2022. augusztus 17. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> MON 2002 - 2011 >> Lajcsi Leveles-Ládája Drága Nagyikájának és Más Nagyikoruaknak
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 következő lap )
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-18 13:28   
Hallo kedves Gézubá és derága Nagyikám!
Ma az öröm nemcsak kerülgetett, hanem meg is érkezett amikor egyszerre kettödarab levelet is olvastam összesen Töletek. Gézubá levele hejettesitette a történelmek óráját is, Nagykám a Te firkantásod meg összefüggésekben van az uj tantárgyunkkal amit Hogy éljünk mekelégedetten cimen tanit az uj tancsink. Mer aszt montta ez az uj tancsi akit mellesleg a lelki todományok jövendöbeli doktornénije is, hogy mostanság az emberek nincsenek semmivel se mekelégedve hanem állandóan csak a panaszök tömege dül ki a szájukon keresztül a lelkük legeslegbelsejéböl. Gézubá mostan aszt tudom Neked firkantani, hogy erre énfelém százával hozták haza akokat a szerencsétlenüljárt katonákat, akiket a történelem legszívesebben elfelejtett volna de az errefelé lakó népek nagyon tisztelik a hazájuk miatt a legeslegdrágábbikat az életet adott katonákat és értük mentek a messziségbe is. Szóval ahány ház annyi szokás és minálunk ez a szokás.
Mostan vidámabbat monthatok Nektek, nevezetesen asztat, hogy a mi sulinkba Ki mit tud ? nevezetü kötélhúzás volt, amit Nagyim régebben vetélkedönek nevesztek, de az a szó már kiment a divatból. Mint ahogy a kalapok is kimentek a divatból meg azok a czipellök is amiken a Mancianyukám imbojgott a képcsökön. Az utóbbinak örülök, mer nálunk nincsen lift amit magyarul csak felfelévonónak neveznek, szóval tuggyátok,majdnem úgy mint asztat a Fogaskerekest ottan Putapesten és imigyen a Mancianyukám még a szép lábát is kitörhette volna. De mostan már nem töri ki.
Szóval és tettlegességgel volt ez a ferseny nálunk és a mi osztájunkba csak én tuttam hátrafelé beszélni azaz
Senki se tutta mit mondok, amikor azt mottam , hogy Iram gye morab. A tancsink aszt hitte, hogy egy pacit akarok elinditani, pedig csak egy nemnagyon hizelgö mondást monttam az osztályunknak a Mariról. Szóval Nagyikám, amikor mekmagyarásztam miröl is volt szó akkor mekkaptam az elsö dijjat ami egy Nyuszika- szobor volt, Nagyikám tudod és a Gézubá is bisztos tuggya erröl a kis nyusszancsról sok ficc járta be a sajtótermékeket.Mint példának okazatául az a répás vicc is (amit egyes helyeken maroknak hivnak vagy talán muroknak nem vagyok bisztos mejikröl van szó) , és az uj kompiban bisztos mektuggyátok nézni a Ficcek között. Irjatok, ha nem tuggyátok akkor majdan elmondom, mer eltároltam az emlékezési agymagomba a többi ficc mellé. Ottan már szinte alig van hej annyi a ficc és majd ha leszendö elég pénzem el is megyek és bevetem habtestemet egy plasztikuskirurgus fogadótermébe, hogy alakicsa át az agymagjaimat és tüntesse el a meteurologiai raportokat tároló agymagomat és legyen abból is ficcmag. Mer a kettö sokesetben nagyon közel vagy egymáshoz. Mostan is aszt jövendölte a meteurologia, hogy esni fog a hó de csak az esmény zuhog a magosságos egekbül.
Mostan befejezem eszt a hoszadalmas firkantást, tuggyátok mindig szeretnék röviden firkantani de nem todok. Majdan talán mektanulom idövel és hangfogóval meg légycsapóval.
Mind a kettötöket, olyan minösékbe is, mint régesrégi táncpartnereket köszöntve köszönt ezen az itteni esményes napon:
Lajcsikátok
_________________

 
 gvirag  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-16 20:02   
Kedves Lajcsikám ! Én a Gézubá vagyok. Azzal kellene kezdenem, hogyan is kerül a csizma az aztalra, de mit magyarázzam hiszen távol rokonsag ez, amolyan "két esernyő a sarokban állt" féle. Valamikor nagyikáddal sokat találkoztunk nagy társaságokban, meg táncoltunk a farsangokon. Néha az ijjen távoli rokonságok többet érnek mint a közeliek, mert a legközelebbi rokonok is néha két szót nem váltanak egymással, nincs mit mondaniuk ha találkozón vannak.

Az jutott eszemben, hogy mikor olyan kisfiú voltam amin Te mostanság, nagy háború vót a viágban, ölték egymást az emberek amerre csak néztünk. Magyar katonák is harcoltak ám, no nem jókedvükböl gondolhatod. Van nekem egy jó barátom, a hadiesemények tudora, muzológus. Tegnapelött mehhívott az emlékezésére. Kis város, kis muzzeom, kis terem, alig nehányan emlékeztünk egy magyar hadsereg pusztulasara. Szaz negyvenezren haltak meg alig negyedmillióbol - ritka nagy veszteség!

Filmet is készítettek ott azon a vidéken ahol ez megesett. A filmen tavasz volt, vagy méginkább nyár eleje, szép virágokat lengetett a szél a dombon a folyó felett. Lenn meg a fojó, ollan de ollan szép volt amint sodorta magával a koszoruba kötött viragokat amit a katonák emlékére dobtak bele.

Azért a dombért nagy küzdelem fojt hatvanegy éve, tőlünk harmincezren halltak meg akkor. Elfoglalták, de sokba került.

Aztánmeg befagyott a folyó, kegyetlen hideg lett és jöttek az orosz katonák sokan vagy még többen, elfogyott a lőszer, meg meg is ritkultak a sorok, odalett a domb meg a szomszédja is, aratott a halál. Száznegyven ezeren haltak meg csak minden negyedik katona tudott elmenekülni. Amikor elolvadozott a hó a védőárkokat úgy ahogyan betemették, benne a halottatat is elfödték vagy egy rőfnyi földdel, beszélni sem volt szabad róluk, elkellett feledni őket. Pedig a halált mindegyőjüknek egyenként és személyesen kellett elviselniök. Az anyák meg a hitvesek várták életük végéig mindazokat akikről nem tudták biztosan, hogy meghaltak. Ezek voltak az eltüntek.

Muzologus barátom kiásatott egy katonát, alig volt föld felette az se derült ki ki vót igazábul. Hazahozatta a csontjait és Sukoró mellet az új kápolnában eltemettette, hadd legyen egy hely, ahová le lehet tenni az emlékezés virágait a többiekért is.

Ma ebben a korai tavaszban ott voltam a kápolnánál. Akkor régen bemondta a rádió, hogy akik ilyen meg ilyen tábori postaszámhoz tartoznak ne menjenek vissza az alakulatukhoz ha szabadságon vannak, hanem hátrább vagy száz kilométerre jelentkezzenek. Az én Gáspár bátyám számát is mondták, de őmár előtte visszaérkezett.

Sohasem láttuk többet.


