2022. augusztus 14. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> MON 2002 - 2011 >> Magyar konyha
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 következő lap )
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-03 16:39   
Most jon a Pesach, ezert itt kuldok egy Macesz gomboc receptet:

2 tojast
2 evokanal olajat
so, bors, keves reszelt gyombert habosra keverunk.
macesz liszt

Belekeverunk 1 db. fott tort krumplit (ha huslevest foztunk, fozzuk a levesbe) es
2 db. beaztatott es jol kicsavart macesz lapot.

Osszegyurjuk es annyi macesz lisztet adunk hozza, hogy nokedliteszta surusegu masszat kapjunk. Hutoben kb. 1 orat allni hagyjuk, utana forrasban levo huslevesbe apro gombocokat szaggatunk. Lassu tuznel kb. 20 percig fozzuk, a tuzet lekapcsoljuk es a gombocokat meg kb. 15 percig a levesben hagyjuk, hogy meg puhuljanak. Huslevesben kinaljuk.



 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-03 16:11   
Itt van egy egyszeru verzió, nálunk puliszkának hivjak a málét, de szerintem ugyanaz:

Egy liter sos vizbe, ha forr, beleengedunk 4 dl. kukoricalisztet, ugy, hogy az egyik kezunkkel eresztjuk a lisztet, a masikkal - kanallal vagy habverovel - keverjuk a vizet. Amikor az egesz mennyiseget beleengedtuk, kis langra vesszuk, lefedjuk es kb. 10 percig fozzuk. Ezutan jol kikavarjuk.

Porkolt husokhoz adjuk koretkent, vagy juhturoval, hagymas zsirral, piritott kaposztaval, stb. onallo etalkent is talalhatjuk.

 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-02 17:00   
Megorjitetek ezzel a sok finomsaggal pedig allandoan a kiloimmal gyotrodom, Bobe kezdte el azzal a nyavajas tejfolos rakott keljevel amibol annyit ettem hogy 1 oraig viszintesen kellett fekudnom, jaj istenem..........de azert azt a kolbaszos cipot es a vizen kullogot meg ma megcsinalom es vegigszaladok vele a barati koron

_________________

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-02 15:51   
Es ki ismeri a vizenkullogot, a tuzonsult belest, a kolbaszos cipot?
En igen, az anyukam ezekkel kapraztatott el bennunket, nem is annyira regen, de azota sok minden megvaltozott...
De a receptek meg vannak, ha valakit erdekel

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-02 15:23   
Jaj de ronda vagy miert juttattad eszembe? 15 eve nem ettem. Na most csoroghat a nyalam
 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-02 15:02   
2004-04-02 14:56, bobe:
-
Há nem kellene fokozni, kérem szépen, mert a tejes máléról meg a zsendice jut eszembe, s a kollegák kezdenek furcsán méregetni.

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-02 14:56   
Szoval felhivtam az anyamat es megkerdeztem töle , elöször is kiröhögött hogy csak nem malet akarunk enni? Aztan elmagyarazta es a recept ugyanaz mint amit Leg es Boci irt ide de ö tejesmálénak nevezi. Mikor kerdeztem töle nem-e prosza nem tudta . Mindegy jövöheten en is megcsinalom. Majd meselek rola
 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-02 14:50   
2004-04-02 14:43, bobe:
-
Édes máléról max. a szilvaízes puliszka jut eszembe, nagynéném készítette faluhelyen, igazi fával fűtött vaskályhában.
Viszont ez kezd így nemjó lenni, mert egyre jobban megéhezem, s az ebéd még elég messze van

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-02 14:43   
Ubuge ha en ugy mondom edes male akkor talan ismerös, mert nekem ez jut eszembe Nyam keszitette mikor gyerek voltam . Azt hiszem ugyanaz mint a prosza meg utananezek

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-02 14:25   
2004-04-02 14:09, Leg&Boc:
-
Ezek már meghaladják szerény képességeimet. Ugyan átvedlem időnként a könyha ördögébe, de a sütemények közül egyedül a töpörtyűs pogácsát készítettem el eddig sajátkezűleg.

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-02 14:03   
2004-04-02 13:52, Leg&Boc:
-
Valami olyasmit is találtam:

Prósza
Hozzávalók:
25 dkg kukoricaliszt, 3 dl tej, 5 dkg vaj, 2 púpozott evőkanál kristálycukor, 1 evőkanál porcukor vagy méz.
Elkészítés:
A kukoricalisztet a tejjel leforrázzuk, és hozzákeverjük a vajat meg a cukrot. Kb. 10 percig hagyjuk duzzadni a masszát, majd tepsiben, de takaréklángon a sütőben kb. 40 percig sütjük. A sütés végén 5 percre felerősítjük a lángot. A tésztát a sütőlemezen hagyjuk kihűlni, és darabokra vágva, porcukorral meghintve vagy mézzel megpergetve tálaljuk.

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-02 13:19   
2004-04-02 12:56, Leg&Boc:
-
Gugli, prósza, eredmény a konyhamester.hu-ról: prószarecept.

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-02 13:13   
Jo lesz az, keszitsed ahogy a recept mondja a kukoricaliszt rengeteg vizet sziv fel vagyis nedvesseget. En azt hiszem jo lesz.
 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-02 10:59   
2004-04-02 10:48, bobe:
-
Nem tudok róla, de így hirtelen, ahogy utánanéztem, ez melegkedvelő valami, úgyhogy a mi teleinket nem biztos, hogy jól tolerálja. Latin neve mispel germanica, ennek alapján is lehet kutakodni.

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-02 10:48   
Köszi neked is Ubuge meg igy sem ismerem , volt ilyen gyumölcs felenk is?
 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-02 10:48   
2004-04-02 10:46, ubuge:
-
Hát igen. Ilyen ez a rohanó világ.

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-02 10:46   
2004-04-02 10:38, bobe:
-
Naspolya megmagyarázva



 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-02 10:45   
Köszi ,remelem jobban vagytok mar!
 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-02 10:38   
Sohasem hallottam a naspolyarol ! Mi az? milyen gyumolcs?
 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-02 03:45   
A naspolya keso oszi gyumolcs, ha valaki valahol is talalkozik vele gondoljon ram, az volt az egyik legkedvesebb gyumolcsom.Nem lehet olyan facskat magyarorszagrol hozni be papirokkal? Milyen kar hogy kihalnak a regi izek, emlekeztek a kiflikrumplira? Gyerekkorom ota nem lattam.
_________________

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-01 23:21   
Nagyon szivesen Anita. Varom majd a beirast, hogy milyen lett.
 
 Annita  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-01 23:10   
2004-04-01 19:30, Valeria:
-
Kedves Valeria,

Igazan megleptel a Rudi recepttel. Halasan koszonom a beirast. Mihelyt a hozzavalokat beszerzem, azonnal hozzalatok az elkesziteshez. Majd kuldok -gondolatban- Neked is egy szeletket. De mindenkepp beszamolok arrol, hogyan sikerult.

Szeretettel udvozollek: Anita

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-01 21:33   
2004-04-01 19:55, nyanyabandi:
-
Vali hogy te milyen ugyes vagy hogy ezt is tudod................
-
Szuzikam, csak kimasoltam egy receptkonyvbol.

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-01 21:03   
Kaytee,

birsalma sajtot utoljára a helybeli Italian Deli-ben vettem konzerban, Argentine product, és nagyon jo volt igy megyek ujért. A mexikoit is kiprobáltam, supermarketekben árulják itt, de nem izlett.


 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-01 20:47   
2004-03-31 21:48, Irénke:

Irénke, naspolyát nem láttam, mióta eljöttem Magyarországról. Engem is érdekelne, hogy létezik-e itt egyáltalán.
Birsalmát lehet kapni "rendes" szupermarketekben, ha ott nem talál az illető, próbálkozzon keleti - koreai, kinai, vagy latino zöldségeseknél.
Birsalmasajt-helyettesitőt viszont találtam, az is latino gyártmány, sokszor konzervben árulják. Annyiban más, mint a miénk, hogy nem száraz, de az megoldható. Olyan szikkadt sose lett, mint amit ismertem rég, de megfelelt. A guava jelly cimü, cellofánba csomagolt sztálinszalonna-kinézésü dolog ize is meglepően jó, nincs messze a birstől. Nem összekeverendő a lekvárként árult guavaval.

 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-01 19:55   
Vali hogy te milyen ugyes vagy hogy ezt is tudod................
 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-01 19:30   
Kedves Annita:

Itt van neked a Turo Rudi recept, igy el tudod kesziteni sajat magad is.

Valeria

A Túró Rudi elkészítése

Tészta: 17 deka liszt, késhegynyi szódabikarbóna, 10 deka margarin, 1 evőkanál porcukor, 1 evőkanál kakaópor, 1 tojássárgája, 1 dl tejföl. Ezeket összegyúrjuk, kétfelé vesszük, zsírpapírral kibélelt őzgerinc formába tesszük.
Töltelék: 50 deka túró, 25 deka porcukor, 4 evőkanál búzadara, 4 tojássárgája, 2 csomag vaníliás cukor, és a tésztával kibélelt formába tesszük. A tészta szélét ráhajtjuk. Lassú tűznél 35-40 percig sütjük. Kihűlés után kiborítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és a csokimázzal leöntjük.
Csokimáz: 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál cukor, kevés víz. Simára keverjük, tűzön sűrűre főzzük. Majd beleteszünk 3 deka vajat. Azonnal a tésztára öntjük.
Jó étvágyat



 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-01 14:55   
Kedves Annita:
Akkor kenytelen leszel Turo Rudi nelkul tengodni, megvarni mig Magyarorszagra ersz, vagy kuldetni az Anyukatol amikor valami ismeros jon.

 
 Annita  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-01 04:10   
Valeria, koszi nagyon. Probaltam, a keresojukben nem volt talalat. Epp az alabbi ket link adta az otletet, hogy Benneteket megkerdezzelek.
Koszi mindenkepp, Anita

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-01 03:55   
Annita, probald meg a lenti ket uzletben.
 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó