2022. május 17. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Csevegés! >> TARULKOZZON KI! - A Csiki Kurjanto Exkluziv Interjui
Új topik indítása   Üzenet küldése
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-12-22 04:08   


VENDEGUNK: BOJTE CSABA, FERENCES RENDI SZERZETES

Tisztelt Olvasoink es Elofizetoink,


A Karacsony kozeledtet Csikszeredan nemcsak a foteren felallitott es tavalyrol ujrahasznositott, arnyekot egyre kevesbe ado fenyo, valamint a mellette illegalisan letesitett asztalnal termeszetbeni fizetsegert forralt bort arusito id. Karolyi Jozsef vallalkozo jelenlete jelzik. A sokadik karacsonyat unneplo Csiki Kurjanto ev vegi kulonszama iden is az unnep jegyeben irodott. A szomszedaikrol kompromitalo felvetelekre valo hivatkozassal tobb oknyomozo riportot kovetelo anonym polgaroknak ellent mondva, a szent esemenyhez melto riporttal szeretnenk olvasni tudo elofizetoink kedveben jarni.

Tarulkozzon Ki! cimu Pulitzer-dijra erdemes, de egy, a Csiki Csendorseg altal nyomozas alatt allo intellektualis bunda folytan csupan nemzeti elso dijas interjusorozatunk legujabb riportalanyat egyetlen Hunyad megyeben elonek, illetve a csiki Assisi Szent Ferenc Fank Klub tagsaggal rendelkezo szemelynek sem kell bemutatnunk. Az emlitett kategoriakon kivul eso olvasoinknak pedig mindent elmond Bojte Csaba ferences testverrol kozerdeku magazinunkkal folytatott alabbi parbeszede, amelyet ezuton is koszonunk.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~INTERJU~~~~~~~~~~~~~~~~~

CS.K.: A lapunknak otthont ado, kulfoldon elo magyar diaszporat osszefogdoso portal foszerkesztojenek hosszas rabeszelese utan hirtelen igent mondott erre az interjura. Befolyasolta-e ezt a dontest az a teny, hogy a kozelmultban Csikszereda masodik embere nemzetkozi hivnevre tett szert, miutan megtette ugyanezt?

B.CS.: Évközben nagyon sokat vagyok úton, nagy a családom, kb. 1400 gyereket gondozunk, de most az ünnepek alatt itthon vagyok, gép közelben, így a kérdésekre fogok tudni válaszolni. Örvendek, ha megoszthatom tapasztalataimat önökkel.

CS.K.: A fejlodo orszagok manapsag igen nagy hangsulyt fektetnek az ergonomia szabalyainak figyelembe vetelere. Ez termeszetesen a ruhazatra is kiterjed, ezen belul pedig a tuzallo es kornyezet-, valamint borbarat anyagok elonyben valo reszesitesere. Az On munkaruhaja mennyiben felel a kovetelmenyeknek?

B.CS.: Nagyon ősi, jól bevált ruhát hordok, a ferences habitus nyolcszáz éves, általában magas kort érnek meg a testvérek, akik szeretettel hordják

CS.K.: Azt mondjak a divat szakertoi, hogy vannak, akik krumplis zsakot is felvehetnenek, megis egyertelmu lenne, hogy elonyos vonalak birtokosai. A papi ruha szine es szabasa viszont talalgatasra osztonozheti a gyanutlan es johiszemu szemlelot az oltozet viselojenek testi adottsagait illetoen, es ez a jotekony alca kevesbe is hat osztonzoen a tulajdonosara, ami az erosebb nem koreiben szinten
kotelezove valt izomnovelest es szalkasitast illeti. Meglepodnenek-e a Poklos pataknal az Ont alkalomadtan furdozni latok?


B.CS.: Az év gyűrűk szépen lerakodnak az ember derekán, a magam 47 éve természetesen meglátszik, tükörbe nézve határozottan úgy érzem, hogy a közeljövőben szépségversenyre nem kell beneveznem.

CS.K.: A devai kolostor bevetelenek sikere utan tervezi-e a Deva Hotel nevu vendeglato egyseget, illetve a csikszeredai Tilos Kavehazat ostrom ala venni?

B.CS.: Az elmúlt hét végén a parajdi sóbányát foglaltuk el 1000 gyerekkel, és egy óriási karácsonyi ünnepséget szerveztünk. Küldök egy képet, hogy érezhető legyen ez a csodaszép ünnepség. Én szeretném egyszer a bukaresti, meg a budapesti parlament épületét is megszállni kacagó, ünneplő gyerekekkel, legalább egy pár órára.

CS.K.: Melyik film befolyasolta leginkabb a Ferences rendbe valo belepeset? Franco Zefirelli Napfiver, Holdnover-e, a Tovismadarak, vagy a Nok a pult mogott cimu csehszlovak televizios sorozat?

B.CS.: Abban a régi kommunista hetvenes években nem erőst mozgattak bennünket a filmek, mert azok nagy vonalakban ugyanarról az elvtársról szóltak. A hivatás sokkal mélyebbről, belülről jön. "Láttam népem nyomorát, menj és segíts rajtuk." mondta az úr Mózesnek, én is valami ilyesmire indultam el. Ez a gyerek nem kér, és mégis úgy érzed érdemes érte áldozatot hozni, erről szól a papi hivatásom.

CS.K.: A Magyar Hirlap 2004-ben az ev emberenek valasztotta Ont. Szamit hasonlo baberokra a Csiki Kurjanto es mas kozerdeku magazinoktol is?

B.CS.: A Mennyei Hírlap hátbaveregető bumm díjára pályázok. Ott az öröklétben tartósabbak az elismerések.

CS.K.: Tavalyi amerikai villamlatogatasa soran kisertesbe ejtette-e az aranyasas lehetosege?

B.CS.: Habár ott is sok rászorúló koldust láttam, akik között le lehetne élni egy életet, mégis haza jöttem. Úgy gondolom, hogy minden jó cselekedetet nem illene nekem letaroljak. Megelégszem a Kárpátmedence határaival, habár rég foglalkoztat a gondolat, hogy el kellene menni a mohamedán világba jót tenni azokkal a gyerekekkel, akiknek a szüleivel talán a "keresztény" országokból jövő bombák végeztek.

CS.K.: On szerint Elvis Presley-t hol bujtatjak?

B.CS.: Szerintem a mennyországban dalol az Úrnak. Jézus elfogadta, hogy Mária ruházza, biztosra veszem, hogy azt is jó néven veszi, ha az emberek fiai énekelnek neki.

CS.K.: A tudomany mai allasaval es a tortenelem rajuk gyakorolt agymosasaval egyet nem erto polgarok egy csoportjanak koszonhetjuk azt az informaciot, mely szerint a magyarok Tutenkamen farao leszarmazottjai, es maga az uralkodo volt az elso magyar. On milyen sajatossagokat fedezett fel magan, amelyeket kizarolag eme ominozus egyiptomi felmenojenek tulajdonithat?

B.CS.: "Az Úr mentében a paradicsom kertben...." mondja a szentírás, na mármost, mentét ugye csak mi magyarok hordunk, ebből világosan látszik, hogy világunkat díszmagyarban teremtették. Komolyra fordítva a szót, az Egyház hit és erkölcs dolgában hivatott véleményt mondani, az ön nehéz kérdését átengedem a tudósoknak.

CS.K.: Mit javasolna azoknak a fiataloknak, akik donteskeptelen helyzetbe kerulnek a jovojuket illetoen, nem tudvan valasztani a Ferences rend, valamint a multi-level marketing altal nyújtott csabito lehetosegek kozott?

B.CS.: Én öt évet dolgoztam, a teológia előtt, pénzt kerestem, hogy azt csinálhassak amit akarok. Aztán rá jöttem, hogy csak egy életem van, és most azt csinálok, amit a legjobban szeretek, és kihagytam a pénzt a képletből. Az Úrnak dolgozom rá bízom, hogy fizessen annyit mit akar a neki végzett munkámért. Eddig jól kijöttünk. Szerintem nagyszerű Fönök, neki van a legnagyobb multinacionális cége.

CS.K.: On konkurrencianak tartja-e a Druida vallast Hunyad megyeben, illetve alkalmazza-e munkaja soran a szemmel verest?

B.CS.: Az ősszel meglepte a templomunkat több mint 350 motoros, elénekeltük együtt, a "Mici mackót fázik..." című, szeretetről szóló dalt. Mindenki jól érezte magát, a fiuk még prédikáltak is, én úgy éreztem, hogy jó evangelizációs csapatot alkottunk együtt. Isten szive sokkal nagyobb mint gondolnánk, oda nagyon sokan beférünk.

Amúgy van néhány nagyon kedves lányunk, ők szokták a szende tekintetüket erre - arra használni, néhány fiút láttam, hogy meg is babonáztak. Nekem annak idején sem jött össze.

CS.K.: Szeretne-e megismerni a csikszeredai Jotevo Csarda egeszsegugyi ellenorzesenek legutobbi eredmenyet, tovabba szukseget erzi-e, hogy a medvecsorba az etlapra keruljon?

B.CS.: Valahogy nálunk soha nem a mit, hanem a mennyit kérdés feszegetjük, mikor étkezésről van szó. Most 1400 medve csorbához ki kellene irtani a medvéket a Hargitáról, ezt meg a gyerekek nem vennék a szívükre.

CS.K.: Igazak-e a Csiki Kurjanto azon bizalmas ertesulei, amelyek egy, az On foszereplesevel zajlo valosag show jelenlegi folyo targyalasaira vonatkoznak?

B.CS.: Valóság show? A parajdi sóbányában, nagyon valóságos volt a gyerekek kacagása, szerintem nagyon jó felvételeket lehetett volna ott csinálni.Boldog Karacsonyt, tojos tyukokat, biztonsagos talicskas kozlekedest es alkoholmentes lehelettel indulo sikeres uj evet kivanunk!

A Szerkesztoseg

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-11-09 22:46   


VENDEGUNK: SZOKE DOMOKOS – CSIKSZEREDA ALPOLGARMESTERE

Tisztelt Olvasoink es Elofizetoink,

Fennallasunk ota talan az egyik legjelentosebb esemenyekent tarthatjuk szamon az alabbi interjut. Szoke Domokost alpolgarmesteri pozicioban figyelhetik mar egy ideje Csikszereda lakosai. Szoke Ur azonban szukseget erezte, hogy mas oldalrol is betekintest nyerhessenek kiletenek utvesztoibe a helybeli polgarok, es ezert ugy dontott, kitarulkozik.

“Tobbfele pozicio – homalyos megvilagitas” mottonk sokat igero lehetosegeire, es tobb evre visszanyulo objektiv reputacionkra alapozva a Csiki Kurjantot valasztotta Szoke Ur, hogy a tobbseg altal meg nem latott oldalarol is megmutatkozzon a nyilvanossag elott.

Az onkormanyzat epuletebe kirendelt politikai tudositonk vegul igent mondott az ot honapokon keresztul, naponta ert atrocitasokra, amelyek Szoke Ur "Ki akarok tarulkozni!" kijelenteseit, es tettlegesseg szandekara utalo indulatait kiserte.

Az eroszakossagat PR motivaciokkal magyarazo Szoke Domokos a Jotevo Csarda nevezetu talponalloban valaszolt riporterunk kerdeseire.


========================================================

Tisztelt Alpolgarmester Ur,

Eloszor is szerkesztosegunk neveben szeretnenk megkoszonni, hogy megtiszteli olvasoinkat es valaszol kerdeseinkre. Ket eve alapitott, objektiv hiradasarol kozismert magazinunk eletenek legjelentosebb merfoldkove, hogy Ont ma vendegul lathatjuk.

Akkor tehat ne fokozzuk tovabb olvasoink es elofizetoink izgalmat, es jojjenek a kerdesek:


CS.K.: Hogyan hallott a Csiki Kurjantorol es mi kesztette arra, hogy szemelyevel jaruljon hozza lapunk egyre novekvo sikerehez?

Sz.D.: Aprohirdetesben olvastam egy segely felhivast, hogy a Csiki Kurjantot mar nemigen olvassak, es onkenteseket keresnek akik feldobnak egy picit a lapot, igy hat itt vagyok.

CS.K.: On, mint alpolgarmester igen ismert es tiszteletnek orvendo szemely Csikszeredan. Ennek az interjunak a jovoltabol nemzetkozi ismeretsegre > is szert tesz a kulfoldi magyar diaszpora koreiben. Tart-e irigyektol?

Sz.D.: Mindenki aki irigykedik az magara vessen!

CS.K.: Gyakran oszt ki olyan nevjegykartyat, amelyen az “alpolgarmester” szo elso betujere ekezetet rajzol golyostollal?

Sz.D.: Nem. Ezt mar a nyomdaban igy nyomtatjak.

CS.K.: Az allat elfogyasztasan kivul milyen (nem buntetendo) modon terjedhet meg csirkerol emberre a tyukflu?

Sz.D.: Ez egy bonyolult folyamat, nem untatnam ezzel az igy is keves olvasotabort. Akit ez megis erdekelne, olvashat errol a könyvemben amit nemreg adtunk ki. Kaphato minden konyvesboltban. Cime: A tyukflu es az ember

CS.K.: On, mint a varos masodik szamu embere, nyilvan kotelessegenek erzi, hogy a divat teren is jo peldaval jarjon a polgarmester ur mogott, es a csiki polgarok elott. Reggelenkent egyeztetnek Raduly urral az aznapi viseletet illetoen?

Sz.D.: En kerem szegeny ember vagyok. Es sajnos tul becsuletes ahhoz hogy megszedjem magam, igy hat nemigen telik ruhara. A szakadt farmeremen kivul nemigen van mit felvegyek. Dehat nem a ruhat eszi az embert. Es egyebkent is minek?! A szemnek a lényeg ugyis lathatatlan. Es dolgozni meg igy is lehet.

CS.K.: Mi az a ruhadarab, amit, ha Onon mulna, senkin nem kivanna latni tobbe nyilvanos helyen?

Sz.D.: Az a feher/fekete csikos egyenruha.

CS.K.: Csikszereda honos allatai kozott kerul leggyakrabban megemlitesre a medve, a hiuz es a siketfajd. On, mint felelos posztban levo varosi kepviselo, szukseget erzi, hogy ezek az allatok dekoraciokent, kitomve is reprezentaljak Csikszeredat a polgarmesteri hivatal epuleten belul? Vagy relevansabbak lennenek a januarban nyilo Magyar Fokonzulatus elotereben?

Sz.D.: Hogy onok mennyire jol informaltak! Mar targyalasokat folytattunk a fokonzullal hogy az irodambol atvigyuk a z emlitett allatokat, de meg konkret arajanlatot nem kaptunk.

CS.K.: Milyen gourmet eteleket hianyol a Tilos etterem menujerol?

Sz.D.: Sajnos surun valtoztatjak az etlapot a Tilos etteremben, ezert nem gyozom kovetni, hogy most eppen mi van rajta es mi nincs.

CS.K.: Egy interneten keresztul kapott tipp szerint Csikszeredaban letezik egy intim termekeket arusito kereskedo, aki sajat, egeszen mas kategoriaba tartozo termekeket forgalmazo uzleteben, jelszo bemondasat kovetoen, egy hatso szobaba viszi a vevot, ahol leleplezi a 18 even felulieknek szant arukeszletet. On szerint melyik idevonatkozo kormanyzati rendelet kenyszeritheti ezt a kereskedot ilyen merteku diszkreciora?

Sz.D.: Ez a 1200098sz Sürgössegi Kormányrendelet 2012 böl.

CS.K.: On milyen recepttel indul a 2006-os Pityokafesztivalon?

Sz.D.: Viccel?! A nyertes receptem nem nyivános!

CS.K.: A Petofi utcat Csikszereda legnepszerubb, es turistak altal leglatogatottabb helyenek tartja a koznyelv. On szerint nem tulzas ilyen elokelo helyre sorolni egy McDonald’s-al es Armani oltonyt arusito uzlettel nem rendelkezo kornyeket?

Sz.D.: Onok mikor jartak utoljara itt, avagy ott?! Mar tobb eve mukodik a Meki meg Muki meg minden. (jobb ha ezt a buta kerdest nem jelentetik meg az onok lapjaban)

CS.K.: On szerint eleget tesz-e a Csiki Csendorseg Ubuge Tibor elfogasa erdekeben?

Sz.D.: Nézze (ezt itt most ne mondja el senkinek) en erdekelt vagyok hogy Tibor meg egy par evig szabadlabon legyen, vagy egy-ket dolog amit vele el kellene intezzek. Igyhat egy picit en is akadalyozom az ugyet. De ez maradjon koztunk. 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-11-09 20:26   Tisztelt olvasoink es elofizetoink,

Kerem hagyjanak fel az obszcen kijelentesekkel megtuzdelt zaklato telefonjaikkal, ugyanis nem kell mar tovabb varniuk!

Mar dolgoznak a nyomdagepek annak az interjunak a publikalasan, amiben Csikszereda masodik szamu embere tarulkozik ki olvasoink elott.


KISERJEK FIGYELEMMEL A TOPIKOT AZ ELKOVETKEZENDO PAR ORABAN MINDAZOK, AKIK LAPUNK TORTENELMENEK LEGJELENTOSEBB KITARULKOZASANAK SZERETNENEK SZEMTANUI LENNI!A Szerkesztoseg

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-11-09 19:40   Tisztelt olvasoink es elofizetoink,


Buszken jelenthetjuk, hogy kovetkezo riportalanyunk merfoldkokent lesz szamontartva a Csiki Kurjanto torteneteben.

Hamarosan megjelenik az interju Csikszereda masodik legfontosabb emberevel.

Tovabbi informaciok hamarosan ugyanitt.A Szerkesztoseg
 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-11-06 17:28   Tisztelt olvasoink es elofizetoink,

Kozerdeku magazinunk objektivitasahoz hozzatartozik Pulitzer-dijra erdemes oknyomozo riporteri tevekenysegunk is, amely idorol idore olyan eredmenyekkel gazdagitja a csiki lakosag eletet es segiti a helyi csendorseg munkajat, mint a kozelmultban idos asszonyok budoarjabol alsonemuket elemelo, magat pusztan “Szimat”-nak nevezo csiki fiatalemberrol szolo cikkunk.

Ezuttal egy tobb eve tarto faradsagos munka eredmenyet van alkalmunk nyilvanossagra hozni. Ubuge Tibor kozismert tagja a csiki ejszakai eletnek, amirol a csiki pszihiater es szekszualpszihologus rendelojeben naponta megfordulo asszonyok nagy szama is rendszeresen tanuskodik. Szerkesztosegunk majd ket evvel ezelott kezdett targyalasokba bocsajtkozni a hirhedt bunelkovetovel egy, a Csiki Kurjanto szamara adando interju lehetoseget feszegetve. A szokesben levo fiatalember szamtalanszor kitert a valaszadas elol, vagy nem jott el a titkos megbeszeleshez kijelolt helyre, illetve egy izben egy sotetboru fiatalembert kuldott maga helyett, aki alszakalla mogul Ubuge Tiborkent mutatkozott be es tragar szavakkal illette munkatarsunkat.

A nyar folyaman azonban sikerult meggyoznunk a korozott Ubuget arrol, hogy PR szempontbol mindenkeppen a sajat erdeke a hozza ellensegesen viszonyulo, es neve hallatan vasvillat ragado csiki lakosok bizalmanak megnyerese. Irastudonak gondolvan ot, szerkesztosegunk meg julius honapban elhelyezte a megvalaszolando kerdeseket egy semleges helyen, amelyeket Ubuge az ej leple alatt eltavolitott. A valaszok megirasa azonban tobb honapot vett igenybe. Ennek okat nem firtatva, ezuton kozoljuk azt a beszelgetest, amelynek eredmenyekeppen a csiki polgarok melyebb betekintest nyerhetnek mellekvaganyra sodrodott honfitarsuk szellemi kapacitasaba es lelki vilagaba.

=======================================
MAI KITARULKOZONK – UBUGE TIBOR

CS.K.: On hirhedt kriminalis karaktere a csiki ejszakai eletnek. Hogyan ereznek a felmenoi arrol, hogy ez lett Onbol?

U.T.: Gyorsfelmérésem alapján az egyik ágon található lófő székely felmenőim rendkívül büszkék az elért eredményeimre, sőt a lovaik kifejezetten elismerően nyilatkoztak gazdáik késői ivadékáról. A másik oldalon található lófő székelyek ezt válaszolták: „mi az a csíki éjszakai élet?”

CS.K.: Azt hallani a kozeletben, hogy a Maramaros kornyeki fiatalemberek es fiatalasszonyok limitalt kozremukodessel vesznek reszt az erotikus novellakba illo tevekenysegekben. On, mint tapasztalt kornyekbeli lakos, meg tudna ezt erositeni, vagy cafolni?

U.T.: A főszerkesztő asszony legyen szíves és vonuljon esti iskolába vagy, bármilyen földrajzi továbbképző intézménybe. Máramaros ahajt van, ami teljes ellentéte a „környék” kifejezésnek. A környék fogalmát az „ehejt” közelíti meg valamelyest, amennyiben a két nap alatt gumicsizmával díszlépésben bejárható terület elérhetőnek számít. Ha valakinek nincs közreműködőre szüksége az említett tevékenységhez, az szerintem határozottan pozitívumnak számít. Bár nem zárható ki, hogy egyeseknek gusztusuk támad egy 18 éves közreműködőre. Őket sem lehet elítélni.

CS.K.: Mit gondol azokrol, akik a hajnali orakban elerhetove teszik magukat elektronikus keszulekuket bekapcsolva, de amikor azon valaki kommunikalni probal veluk messzefoldrol, tragar kifejezesekkel reflektalnak?

U.T.: Azt, hogy lusta dög egyének, s nem kapcsolják ki az elektronikus készüléket. Ami az éjszakai kommunikációt illeti, azt legfennebb egy láda sör és némi erős mellett tudom elképzelni, semmiképpen sem bádoghangú elektronikus készülékek útján. Ha valaki mégis ily módon próbál kommunikálni, de a kommunikáció csak érthetetlen hörgésekből áll, akkor nem kell csodálkoznia a trágár kifejezések hallattán.

CS.K.: A fulledt erotikan kivul milyen temaju telefonhivast tart kulturalt modon megvalaszolandonak a hajnali orakban?

U.T.: Kizárólagosan azt, amelyben arról értesítenek, hogy Bill Gates örökbefogadott, s rámhagyta pénzbeli vagyonát.

CS.K.: Apropo, mennyira jartas On a gombaszas teruleten?

U.T.: Egyáltalán. De szívesen járok társaságban gombászni, mert jó nézni, ahogyan a többiek hajlonganak és fennhangon vitatják meg, hogy mérges-e az illető gomba, vagy sem. Pedig azt nagyon egyszerű megállapítani.

CS.K.: Mi volt a legkellemetlenebb elmenye, ami stoppolas kozben erte? A kellemesrol csak kulturaltan es tragarkodas nelkul szamoljon be.

U.T.: A legkellemetlenebb az volt, amikor egy rabszállító teherkocsival kellett utaznom. Határozottan kellemetlen emlékeket ébresztett bennem, mivel volt már alkalmam teherkocsival utazni. Nem ajánlom senkinek sem az élményt.
A legkellemesebb stoppolásomra a csíki rendőrség parancsnokának az autójával került sor. A parancsnok azóta is keresi a kocsiját.

CS.K.: On szerint a holgyek szeretik, ha egy ferfinek szor van az arca kozepen?

U.T.: Szerintem legalább annyira, mint az urak azt, hogy a hölgy arca helyén két kiló színes vegyszer legyen.

CS.K.: Kerdes egy 87 eves csiki lakostol: On a potencialis Mrs. Ubuge Tibor korat hanytol hany eves hatarolna be?

U.T.: Mivel én törvénytisztelő hírhedt kriminális karaktere vagyok a csíki éjszakai életnek, csakis a törvény által kiszabott keretek között vagyok hajlandó potenciális Mrs-ekkel foglalkozni. Kizáró jellegű azonban az alább bemutatott minta alapján készült ősi székely gumicsizma birtoklása és állandó használata.

Image hosted by Photobucket.com(U.T. illusztracioja)

CS.K.: Mi lesz az oszi ferfidivat Marosvasarhelyen?

U.T.: Szerintem a meggylikőr-szánkásvodka-páros, egy cápa Maros-sörrel. Hatszor egymás után, reggel-délben-este.

CS.K.: Kivel szeretne egy cellaban ulni letartoztatasa utan?

U.T.: Mivel nem szeretném, hogy letartóztassanak, nincs preferenciám. Ha mégis sorkerülne egy hasonló méretű világkatasztrófára, akkor csakis a főszerkesztő asszonyság társaságában tudnám elképzelni magányomat.


==========================================

Tisztelt Olvasoink es Elofizetoink!

Hamarosan megjelenik a kovetkezo interju, amely alanyanak kiletet hamarosan felfedjuk Onok elott. Addig is varjuk kerdesiket, hozzafuznivaloikat, meglatasaikat a CSIKI KURJANTO - Kozerdeku Magazin cimu topikban.

Illetve ha szeretne On is kitarulkozni, ne habozzon!

Jelentkezzen szerkesztosegunknel szemelyesen, vagy egy, a szerkesztoseg epulete elotti sajtoladaba dobott levellel.

Koszonettel,

A Szerkesztoseg 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-11-02 03:16   
Kedves Rigó Jánosné,
az édesanyám jut az eszembe. Aki elmesélte, milyen reklámot látott annak idején Kolozsváron.
Az első nap felírták a falra:JÖN!
A második nap mellé írták: JÖN!
A harmadik nap mellé írták: JÖN!
A negyedik nap mellé írták: AZ 5O5 A CSÍKKAL!

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-11-01 21:21   
***********************************************************KOZERDEKU KOZLEMENY********************************************************


TISZTELT CSIKI LAKOSSAG!


Fennallasunk egyik legjelentosebb interjujat sikerult elkeszitenunk a minap. Tobbeves zsarolas eredmenyekent meggyoztuk arrol Csikszereda egyik leghirhedtebb lakosat, hogy onkent valaszoljon indiszkret kerdesinkre.

A szokesben levo Ubuge Tiborral keszult beszelgetest hamarosan itt olvashatjak.


A Szerkesztoseg


 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-11-01 13:14    
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-31 23:44   
Mese, mese, meskete
 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-31 18:11   


Tisztelt Olvasoink es Elofizetoink!

Ezuton szeretnenk ismet megkoszonni turelmuket es kozzetenni, hogy mar valoban a nyomdaban van a kovetkezo kiadas, amelyben egy kozismert, mitobb hirhedt csiki szemelyiseget szolaltatunk meg.


Tisztelettel

A Szerkesztoseg 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-07-18 20:19   
Jaj de izgalmas !
Alig varom mert mar ölt az unalom

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-07-18 17:20   


Tisztelt Olvasoink es Elofizetoink!

Ezuton szeretnenk megkoszonni turelmuket es kozzetenni, hogy mar a nyomdaban van a kovetkezo kiadas, amelyben kozismert csiki szemelyisegeket szolaltatunk meg.


Tisztelettel

A Szerkesztoseg 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-14 16:09   


Tisztelt Olvasoink es Elofizetoink!

Ugy gondoltuk, hogy a nyari uborkaszezon lezarasat, es a kozerdeku hiradas oszi idoszakanak kezdetet leginkabb egy, a faluba nemreg koltozott csiki lakos exkluziv riport kereteben torteno megszolaltatasaval unnepelhetjuk meg a legmeltobban.

Az Egyesult Matyas Kiralysag teruleterol szarmazo tobbgyermekes fiatalasszony "Perec" neven hiresult ela csiki ejszakaban. Riporterunk az alabbiakban ot faggatja:


============================
MAI KITARULKOZONK – “PEREC”

CS.K.: Melyik szereplo a legszexisebb a Blade Runner cimu filmben? Es az Oroszlankiralyban?

P: Lehet, hogy ezen meg fog lepodni, de számomra a szép beszéd és a kellemes szag is fontos a sex-appealhez. Mivel Harrison Fordnak csak minden ötödik szavát lehet érteni, ezért a pálmát a Blade Runnerben Rutger Hauer viszi. Hmmm, amikor belefúrja tekintetét az ellenfélébe, és kiváló artikulációval azt mondja "most meghalsz"…
A fentiek miatt az Oroszlánkirályra irányuló kérdésre sajnos nem is tudok választ adni. Az oroszlán bömbölése köztudottan artikulálatlan, és szaga sem a legjobb. Ez nálam eleve kizár minden további fontolgatást.

CS.K.: Egy no eleteben nagy szo, ha lefekszik egy herceggel. Ha valaszthatna, melyikkel forgattatna meg magat a szenakazalban?P: Eloször is, nem értem a kiindulópontot. Mire kellene a 'nagy szó' a lefekvéshez? Egyébként ha Ön is olyan közelrol ismerné a királyi családot mint én, akkor tudná, hogy csakis Charles jöhet számításba. Charles maga is gazdálkodik birtokán, ezért nyilvánvaló, hogy tudja, hogyan kell a szénaforgató villával bánni. Ellenben azzal a haszontalan színpadi kellék-kinézetu szerszámmal Prince még egy gyufaszálat is nehezen tudna megfordítani.

CS.K.: Eleg az obszcen kerdesekbol, ez egy kulturalt forum. Ha ujra kezdhetne a karrierjet, mit vallalna el szivesebben? Egy fantasztikusan jol fizeto pedikuros szakmat egy rosszhiru torok furdoben, vagy egy csupan kosztot es kvartelyt biztosito szobalanyi poziciot Harvey Keitelnel?

P: Azt hiszem, a kérdésben egyben benne a válasz is. Ha a torok fürdo rosszhíru, akkor annak nyilván az az oka, hogy rengeteg torokfertozés fordult elo a vendégek körében. Egészségtelen helyre eleve nem mennék dolgozni. Ellenben ha Harvey Keitel egészséges körülményeket biztosítana a kvártélyán, beleértve a személyi higiéniát és a helyes artikulációt is, akkor semmi akadálya, hogy nála munkát vállaljak, még ha komoly fizikai igénybevétellel is jár az állás. Nem voltam én soha rest.

CS.K.: A Perec nevet a privatszferaban hasznalt fizikai kepessegei miatt vette fel, vagy csak szereti ezt a sos csemeget?

P: A Perec név valóban egyik születési adottságomra, a kontorcióra való kivételes képességre utal. Természetesen ma már a cirkuszmuvészetet az állam ritkán támogatja, ezért én is a privátszférában dolgozom mint gumiember. Egyik legutolsó mutatványomban úgy csemegézek, hogy perecet tartó kezemet kétszer körbetekerem egy önkéntes jelentkezo nyaka körül.

CS.K.: Gondolja, hogy a Csiki Csendorsegnek erdemes lenne osszefuggest keresnie a Norvegiaban eltunt Edvard Munch kep illetve a korozes alatt allo Ubuge Tibor marosvasarhelyi lakos kozott?

P: A Csiki Csendorségnek adoptálnia kellene a legmodernebb nyomozástechnikákat: például ahogyan a Da Vinci Kód c. munka is kifejti, a legforróbb nyomokat gyakran törvényszéki rejtvényfejtok szolgáltatják. Már konzultáltam egy ilyen személlyel az Ubuge-ügyben. A következo információt adta:

"Hangfrekvencia-percepciós vizsgálatom azt mutatja, szoros összefüggés a gyanúsított és az újabb buncselekmény között nem valószínu. Ennek oka az, hogy a gyanúsított személy neve egy alacsonyabb fekvésu, ún. 'búgó' hanggal hozható összefüggésbe, míg az eltulajdonított kép tárgya egy jelentosen magasabb, sikító hangfekvést jelenít meg. "
Szerintem ez az érvelés teljesen meggyozo.

CS.K.: Most, hogy a nagykozonseg is megismerhette S.H. foszerkeszto kulsejet nyaktol felfele, realisztikus lenne ot egy fank-klubra erdemesiteni?

P: Semmi akadálya, mihelyt S. H. legalább egy játékfilmben, minimum mellékszereploként megjelenik, azonnal megvizsgáljuk a kérdést. Egyébként mi történne nívós klubunk színvonalával ha csak úgy, elso látásra, tehetségük alaposabb ismerete nélkül vennénk fel új tagokat?

CS.K.: Melyik elethelyzetben a legkellemetlenebb "szellenteni"? Szuloi ertekezlet, naszejszaka, joga-ora, vagy butorszallitas?

P: Hadd vegyem sorra ezeket a lehetoségeket:

1. Szüloi értekezlet - nem gond. Sot, egyenesen szükséges annak érdekében, hogy megtisztítsuk a terepet az osztályfonök körül tolongó stréber szüloktol, ha saját csemeténk zsenialitását akarjuk a mondott tanerovel alaposan megvitatni.

2. Nászéjszaka - megint csak nem gond. Az igazi házastársi intimitás kialakítása irányába tett elso lépések egyike ez, amelyet szükséges már ebben a korai idoszakban elkezdeni. A fokozatosságra azonban ügyeljünk, azaz miközben purcantunk, ne bányásszunk mindjárt az orrunkban is, mert újdonsült házastársunk még azt hiheti, egy ismeretlen személyt csempésztünk be magunk helyett a hálószobába, és kihívja a rendorséget.

3. Jóga óra - nem gond. Ezzel demonstráljuk az oktatónak, hogy komolyan vesszük az óráit, és minden eronket bevetve teljesítjük az eloírt gyakorlatokat. Ezt az oktató elismerésnek fogja venni ugyanúgy, mint egyes társadalmakban a háziasszony az ejtozo vacsoravendég böfizését.

4. Bútorszállítás - pláne nem gond. Ha már tetszett bútort tologatni, akkor tudja, hogy a padlón ide-oda húzott szekrény milyen kellemetlen hangot tud produkálni. A zajokra érzékeny egyéneknek ilyenkor valóságos életmento lehet az, aki valamilyen naturális hangzással képes elnyomni a szörnyu nyikorgást.

Összegezve, a fentiekbol is látszik, hogy a "szellentés" ezekben a szituációkban nemhogy nem kellemetlen, hanem az egyéni szocializáció hasznos eszköze.

CS.K.: Ki lotte le J.R. Ewingot?

P: Szeretném Önt emlékeztetni arra, hogy mentelmi jogom van. Ebben a kérdésben nem nyilatkozom.

CS.K.: Az idealis ferfinek nagyobb legyen a mellbosege, mint az One?

P: Bocsásson meg, pontosítani kellene a kérdést, 'One' bárki lehet. Esetleg a First Lady-re gondolt?

CS.K.: Egy tortenelmi kerdes: nemreg jart Franciaorszagban, ahol ellatogatott egy regi csata szinhelyere is. Meseljen nekunk a notre dame-i partraszallasrol.

P: Ez valószínuleg az idoszámításunk szerinti negyedik században történhetett. A Wales-ben élo kelták hódító hadjáratot indítottak a mai Bretagne félsziget és Nyugat-Normandia bekebelezésére. Mivel a hadjárat fo célja a feleségszerzés és ezzel a kelta népességszaporulat biztosítása volt, a csatába induló harcosok körében nagy volt a várakozás, egész úton az "o asszonyaikat" magában rejto új területrol beszélgettek evezés közben. Innen származik a történelmi esemény elnevezése is.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A kovetkezo interjunk alanyanak kilete mig elottunk sincs felfedve, ezert javaslatokat is szivesen fogadunk a sajtoladankba.

Koszonettel,

A Szerkesztoseg


 
 utazo  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-30 19:16   
Kedves Kurjantók!
Örömmel vettem tudomásul, hogy bár már egy éve nem jártam köztetek, de ti még mindíg nagy lelkesedéssel hajtjátok ezt az oldalt.
Remélem, hogy sokáig megy még oldalatok, topicotok, és kívánok sok jó írkálást nektek.
Utazó

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-25 15:18   


Tisztelt Olvasoink es Elofizetoink!

Csikszereda lakossaga szamara nem ismeretlen az a sarkanyfuarus, aki az azota talicska-kontra-medve neven elhiresult kozuti balesetben elhunyt 98 eves Kis-Kanasz Jolan baba asszony feladatkoret is atvette.

A helybeli lanyok es asszonyok koreben elhiresult medikus embert tobben megkisereltek mar Doktornak szolitani, de a probalkozokat egyreszt rendre elutasitotta Spock Gabor, masreszt kovetelte az Elvtars megszolitast arra az 1967-ben kapott sztahanovista erdemrendre hivatkozva, amelynek felbecsulhetetlen erteket az atadasi ceremoniat megnyito Karel Gott alairasa igazolta.

Spock Elvtars a noi test es termeszet tudasaval elert hirneve mellett olyan jelzokkel is lett illetve az evek soran, mint antiszocialis es antipatikus. Az utobbi gyakran kesztette levelirasra a 87 eves Kovacs Bobet, aki szerksztosegunkon keresztul fejezte ki felhaborodasat Spock gyogyszertar-ellenessege miatt. “Idos asszony vagyok, koszvenyes a labam, hasogat a lumbago, a nyitott ablaknal valo alvas is ratesz meg a bajaimra egy lapattal, es most ez a medikus be akarja zaratni a patikat? Hat van ennek lelke?”

Az izolalt eletmodjarol kozismert Spock Elvtars ugy dontott, hogy kitarulkozik a Csiki polgaroknak, igy eloszlatva a szemelyet korulvevo misztikumot es felelmet, amihez a legobjektivabb helybeli mediakepviselet valasztotta.

A Csiki Kurjanto elkuldte tehat a medikusnak a helyi polgarokat tomegesen foglalkoztato kerdesek egy csokrat, amire elektronikus postan megkapta Spock Elvtars jol atgondolt valaszait.

Az ebbol keszult riportot az alabbiakban olvashatjak.


============================
MAI KITARULKOZONK – “MR. SPOCK”

CSK: Milyen allat a torokgyik?

Mr. Spock: A Gyikusz Torokikusz latin neven ismert gyikfajta, ami az esetek tulnyomo reszeben mandulaval taplalkozik, de ha az nem elerheto, akkor szuvas fog bakteriumai is elegsegesek a taplalkozasahoz. Az elolenyek vilagaban egyedulallo modon hal meg: lemaszik a gyomorba, es ott sav-furdo vetelevel ongyikos lesz.

CSK: Kirol keszitett egeszalakos hologramot helyezne legszivesebben a kandalloja fole? Pamela Anderson, Rodney Dangerfield, Franklin Delano Roosevelt?

Mr. Spock: Ec pec kimehetsz holnaputan bejohetsz, cernara cinegere ugorj cica az egerre, hopp.....tied Dangerfield. Ec pec kimehetsz holnaputan bejohetsz, cernara cinegere ugorj cica az egerre, hopp.....tied Roosvelt. Ugyhogy nekem maradt Pamela Anderson. De nem kell, megtarthatod a hologramot, mert az igazi itt fekszik mellettem.