 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-16 15:33   
Nagyikám, szió!
Mostan csak azér firkantok Neked ,pedig Te nem is válaszoltál utolsó firkantásomra mert aszt hiszem, hogy a közelgö jövöben öröm ér minket Nagyim! Asztat el se kézeled, hogy amikor itten a Mancianyuka kompiján csörgött a skypetelcsi akkor ottan volt egy régnemlátott közös rokonságunk, azaz a Gézubá. Öneki mostan vadonatuj kompija van és asztat is megigérte, hogy fog firkantani nekünk ide azon a csudakompin, szóval Nagyikám Neked meg nekem is.
Mostan szóval várjunk erre Nagyim és addig is pusszancs Neked is meg a nagypapinak is a legokosabb Onokádtól a Karesz unokatesójától a
Lajcsikától
Utófirkantás: Gézubá várjuk levélfélédet
_________________

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-12 09:20   
Szia derága Nagyim és Szia Virág remélem szakajtotok idöt arra, hogy elolvassátok mai firkantásomat. Nagyim öszintén todomásodra adva nagyon elszomorottam amikor irtál a friss kacsazsiros piritósról,mer Nagyim asztat szeretem és mék se szabad enni mer a Mancianyuka mektiltotta a zsiradékok evését. Minthogyan Virágunk is Nagyikoru, különben nem firkantott volna ide mektudakolom, hogy vajon Neked Virágunk szabad-e a zsiroskenyeret falatozni vagy csak titokban falatozod akkor amikor még az onokád se látja. Mer ugyebár a mostani onokák mint én is meg az unokatesóm a Karesz is , sokféleségeket tanulmányozunk az oskolában, ki itten mifelénk, mások mint példának okazatául a Karesz, máshol. A zsirokat mindenhol egyformán nagyon veszedelmesnek tartsák azoknál ugy hallottam , hogy csak a cukrok a veszedelmesebbek. De az ujabb folyamat amit az okosabbikok klobalizációnak is neveznek magával hoszta aszt is, hogy mostanában minden suliban ugyanaszt oktassák meg ugyanaszt tanulják is de nem egészen ugyanugy mint ahogyan tanitva lesz. Mer példának okazatául mostan meksugom Nektek, hogy a mi sulink lett a legeslegjobb abban a méregetésben amiben az egyes sulikat méregették ebbe az Ajrópának nevezett földtérségben . Sajna Bimibácsi uniferzumaiba föleg a csillagokat lehet tanulmányozni ami bisztos hasznosabb mint a föld tanulmányozása. Mer a csillagok azok az égen ragyognak akkor ha nem esnek a földre, ottan már nem is ragyognak többet és ha rájuklép az ember ojjankor csillagok hullásának idején még aszt is hiheti, hogy köre lépett. Az Ajrópából errefelé tévedt madrincsok mostan aszt is csiripelték, hogy Te Virágunk többet értesz a csillagokhoz, mint sokan mások, szóval mekmondhatnád e mostan nekem meg a nagyikámnak is, hogy vannak-e védöcsillagok, mint ahogyan védöangyalok is vannak-legalábbis a Mancianyukám csunyábbik tesója a Babucinéni asztat montta tegnap amikor egy teara beukrott ide mihozzánk. Esztet a hitet arra alaposzta, hogy hallotta valahol, hogy valaki az autójával a forgalommal szembe szágudozott és semmidesemmi bajaselett ami ugye a nagy ritkaságokhoz számítható és aszt hiszi ö is meg én is, hogy az ijjen csak a védöangyalok túlórázásának köszönhetö.Mer az angyalok nem melóznak a napi hétésfélórás munkaidö szerint mint a Mancianyukám hanem állandóan melóba vannak. Mijen jó is lehet az angyalok gyerekeinek, mer az angyalok akkor nem érnek rá, hogy a kompi mellett ücsörögjenek és a gyerekek száguldoszhatnak a kompitantárgy mindenegyes résztantárgyának a területén is. Mer képzeljétek el, hogy mostan már van kompijogsi is és ahhoz tartoznak a részkompitantárgyak, ezek példának okazatául a kompicselek tanja, kompifirusok szerkezetének tanja, kompiképek felbukkanásának rejtelmeinek tanja, kompimásolástan, kompizavarástan, kompiviccek tárának tanulmányozási tanja, kompiotthoniujságtan, hogy csak az elején kezdjem mer vannak még ijjenek is mint a kompifotozástan, kompitelcsitan satöbbi de ezeket majdan csak akkor fogjuk tanulni ha a kompitantárgyak alapjait már a lekméjebb álmainkból felriasztva is kivülröl fujjuk. Ez csak lassan fok elkövetkezni a messzejövöben.
Mostan jöttem rá arra mijjen hosszassan firkantottam Nektek, de mostan be is fejezem, mer hallom a Mancianyukám tüsarokzatos cipellöjének kopogását a lépcsöházunkba és sajna neki mindig elsö dolga, hogy megsimogassa a kompit és ha meleg, akkor mingyárt engem szid, hogy már mekint egész nap a kompi mellett üldögéltem. Mellékesebben megemlitve régebben mindig engem simogatott meg elsöre, de mostan a kompi mék nálamnál is fontosabb lett neki. Szóval mostan elzárom a kompit és gyorsan fujdogálom mint macsek a forró kását, hogy kihüljön mire a Mancianyukám fölkopog ide mihozzánk a nyolcadik emeletre.
Sziasztok és várom lekközelebbi firkantásotokat, szeretö haverotok a
Lajcsika


_________________

 
 gvirag  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-10 13:54   
Az újságírókra jellemző, ahelyett hogy olvasnának inkább írnak. Mit tehetnek szegények, őket csak az írásért fizetik, az olvasásért nem.

Ma így jártam én is és felületességemért nagy árat fizettem. Pedig engem sem az írásért, sem az olvasásért nem fizet senki.

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-10 09:32   
Szia Nagyikám ! Hát ez az ujabb évszak jól kezdödött erre mifelénk Nagyi mer úgy láccik, hogy terajtad kivülesöen mégegy veledegykoru Nagyi is megjelent itten, ennek Nagyikám nagyon örülök. A neve Virág ami szerintem szép név Nagyim mer ugye sokfajta virágok is vannak, föleg a nevek roskadoznak a virágoktól, mert példának okazatául itten van a Viola meg az Ibolya meg a Rózsi . Szóval Nagyim ez a Virág azér is kellemes társasság nekünk mer igy majdan gyakorolhattyuk a kompitant is egyetemesen övele. Mer Nagyim mostan asztat tanulányosztuk a suliba, hogy mijenis az a a messzendzser, ami egy valami Jaha hogy is vanba van, de talán az igazádosabb neve az az hogy Jahuuhaa majdan megkérdezem a kompitancsitól ha nem leszen már depis mer asztat is hallottam Nagyikám, hogy mégy öngyire is gondolt ez a tancsink. Virág bisztosan tuggya, hogy az ijjen gondolatokra jót teszen e a lábszárak lóbálása a vizbe, mer aszt irta, ugye figyiszted Nagyim, hogy a vizbe való ugrabugrálás elveszi az ember súját szóval talán és esetlegesen a sulyosabb agymagok tartalmára is megkönnyebbitö hatásossággal van befojása. Remélem, hogy uj haverunk Nagyim, Virág is bönkészi eszt a firkantásomat és jelentkezik ha majdan megtuggya milyen hatással van a viz a gondolatokra. Mert aszt a nagyikoru Nagyik ugye tuggyák, hogy példának okazatául az alkoholikus mijjen hatással van, sajna nekem a Mancianyuka még csak aszt se engedi meg, hogy a nyelvemet belelógassam a pohara aljára amikoris a Tercsikével beszélgetnek hármasában meg a Babuci a tesója is ide tartozik ehez a lefetyelö társasághoz Nagyim. Virágról Nagyikám még nem tudok sokat de majdan idövel és föleg hangfogóval minden kiderül mer aszt is hallom Nagyikám, hogy a legjobb pletyusokat suttogva kell továbbitani az embereknek és Mancianyu aszt is montta, hogy vannak az ember hátamögött tereferélök de aszt nem tudom Nagyim, hogy hogyan juttattyák akkor azok az ember todomására a gondolatjukat mer aszt még nem hallottam a suliba Nagyi, hogy az ember hátán is lenne füle, Te hallottál erröl, vagy Virágom Neked mi a benyomásod erröl? Mostan azér fölvetem eszt az érdekes kérdést mer asztat észrevételesztem, hogy sokmindent mekhallok amit a suliba is a hátam mögött traccsolnak rólam pedig Nagyikám kettödarab tükörrel mék aszt is láttam, hogy a hátamon nincs fülem.
Virágunk reméljük mi kettesbe a Nagyimmal, pedig ö még nem is tuggya de mekis, hogy itten maracc mivelünk és talán a nagypapival is összebarátkozol majdan a közös jövönk folyamán.
Nagyi, ne izgulj mer mostan ojjan a ruhakonfekcionálás iparágazata, hogy valamivenl nagyobb nagyikra is vannak gatyák, csak a vikasztalásodra firkantom, hogy a Karesz unokatesóm másik nagyija még náladnális sokkaldesokkal nagyobbra sikerült.
Ölelek mindenkit, föleg mostan Téged nagyim és közös Virágunkat is a legközelebbi irkafirkantásig legeslegkedvesebb Onokád és Virágunk ezidei haverja a
Lajcsika

 
 gvirag  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-10 07:13   
Kedves Nagyigam. Nagyon örülök, hogy nem zavartad el a kaldeus magusokat Krisztus Urunk születesenek ünnepén. Remelem szép régi rigmusokat skandaltak és ezzel is emeltek az ünnep külsö raggyogását.


 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-06 11:48   
Nagyikám, szió!
Észrevettem, hogy a kaffázóba már voltál, szóval nem igaz a rémhire annak, hogy a karácsonyi finomságok megártottak még annak a kezednek is, amivel irsz.
Nagyim, ujévi elsö leveledet várva kivánok boldog ujesztendöt, meg a nagypapinak is meg a kis feketének is itt meg ott.
Nagyikám millió pusszanccsal fejezem be firkantásomat, maradok aki tavaj is voltam már, szóval ugye tudod, a legokosabb onokád a Karesz unokatesója:
Lajcsika

_________________

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-12-26 09:47   
Szia egyetlen Nagyim! Mostan már a karácsony is majdnem befejezödött és én is csak azér keltem föl már ijen korareggel tiz órakor mer fája hasam a tegnapi rengeteg kajától. Szóval Nagyim tudod azért jó, hogy csak eccer egy évben van Karácsony, mer ha minden nap ennyiminden fincsi lenne a nyári suliszünetre mid egy focilabda gurulnék be a kiskerti hátsókapun amin ugye általánosságba véve jönni szoktam akkor ha hozzád meg a nagypapihoz jövök. Nagyi hát mostan szinte minden kívánságomból igaz lett mert annyi hó is esett, hogy szinte túlzás, ma reggel is lapátszámra hánytam ide-oda a kerti ösvény mind a két oldalára, még jó, hogy a Mancianyu nem látta mer ö szereti ha a havat is rendesen hányom. A Mancianyu az ojan, hogy nála nagy rendet kell tartani, mer éccakára se hányhatom le a ruhát magamról ahogy teccik hanem egy székre kell összehajtani az alsógatyámat is rendesen, hát hallottál ijjet Nagyikám? Persze példának okazatául többek közepette eszt is Neked lehet köszönni mer a Mancianyukámat is Te nevelted. De érdekes Nagyim, hogy a Karesz unokatesóm anyukájára a csúnyábbik lányodra a Babucira minden nevelés nem volt ugyanojjan hatással mer a Karesznek nem is kell rendet tartani, már néha aszt hiszem Nagyi, hogy átköltöszködök a Kareszékhoz ha befogadnak,mer ottan sokkal kényelmeseb lenni mint mifelénk.
De azér Nagyim többek közepette a bájklit is Neked köszönhessük, mer ha nem kapunk töled megpucolt állapotos diót még diósbájkli se lenne ebbe a házba. Nagyi képzeld el, hogy a Mancianyu mekkinálta a szomszédokat a mákosbeiklivel és azok meg nagyon megijedtek, hogy mijjen drogosok mellett laknak mer nem tutták eddig, hogy mi opiumot sütünk karácsonyi ünnepekre még a szomszédoknak is és még csak nem is titkoljuk ezen káros családi szenvedéjünket. Szóval nagyim a Mancianyuka bedobta minden tudását, hogy mekmagyarázza nekik, hogy ez nem opiumos beikli hanem csak mákos de aszt hiszem, hogy nem hitték el, a beikliböl se nagyon mertek enni ami azér is jó Nagyikám, mer több maratt nekem meg a Mancianyumnak.
Nagyikám remélhetöleg Nálatok is szép volt a karácsony és Te bisztos sok ajándékot kaptál mer Te vagy egyetlen Nagyikám a világ legjobb Nagyija, pont ojjan Nagyi, mint amijet a világ legokosabb Onokája mekérdemel, aki mostan pusszancsok tömegét küldi Neked meg a nagypapinak is egy haveri ölelés és vállveregetés
Lajcsikától

