|
New Yorkban , hogy az idojaras bemondo szavaival eljek : "balzsamos" 0C fok van De , azt mondjak , hogy itt meg csak "most kezdodik a tanc " Az elmult 2 hetben az atlag -15C fok volt . Avval biztatnak , hogy "lesz ez meg igy sem " 
|
|
|
Az USA-ban ma a legmelegebb Miamiban lessz, 78 F, nálunk csak 67-re megy fel, de süt a nap. Hétfötöl melegebb lessz.
|
|
|
2005-01-30 13:11, bovi:
T.Györgyi gondolod már nem jön vissza a hideg?
Nem bánnám!
-
Azt mondtak, elerte a legmelyebb fokot,tehat ha lesz is meg hideg, de mar nem ilyen farkasordito!
Bologna felett szepen sut a nap,olyan 0°korul van,az ejszaka is -6° megy csak le a homerseklet.Hallottatok ,hogy del Olaszorszagban ,es meg Siciliaban is havazott....50cm -es ho!!!Szegeny narancs fak!!!
Az alpokban Bormio(Sondrio)ahol most van a sci vilagbajnoksag,nincs ho ...az egesz lefutopalyat mesterseges hoval fedtek be...
Micsoda klima valltozas!!!
Andrea
|
|
|
Nálunk is most kezd virradni déli 1-kor!
A hideg kissé alábbhagyott, most -2°C van, de az este még -8 volt.
T.Györgyi gondolod már nem jön vissza a hideg?
Nem bánnám!
|
|
|
Hollandiában zuhog az esö. Hideg nincs de sötét, borús, vigasztalan az idö. Legszívesebben visszafeküdnék aludni
_________________ poe
|
|
|
Ma ejjel Europa hideg rekordjat itt mertek Svajcban: Brevine-ben -31C° -ot mertek! 1000m magason,de a melyebb videkeken is
-16C°-ra süllyedt a higanyszal.Ezzel a melyponton tuljutottunk, kezdhetjük varni a tavaszt!
A sok fenyöfákat mind kidöntötte a vihar, még jan. 8.-án, és azóta dolgoznak az elszállításán fürészelésén. Csak utána láttam a tv-ben milyen nagy kár keletkezett.
Még mindíg van akinak nincs áram a lakásában!
Azt tervezik, hogy a villanyvezetékeket leássák a földbe,igy nem lesz áramszünet majd. Most elég gyorsan elkell szállítani feldolgozásra a fákat, különben megtámadják az élösködök, és nem lehet felhasználni deszkáknak. A tv-böl tudtam meg ezt is. Nem szivesen akarják bepermetezni, a természet miatt.
Különben most egy hétig minusz4 fok volt, de már + fokok lesznek hétvégére! Kis hó is van még.
Szeretettel üdvözöllek Benneteket
_________________ LISA /vitéz/ Svédország
Az igazi tartós boldogság titka, Isten müködése a lélekben!
|
|
|
Örümmel konstaltáltam az este az idöjárásjelentést.
Frankfurt/Main körül van a leg enyhébb, hómenetes idö 
|
|
|
Olyan kétségbeesetten kezdett el havazni a tegnap, mintha mától be lenne tiltva az ilyen irányú tevékenység. Meg is bénult rendesen a város, a Gecse utcától a Nagypostáig tartott a kocsisor, a Klastrom utcában is a Főtértől Kosár-domb aljáig unatkoztak az autósok. Továbbra is hull, bár az utakon már nincs éppen akkora kavarodás.
|
|
|
Szabályos sarki hideg, hóvihar, erős szél ural bennünket két napja. A hőmérséklet nagyon alacsony, ami a tengerparti nedves klíma és a nagyon erős szél, valamint a hó/eső/jegeseső hatása miatt még alacsonyabbnak érződik.
(Kezdem otthon érezni magam 14 év után .)
Ez az extrém időjárás nem jellemző errefelé, az emberek abszolút nincsenek felkészülve a hidegre, se lelkileg, se ruházatilag. Rengeteg lakásban (főleg a nem újonnan építettekben) fűtés sincs - egyszerűen régebben nem volt rá szükség. Nemcsak kisebb településeket, hanem nagyobb városokat is elzárt a külvilágtól a hó. A közlekedés nagyon sok helyen szünetel, repülőterek ideiglenesen zárva. Tehát most ne gyertek.
|
|
|
Ma délután hirtelen nagyon erös esö volt, remélem, nem csusznak majd a dombokon a házak! Aztán hamar elállt, igy izgalom nélkül kerültem haza.
|
|
|
Hull a ho ,reggel ota szallingozik !
Rigo ezt te küldted ide? Ami maradt essen rank. Most mar en is lapatolhatok 
|
|
|
Teljesen behavazódtunk. Még mindig esik a hó, állítólag szerdára hagyja abba és jön a napsütés a karácsonyi képeslap jellegü tájra. Ha kinézek az ablakból, gyönyörü minden. Örülök, hogy az iroda a házban van. 
|
|
|
Svajcban igazi tel lett, ma delelött mar ketszer lapatoltam havat, hogy az autoval kijussak az utcara. Ez egy egy ora munka!
Hollandiában ma reggelre minden autót átfestettek fehérre körülbelül 1 centiméter hó esett.
_________________ poe
|
|
|
Nálunk napsütés és 78 F volt, férjem elöbb morgott hogy füvet kell vágnia még a hátso kertben mert nagyon megnött a multkori nagy esözések után. A ho a hegeken többnyire elolvadt:
Mikor látta a rengeteg havat a hirekben Keleten, mondta inkább ezt mint havat lapátolni! Nagyon szép messziröl nézni, de nagyon sajnálom azokat akik nehezen közlekednek most ott.
|
|
|
Több mint 2 és fél ezer repülőjáratot voltak kénytelenek törölni az Egyesült Államok különböző városaiban szombaton ítéletidő miatt. Az ország középső és keleti vidékein tomboló viharok, hófúvás miatt több nagyváros repülőterén használhatatlanná váltak a kifutók.New York-ban több mint ezer járat nem tudott útnak indulni. A meteorológusok szerint jelentős javulás nem várható a napokban.
|
|
|
Visszajött a tél! Ez sokkal természetesebb, mint ami eddig volt
Csodáltosan fehérlik minden körülöttünk, pedig nem volt hó, csak a fagyokozta zuzmara.
|
|
|
2005-01-13 11:13, Valeria:
-
Nagyon szep, jo nezni a tavolbol
Errefelé nem volt eddig hegycsuszamlás, nem tudom mitöl függ.
|
|
|
2005-01-09 21:58, Valeria:
-
Zarjatok el a vizet mielott telen elutaztok, nehogy igy jarjon valaki
-
Kedves Valéria.
...képzelem a háziakat, mikor meglátták...nem jútok szóhóz...
|
|
|
Nagyon szep, jo nezni a tavolbol 
|
|
|
Ma ragyogo napsütés volt és a hegyek tetején szép fehér 
|
|
|
Svajcban sztrajkol telapo, ez allt az ujsagban, de erre a bölcsessegre magam is rajöttem, ahogy kineztem: ragyogo napsütes, enyhe koratavaszi hömersekletek uralkodnak most a nagy hideg helyett! Tulajdonkepp bün benn maradni, megyek setalni!
Kalifornia is szenved az erös esözés alatt, evakuáltak egy mobil home települést Santa Claritában ahol 5 láb viz öntötte el öket egy patakbol, és Studio Cityben a dombon összedült egy emeletes ház az esö elmosta a talajt alola, sebesülten szedték ki a papát és a két gyereket!
10 halott van eddig az idöjárás miatt.
Közben egy mudslide volt Ventura Countyban ami 15-20 házat kárositott meg..
|
|
|
Zarjatok el a vizet mielott telen elutaztok, nehogy igy jarjon valaki

|
|
|
A távolkeleten történtek, meg a mostani délsvéd és észtországi területekrôl jött képek után az általam rémesnek tartott helsinki tengerár (helyenként meghaladta a szokásos magasságot 1.5 m-rel!) már nem is tûnik olyan rettenetesnek.
Etelkával tettünk egy kis autós-körsétát megnézni a tengerszíntemelkedés következményeit.
|
|
|
2005-01-09 09:40, zitazita:
- katicabogarat láttam az avarban
_________

|
|
|
2005.01.09 eRPeti.
"Még viccnek is rosz"
Vicc ide vicc oda garantálom kibirnál egy jó sétát a kellemes hidegbe.
Üdv
Em
|
Itt tegnap olyan orkán szél volt, hogy a tetön a cserepeket csak úgy emelgette!
Még soha nem láttam ilyet életemben!
Egyedül voltam éppen itthon,és a szemetes tartót, ami kinn volt a garázs elött, felborította és elfújta egy pár méterre.
Aztán a nyitott verendán egyik helyen benyomta a szél a kiskerítést.
Azt vártam mikor nyomja be az ablakokat, és felvoltam készülve telefonálni a tüzoltóknak is!Érdekes, hogy ilyen helyzetben azt hiszi az ember, hogy csak ö érintett.
Sok tízezer embernek nincs áram a lakásban, nekem van.
Ezekután már csak egy jó kis hírem: +8-+10 FOK MELEG VAN!!
Szeretettel
_________________ LISA /vitéz/ Svédország
Az igazi tartós boldogság titka, Isten müködése a lélekben!
|
|