2020. december 01. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> ÉLET EUrópában >> Sivatag, lakótelkek, karnevál és krémes
Új topik indítása   Üzenet küldése
 Toeby  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-23 17:07   
Halló Vali!

Elöször is talán tudni kell, hogy milyen alkatu az ember. Az elsö felhizlalásom 61 kg-ról 74,5-re 24 éves koromban történt meg. Ezt észre sem vettem, csak amikor profilból mutatott rólam valaki egy fényképet.

Lefogyni nem volt nehéz, fogyókura nélkül, mert lemondtunk az éjjel 2 és hajnali 4 órai vacsorákról, ill. elöreggelikröl, ami mindig attól fügött, hogy mikor mentünk haza!

Persze másnap, de mondhatnám aznap is, a munkában inkább a WC-re jártam pihenni, nehogy az iróasztalnál döljek el!

Utána tartott vagy 14 évet, amikor csak lassan-lassan szedtem fel a súlyt, s elöször az ideálisat, utána a normálisat, végül a túlsúlyt újra és újra határoztam meg. Egy kicsit hibás volt anyósom is, mert nagyon elkényeztetett!

Amikor aztán az elsö fogyókúrára határoztuk el magunkat, 82,5 kilót nyomtam a mérlegre, amit tudatosan levittem 68-ra. A diétának neve sem volt, s nem azok az amerikából hozottak, amit mindig újra felfedeznek, s kiderül, hogy káros. Egyszerüen a "Journal für die Frau"-ból vettük ki, azaz egy külön arra kiadott könyv volt. A receptek olyanok voltak, hogy lehetöleg kevés zsir volt bennük, de mindent lehetett enni, de mértékkel! Három hét alatt megvolt az eredmény. Nejem csak 7 kilót adott le, de ö még nem is volt olyan malacka!

Anyósomnak persze nem nagyon tetszettem, mert miért is hizlalt volna fel elötte! Igy aztán nekirugaszkodott másodszor is az elkényeztetésnek, úgyhogy kb. 10 év után ismét megvolt a sikere!

Erre elhatároztam egyedül, hogy most ismét teszek valamit, s eszetlenül csináltam egy radikális kúrát, minek az volt a lényege, hogy egyszer ettem naponta, s akkor csak salátákat. Igaz beledobáltam hol sajtot, hol virslit, hol mind a kettöt. Harmadnaponként ráadásül még valami erösebb dolgot is megengedtem magamnak, de igy is megvolt az eredmény. A mágikus 82-83-ról ismét lementem 69-re. Akkor egyedül voltam itthon, a család szabadságon volt, különben ez nem lett volna lehetséges!

De akkor ismét jött az anyós, s újabban nejem unokanövére is!

De az igazi hibásak azok, akik engem mindig elöretolnak azzal, hogy ök nem esznek, s én meg nam akarok megsérteni senkit!

Igy jártam a Balatonon is. Valami megnevezhetetlen naranycssárga süteménnyel vártak bennünket. Anyósom (cukrásznö) azonnal elfintoritotta magát, nejem meg "éppen már elötte sokat evett", a gyerekeknél meg természetes volt, hogy ök nem kivánják!

Nem volt nehéz eltalálni, ki állt ki a becsületünkért! Még másodszor is vettem, amikor kinálgattak!

Utána mindenki mondta: "Csodálom, hogy nem kaptál sárgaságot!" De ha! Biztos nem én lettem volna az oka! Persze "narancssárgaságot" kaptam!!!

Különben senkinek nem ajánlom a túlzott, egész életre szóló mérséktartást, ha a hajlamosság inkább a teltkarcsu irányba terjed. Ezért találtam jónak azt a plakátot, ahol négy "dundi" fiatal hölgy reklámozza a fehérnemüt!

De ha kell, vagy valaki mégis rászánja magát, a Journál für die Frau féle diéta kitünö!

Különben elárúlom az új idéális súlyt, de halkan: 85!

Szevasztok!

Toeby

P.S. Most sietek ismét a vájuhoz!