CSK: A Csiki Szocialista Part egyik kampany-beszedeben azt igerte, hogy hatalomra kerulesekor elrendeli, hogy a nogyogyaszokat a jovoben meheszeknek hivjak. On szerint ez a rendelet novelne a mez-keszitok presztizset, vagy rontana a nogyogyaszoket?

Mr. Spock: Mindenkeppen rontana a nogyogyaszoket, mert azonnal mindenkinek az jutna eszebe hogy milyen édeset tudnak nyalni a nogyogyaszok (a mézrol jutna eszukbe persze), es az amugyis letezo irigyseg csak novekedne.

CSK: Az alufolianak a fenyes vagy a tompa fele kell, hogy kivul legyen, ha biztos vedelmet akar az ember a foldonkivuli behatasoktol?

Mr. Spock: Mindenkeppen a fenyes fele, mert a foldonkivuliek nyilvanvaloan fenyerzekenyek, ezert bujnak ugy el, hogy soha nem lehet latni oket.

CSK: Melyik Star Trek epizodban mondta Janeway, hogy "There's coffee in that nebula"?

Mr. Spock: The Cloud.

CSK: Hogyan adna ebben a felallasban 3 lepesben mattot?


Mr. Spock: Nem adnék. Dolgozzon csak meg erte az ellenfel. Mindenki csak allandoan arra var hogy adjanak nekik valamit. Juszt sem.

CSK: Milyen zenet hallgatna legszivesebben a jelenleg meg csak tervben levo urbe vezeto liftben?

Mr. Spock: Ta-ta-taaa-ta-ta-ta, Ta-ta-taaa-ta-ta-ta, Ta-ta-taaa-ta-ta-ta-ta-ta-taaa-ta Vagyis Led Zeppelin, Stairway to Heaven.

CSK: Egy aranyerkenocsot gyarto ceg Johnny Cash "Rings of Fire" cimu szamat szerette volna hasznalni egy reklamban, de nem kapott engedelyt a szerzoi jogok birtokaban levo csaladtol. Melyik szammal lehetne meg helyettesiteni? "Walk like an Egyptian" by the Bangles vagy "I want to ride my bicycle" by the Queen?

Mr. Spock: Mind a kettot, ugy hogy "hasznalat elott" (Walk like an Egyptian) es "hasznalat utan" (I want to ride my bicycle). Szinten tudnam ajanlani Dave Allman "Thrombosed Hemorrhoid" cimu dalat.

CSK: Hany eves a kapitany?

Mr. Spock: 42

CSK: 87 eves Kovacs Bobe kerdezi: Miert megy ki a nogyogyasz a szobabol, amig a beteg vetkozik?

Mr. Spock: Hogy annyival is kevesebb ideig kelljen szagolnia a beteget.


==========================================

Tisztelt Olvasoink es Elofizetoink!

Hamarosan megjelenik a hetedik interju, amely alanyanak kiletet hamarosan felfedjuk Onok elott. Addig is varjuk kerdesiket, hozzafuznivaloikat, meglatasaikat a CSIKI KURJANTO - Kozerdeku Magazin cimu topikban.

Illetve ha szeretne On is kitarulkozni, ne habozzon!

Jelentkezzen szerkesztosegunknel szemelyesen, vagy egy, a szerkesztoseg epulete elotti sajtoladaba dobott levellel.

Koszonettel,

A Szerkesztoseg 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-08 15:50   


Tisztelt Olvasoink es Elofizetoink!

Lapunk tortenelmeben egyedulallo esemenyrol szamulhatunk be. Legutobbi, Pompery Judit helyi lakossal keszult interjunk pozitiv visszhangjan felbuzdulva felkereste szerkesztosegunket egy fiatal bakfis, aki – ugyan papirokkal ezt nem tudta igazolni – azt allitotta magarol, hogy o kozeli rokona (nem kuzinja) a riportalanynak. A zuhogo esotol allig folyt szemfesteken keresztul “Ribizli” muveszneven bemutatkozo ifju holgy elmondta szerkesztosegunknek, hogy karriervaltasi szandekkal szeretne interjut adni. A neccharisnyajan levo lyukat retikuljevel takargatva elmeselte, hogy lapunk megvaltoztatta az eletet.

Lelkes elofizetokent figyelemmel kiseri nemcsak interjusorozatunkat, de az Ubuge Tibor utani nyomozas fejlemenyeit is. Kovacs Bobe helybeli idos asszonyrol olvasva hirtelen ugy erezte, hogy ha nem akar o is 87 evesen nyitott ablaknal horkolni tel kozepen, akkor fel kell hagynia a Csiki Diszko szinpadan szombat estenkent eloadott, kerdeses izlesre vallo musoraval es egy jomodu fiatelember fogni maganak. Ehhez azonban a heti fizikai kitarulkozast egy objektiv kozerdeku magazinban torteno szellemi kitarulkozassal kell megszakitania, igy remelve, hogy a lap ertelmisegi olvasotaborabol felfigyel szellemi ertekeire egy hazasulo szandekkal fiatal bakfist kereso ur.

Lapunk tehat ugy dontott, hogy elkesziti a riportot “Ribizlivel,” igy jarulva hozza karriernobol haziasszonnya valo szandekanak sikerehez.

============================
MAI KITARULKOZONK – “RIBIZLI”


CSK: Hany eves kortol lehet azt mondani, hogy "Ezek a mai fiatalok!" ?

R: Akkor, ha az ember már saját magát ösnek tekinti. Aztán meg vigyázat az általánosításokkal.

CSK: Egy ferfi labanak a testehez kepest kell nagynak lennie, vagy mas ferfiak labahoz kepest?

R: Engem inkább a kezek érdekelnek. Amúgy magam is nagy lábon élek.

CSK: Miert tort ki az elso vilaghaboru?

R: 1) A nemzeti sovinizmus minden baj gyökere
2) Nem volt elég nagy a föld.
3) Vérbosszú és a szüfrazsettek közös mozgalma
De lehet, hogy
4) Ubuge Tibor is szerepet játszott.

CSK: Melyiket veszitene el legszivesebben egy fontos randevun? - bal kontaktlencse (igen eros rovidlatasnal), jobb felso 3-as fog, mucopf?

R: A kontaktlencsét, de hamár, akkor mindkettöt (különben kacsingatnom kéne egész idöalatt, vagy az szexi?) mert lehet, hogy rövidlátásommal az illetö rossz tulajdonságai is elmosódnak.

CSK: Hany Jagermeister utan tud az ember legjobban beszelni franciaul?

R: Übertüsz-t kell inni. Najó kezdök kedvéért: Hubertusz-t
Amúgy ötöt. Az elsö proforma. A második pour la maman, a troisième pour le papa, puis pour le frère et le dernier pour la csöpikutya. Aztán a családról már elég jól tudunk beszélgetni. További 10 után már a partner szemén látom, hogy mit is akartam mondani.

CSK: On szerint eleg lassu szamot jatszik-e a Csiki Diszko lemezlovasa?

R: Tetszik tudni, attól függ, hogy mikor mi a cél. Amúgy derékül tereli a vinylt a korongon.

CSK: Milyen szinu nylonharisnya alatt ervenyesul legjobban a szoros lab?

R: Borotválás elött, vagy után? Amúgy Mifi barátnöm, aki sosem borotválja lábát, mindig világos zöldet hord piros neccel fölötte. Eléggé elvonja a kompozició a figyelmet a hajzatról (egyébként szép lábai vannak).

CSK: Melyik szappanoperat tagadja le, hogy nezi?

R: Nincs tévém. Pedig oly szivesen tagadnám, hogy mindig is szerettem volna nézni a Dallas-t. Valljuk meg öszintén, most hogy magunk közt vagyunk: Nagyon ronda egy fráter ez a Jocky!!!!

CSK: On szerint a szakall elonyos Ubuge Tibornak? Es Kossuth Lajosnak?

R: Ubuge Tibornak, mint tudjuk, már az elsö VH elején nyoma verszett, úgyhogy nem tudom, honnan nö neki hová. A Lajosnak meg muszáj!!!!

CSK: Az oroszlanon kivul milyen allat tatott szajaba dugott fejet latna meg szivesen cirkuszban?

R: Szöcske.

CSK: David Copperfield-be akkor is szerelmes lenne, ha nem tudna varazsolni?

R: Dehát én tudok!! A kérdés tehát nem tevödik fel. Elvarázsolom ripsz-ropsz egy daliás délies hercegre, úgyhogy nincs problema. Amúgy szeretek Dickens-t olvasni.

CSK: Hol latja sajat magat 27 ev mulva?

R: Legyünk pontosak: E bizonyos szombat éjjel (fél kettökor) épp moziból sétálok haza párommal és azon töprengünk, hogy meg kéne tölteni a pesti Hadik-szobrot vízzel, aztán alul meglékelni és figyelni, hogy a paripa hány napig pisil. Akciótervbe kezdünk. Az éjszaka hosszu lesz.

CSK: On, mint fiatal bakfis, mit hianyol a Csiki Kurjantobol?

R: Tetszik tudni, a házassági hírdetéseket szörnyen hiányolom. Föleg a “férfi nöt” címü alrovatot, mert meg kell találnom a fent említett Hadik-akcióhoz a páromat. Meg aztán valójában nem tudom, hogy mi várható a jövöben - ezért horoszkópra szintén okvetlenül szükség van!!!

CSK: Karel Gott mennyire nepszeru a mai nemet fiatalok kozott?

R: Az meg ki? Valószinüleg ugyan annyira, mint a koedukált vécé ötlete.


==========================================

Tisztelt Olvasoink es Elofizetoink!

