2022. január 20. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> MON 2002 - 2011 >> Magyar konyha
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 következő lap )
 Ödönke  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-09-20 19:44   



Tüttyölt Ratyli (õsi sváb étel)


A nyers rátylit fertályórát posvasztjuk, míg csurmot nem enged. Ha szépen
hröttyen, kipicskázzuk. A nyesedékbõl apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek
majd a zsakuba.
Közben a pocadékot megpeccsentjük, a rátylit pedig hagyjuk slottyanni.
Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán
már csak tüttyentgetjük, mert hamar odakap, ahová nem szeretnénk.
Persze akadhatnak olyanok, akiknek már odakapott. Söndörgetve tálaljuk.
Akik nem bírják az ilyen nehéz ételeket, azoknak ajánljuk a Rücskölt rõt kercét
kavarcsos fittyent tekerékkel.

_________________
"Ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer el kezdek beszélni"...

 
 Ödönke  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-09-20 19:44   



Tüttyölt Ratyli (õsi sváb étel)


A nyers rátylit fertályórát posvasztjuk, míg csurmot nem enged. Ha szépen
hröttyen, kipicskázzuk. A nyesedékbõl apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek
majd a zsakuba.
Közben a pocadékot megpeccsentjük, a rátylit pedig hagyjuk slottyanni.
Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán
már csak tüttyentgetjük, mert hamar odakap, ahová nem szeretnénk.
Persze akadhatnak olyanok, akiknek már odakapott. Söndörgetve tálaljuk.
Akik nem bírják az ilyen nehéz ételeket, azoknak ajánljuk a Rücskölt rõt kercét
kavarcsos fittyent tekerékkel.

_________________
"Ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer el kezdek beszélni"...

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-09-04 05:13   
2003-09-04 00:32, Valeria:
-
A "beef strogonoff"-ba kell az aprora vagott savanyu uborka!!!!!


- Na látod, erről nem is tudtam. Legközelebb megpróbálom.


 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-09-04 00:32   
A "beef strogonoff"-ba kell az aprora vagott savanyu uborka!!!!!


 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-09-04 00:30   
2003-09-03 21:21, rigojanos:

-
Lehet csak ugy melle harapni?

Rigoka, melleharapni kell. Ugy a jo!!! -

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-09-03 21:21   
2003-09-03 21:18, kaytee:
-
Igazad van, az uborka nem kell, de próbáld ki egyszer, nagyon finom izt ad.

-
Lehet csak ugy melle harapni?

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-09-03 21:18   
2003-09-03 02:38, Valeria:
Miert kellene ... ecetesuborka a marhaporkoltbe? Abba finom pirospaprika kell!!! Meg egy gerezd fokhagyma.
-
Igazad van, az uborka nem kell, de próbáld ki egyszer, nagyon finom izt ad.

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-09-03 10:13   
ugy a legfinomabb, ubuge igazad van a bor az egyik legjobb "fuszer" a husos etelekbe.
 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-09-03 08:19   
Én ugyan disznópörköltet készítettem a hétvégén, de nem ecetet, hanem vörösbort tettem bele.
 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-09-03 02:38   
A marhapörköltbe se jó az ecet, de egy belefőzött apróra vágott ecetesuborka csodafinommá teszi.

Miert kellene ecet vagy ecetesuborka a marhaporkoltbe? Abba finom pirospaprika kell!!! Meg egy gerezd fokhagyma.

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-09-02 21:45   
2003-09-02 21:25, hunor:
-
Mit hallok, spagetti?
-

Hat igen, ritkan mondom ki ezt a szot


 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-09-02 21:25   
2003-09-02 20:59, rigojanos:
-


Most ujra kell irnom a spagetti receptemet?

-

Mit hallok, spagetti?

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-09-02 20:59   
2003-09-02 20:58, kaytee:
-

Most ujra kell irnom a spagetti receptemet?

Meg jo, hogy marhaporkolt receptem nincs


 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-09-02 20:58   
2003-09-02 20:35, rigojanos:
-
2003-09-02 20:28, kaytee:
-

Magyarul cukrot kell beletenni.

-Nem cukrot, aszonta, az nem jó.

A marhapörköltbe se jó az ecet, de egy belefőzött apróra vágott ecetesuborka csodafinommá teszi.

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-09-02 20:35   
2003-09-02 20:28, kaytee:
-

Magyarul cukrot kell beletenni.

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-09-02 20:28   
Tudjátok-e, hogy ha túl savanyú a paradicsomszósz, egy pici lekvárt kell belefőzni? Mindegy milyen, csak édes legyen és magok nélküli.
Egy olasz-konyha amerikai séfjétől tanultam ezt.

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-07-13 18:24   
Valikám,

köszönöm, ez segit! Nem vagyunk Costco tagok csak Sam's Club tagok, de gondolom ott is hasonloan lessz.

De mivel nem fogom sürün használni, inkább kicsi csomaggal fogok venni supermarketben.

Andrea

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-07-13 18:17   
2003-07-13 15:54, andi_usa:
-


köszönöm szépen a képet de jobb lett volna lecsomagoltat mutatni.

Andikam:

A Costcoban lehet kapni fel kilos (vagy talan kilos) csomagban. A dio, pecan es mazsola mellett fogod megtalalni oket.

Supermarketokban altalaban ott vannak ahol a kis csomag diok, 1 vagy ket ouncesok, a falra aggatva, vagy pedig pici uvegben ugyanott ahol a kapribogyo meg az olasz kulonlegessegek talalhatok.




-

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-07-13 15:54   
rigojanos,

köszönöm szépen a képet de jobb lett volna lecsomagoltat mutatni.

Én mindig ugy keresem a holmikat, mivel az üzletekben mindig mindent átrendeznek.

Andrea

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-07-13 15:50   
Valikám,

köszönöm.

Andrea

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-07-12 14:41   
Andi, igy biztosan felismered:



 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-07-12 12:30   
2003-07-12 04:47, andi_usa:
-
Andikam:

Minden Supermarketben - a neve "pine nuts"

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-07-12 04:47   
Kedves Bimbi,

és honnan szedi a háziasszony a fenyömagot ehhez az érdekesen hangzo ételhez?

 
 bimbi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-07-11 23:46   
A hagyományos tejfölös uborkasaláta helyett próbálja ki ezt az egzotikus különlegességet. Önmagában előételként fogyasztva vagy fehér húsokhoz is kitűnő.

Hozzávalók: 1 uborka (kb. 400 g); 1/2 sárgadinnye; 1 limetta vagy citrom; 2 evőkanál narancslé; 1 kávéskanál méz; 1 csipetnyi só; frissen őrölt fehér bors; 1 kávéskanál olaj; 1 evőkanál fenyőmag.

Elkészítés: Hámozza meg az uborkát, hosszában vágja ketté, magjait kanállal kaparja ki. Az uborkafeleket vágja vékony szeletekre. A fél dinnyéből is távolítsa el a magokat, majd vájjon ki speciális kanállal vagy kávéskanállal kis gömböket a gyümölcshúsból. Éles kis késsel hámozza meg a limettát, vékony hártyáját is húzza le, majd vágja kis kockákra.

Mindezeket a hozzávalókat keverje össze egy nagy tálban. A narancslevet a mézzel, sóval, borssal és az olajjal keverje simára, végül óvatosan adja hozzá a salátához. Fenyőmagokkal megszórva tálalja tányérokra.


 
 Balu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-07-10 10:38   
Rigo:)


A fokhagyma mindennek elveszi az illatát.))))))!
_________________
a lélek a legértékesebb részünk,mert képes az igazságot felfogni és szeretni.

 
 bimbi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-07-09 19:08   
Rigo, meg szep hogy tudok fozni foleg a ferjemen probalom ki a legjobban ...azt elfelejtettek be irni afrodisziak is
 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-07-09 15:12   
2003-07-09 15:07, Balu:
-

De a szaga!

Meg az ize!

 
 Balu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-07-09 15:07   
Bimbi!)



Köszi hogy beírtad.A petrezselyem az petrezselyem,csak bálba ne vigyük.!))

Bimbi,én a turmix italokba is belekavarom:isteni:)!Szinte mindenhez rakhatjuk,nyersen a legfincsibb:)

Rigo!:)

Csukd be a szemed és egyed:méregtelenít is.!)Miért forog a gyomrod tőle?Vágd nagyon aprora és ugy fogyaszd.!
_________________
a lélek a legértékesebb részünk,mert képes az igazságot felfogni és szeretni.

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-07-09 14:54   
Bimbi, aztan tudsz ebbol fozni is valamit, vagy csak a hozzavalok analizalasahoz ertesz?

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-07-09 02:26   
Hat a zeller szaran kivul egy zoldseg van, amitol gyomorfennforgas van nalam - az pedig a petrezselyem.

De tom, hogy egeszseges. Ezert neha becsukom szemem, fulem orrom, es lenyelem.

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó