|
Szegény veréb!
Brüsszel mellett igazi tavasz van. Az időjárás mindenesetre olyan szeszélyes. +18 fok, a felhők száguldoznak ezerrel, ezért aztán hol esik, hol süt a nap. Közben pedig sajnos viharos szél fúj, nem lehet élvezni ezt az enyhe időt. Pedig a fiuk nagyon készültek a tópartra a kacsákhoz. Össze pakoltuk a kertet, a játékokat, csak november végét írunk, készülődünk a télre. Hogy lesz-e hó? Majd megírom, remélem sokkal később!
|
|
|
Akkora köd van, hogy a veréb elcsapta a lámpaoszlopot.
|
|
|
18°C Brüsszelben, borús, erösebb a szél, de igazi "tavasz".
|
|
|
Nincs mèg igazi tèli hideg, reggelenkènt csepereg az esò, ès kòd is van, de dèlutànra gyònyòrùen kisùt a nap! Hètvègi program: anyòslàtogatàs a hegyen.
|
|
|
Elcky, a kicsike először látja-hallja a Nagy Vizet?
Más: vigyetek neki a szokásosnál több Pamperset )
|
|
|
2006-11-24 16:44, elckerlyck:
Jó is annak, aki olyan közel lakik a tengerhez Ha igaz, még szebb idö lesz a hétvégén 
|
|
|
Reméljük marad a hétvégén, megnéznénk a tengert 
|
|
|
Itt nincs rossz idö
Ne feledjük el, hogy november végére járunk!
|
|
|
Itt Lille mellett is esett és esett, és fujt és fujt !!! tegnap + 8° volt, ma jobb, + 11° volt a maxi. A mult éjjeli szélvihar utàn a kert tele van megint falevelekkel, szerencsére a fàkon màr majdnem semmi !
|
|
|
Esik és esik és esik. Meg tűzdelve kisebb-nagyobb széllökésekkel. Most legalább nincs olyan hideg, +8 fok van. Viszont az eső ahogy így ki nézek az ablakon, rendíthetetlenül fog esni ma is.
|
|
|
Nálunk is kezdödik a miniszoknyát elsöprö hideg idö azt hiszem át kell vizsgálnom a ruhatáramat 
|
|
|
Kedves Bovi!
De! Panaszkodunk! Itt Brüsszelben viharos hideg szél fúj, közben esik az eső, tehát nagyon csúnya idő van. Eddig elég volt az átmeneti kabát, délután már elő kell vennem a nagykabátot. HIDEG VAN! És panaszkodom, de minek, mert hát ez van, jön a tél. Az eddigi idő viszont ajándék volt, de egyszer csak el jön a hideg is, a hó is, a jég is. Hisz nemsokára jön a Télapó! Hétvégén már a szomszéd faluba meg érkezett helikopterrel. Az egyik kicsi lány kérdezte, hogy hol vannak a rénszarvasok? A helikopterre vannak kötve? Erről gondolom Tihi, mint Télapó földije, jobban tud nyilatkozni.
Azért szép napot kívánok mindenkinek!
|
|
|
Elment a szép tél innét, már megint normális novemberi idöjárás van, nedves, ködös, esös és napközben is sötét idö. A hó 2/3-a már elolvadt, a meleg levegö Közép-Európából ide érkezett, locs-pocs van.
|
|
|
Felébredtek a kárpáti barna medvék téli álmukból... elég szörnyű. Télen éhenvesznek.
|
|
|
Na mi van Gyerköcök
Nem panaszkodik senki az idöre ???
Tölem maradhat igy még 3 hónapot, azután jöhetne a tavasz
Szép hétvéget Mindenkinek!
|
|
|
2006-11-10 15:36, Erazs:
Te várod az esöt 
|
|
|
Ma itt Münchenben egy nyamvadt felhö nincs az égen. Süt a napocska is szépen. Ennyit erröl, hogy ma esni fog..
|
|
|
De jó, hogy mindez nem nálunk van!!!
Enyhe az idö és lehetséges, hogy még a napocska is kijön 
|
|
|
2006-11-05 04:32, Ferencz Zsuzsanna:
-
A Székelyföldön hóvihart, harminc cm-s havat értem meg.Somita, Mary, a havas Tusnád gyönyörű volt! Arra gondoltam, mennyire élveznétek a látványt.
Nekem is nagyon tetszett, csak topánka volt rajtam, havazásra nem készültem
Tusnád!! a fehérbe öltöztetett hatalmas fenyöivel.. Ó, ne heccelj, drága Zsuzsám!
De ritka jó érzés az is, hogy gondoltál ott ránk.
Van ott az az egészen egyedi, modernkori katólikus templom, majdnem a Tusnád szállóval átellenben, na abban voltam utoljára a lányommal, asszem '90-ben. Erzem a tömjén illatát..
ölellek, somita 
|
|
|
A Székelyföldön hóvihart, harminc cm-s havat értem meg.Somita, Mary, a havas Tusnád gyönyörű volt! Arra gondoltam, mennyire élveznétek a látványt.
Nekem is nagyon tetszett, csak topánka volt rajtam, havazásra nem készültem 
|
|
|
Tudjuk mi itt eszakon ezeknek a csinyjat-binyjat
|
2006-11-04 20:50, bobe:
-
... meg egy körömreszelö és cipökanál...
A körömreszelövel ki lehet nyitni a benzíntank fedöjét, ha az befagy. 
|
|
|
Tökeletes szelvedötakarito a hasznalhatatlan bankkartya vagy barmilyen kartya
mondjuk pont ezt ne hasznaljuk de tavalyi lejart kartya barmilyen megteszi 
|
|
|
2006-11-04 17:09, poe:
-
Az én szerszámom egy keskeny nylonkefe (a hótakarításhoz) aminek a nyele másik végén van egy három szögletü plasztikdarab, amivel az ablakokat lehet kaparni. Egy-két kaparás a szélvédön, éppen hogy lehet valamit látni elöre és be a forgalomba. Az oldali tükröket is tisztítom, az nagyon fontos, hogy lássam, ki jön hátulról. Eddig jól bevált ez a módszer.
|
|
|
2006-11-04 14:49, Erazs:
Az a párom kedvenc módszere, mert vettem ugyan neki két szélvédőtakarót is, de lusta rátenni
_________________ poe
|
|
|
2006-11-03 23:08, poe:
Èn már olyat is megéltem, hogy "forróvizet a kopaszra". Még jó hogy nem ment szét a szélvédö. 
|
|
|
2006-11-03 23:08, poe:
-
a holland egy kreatív nép az én fönököm is egyszáll polóban jár dolgozni, aztán tegnap szóltam neki, hogy megfagyok, ha ránézek, erre ma hozott magával egy pulóvert
|
|
|
2006-11-03 22:43, melindalaczay:
Láttam házi megoldást is, kartonpapirból, szemeteszsákból, ponyvából. Ki hogy tud, segit magán
_________________ poe
|
|
|
2006-11-03 22:33, Tihi:
"Ach die berliner Luft, ha az nem segít, akkor kaparjad az üveget. "
Jól van majd lehelgetem elötte
-
|
|
|
2006-11-03 22:39, poe:
-
de biztos van, csak én mindig úgy járok boltba mint a távirat, jövök-megyek , ami azt jelenti, hogy iszonyú tempoban bedobálok mindent a bevásárló kocsiba zárás elött 10 percel. 
|
|