Hamarosan megjelenik a hatodik interju, amely alanyanak kiletet hamarosan felfedjuk Onok elott. Addig is varjuk kerdesiket, hozzafuznivaloikat, meglatasaikat a CSIKI KURJANTO - Kozerdeku Magazin cimu topikban.

Illetve ha szeretne On is kitarulkozni, ne habozzon!

Jelentkezzen szerkesztosegunknel szemelyesen, vagy egy, a szerkesztoseg epulete elotti sajtoladaba dobott levellel.

Koszonettel,

A Szerkesztoseg


 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-07 21:59   
Kedves Kurjantószerkesztöség!
Itt a Mancifia Lajcsi jelentkezik.
Olvasgattam itt a kitárulkozási interjuukat és elhatároztam, hogy én is megirom a tisztelt olvasóközönségnek azt a bezárkózási interjuut, amit nemrég csináltam az unokatesómmal Karcsival.
MfiaL: Szia Karcsi ! De jó, hogy találkozunk! Nincs kedved kitárulkozni?
K: Eszembe se jut, én nem akarok olyan lenni,mint az átlag, én begubódzkodok és nem kitárulkozok.
MfiaL:Szóval nem is kérdezgethetlek tovább?
K:Dehogynem. Kérdezni szabad, csak még nem döntöttem el, hogy fogok-e válaszolni.
MfiaL:Mi a véleményed a kitárulkozásokról?
K: Örülök annak, hogy vannak olyanok akik szívesen kitárulkoznak.Mert én inkább begubódzkodok.Igy aztán egyensúlyba vagyunk.
MfiaL:Szóval rokonságban vagy a selyemhernyókkal?
K: Nem egészen, mert azokról le lehet húzni még 100 méter selyemszálat is, de belölem nem sokat tudsz kicsikarni.
MfiaL:Ha nem rokonaid a selyemhernyók akkor honnét tudsz róluk annyi mindent?
K:Mi az, hogy honnét? Hát te unokatesó csak a rokonaidról tudsz valamit?
MfiaL.Hogy öszinte legyek én még azokról se tudok sokat. Most próbálom az egyiket faggatni, de az se akar válaszolni.
K:Az okos.Mert Lajcsi azt mondhatom nelked, hogy sok beszédnek hig a leve.
Ezzel vége is lett az interjuunak, Karcsi begubódzott én meg eltünödtem azon, hogy ha sokan lennének az ilyen unokatesók akkor jobb lenne a világ,mert a sok duma sok veszekedést is hoz magával. A kevés duma meg nem bánt meg senkit.
Ezekkel a magasröptü gondolatokkal kivánok minden kedves olvasónak kellemes vasárnapi idötöltést . Én meg már csomagolok,mert a jövö héten kezdödik a siszünet és megyek a drága Nagyimhoz kosztba meg a Nagypapihoz kvártélyba. Remélem, hogy még nem váltak el, mert nem lenne valami kellemes a város egyik végébe aludni a másikba meg enni. Még lefogynék,mig a két hely között rohangásznék, aztán vége lenne az egész szépen eltervezett pihenésnek! A legközelebb majd a suliszünet után jelentkezem.Esetleg.
_________________

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-03 20:13   
Tisztelt Olvasoink es Elofizetoink!

Lapunk kovetkezo interjujat Pompery Judit egyik kozeli rokonaval (nem kuzin) olvashatjak hamarosan!

Koszonettel,

A Szerkesztoseg


 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-02-03 00:18   


Tisztelt Olvasoink es Elofizetoink!

Mai riportunk interjualanya szamara nem uj a kitarulkozas fogalma. A Csiki Diszko falan meg ma is ott van az a 30 evvel ezelott keszult felvetel, amin a fekete-feher szinek ellenere is jol kiveheto egy Babetta motorkerekparon feltartott kezekkel szaguldo fiatal holgy, amint egyik kezeben egy Jagermeisteres uveget tart, mig a masikkal Kovacs Bobe neni kendermagos tyukjat szororitja a hona alatt. A lopott tyuk ugyeben elrendelt rendorsegi felhivast kovetoen a kepen szereplo Pompery Judit ellen nem emeltek vadat, cserebe egy kitarulkozo riportert a Csikiboy cimu kepesujsagban.

Lapunk zsurnalisztikai es oknyomozo perfekciojat igazolja, hogy az azota reputacioja megmentese erdekeben anonymitasban elo kulfoldi tartozkodohelyu Pompery Judit-ot sikerult ravennie egy rendhagyo riportban valo reszvetelre. A Csiki Kurjanto kerdesire adott valaszokat Frau Pompery tollabol, az alabbiakban kozolve olvashatjak.

============================
Mai kitarulkozonk – POMPERY JUDIT

CSK: Melyik diaszporahoz szeretne meg tartozni?

PJ: A Térdszalagrend viselõihez. Már csak azért is, mert ezt a díjat tudtommal eddig csak férfiak kapták. Igazán legfõbb ideje, hogy megszünjön ezen a téren is a többszázéves nemi megkülönböztetés.

CSK: Milyen trening kell ahhoz, hogy az ember meg tudjon kulonboztetni egy hamis Rolex orat a valoditol?

PJ: A moszkvai Izmailovo nevû bolhapiacon tett alig néhány látogatás után már elsajátítható ez a képesség. Rolexxel még nem próbáltam, de hamis Leica-fényképezõgép terén nagy gyakorlatom van.

CSK: On szerint minden elethelyzetben serto, ha az embert "gyoker"-nek nevezik?

Ebben nincs tapasztalatom. Tudok viszont egy berlini beat-együttesrõl, amelyet Ginseng Bonbon-nak hívnak. Ebben az összefüggésben szerintem elviselhetõ. Rosszabb, ha valaki bonbonszínû ruhákban jár.

CSK: A terdzokni viselete befolyasolja, hogy az ember hogyan ervel egy politikai vitaban?

PJ: Csak a skótoknál

CSK: On evente szervez hazi koncertet az otthonaban. Nem gondolt meg arra, hogy a koncert kezdete elott nehany perccel osszekeverje a hangszereket, hogy igy biztositson egy uj es ismeretlen elmenyt mind a zeneszeknek, mind pedig a kozonsegnek?

PJ: Jó ötlet, de fájdalom, nem vállalom. Legutóbbi hegedûsünk egy 1701-ben készülten húzta-vonta. Félek, hogy agyonütne, ha valaki, mondjuk dobolna rajta. Különben is, a rendezvények eddig magánjellegûek voltak, így sem vandalizmus, sem hirtelen felindulásból elkövetett emberölés ellen nem vagyok bebiztosítva.

CSK: A fomunkatarsi poziciorol csak almodni mer a csiki lakossag tobbsege. Titkon ugye remeli, hogy egyszer egy puccsal foszerkeszto valik Onbol?

PJ: Istenmenccs! Puncsból még a fagylatot sem szeretem. Puncs helyett inkább forralt bort, ha lehetne. Palotaforradalom, az persze más, de az 1917-es emlékei történelmileg nem kedvezõek. Igaz, az téli volt. Mármint a palota.

A fõmunkatársi cím különben rendkívül kedvezõ. Nincs körvonalazva semmilyen feladat, felelõsséggel nem jár (bevallom, nem is tudom pontosan, hogy mit kellene csinálnom, de ez még nem tûnt föl nyilvánosan senkinek) és megsüvegelik az embert. Ez olyan, mint a "Frühstücksdirektor". (Villásreggeli-igazgató) Csak reprezentatív szerepkörrel jár. Ehhez, speciell értek.

A fõszerkesztõnek sokkal rosszabb. Azt beperelik, rágalmazzák, feljelentik és minden nyavalyával nyaggatják. Ez akkor se kéne, ha rengeteget fizetnének érte. Jobb nekem ez a derûs és felelõsségmentes láblógatás. Tudja, az életet mindig a napos oldalán.

CSK: Milyen a legmegfelelobb reakcio, mikor felfedezi, hogy rault valaki szemuvegere?

PJ: Attól függ. Ha pl. sovány, akkor sajnálom, hogy felsértette az ülepét. A válasz azon is múlik, hogy a deformált keret még mire használható .


CSK: Erezte mar ugy, hogy Ont, mint helybeli allampolgart is terheli felelosseg, amiert Ubuge Tibor szabadlabon van?

PJ: Soha. Megvallom, hosszabb ideje nem értem, hogy miért üldözik és miért nem hagyja végre megfogni magát. Utóbbi néha igazán kellemes.

CSK: On szerint szavatossag lejarta utan hany hettel biztonsagos elfogyasztani tejtermeket randevu kozben?

PJ: A fiúnak vagy a lánynak? Mert az nagy különbség!

CSK: Ujsagiroi munkassaga alatt talalkozott-e mar a Csiki Kurjantonal objektivabb kozerdeku magazinnal?

PJ: Ha a magyar közélet ilyen elfogulatlan lenne, ha a hazai lapok ennyire objektívan tudósítanának, akkor már az összes politikai népmese jövendölése megvalósult volna.

CSK: Az "offolas" kategoriaba tartozik, ha valaki egy gombakrol szolo topikban labrol beszel?

PJ: Az a gombásodás fokától függ. De "off"-tól függetlenül uszodába semmi esetre se menjen, mert az felelõtlen, asszociális magatartás a gombára allergiásokkal szemben.

CSK: On szerint milyen buntetes lenne melto annak, aki feltalalta a feher nylon harisnyat? Es annak, aki viseli?

Köszönöm kérdését, de nem élek vele. Fehéret? Soha!


==========================================

Tisztelt Olvasoink es Elofizetoink!

Hamarosan megjelenik az otodik interju, amely alanyanak kiletet hamarosan felfedjuk Onok elott. Addig is varjuk kerdesiket, hozzafuznivaloikat, meglatasaikat a CSIKI KURJANTO - Kozerdeku Magazin cimu topikban.