_________________

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-12-18 16:10   
Sziasztok Nagyik! Drága, egyetlen saját Nagyim esztet ne vedd sértésnek de mostan aszt hallottam, hogy nem szabad szeméjeskedni ezértis Nagyikám minden Nagyival együtesen szólongatlak, de azért ugye Te tudod Nagyikám, hogy ez a firkantásom legesleginkább mégiscsak Neked szól, de mellesleg a többi Nagyinak is.Mostan egy uj nagyi is felbukkant itten a szomszédomba de még nem ismerkettem meg vele úgy igazándiból. Szóval Nagyim mostan foktam csak föl miért nem irtál ijen sokáig és ez annak volt köszönhetö, hogy a fözökanalat forgattad a kis konyhádba amibe a nyárom sokat dumcsisztam Veled- meg a nagypapival is. Nagyikám öszintén irom, bár a Manicanyuka arra tanitgat , hogy senkit se kell dícserni nehogy elbizakodjon, hogy Nagyikám Tebenned egy cukrászda veszett el. Meg egy cukrász is. Nagyi, amikor bontogattam a csomagot amit a postásbácsi nem is nagyon akart odaadni nekem mert ojjan jó szimatok árattak belöle, már felélénkültek mindazok az agymagjaim amik a konyhával és föleg a sütikkel függenek össze Nagyikám. Pusszancsok Neked Nagyim a sok fincsi aprósütiér mostan mekértettem, hogy miért is a kedvenc heje a nagypapinak a Ti konyhátok. Nagyi a Mancianyuka is sütögetett diósbájklikat a recefice után ami egy kék papiron volt az utolsó csigapostás firkantásodba, hát Nagyikám monthatom Neked mostan, hogy ez egy remek recefice volt mer a szomszédunk is becsengetett, hogy mi az a fincsi ami itten süledezik, meg még az egész uccám macsekjai itt nyávoktak az ajtónk elött és mindenkinek csak a kóstolgató kellet volna. De nem attam csak annak a kis feketének aki itten lakozik velünk, nem is macsek és a legfuribb benne az Nagyikám, hogy utálja a macsekokat. Meg a mókusokat is. Mer Nagyim az udvarra szórt a Mancianyuka egy kis bajklimorzsalékot a mókusnak, mire a mi feketénk azonnal kirohant és fölnyalta mindet, nehogy másnak is maradjon. Dög önzö ez Nagyikám ebbe is hasonlit az emberekhez.
Nagyik mostan nem firkantok többet, kivánok minden nagyinak és nagyikorúnak nyugis ünnepnapokat és aszt, hogy jövöre is legyen ijen jó és örök karácsony mint amijennek mostan nézünk elébe. Az uj esztendöt meg jobbnak kivánom mint ez a nemsokára kiöregedöfélben lévö év volt. Meg egy kis havat is kívánok.
Minden nagyinak és nagyikorúnak pusszancs a saját Nagyija legügyesebb és legokosabb Onokájától:
Lajcsitól.

_________________

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-12-02 22:50   
Szia drága Nagyim!
Köszi utolsó firkantásodat, nagyon örvendeztem amikor a hosszú firkantást böngésztem Nagyikám! Nagyi, a kis fekete kosara egyenesen gyönyörü! – szinte aszt szeretném, hogy én lennék Nálad meg a Nagypapinál a kis fekete. Mert tudod Nagyikám gyereknek lenni rosszabb, mint kutyának. Eszt abból szüröm le, hogy egy gyereknek sokmindent kell csinálni, amit egy kutyának nem kell és példának okazatául a kutyát mindenki csak állandóan szereti és nem kritizálja. Szóval és tettel ha legközelebb megszületek majd kutya leszek, de nem akárhol Nagyikám, hanem Nálad meg a nagypapinál.
Nagyi, mostan végére jár az öszi tan anyagunk itten a suliban és az agymagtan is a végéhez közeledik. Sokkal okosabb vagyok mostan Nagyikám mint tavaj tavasszal és szinte aszt mondhatom Neked meg a nagypapinak, hogy megérte ugyanabba az osztájba maradni amibe régebben is voltam. Csak a Karesz az unokatersóm volt ojan hüje, hogy nem maradt a régi osztájába asztán mindenféle nehészség került az útjába. Az agymagtan utolsó óráját már letöltöttük és Nagyim dolgozatírás is volt . Nagyikám nem fogod elhinni se, hogy a férfi és nöi agymagok közötti különpségek voltak a dolgozatunkba és én aszt írtam Nagyikám, hogy a legfontosabb különpség az az, hogy a férfiak azok sokkal okosabbak mint a nök meg sokkal drágábban és tovább élnek mint a nök és ez annak köszönhetö, hogy az agymagok a férfiakban máshogy vannak csoportosítva mint a nökben. Mert a nöket a Teremtö a szolgálatra teremtette a férfiakat meg arra, hogy a nök kiszolgálják öket. Szóval igy és mint Nagyikám. De persze amikor a tancsink eszt elolvasta mekdühödött és aszt montta, hogy Lajcsi ez nem egy modern gondolkodás és az euopai unióba ,nem engedhetlek magasabb osztajokba, mert e zen nézetek miatt már egy komisszárius is megbukott, nemhogy egy diák! Szóval mostan uj tanfojamra megyek Nagyim és tanulmányozom az egyen joguság kérdését, amit anglikánusul csak problemnek hivogatnak a magosabb müveltségi fokokon leledzök, szóval nem mi Nagyikám, hanem mások.
Átterelve a gondolkodásomat más területekre aszt mondhatom Neked meg a nagypapinak Nagyikám, hogy mostan izgis idöket élünk mer egyre és másra jön a postás és eszt meg aszt hozza, amit mostan nem szabad kinyitni, csak majdan Karácsony táján. De Nagyi aszt senki nem tiltotta meg, hogy a csomagokat mekszagolgassam és mostan rájöttem arra is Nagyim, hogy az egyikbe isteni csoki van. Pedig a Mancianyu mektiltotta, hogy a csokival kapcsolatban eszt a szót használjam, mert az nem való. Most titokba irtam eszt le Neked Nagyim és addig is mig legközelebb firkantok csak aszt kívánom, hogy egyre több legyen az aprósüti a krendencbe mert nehogy abban a tévhiedelmebe leledzél, hogy én nem jövök Nagyim.
Mostan pusszancs Mindenkinek, kivételesen még a nagypapinak is, a legokosabb Onokádtól a
Lajcsitól
_________________