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-21 22:57   
Kedves Toeby:

Harom het alatt lefogytal 14 kilot?? Szinte lehetetlennek tunik, es mondd, mennyi ido alatt szedted vissza?

 
 Annita  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-21 22:23   
2004-03-21 21:48, Toeby:
-
..Az utolsó, amit tanultunk, az a para... pa... rab... szol... ven... cija! Még jóformán kiejteni sem tudom, hát még leirni!


 
 Toeby  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-21 21:48   
- Szervus kedves Teve! Hogy telt el a hét végéd?
- Köszi kedves Toeby! És neked?
- Most átjöttünk ide, a mi oldalunkra, mert ez csak nekünk van, tevéknek, s akik szeretik a krémest!
-Mit csináljunk? Olvasgassunk? Irjunk valamit?
- Láttam kedves Toeby, a kis padon még táncoltál is! Felkértek a lányok?
- Igen, majdnem bele is szédültem. De most mi ketten ülünk le erre a kis padra, s elcsevegélünk. Nem, .... a sivatagba még nem indulunk el!
- Látom, nem nagy megelégedést vált ez ki benned!
- Hát akkor irjunk beduin nyelvünkröl?
- Szeretet, szerelem? Nem, ebbe mi nem ugrunk bele! Mi is tanultuk beduin nyelvünk nagyszerüségét! Mit mondott a berekszászi tanár bácsink, aki mindig elmesélte, hogyan harapta a gorilla ketté a puskacsövet?
- Hát már nem tudod?
- Hogy több, mint egymillió szóval rendelkezünk! De hát legnagyobb iróink és költöink is csak tizenvalahányezret használtak abból! Akkor minek kell annyi? És a családi beszélgetésben ráadásul hatszázzal kijövünk?
- Mi persze csak 301-et ismerünk. Az utolsó, amit tanultunk, az a para... pa... rab... szol... ven... cija! Még jóformán kiejteni sem tudom, hát még leirni! Ezt egy szótárban sem találtuk meg, még a beduin értelmezöben sem, de jó fogalom volt arra a magyarázatra, hogy maradjon minden úgy, ahogy elötte is volt!
- Látom kedves Teve, ezt most nem értetted! Tudod mit! Tanuljunk még egy két új szót!
- A mi beduin nyelvünk annyira elörelátó, s tökéletes, hogy olyan dolgokat is meg tud nevezni, ami még soha sem létezett, s föleg most nem!
- Csak nem a cenzurára gondolsz kedves Toeby?
- Látom. Te még sem vagy akkora teve!?
- Tudod Toeby, de forditva is vannak dolgok, amik léteztek mindig, de állitólag csak most vannak elöször, s ezért csak most kaptak nevet!?
- Meséld el kedves Teve, hogy értsem ezt?
- Emlékszel még, amikor öreged a boritékot átnyújtotta a növéred esküvöjén annak, aki összeadta öket? Vagy talán azt gondoltad, hogy ö gyógyitotta meg a növéredet? Vagy csak öreged örömében csinálta, mert végre megszabadult töle?
- Nem is tudtam, hogy te ekkora teve vagy! Csak ennyi a válaszod?
- Ja, az elözökkel kapcsolatban jut eszembe! Ugye te is olvastad azt a drogost, aki már annyira telepumpálta magát, hogy a taxit sem tudta a mentöautótól megkülönböztetni? Mindenütt csak mentöatót látott! S amikor a kedves orvosok paraszolvencia nélkül segiteni akartak rajta, már el sem fogadta? Még a gyógyszert is a nyelve alatt rejtette el, hogy utána kiköphesse?
- Most mit kételkedsz? Hát ilyen emberek is vannak! De ezek a segitséget meg sem érdemlik! A Rajnába velük!
- Látom kedves tevécském, egészen belereszkettél! De ne félj, én itt vagyok veled!
- De mesélj már kedves Teve, mit láttál a CeBIT-en?
- Sok újság nem volt, ezeket már évekkel ezelött is láttam! Odatesznek egy kamerát, amibe belenézel a sivatag elején, ha akarod, ha nem, s akkor egy vagy 200 km-es slaugon átküldik a képedet egy olyan rekonstruált panelbe, olyan üvegpalota félébe, ahol aztán láthatod magadat!
- Nem tudom mire gondolsz Tevécském, de ezt most ne is firtassuk tovább!
- Beszéljük másról! Látod, már azt hittük, hogy ezeken a pontgyüjtögetös topikokon nem történik semmi! Aztán valaki egyszerre annyit beirt, hogy ismét fellángoltak a harcok! Még ide hozzánk is bemerészkedett, holott ez itt csak nekünk van!
- Ne mutogasd az a két fogadat, mert most akkor még a krémesröl is kell irnunk! Láttad azt a sok tehénpásztort, akik traktorjukkal kiálltak mellettünk, hogy végre tejböl készült tejszin kerüljön a franciakrémesünkbe?
- Meg még tanultunk más dolgokat is, hogy a kulacsunkat ne nagyon mutogassuk legközelebb, mert ha elveszik, s eldobják, akkor van aztán mit innunk a következö oázisig!?
- Azt a motoros tevét meg egye fene! Aki akar, velünk tart, velünk ringatózva, hidegben és napsütésben!
- Beszélgessünk kedves Tevém egy kicsit a beduin kultúránkról?
- Te Teve! Na nem arról, amit az rtl.hu-n láttál, sex, szerelem és egyebek.... !
- Haggyuk inkább ezt a témát, majd legközelebb foglalkozunk vele!
- Hát akkor mit láttál más honlapokon kedves Tevém?
- A Dr. Nezdeit, Józsi bát emlited, azt az undoritó embert, akit ott kizártak a Magyarország.hu-fórumon, de mégis annyira megszerették, hogy most gyüjtögetik a pontokat, hogy visszanyerhesse akreditációját? Na hallod, ez is egy nagyon kemény szó volt!
- De mára már fejezzük be kedves Tevém, holnap is van még egy nap! Jó éjszakát! Álmodj szépeket!
- Neked is kedves Toeby! Jó éjszakát! 
 ideals  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-21 19:31   
2004-03-21 18:59, bobe:
-
Szia Böbike!

