fűszerezést megértem, azzal még a cipőtalp is élvezetes lehet.

Kiveve a muanyag talpu cipo.


 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-31 15:03   
2004-08-31 13:24, ubuge:
-
Jól hangzik, de nem lett cipőtalp a máj? Annak pár perc is elég, a krumplinak meg sütőben legalább fél óra. A fűszerezést megértem, azzal még a cipőtalp is élvezetes lehet.

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-31 14:46   
2004-08-31 13:24, ubuge:
-
Az úgy történt, hogy a darab disznómájat centinyi vastag szeletekre vágtam, s nyakon öntöttem egy jó adag tejföllel, amelybe összezúzott fokhagymát kevertem (ne kérdezd, hogy mennyire volt zsíros a tejföl, mert én ilyen adatokat nem nézek). Légmentesen zárható dobozban a hűtőbe száműztem 24 órára. Másnap elővettem (a hűtőből ömlött a fokhagyma illata), s úgy, ahogy volt átirányítottam a tepsibe, melybe előzőleg kis olajat töltöttem (naprafrgóolajat, mert nálunk az a divat). Melléraktam néhány szem szeletekre vágott főtt pityókát, megszórtam frissen őrölt borssal és erős pirospaprikával, majd bévágtam a sütőbe (a fűszerekkel az érzékeny lelkületűek gyomrúak bánjanak óvatosan!). Mikor a máj megpuhult, a pityókával együtt tányérra emeltem, s felzabáltam.

Hu, ne csokolozz ma senkivel.

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-31 13:42   
2004-08-31 13:36, anri:
-

Ja, a képet nem mertem berakni, mert az érzékeny lelkületűek gyomrúak kórházba vonulnának helyben.

 
 ExMONTag  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-31 13:36   
Megint tanultam valamit megis hagyhattal volna kopognak a szemeim remeg a szemüvegem
 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-31 13:33   
2004-08-31 13:30, anri:

-
mi az a pityoka?
-

A krumpli/burgonya széköly neve

 
 ExMONTag  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-31 13:30   
Utolso szavad megbocsathatatlan jol hangzik kifogom probalni,mi az a pityoka?
 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-31 13:24   
2004-08-25 15:43, anri:
-

Kedves Ria,
elkészült az említett máj, nagyon jó lett.
Az úgy történt, hogy a darab disznómájat centinyi vastag szeletekre vágtam, s nyakon öntöttem egy jó adag tejföllel, amelybe összezúzott fokhagymát kevertem (ne kérdezd, hogy mennyire volt zsíros a tejföl, mert én ilyen adatokat nem nézek). Légmentesen zárható dobozban a hűtőbe száműztem 24 órára. Másnap elővettem (a hűtőből ömlött a fokhagyma illata), s úgy, ahogy volt átirányítottam a tepsibe, melybe előzőleg kis olajat töltöttem (naprafrgóolajat, mert nálunk az a divat). Melléraktam néhány szem szeletekre vágott főtt pityókát, megszórtam frissen őrölt borssal és erős pirospaprikával, majd bévágtam a sütőbe (a fűszerekkel az érzékeny lelkületűek gyomrúak bánjanak óvatosan!). Mikor a máj megpuhult, a pityókával együtt tányérra emeltem, s felzabáltam.

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-25 15:49   
2004-08-25 15:47, rigojanos:
-

Macskát még nem ettem, nyulat viszont igen
De most kevésbé vagyok vérszomjas, ezért malac- vagy bocimájat fogok keresni.

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-25 15:47   
2004-08-25 15:39, ubuge:
-
A májat holnapra szántam, amennyiben útközben találok megfelelő alapanyagot

Nehogy azt olvassuk a holnapi Csiki Kurjantoban, hogy egy macskat kivegeztek Marosvasarhelyen, es a tettes a majat is kiszedte.


 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-25 15:46   
2004-08-25 15:43, anri:
-

Majd elkészülte után, mert még én sem tudom pontosan, hogy hogyan is fogom készíteni. Nem ez az első eset, amikor találomra csinálok kaját, de eddig általában sikerültek a dolgok.

Viszont most lépek, mert egyre éhesebb vagyok

 
 ExMONTag  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-25 15:43   
2004-08-25 15:39, ubuge:
-
A májat holnapra szántam, amennyiben útközben találok megfelelő alapanyagot (24 órát illik ülnie a pácban).
----
A maj receptet valahova befirkanthatnad nagyon jol hangzik.

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-25 15:39   
2004-08-25 15:36, anri:
-

A gombapaprikás egy-két órán belül, mert már kezdek éhes lenni (viszont előbb még haza kell jutnom). A májat holnapra szántam, amennyiben útközben találok megfelelő alapanyagot (24 órát illik ülnie a pácban).

 
 ExMONTag  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-25 15:36   
Ubuge ragyog ötleteid vannak mikor keszül el
pontos lennek

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó