|
2003-04-16 04:59, bimbi:
-
Mit tudsz tenni bimbi? Hagyod es elvezed? 
|
|
|
2003-04-16 04:56, bimbi:
-
Zsu aztan ne maradjon le , kit is unnepeltek othon? had koszontsem fel en is
-
A leendo menyemet.
|
|
|
2003-04-16 10:48, Laca:
-
Kedves, aranyos, drága hölgyeim!
A kőrözöttből ki ne felejtsük a hagymát, vagy snidlinget, vagy lila hagymát. Nagyon fontos alkotó eleme.
Egy pici - evő kanálnyi - tejföl is kell bele, szerintem, mert ez könnyűvé teszi. A köménymagot én kb féldeci vízben kifőzöm és a levét teszem a kőrözöttbe, ettől habkönnyűvé válik a kőrözött. Na ha kipróbáljátok, jó étvágyat és a virágot az öltözőbe kérem.
Utánna jöhet egy kis üveg vörösbor és már jó a hangulat.
-
Koszonom Laca kedves! Kulononsen a komenymagle otletet, mert az izet szeretem, de a magot nem.
Tejfol. . .ezt is kiprobalom. En egy kis sort teszek bele - jo!
Jonnek a viragok. . 
|
|
|
Laca:))
Szerencse hogy így kezdted.....))ígyexünk!)
Húsvétra gondolod?
_________________ a lélek a legértékesebb részünk,mert képes az igazságot felfogni és szeretni.
|
|
|
Kedves, aranyos, drága hölgyeim!
A kőrözöttből ki ne felejtsük a hagymát, vagy snidlinget, vagy lila hagymát. Nagyon fontos alkotó eleme.
Egy pici - evő kanálnyi - tejföl is kell bele, szerintem, mert ez könnyűvé teszi. A köménymagot én kb féldeci vízben kifőzöm és a levét teszem a kőrözöttbe, ettől habkönnyűvé válik a kőrözött. Na ha kipróbáljátok, jó étvágyat és a virágot az öltözőbe kérem.
Utánna jöhet egy kis üveg vörösbor és már jó a hangulat.
|
|
|
2003-04-16 03:43, Zsu:
-
2003-04-16 03:41, rigojanos:
-
Jajj de komplikalt vagy Jani baratnom. . .
------------------------------------------
Zsu, ki kel varjuk , meg a kanibalok korraban van Alandoan ragja a fulem 
|
|
|
Zsu aztan ne maradjon le , kit is unnepeltek othon? had koszontsem fel en is 
|
|
|
Anri, szivem, maskor nezd meg jobban mit ir a Koszonto szobaban az uvegen, az nem Bor szivike , te biztos a poharadba neztel mikor irtal nekem 
|
|
|
Zsu ha piros hal tojasbol csinalod az szep rozsaszinnu lesz a vegen.
eloszor tord meg a tojasokat jol es nagyon pici olajat ereszel ra es keverd egyfoljtaban, szinte csepegtetve kell tenni az olajat ne vagodjon el a hal krem.Lassan , lassan csinalni, sok idot kell ra venni mert igenyes.Ugy kel pufagyon akar csak egy hazilag keszitett majonez.Mikor mar egy cm vastag akor csepegtettel bele 3 csep citrom levet.Es megint olajal folytattod amig meg duplasodik es megint adol 3 csep citrom levet.Ekor fog vilagosodni a hal tojas szine.Mikor mar jo magasabra emelkedet a sok olajtol persze, akor hoza adod kanalkak kent a NEM sos grizet.Es tovab kevered amig bele teszel ugy egy mareknyi fot grizet.Majdnem a vegin teszed be a kicsi fej feher hagymat aprora vagva.Es jol osze osze kavarod ujra.A kikavart masza nem szabad puhanak lennie de nem kemenyre sem - kenyerel, crackerrel finom olive bogyoval.
A sor ugy gurul erre Ujujjjjjjjjj
|
|
|
De a sult libamajat azt szereted, nem?