... akarod a krémes receptjét??? Kikeresem a szakácskönyvből, ha szeretnéd. Én még sose csináltam, mert ha úgy kezdi a szakácskönyv, hogy végy 6 tojást, én ott be is csukom mindjárt a könyvet... - márpedig a krémes úgy kezdődik. És persze egy adaghoz hozzá sem szabad kezdeni!

... nehogy azt hidd, hogy most találom, pedig valamelyik női lapban írta a héten, talán a Nők lapjában, azért azt keresem, mert az modernebb változatban van, mint a régi szakácskönyv.
Próbáld meg behívni a noklapja.hu-t, vagy a kiskegyed.hu-t, van még a Fanny, meg a Meglepetés újság, amikben jó recepiék vannak.. - nem mondom, hogy nem szükségeltetik hozzá egy jó csekkfüzet, meg egy szerecsen, aki elkészíti... - tudod, akinek van ideje bíbelődni vele, mert más egyéb dolga sincsen!!
Egyébként ma azon kacagtam, hogy a mézet ajánlják mint szépítő pakolás, bőrradir és társai. Na, a mézet aranyárban mérik kb. Olyan kismackósat szoktam venni az unokának, amiben azt hiszem 15 dkg mind van is, 350 Ft. - tudod, fő, hogy szépek és egészségesek legyünk...

Na, ha mást nem, kimásolom majd a hagyományos krémesreceptet. De van vele bíbelődés! Lehet, jobban jársz a cukrászdaival, mert ahhoz csak le kell ülni - talán az benne a legjobb!!

Legyen jó heted!

üdv.: Ideals

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-21 18:59   
Hello Ideals !
Vegre ujra irsz! Megnyugtatlak minden ujsagban erröl irnak. itt is minden ujsag ezzel foglalkozik. Mar 6 eveseket is fogyokuraztatnak.

 
 ideals  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-21 18:43   
Szervusztok!
Na, én egyszer sokfélét olvastam a fogyásról. Kettőt meg is jegyeztem.
Az egyik: este lefekvés előtt egyél egy kis halat vagy csirkét, és igyál rá citromos vizet. Állítólag álmodban fogsz fogyni... - nem hülyeség - van benne valami!
A másik: Aki fogyni akar, egyen meg naponta 30 dkg savanyú káposztát. Az más kérdés, hogy én főleg zsiros kenyérrel szeretem, de a kolléganőm rákapott, és azt mondja, ok.
Próbáljátok ki.

Ide figyelj Toeby! Hol van a Te sivatagodban krémes??? Ja, gyümölcstorta volt... - Egészségedre.
Mostanában tele van a hócipőm azzal, hogy a hazai női lapok mind arról szólnak, fogyjál, fogyjál, fogyjál... - még véletlenül sem írja egy sem, hogy érezd végre jól magad a bőrödben!!! - persze nem 30-40 kg súlfeleslegre gondolok.
Szerintem edd meg, ha jólesik. Ha lenne szkennerem már küldeném is a két hetes receptet, amivel lehet enni, és a legjobb benne, hogy hétvégén annyit ehetsz, amennyi beléd fér. Én 6 kilót adtam le vele valamikor, mert nem szeretem a salátákat, azon kívül télvíz ideje volt, nem is tudtam megvenni a hozzávalókat.
Meg ugye van a zsírégető leves..

Ja, hogy ne beszéljek össze-vissza, mikor Ti a krémest, meg a gyümölcstortát szeretitek?
Fiatalabb koromban 10 krémest megettem egyszerre. Imádom a mai napig, csak már nem tudok ennyit befalni. Ja, és persze áldom az eszét, aki kitalálta Oetkeréknél (ez itt a reklám helye!) az "Édes pillanatok"-at. Ez a legujabb felfedezésem...
Próbáljátok ki - két gyümitorta között - megéri!

Legyen jó a hét Mindenkinek!
üdv.: Ideals

 
 Toeby  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-15 08:48   
Miféle böjttel? Most az lenne? Vagy csak a fogyókurámat emlited?

Elöször is hivatalos böjthöz nem tartom magam, arra a Pápától is külön engedélyem van! A lefogyást illetöen nálam az nagyon gyorsan megy, éppen azért készülök neki olyan nehezen! Legutolsó két alkalommal kb. 3 hét kellett csak 14 kg-hoz!

De most már biztos úgy néznék ki, mint Frankenstein Junior!

 
 Ribizli  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-15 00:11   
s mi van a böjttel?
_________________
A mazsola rémült arcú szőlőszem.

 
 Toeby  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-14 21:53   
Mindennek eljön az ideje!

Ma csak a cukrázdában voltam, kitünö gyümölcsös tortát vittem haza. Én megmaradtam a Käse-Sahnénál (még soha sem mondtam magyarul!?), holott tegnap óta fogyasztok!

Tevémmel nagy feltünést keltettem itt a szomszéd kis faluban!

Késöbb talán több idöm lesz! A karnevállal türelmeteket kérem!

Jó kezdést! Magyarországon holnap ünnep van!

Toeby

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-13 16:02   
Kremest emlegetni nagy hiba volt Mert most csöpög a nyalam es en nem tudok kremest csinalni
 
 Toeby  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-13 15:14   

 
 Ribizli  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-13 11:14   
Na mi van? Mindenki szabadságon? Milyen oázisban talállak meg benneteket???
_________________
A mazsola rémült arcú szőlőszem.

 
 Ribizli  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-11 16:01   
Ne kuszáljuk össze a 10 pontot.

Milyen´városról van szó, kedves Toeby? Oszt meg mesély a karneválról. Helau!

 
Új topik indítása   Üzenet küldése
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó