|
tune in jovo heten f@szimadár, akkor ismetlik bobot - nagyon megeri Lehet ingyen account 3 napig.
http://www.xmradio.com/bobdylan/
|
|
|
2006-04-25 20:03, rigojanos:
-
Igen, bar egyes hiresztelesek szerint akar 79 even keresztul is megorzi epsegeset.
Lassuk, elcky milyen receptet ajanl hozza.
Hunor
|
|
|
2006-04-25 17:45, hunor:
Minden alanyon jól fejlődik, koronája jól alakítható....Felhasználás: Friss fogyasztású gyümölcs.
Ezek szerint frissen kell fogyasztani es a frizurajat lehet formazni.
|
|
|
Ez egyik kedvencem. Mit lehet kezdeni vele?
Leirasa:
Leírás:
A kecskeméti alma (Malus domestica Borkh.) valószínűleg Kecskemét határában keletkezett magonc. Július második felétől szüretelhető, de a hűvösebb helyeken csak augusztus elején. Még pár napig sem tárolható. Gyümölcsének alakja változó, közepesen nagy, kissé megnyúlt, hengeres vagy kúpos, szabálytalanul boltozott, kissé bordás. Héja vékony, de eléggé szívós, sima, kellemes tapintású, ragyogó, fényes. A héj alapszíne élénkzöld, éretten sárgászöld. Fedőszíne élénkpiros vagy mosott piros, szakadozottan csíkozott. A gyümölcshús fehér, az erősen színes gyümölcsöknél a héj alatt rózsaszín "bemosódás" található. A finom, könnyű szerkezetű, puha hús bőlevű, édeskés, enyhén savas, kevéssé fűszeres, kellemes ízű. A gyümölcs jól tartja magát a fán, nem hullik. Fája erőteljes növekedésű, sűrű lombú, gömb alakú koronát nevel, mely a termőrészekkel jól berakódik. Levelei közepesen nagyok, kissé vastagok, de hajlékony szövetűek, éles hegyben végződnek. Homokon és kellően nedves talajon érzi jól magát. Szárazabb körülmények között nem terem. Minden alanyon jól fejlődik, koronája jól alakítható.
Felhasználás:
Friss fogyasztású gyümölcs.
|
|
|
Kedves Mary, ama bizonyos Bicsérdy Béla
Ada Kaleh szigetén gyakorlatozott a menűjével... Nagyon érdekes figura lehetett.Iró volt.
|
|
|
Elcky, ha az asszony nem eszi a porkoltet, legyszives taviratozd el ide. En eszem!!!
|
|
|
2006-04-21 23:56, elckerlyck:
-

|
|
|
2006-04-22 00:05, Mary:
-
2006-04-21 23:56, elckerlyck:
Valami olyasmi, mint a "Veganer"? Tehát semmilyen állati eredetü élelmiszer, mint pl. tojás és tej? Tehát egy fokkal a vegetáriánusnál is szigorúbb?
(A magok helyett én is a parizert választanám. )
|
|
|
Sokat nem vesztettél volna, Mary drága. Egy változata a vegetariánus életformának, asszem egy kicsit szigorú, egy Bicsérdi (vagy Bicsérdy?) nevü pofa a találta ki, asszem természetgyógyász volt. Volt a Népszínház utcában egy társbérlöm a hatvanas években, hat hétig bírtam nézni, hogy csak grammra kimért magokat eszik kémcsöböl, és rám a parizeres zsemlyém miatt úgy néz, mint egy gyilkosra. Kiköltöztem Erzsébetre egy vasutashoz.
|
|
|
2006-04-21 22:46, rigojanos:
Mostmár értem.
Még sose hallottam ezt a kifejezést.
|
|
|
2006-04-21 22:46, rigojanos:
Most latom, hogy ennek nem sok ertelme volt Tehat vegetarianus es mubor cipot hord bunda helyett.
|
|
|
2006-04-21 22:44, Mary:
Allatbarat, kiveve, ha fazekban vannak.
|
|
|
2006-04-21 16:05, elckerlyck:
"bicsérdista. Külsöleg-belsöleg."
Ez mit jelent, ha szabad érdeklödnöm?
|
|
|
Éjjel néha átjön a szép görög szomszédasszony, hogy ne kelljen egyedül szomorkodnom a pörköltjeimmel.
Jó, hogy mondod, ma frankón egész jó pulykamell-pörkölt van a kantinban, le is ugrok még egy kanyarra.
|
|
|
Akkor azokat a jo porkoltoket magadnak fozod?
|
|
|
Az asszony bicsérdista. Külsöleg-belsöleg.
|
|
|
Attol fugg akarsz-e egy rovid bundat telire az asszonynak.
|
|
|
Titok. Csak még azt nem tudom, hogy megnyúzzam-e, vagy gyantázzam 
|
|
|
Elcky, mi lesz ma ebedre?
|
|
|
A kettö egymás után, akár egymás utáni napon?
-
--
|
|
|
2006-04-04 22:08, hajnalkaszl:
Idönként járok zalába és szoktam enni dödölét. Nagyon finom, ..... de a lángos jobb ...... 
|
|
|
2006-04-05 10:57, huba:
-
És akinek még mindig jó étvágya van, az rendelhet a tulajnál valami jó magyaros/olaszos étket
-
--
|
|
|
2006-04-05 10:14, Zuloaga:
hogy vegyen magára otthonkát, a szakállát és a bajuszát pedig borotválja le.
-
lehet az elejèn kicsit szokatlan lössz neki, de idövel majd megszokja.
|
|
|
2006-04-04 18:44, huba:
Jó, majd szólok a lelkömnek, hogy vegyen magára otthonkát, a szakállát és a bajuszát pedig borotválja le.
|
|
|
2006-04-04 22:08, hajnalkaszl:
-
Dödölle Veszprém megyében is fut, söt Baranyában is ettem hasonlót, de nem tudom, ott hogy hívják...
-
--
|
|
|
Pitypang, Te ismered a dodolét ? én valamikor azt Vas megyében ettem !
|
|
|
2006-04-04 18:44, huba:
oztàn megyöök èn màn szegödre is, csak a fontos az hogy "otthonkàba" süsse a lelköm
Csak véletlen olvastem errefelé, de már megint a lángoson jár az eszed? Vagy átáltál dödölére? 
|
|
|
2006-04-03 23:05, Zuloaga:
-
oztàn megyöök èn màn szegödre is, csak a fontos az hogy "otthonkàba" süsse a lelköm
|
|
|
Váláki sálgótárjánit kérnek itt nyelvleckére...
|
|
|
Akkor viszont nyitott vagyok a paloc tajszolasra is. Ha mar lud, legyen diszno.
|
|