-
Nem, sajnos az is kiesett. De a pizzat szeretem! Meg a repat is! Ebben a sorrendben.
|
|
|
2003-04-16 03:41, rigojanos:
-
Jajj de komplikalt vagy Jani baratnom. . .
De a sult libamajat azt szereted, nem?
|
|
|
Meg a fustolt lazacot sem???
-
Hacsak nem fa tetejen feszkelt.
|
|
|
2003-04-16 03:23, bimbi:
-
Nem baj rigo ha azt nem teszed a szadban ami vizbol jonn akor majd viz ala dugjuk a fejedet
-
Csak kozvetetten - a halbol. Jajj mit hagysz te ki!
Meg a fustolt lazacot sem???
|
|
|
2003-04-16 03:24, bimbi:
-
Na ezt meg nem probaltam. . .maradtam a kiskanal/crakers -nel.
Ki fogom probalni!
|
|
|
Azokat keverd Te ki oket 
|
|
|
Himes hal-tojasnak is szezonja van eppen.
|
|
|

|
|
|
Zsu en meg eszem a piros hal tojast is meg a feheret is.
mind ketot kikeverem lassan csepegtettet olajjal, keves fot grizzel es pici hagymaval.IMADOM 
|
|
|
Nem baj rigo ha azt nem teszed a szadban ami vizbol jonn akor majd viz ala dugjuk a fejedet 
|
|
|
En nem teszem a szamba, ha vizbol jon
|
|
|
2003-04-16 03:04, rigojanos:
-
Hm. Koszi, jol esik - egesz nap faradtam, tele stresszel - kell a lazitas.
Tegnap ettem nagyon finom kaviart - pirosat - szereti valaki?
Sajnos csak par falatot, mert nagyon sos. . .
|
|
|
-
Mar itt is van.
|
|
|
2003-04-16 02:34, bimbi:
-
Jujj ez is jol hangzik - csinaltam mar en is tehenturobol. Itt nincs az az uzlet ami nalatok, de talalok szaraz turot ha kell - itt "farmers cheese" a neve.
Az anyu liptoibol szokta csinalni, es nagyon szeretem. Hasonloan mint ahogy leirtad, kiveve a paszirozast.
En teszek bele egy ki kapri bigyot is - nagyon szeretem.
|
|
|
2003-04-16 02:34, bimbi:
-
Zsu meg simogadthatom a cicad?
-
Hat persze! Orulni fog neki, szeret szeretni )
|
|
|
Zsu meg simogadthatom a cicad? 
|
|
|
Zsu az igazi recept az:- szaraz tehen turobol kell csinalni es en ugy csinalom hogy egy piacrol vasarolt gob turonak a felet, at paszerolom a szitan, es elkeverem 100gr vajal, es hoza adni a kesnyi piros edes paprikat es a komenymagot, so iz utan.
Juh turoval nem ajanlanam azert.
Nem tudom ha nalatok van Safeway Store vagy QFC de itt lehet kapni kis celofenos zacskokban szaraz turot.Ha nem talalasz mert nem mindig hoznak akor valami Farm storban esetleg utana nezni vagy egyszeruen csak meg veszed a 2% regular (original) turot, es at szoritod dupla gezbe.
|
|
|
Mikbe nem visztek bele. . .holnap sparga lesz. . .! Szulinapozunk otthon, lazacot teszek a grillre es parolt spargat hozza.
Hol van az a voros bor?
Regen ettem jo korozottet. Hogy csinalod KT? Nekem van itthon - na nem liptoi turo, hanem feta (finom torok) es tervezek egy kis korozottet.
|
|
|
A feher sparga finomab azert 
|
|
|
2003-04-16 02:12, bimbi:
Profi kostolo vagy bimbi? Meselj meg!
|
|
|
Rigo, ne mond en talaltam ki de ez volt a kep mele melekelve:
"This all-male hybrid produces superb thick, yet tender and tasty spears"
" A csak ferfi hibrid aru gyogyoruen vastag,puha es izletes noveny"
Ya,Ya,Ya
|
|