Illetve ha szeretne On is kitarulkozni, ne habozzon!

Jelentkezzen szerkesztosegunknel szemelyesen, vagy egy, a szerkesztoseg epulete elotti sajtoladaba dobott levellel.

Koszonettel,

A Szerkesztoseg


 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-30 19:29   


Tisztelt Olvasoink es Elofizetoink!

A megszokott, sajtoladankat es uzenetrogzitonk magnoszalagjat altalaban elaraszto obszcen levelek, fenykepek es egyeb megnyilvanulasok tomege meglepo mertekben csokkent az utobbi harom nap folyaman. Helyuket atvettek viszont a Csiki Kurjanto ujonan inditott melleklete, a "Tarulkozzon Ki!" cimu riportujsagba jelentkezo potencialis interjualanyok jelentkezesei, illetve az uj kiadvanyt meltanyolo gratulaciok, plagiumra hivatkozo alaptalan eszrevetelek, valamint az alabbi szemelyek meginterjuvolasara vonatkozo kivansagok, kovetelesek.

- Az elmult ev gombafertozes-sorozata epicentrumanak fenntartasaval gyanusitott Csiki pedikuros
- Paudits Bela
- Dr. Veres Pal
- A kulfoldi magyar diaszpora barmely tagja
- Sean Connery
- A Csiki Diszko managere
- A Boney M egyuttes barmelyik elo tagja
- Karel Gott
- Es a legnagyobb kivansagozont kivalto: Ubuge Tibor

Mai szamunkban Schneider Alfred kozgazdaszt tettuk mikroszkop ala. A Csiki Kurjanto kerdeseit, illetve Schneider Ur erre adott valaszait (szokas szerint valtoztatas nelkul) az alabbiakban olvashatjak.

========================
Mai kitarulkozonk – SCHNEIDER ALFRED alias FREDI

CSK: Nem egy interjut adott mar az elmult egy evszazad alatt. Valami megis hianyzott azokbol a riportelmenyekbol, ha objektivitasarol hires lapunk szerkesztosegi uzenetrogzitojen az alabbi ketsegbeesett hangu uzenetet hagyta: "Ki akarok tarulkozni!" Milyen hiany potlasara var ettol a riporttol megoldast?

SA: Legfőbb ideje lenne, hogy szolgálatos szerkesztőjük egy hallókészüléket vásároljon, én ugyanis nem azt mondtam, hogy »ki akarok tárulkozni« hanem, hogy »ki akarok nyújtózkodni«. Egészen Csíkig nyújtózkodnék, csak sajnos addig nem ér a takaróm.

CSK: A majas hurka fogyaszthato oltonyben?

SA: Természetesen, de előnyös, ha az öltöny színben a szürkének egy májashurkának megfelelő árnyalatához közelít.

CSK: Mivel magyarazza, hogy a kor elorehaladtaval a fulben megnovekszik a szormennyiseg, mikozben a fejszorzet mennyisege ezzel egyenesen aranyos mertekben csokken?

SA: Itt két egymástól független jelenségről van szó. A fejszörzet nagy kopásnak van kitéve. Tessék elképzeni hányszór kellett kalapot emelni, amig a mi kis 70-.80 évünket elértük. Szegény Bobe néni is azért visel a kegyedék által közzétett képen kendőt, hogy ne lássa senki mennyire kopasz. Namármost a fül erősebb szörősödése csak előnyös, nem kell mindig hallani, hogyan szapulnak minket a fiatal gobék.

CSK: A tiroli nepviseletnek mik a hatranyai?

SA: Hát leginkább az, hogy azt aki ezt felölti – lehet az akár eszkimó is, minduntalan bajornak nézik.

CSK: Mindenki szeretne titkon, ha emlektablat allitananak a munkassagarol. Ezzel kapcsolatban ket kerdes. Az Onet Csikszereda melyik epuletere helyeztetne? Zavarna-e, ha egy helyesen irni nem tudo keszitene el a rajta levo feliratot?

SA: Talán az állomási WC volna erre a legalkalmasabb, mert azt sokan látogatják. A kérdés második részét nem értem. Még vannak olyan múzeumi lények akik tudnak helyesen írni ?

CSK: Az On velemenye szerint segiti Ubuge Tibort valaki a szokesben?

SA: Ez teljesen egyértelmű. A Microsoft emberei bújtatják, hogy egy alkalmas pillanatban Amerikába csempésszék, tőle várják a cég fellendítését.

CSK: Ha valaszthatna, hogy a fesuszajharmonika-jateka valjon tokeletesse, vagy egyszerre kepes legyen egy kezzel zoknit stoppolni, melyiket valasztana?

SA: A pálinkás üveget.

CSK: Mennyire idegesiti Ont, amikor valaki azt mondja a telefonban, hogy "Visszhall"?

SA: Nem idegesít. Ilyenkor teljesen nyugodtan ordítom az illetőnek: másképp, hogy beszélnék veled te barom !

CSK: On szerint miert nem tartanak tobben siketfajdot haziallatkent?

SA: Azok a siket alakok ? Azért, mert elég egy siket egy csárdában.

CSK: Milyen fontossagu helyet foglal el On a diaszporaban?

SA: Nem teszem szívesen, de hadd javítsam ki Kegyecskédet. Nos a dia és a spóra (nem kell sznobosan szporának ejteni !) két különálló szó. A dia fontos nekem. Majdnem olyan jó diákat készítek, mint a Zuloagának nevezett multitalentum, de spórákkal nem foglalkozok.

CSK: On szerint diszkriminalva vannak az alacsony ferfiak a divatipar altal, amiert nem hordhatnak magassarku cipot?

SA: Szerintem a cipők vannak diszkriminálva, hiszen tudott dolog, hogy minél alacsonyabb egy férfi, annál büdősebb a lába.

Nos mennem kell aranyoskám, ma még nem ittam fenyővízet, na meg aztán ebben a szép csíki télben megyek csicsonkázni és isánkolni. Áldja meg a jó Isten !

==========================================

Tisztelt Olvasoink es Elofizetoink!

Hamarosan megjelenik a negyedik interju, amely alanyanak kiletet hamarosan felfedjuk Onok elott. Addig is varjuk kerdesiket, hozzafuznivaloikat, meglatasaikat a CSIKI KURJANTO - Kozerdeku Magazin cimu topikban.

Illetve ha szeretne On is kitarulkozni, ne habozzon!

Jelentkezzen szerkesztosegunknel szemelyesen, vagy egy, a szerkesztoseg epulete elotti sajtoladaba dobott levellel.

Koszonettel,

A Szerkesztoseg


 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-29 02:05   


Tisztelt Olvasoink es Elofizetoink!

A Csiki Kurjanto tegnapi kiadasaban megjelent egy interju Idosebb Elckerlyck Tiborral, aki objektivitasunk es dijnyertes oknyomozo riporteri hatterunk miatt lapunkat valasztotta Ferencz Zsuzsanna tollforgato asszony haziinterjuja helyett, hogy igy tarulkozzon ki a nagy nyilvanossagnak. Nagy gonddal megszerkesztett objektiv kerdeseinket tovabbitottuk Id. Elckerlyck Tibornak, aki elektronikus postaval kuldte vissza szerkesztosegunkbe a valaszokat.

(Ezuton szeretnenk kozolni Elckerlyck Urral, hogy a kerdeses izlesre vallo hazi keszitesu Polaroid felveteleket lapunk jo hirere valo tekintettel nem mellekelhetjuk a riporthoz.)

Az igy elkeszult interju hatalmas visszhangot valtott ki, es hosszu tomott sorban kezdtek el gyulekezni mindazok a csiki lakosok, akik ily modon szeretnenek megnyilatkozni polgartarsaik elott.

Ezennel hivatalosan is utjara inditottuk a “Tarulkozzon Ki!” cimu exkluziv riportsorozatunkat, amelynek kovetkezo interjualanya a mar elhiresult Kovacs Bobe.

Ugyan az idos asszony mar adott interjut Ferencz Zsuzsannanak a kozelmutban, ugy erezte, hogy mas oldalarol is szeretne megmutatkozni a nagynyilvanossagnak. Lapunk objektivitasat, es szemelyes hangnemet hiaba kereste Kovacs neni a korabban adott interjuban, ugy erezte, hogy sok kerdes maradt megvalaszolatlanul. Szerkesztosegunkhoz fordult tehat segitsegert.

Az alabbiakban a kerdeseinkre Kovacs Bobe Commodore 64-es szamitogepen megirt valaszait olvashatjak, amelyeket modositas nelkul kozlunk.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mai kitarulkozonk - KOVACS BOBE

CSK: Koraval kapcsolatban rengeteg remhir terjeng a csiki kozeletben. Mi az igazsag?

KB: Az az igazsag hogy mar en sem tudom hany eves vagyok. Ha a szemelyimet nezem akkor fiatalabb vagyok de egy ujsag nem allithat valotlansagot igy nem is tudom.....

CSK: Egy masik (nem nevezem meg) a kulfoldi magyar diaszporanak szant internetes mediumon olvashato volt Onnel egy interju, amely utan rengeteg helybeli ferfi bombazta szerkesztosegunket, illetve az On anonym lakhelyet, ugymond "vigasztalast" keresve. Hogy erez ezzel kapcsolatban?

KB: Kerem vigasztalni azt tudok es most mar talan profibban is mint akkor fel a fejjel fiuk ami kesik nem mulik. Egyebkent koszonom, hogy a zsurnalisztikai integritas neveben nem tettek kozhirre ezeknek a vigasztalasra varoknak, hogy a Tolgyfa utca 6/B-ben lakom. Es nyitott ablaknal alszom.

CSK: Mit gondol a rizsporos hajviseletrol?

KB: Nagyon elegans, de szeretnek kötötuket is amivel vakarhatnam a rizsporos frizuramat.

CSK: On szerint mi a titka a kaposztasavanyitasnak?

KB: A Janos gummicsizmaja ami beleesett a hordoba a tavaly es en nem tudtam kivenni.

CSK: Szereti-e az enekesmadarakat?

KB: Igen, van is a kertemben csoka varju meg hollo.

CSK: Ha ujra 68 eves lehetne, mit csinalna maskeppen?

KB: A vigasztalasi tehnikamat tökeletesitenem föiskolan. Tanulni sohasem kesö mondta nagyanyam aki 96evesen hagyott itt bennunket.

CSK: A harom bekuldott szigoruan titkos palyazat kozul melyik szobrot emeltetne On Csikszereda foteren?

KB: Abel szobrat szeretnem ott latni amint Nick Cartert olvassa.

CSK: Milyen reality show-t hianyol a csikszeredai televiziobol?

KB: Csiki legenyek kaszalo bajnoksagat ,aki megnyeri az nyeremenyutazast kap a Szaharaba.

CSK: Ha eltolthetne 5 percet Ubuge Tiborral az elfogatasa utan, mit mutatna neki?

KB: A gombaskönyvemet, aztan meg a borotvalkozas tehnikajat mert nem szeretem a szörös embereket. Es meg talan a csipkes haloingemet.

CSK: Kivel szeretne leginkabb kavezni? Ubuge Tibor, Dr. Veres Pal vagy Paudits Bela?

KB: Mindharmojukkal egyszerre ,mert jol fogna egy kis eszmecsere, peldaul a gombaszasrol beszelgethetnenk, no meg a lappokrol es a renszarvastenyesztesröl. Veres Pallal kulon meg szeretnem targyalni azt a szalloiget: “a legyet röptiben......” Ubugevel termeszetesen edes anyanyelvunkröl szeretnek tarsalogni hogy ne szakadozzon a pofam mert mar nincs ziherajsztü a hazban, ideje lenne egy komoly magyarazatot fuzni ennek a temakörnek a cimehez.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tisztelt Olvasoink es Elofizetoink!

Hamarosan megjelenik a harmadik interju, amely alanyanak kiletet hamarosan felfedjuk Onok elott. Addig is varjuk kerdesiket, hozzafuznivaloikat, meglatasaikat a CSIKI KURJANTO - Kozerdeku Magazin cimu topikban.

Illetve ha szeretne On is kitarulkozni, ne habozzon!

Jelentkezzen szerkesztosegunknel szemelyesen, vagy egy, a szerkesztoseg epulete elotti sajtoladaba dobott levellel.

Koszonettel,

A Szerkesztoseg


 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-01-28 23:08   


Tisztelt olvasoink es elofizetoink!

Egy helybeli internetes kiadvanyban az elmult hetekben napvilagot latott riportok nagy visszhangot keltettek a helybeli kozcelu letesitmenyekben. Fogyasztott alkoholmennyisegtol fuggoen tobbe-kevesbe egybehangzoan pozitiv kritikaval illetek Ferencz Zsuzsanna tollforgato asszonyt az itt kozolt riportokert: http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=1232&forum=29&5

Az ugynevezett “haziinterjuk” altal keltett publicitas visszhangja sem buzditotta fel annyira szerkesztosegunket, mint a hozzank erkezett levelek, amelyeknek iroi egyertelmuen fejeztek ki abbeli szandekukat, hogy eletuk tortenetet a legelismertebb es legobjektivabb kozerdeku magazin hasabjain keresztul hozzak a Csiki lakossag tudomasara.

Leglelkesebb levelironk, Idosebb Elkerlyck Tibor ulosztrajkkal probalta ravenni szerkesztoinket, hogy ot tekintsuk konkurens riportsorozatunk elso szamu alanyanak. Idokozben ugyan kiderult, hogy a cipofuzoje oldodott el, aminek megkotesehez leguggolva megmacskasodott a bal laba, es az elso vilaghaboruban granatszilankkal atfurt jobb combjanak gyengesege miatt ez a lab is hamarosan felmondta a szolgalatot. Harom es fel nap utan segitettuk fel a foldrol, az akkor mar ehsegsztrajkba torklollo tuntetot, aki a felajanlott kendermagos cipo helyett csirkepalinkat kovetelt. Majd kijelentette, hogy addig nem mozdul az irodai haromlabu samlirol, amig nem keszitjuk el vele a konkurens riportot. Idosebb Elckerlyck Tibor szavait idezve: "Engem innen cipokanallal sem vernek ki addig, amig nem adtam valakinek interjut. En is vagyok olyan nepszeru bulvarsztar, mint a 87 eves Kovacs Bobe."

Idosebb Elckerlyck Tibor keresenek, illetve a nyilvanossag nyomasanak eleget teve meginterjuvoltuk a kitarulkozni kivano ferfit, es a Csiki Kurjanto hozza intezett kerdeseit, az azokra tole kapott valaszokat kozerdeku magazinunk erre celra alapitott mellekleteben tesszuk most kozze:

=========================================
Mai kitarulkozonk - ID. ELCKERLYCK TIBOR

CSK: Hol latta meg a napvilagot mult vasarnap?

IET: Múlt vasárnap elég hüvös hajnalunk volt, különösen az alvégi árokparton, aholis hazafele jövet a szomszéd falubol - merthogy oda udvarolok - este elkapott a buzgóság. Bobe ugyanis, aki a szívem választottja, kiadta az utamat három vizespohár hagymapálinka után, mondván, hogy "Hagyj ma, te be vagy b...va, mint egy ökör!"
Erre nagyon szomorú lettem, és a vasuti restiben rendeltem még nyolc kisfröccsöt, de már nem emlékszem megittam-e mindet.

CSK: Mi az a motto, amely szerint eli az eletet?

IET: Motto itt nálunk nincsen, de ha bemegyek a városba, lottózok is.

CSK: Mit jelent az On szamara Lajosmizseinek lenni?

IET: Nagyon nemesítö érzés mizseiként élni a mai hitetlen liberiáliss világban. A lajos szóban el van rejtve etimologussan a jobb szócska, én is jobbik konzerv mantalitás vagyok.

CSK: Maganak mi jut eszebe a diaszpora szorol?

IET: Tudományosan lefényképezett mikropókus gombaspórak.

CSK: Van-e onnek barmilyen allata? Olyanokra is gondolok, amiktol nem tud megszabadulni.

IET: A szokásos haszonállatokon kívül van egy nagyon hüséges bolhafamíliánk, akiknek a tarka kutyával felváltva adunk otthont. Egyébként ha szükség hozza, van huszárzsír.

CSK: Mi a hobbija?

IET: Kukta-fazékból és használt Volga fékcsövekböl pálinka lepárlót építeni, nyaranta el tudok adni itt 6-7 deszilállót is, ha elmennek a fináncok a faluból.

CSK: Sportol-e?

IET: Régen súlyemellö voltam, de egy gátszakadás óta nem tudom a bélmüködésemet úgy kordában tartani, és kitiltottak sajnos a sporttelepröl. Még gondolkodom, hogy perre vigyem-e a dolgot, mert jogtalannak érzem. Más is szellent.

CSK: Mit gondol a gombaszasrol?

IET: Én kérem tiszta monoszexuális vagyok, a Bobevel csak. Különben se tudom, mi az a gom.

CSK: Mit gondol Csikszereda agrikulturajarol az 50-es evek elottre visszanyuloan?

IET: Kultura mindig is volt Csíkban, nem kell ahoz agromókus!

CSK: Ugy hallottam, On gyakori latogatoja a kornyekbeli zenes tancos szorakozohelyeknek. Melyik evtized tancmotivumait favorizalja a parketten?

IET: Nagyon szeretek csürdöngölni, de a modern táncoktol se riadok vissza: Bobe nagyon szereti a szandimandit és a lettkisszt.

Szerkesztoi hozzafuzes:

(Idosebb Elckerlyck Tibor ekkor elohuzott feher mubor autostaskajabol egy osszetekert posztert, amivel bizonyitani kivanta, hogy egy kulfoldi orszagban filmsztar is lett belole, miutan felfedeztek a boogy-t az azota gyakorta megmacskasodo lababan.


Szerkesztosegunk nyomozoriportere azonban ratalalt a Margareta Nyugdijas Otthon Kulturszobajanak falan az alabbi kepre, amelyen igazoltan Idosebb Elckerlyck Tibor lathato, amint Kovacs Bobet porgeti az evente megrendezett foxtrott balon.....a szerk....)Az interju folytatasa:

CSK: Figyelemmel kiseri-e az Ubuge Tiborral kapcsolatos nyomozas fejlemenyeit? Milyen tanacsot adna a Csiki Csendorsegnek az eredmenyesebb feladatvegrehajtas erdekeben?

IET: Nem kellene, hogy a fatörzsörmester mindenkitöl elfogadja, vagy inkább követelje a napi 10-20 fröccsét, akkor el tudnák kapni. Reggelenként magát macskának maszkírozva recseg a sarkokon, tudja az egész falu, de akkor még nem józan a rendörünk.

CSK: Biztonsagban erzi-e magat Csikszeredan, most, hogy Saddam Husseint elfogtak?

IET: Szadám is nagy kujon volt, jó helye lesz a börtönben, de még jobban örülök, hogy ez a liliomtipró Máj Kell Tschäxn is horogra kerül.

CSK: On szerint szaten shortban ervenyesulnek jobban az idomok, vagy a spandex macskanadragban?

IET: Bobe idomai a legszebben az NDK-ás dederon bébidollban mtatkoznak.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tisztelt Olvasoink es Elofizetoink!

Riportsorozatunk elso szereplojehez, illetve a szerkesztosegunkhoz intezett kerdeseiket, javaslataikat varjuk sajtoladankban, illetve a CSIKI KURJANTO - Kozerdeku Magazin cimu topikban!

Koszonettel,

A Szerkesztoseg


 
Új topik indítása   Üzenet küldése
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó