|
Talán érdekes lehet ez is...
Balatonlellén a viharos szél kinyomta az amúgy is magas vízállású Balatont a partra. A víz 30 házat ill. üzleteket öntött el.
Frimi
|
|
|
2006-03-12 17:18, melindalaczay:
Berlin: havazik szünet nélkül, éjszaka megint -10C varható!
|
2006-03-12 17:18, melindalaczay:
-
Berlin: hol havazik (gyakrabban), hol a nap süt (ritkábban). Tavasznak egyelöre nem sok jele.
G
-
--
|
|
|
2006-03-12 14:51, Erazs:
-
Berlin: havazik szünet nélkül, éjszaka megint -10C varható!
|
|
|
München: jelen pillanatban havazik, de valamennyire olvad is, reggel több hó volt. Sőt egész nap szállingózott a hó, ha úgy vesszük.
|
|
|
Tegnap es ma is New Yorkban +20C fok volt. A fak, bokrok rugyeznek... Szerdara, sajnos, fagypont ala sullyed a higanyszal ujra es egy darabig ott is marad...
|
|
|
2006-03-10 13:09, gekkom:
-
Kb. 8 cm hó. Itt kint, Berlin külvárosában minden szép fehér...
G
-
--
|
|
|
2006-03-09 21:37, melindalaczay:
-
Berlin: havazik. Még mindig/már megint.
A portugálokról csak annyit: tavaly télen írtam egy haveromnak: nagyon hideg van, -12 fok. Ö vissza: itt (Lisszabonban) is nagyon hideg: + 12 fok. No comment... (persze azért ez a jó öreg Lisboa, északabbra kicsit hüvibb is van)
Na, mégiscsak egy kis comment: Amikor nálam voltak látogatóban (2001. december, minusz 10-15 fok, plusz 30-40 cm hó), majd megfagytak és majd meghaltak a gyönyörtöl, hogy lehet olyan, hogy egy városban hó van (náluk fel kell menni a spanyol határ menti hegyekbe ehhez)...
G
-
--
|
|
|
2006-03-08 13:33, elckerlyck:
-
2006-03-08 13:19, gekkom:
-
Berlin, most napsütés, olvad.
es megint jon a hideg!
de azt mondtak a Portugal kollegaim miutan minden nap durcazom es fazom es elegem van a telbol, hogy nem kell izgulni, "ezen a heten egy nap tavasz lesz aztan a kovetkezo heten mar ket nap aztan harom es ez igy megy tovabb mig vegul minden nap tavasz lesz!"
|
|
|
2006-03-08 13:33, elckerlyck:
-
Milyen hó? Hó? 
|
|
|
Ha valakiket érdekel a magyarországi időjárási helyzet, annak nagyon tudom ajánlani - ha egyébként nem lenne ismeretes - a www.idokep.hu siteot.
Noha az időjárási helyzetkép (hőmérséklet, felhőkép stb.,) amatőrök adatgyűjtésének az eredménye, az adatokat egy hivatásos meteorológus viszi fel egy-egy Magyarország térképre és a helyzet ismertetés akár 10 percenként(!!!) frissül.
Frimi
|
|
|
2006-03-08 13:19, gekkom:
-
Berlin, most napsütés, olvad.
-
Itt az ideje lassan, már látni se birom a havat.
|
|
|
Berlin, 2-3 cm hó, -5 fok reggel. Most napsütés, olvad.
-
--
|
|
|
2006-03-06 00:18, Ibolya:
-
Latom nem csak nalunk (Erdely) jott vissza a tel, hanem Europaszerte ismet havazik.
|
|
|
Én elég szép vagyok. Inkább gargalizálok egy kis rummal. A belsö szépség is fontos, nem csak a "kinézet" 
|
|
|
Nálunk azt mondják, a márciusi hó szápít. Fiúk-lányok, mossátok meg legalább az arcotokat hóval!
Én már nagyon szép vagyok.
|
|
|
2006-03-05 18:59, melindalaczay:
-
Minden kívánságom így teljesüljön, léccciii, naaaa!
G
-
--
|
|
|
Azt gondoltam, hogy ebből a havas mizériából kimaradunk, erre tessék. Éjszaka Brüsszelben is ezett a hó, no nem sok, de esett. Most meg kinézek az ablakon és látom, hogy szép lassú, kövér pelyhekben hull a hó. A felhők szinéből itélve még potyogni fog egy ideig. Lehet, hogy idén kimarad a tavasz?
|
|
|
Nemsokára újra itt van karácsony. 
|
|
|
2006-03-05 19:22, Erazs:
Hüü de messze van az még! 
|
|
|
2006-03-05 18:32, amadeus:
-
9 hónapos, most látott elöször havat....én, meg remélem, az idén utoljára!
Én azért nagyon remélem, hogy az idén még esni fog. Decemberben Karácsony tájékán
|
|
|
2006-03-05 17:26, gekkom:
-
2006-03-05 12:40, Erazs:
-
Ha már tavasz nincs, akkor én is min. 30cm havat szeretnék, léccciii, naaaa!
-
Most esik nagy pelyhekben, szóval reggel nem hanucináltam!

|
|
|
Nagy bajban volt a kutyám!
Miután csak olyan 25 cm magas, és a járdán nem szokta a dolgát végezni, kénytelen voltam gumicsizmát felvenni, és a réten tapostam neki egy ösvényt a térdig érö hóban!
Láttátok volna azt az örömöt!
A rét közepén aztán belefúrta magát a kétszer olyan magas hóba, és 10 méterrel arrébb jött elö.
Mondanom sem kell, hazafelé vinnem kellett, mert úgy ráragadt a hó, hogy egy lépést sem tudott menni.
9 hónapos, most látott elöször havat....én, meg remélem, az idén utoljára!
|
|
|
2006-03-05 12:27, melindalaczay:
-
Berlinben 5 perces, változó kimenetelü menekböl álló bokszmeccset vív a tél és a tavasz. Hópihék, borult ég, napfény, felhök, szél, derült ég mindenféle kombinációja látható-érezhetö.
Szegény csórika csörikék pedig nem tudják, hogy akkor mostan teli torokból kell-e énekelni a tavaszi nótákat, vagy inkább fagyottan kussolni. Így ök is olyan rapszodikusak mint az idöjárás...
-
--
|
|
|
2006-03-05 12:40, Erazs:
-
Ha már tavasz nincs, akkor én is min. 30cm havat szeretnék, léccciii, naaaa!
-
--
|
|
|
Itt is volt megint vagy egy centi, de el is olvadt megint az első napsugár simogatására
_________________ poe
|
|
|
Emberek! Hát én ennyi havat még életemben nem láttam!!!! Az 50 cm-es vonalzóm mára elmerült a hóban, a fiamnak derékig ér a hó. Egyszerűen fantasztikus!!!!
Csak mért éppen márciusban??
|
|
|
nálunk(Berlin) ma reggel mikor eloszor felébredtem,kinéztem az ágyból az ablakomon nagy pelyhekben esett a hó, gondoltam, na nem! biztos csak álmodom, szóval alszom még egy kicsit, mire felébredtem kékszinü ég lett és napsüti, meleg az nincsen de tavasz illat van!
|
|
|
Gyerekek, micsoda hó!
Reggel ki kellett ásnom a kocsit, ilyet eddig csak vicclapokban láttam!
2006-03-04 19:58, amadeus:
Mond, te hol töltötted a telet?
Észak-München. Párszor volt annyi hó, hogy elvittem a fiamat szánkóval oviba, de délutánra már elolvadt annyira, hogy nem jött össze a szánkózás. Nekem az nem számít hónak, ha "nem bírja el" a szánkót 
|
|