|
Itt észak-franciaországban őszies, napsütéses idő volt.
De holnapra igérik a telet, keddre pedig a hóesést !
|
|
|
Nálunk (Frankfurt)még csak öszies az idö, de holnapra igérik a telet. Állitólag sokkal hidegebb lesz és a hó is végre jönni fog, ami nem keserit el, mert párom angazsált egy "hóhányót" (szomszéd)
|
|
|
Itt Pesten sajnos nem lesz fehér karácsony de az ország más tájain igen.
Ma ragyógó napsütés volt itt és holnapra sem várható havazás.De igy is szép a karácsony a gyerekek nagyon várják már a szentestét és a gyertyagyújtást.
Boldog Ünnepeket mindenkinek itthon és a hazától távol élőknek egyaránt.
|
|
|
Gyonyoruen hull a ho -5C fok van,remeljuk karacsonyra nem olvad el.
|
|
|
Magyarországon,egész pontosan a Cserhátban,végre süt a nap!!
Az utóbbi két napban valahogy mindig kifogtam,és vezetnem kellett,esett a hó,vagy éppen havas eső,még tegnap éjjel is!,max.60-al tudtam csak menni,mert természetesen nem takarították az utakat.
De ma végre,nincs egy felhő sem az égen,ragyogóan süt a nap!
Csak épp nagyon hideg van
|
|
|
2005-12-16 21:23, espa:
(ez már orkán) elképzelem mi lett volna velem, ha ebben a szélben kell landolni.
---------
Saját magamnak válaszolok, de aztán bemondta a TV hiradó, hogy helyenkét 120 km-es szél volt. 250 helyre hivták ki a tüzoltókat.
-
Bovikam !
itt a vigasztalo az elöbb fenykepeztem. Gyorsan kell csinalni mert hamar elolvad .
Ahhelyett, hogy hó hullana, inkább esik az esö
Ami vigasztal, hogy mátol kezdve minden nap egy kakaslépesel hoszabb lesz 
|
|
|
Bolond április van
Hajnalban hullott a hó. Délelőtt sütött a nap, délután 4-re beborult, fekete felleg ereszkedett a városra. Dörgött-villámlott és mogyorónyi jegek estek . Tíz perc múlva felvöröslött a nyugodni készülő nap. Vajon holnap milyen idő lesz?
|
Em,
Nálad túl sok a hó, légyszíves küldjél néhány cm-t ide észak-franciaországba,
úgy szeretném már a havat taposni !
Ma reggel szállingózott a hó, de csak néhány percig !
Furcsa idő van itt, most + 1° van, de tegnap + 9° volt zuhogó esővel és
nagyon erős széllel.
Hajnalka
|
|
|
poe,
méghogy ti kaptatok egy kis havat. De itt Montreálban tegnap 35 cm-es hó hullott az éjjel, ma reggelre még reá 15 cm. Alig lehet kimenni az utcára. A kocsik be vannak temetve hóval.
|
Kaptunk egy kis havat mi is. Nem több egy centinél de legalább fehér
|
2005-12-16 21:47, OMGI:
-
A ferihegyi sztrájk nem érintett benneteket? Vagy a szélvihar is éppen sztrájkolt?
----------
Sztrájk is volt?
azt nem vettük észre, hacsak nem abból, hogy soká jött a csomag.... 3 gép utasa várt a csomagra egy szalagnál.
De milyen előnye is lehet annak, ha a szabadjegy miatt az ember csak stand-by! A mi csomagjainkat utoljára rakták be a gépbe (láttuk az ablakból) és jóval a többiek előtt kijöttek.
-
Az éjjel itt is lehulott a fehér gyönyörüség!!!
Most vakitóan süt a nap, sietek fotózni, mert ez itt ritka jelenség 
|
|
|
A ferihegyi sztrájk nem érintett benneteket? Vagy a szélvihar is éppen sztrájkolt?
|
|
|
Ma utaztunk Magyarorszagra.
Emberek engem az Isten jokedvében teremtett
Landoltunk Pesten szakadt az eso, de rendben megerkeztunk. Elindultunk taxival szakadó esőben, ami a város közepe táján ezméletlen hóviharrá alakult. Most minden elállt, viszont olyan erős szél fuj, (ez már orkán) elképzelem mi lett volna velem, ha ebben a szélben kell landolni.
Nem is hiszem, hogy most tudnak landolni.
Washingtonban a tegnap lehullott az elso ho. Nedves, ragacsos volt, este kezdett hullni. Ma reggelre megfagyott. Kellemes Unnepeket!
|
|
|
Sajnos a tegnapi napsütésből nem sokat láttam, dolgoztam.
Az ilyen napokat sajnálom, hogy a négy fal közé vagyok bezárva, ahelyett, hogy kint lehetnék a természetben.
De valahogy ezt a mai esős, rossz időt nem sajnálom annyira.
|
|
|
Igen Boots, most, hogy mondod, jól látszik a Web-cam-on is. Nálunk Torinóban ma nem esik, tegnap viszont Milánóban voltam, és ott nagyon esett, meg havazott, meg köd volt. Olyan igazi "türelmet próbáló" idő volt...
|
|
|
Budapesten a tegnapi gyonoru napsutes utan most omlik a viz.
|
|
|
Itt Montreálba szép apró pelyhekkben hull a hó.
Nincs hideg és kellemes egy jó séta kint.
|
New Yorkban is lehullt az elso ho. Ejszakara onos esot igernek. Nem szeretek csuszkalni munkaba menet... 
|
|
|
Mar masodik napja esik az eso.
|
|
|
Felsöausztriában gyönyörü téli kép fogadta az ébredöket. Igazán adventi hangulat van.
Mesi 
|
|
|
Errefelé meg záporok vannak.
"....
Úgy gyötri a testet utánad a bánat,
úgy röppen a lélek utánad, elébed,
ó, semmi, de semmise már! ez a zápor
sem mossa le rólam a vágyat utánad. "
(Radnóti Miklós: Zápor. )
|
|
|
2005-11-27 11:59, moliandika:
Mo. melyik déli részéről beszélsz?
Baszkföldön igazi tél tombol. Igaz, itt is vannak pálmafák, de nagyon szenvednek szegények.
Az óceán közelsége, a hegyekben leesett hó és annak szintjének rohamos esése, a szél és blablabla ... nem az átlagos képet festi Spanyolországról.
A mai újságban van egy pár kép, akit érdekel : http://www.elcorreodigital.com/vizcaya/edicion/
( főcímek között keresd ki ezt : temporal en el norte peninsular -pirossal- és az alatt kattints erre az alcímre: Las imágenes de las primeras nevadas de la temporada en Euskadi )
|
|
|
Mo. déli részén meg állandóan fúj a szél. Pfujj 
|
|
|
Itt elolvadt, lehet dagasztani a sarat
_________________ poe
|
|
|
2005-11-26 13:57, OMGI:
-
A ho csak akkor lelkesit, ha ugy ragyog a nap, mint ma!Ilyenkor ugy érzem, ennél nem is lehet szebb a tàj. De csak tavaszig!
Tegnap valahol sopánkodtam, hogy nagyon várom a telet ill. a havat. ITT van, ide is megérkezett. Nagyon szeretem, mikor gyönyörû fehér minden.
|
|