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-28 21:40   
Nagyi szia!
Mostan csak aszt akarom firkantani Neked, hogy várom a leveledet! Írj, mert ha nem irsz akkor majdan a Krampusz fog Neked egy furi meglepit bedobni a kandal ló kéményén. Attól meg az egész lak osztályotok kormos lesz, annak meg a nagypapi se fog örülni és még az is lehet Nagyikám, hogy sztrájk lesz és a 34 év után a nagypapi a reggelit se fogja készre csinálni Neked. És akkor asztán ballaghacc a melóba üres pocival Nagyikám!
Mostan nem firkantok többet, Rajtad a sor Nagyi!
Pusszancsot azér ki vételesen küldözgetek:
Lajcsi a legokosabb onokád
_________________

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-21 22:05   
Nagyuskám hol bujdokolsz mostanság?
Epedve várom firkantásodat nemcsak én hanem a Mancianyukám is. Meg mostanába Nagyus van egy ujabb családunk tagja is azaz egy olyan görényféle állat de nem ojan büdös és ugyanojan elegáncsosan rohangászik a kerékbe mint a patkányok csak eszt frettinek hívják Nagyuskám. Vajon hallották- e ezen állatfajtáról, a te idödbe Nagyuskám csak kétféle fajtája volt a háziállatoknak a macsek és a kutyuska , de mostanság sokféle fajtája van a háziállatoknak és ojanokat is tartanak a lakásokba amiket régen csak ólakba tartottak az emberek gyerekei. Mert példának okazatául még pindur disznók - amiket erremifelénk csak minimalacnak és anglikánusul minipiginek neveznek Nagyusom - is vannak mostanság a lakásokba, csak az a baj Nagyikám, hogy ha egy ijen minimalacka 100 kilós lesz és a bördiványon sétafikál akkor azon nagy jukak lesznek. Nagyi, emezekröl majdan akkor firkantok többet ha irtál nekem meg a Mancianyuskámnak, mostan firkantásomat pusszancsokkal befejezve maradok aki voltam, legokosabb Onokád a
Lajcsika
Utófirkantás: Nagyi a Karesznek mostan disznóbetegsége van, amit máshogyan mumpsznak hivogatnak azér Nagyikám mostan meg se ismernéd mert ojjan pofaszalonnája van a dagadástul mint a minipigusoknak.

_________________

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-11 09:15   
Szia Nagyikám! Köszi utolsó firkantásodat amiböl világossá lett elöttem , hogy mostan meghüjült a világ. Nagyi, hát az nem igaz, hogy Nálad már leesett az elsö hó is, itten mifelénk meg ma reggel amikor a 8-orai derengésben a Mancianyuka szomszédjának kiskutyáját vittem ki sétálni suli hellyett akkor Nagyikám nem fogod eltalálni mit találtam: megmondom mielött megenne a kíváncsiság ördöge, szóval virágzó lóherét találtam Nagyi! Amikor bejöttem rákukkantottam a földgolyóbis tér képére és aszt is megállapitottam, hogy Te Nagyikám több mint kettöezer kilométerre leledzel tölem a déli irányzat felé. Szóval Nagyi, Te azokhoz tartozol akik akkor valamikor régesrégen, amikor a népek nagy tömegekbe igyekesztek , eszt Nagyikám finomabban népvándortlásnak hívja a történelemtancsink – szóval akkor Nagyikám már voltak ojanok akik olvasni is tuttak, mások meg nem tuttak. És akkor Nagyi, dög jó, az úton ottan áldogált egy útjelzötábla amire valaki ráfirkantotta, hogy Dél felé és akkor mindazok a népek akik olvasni tudtak arrafelé bandukoltak, szóval a svábok is. Meg a magyarok. Akiknek meg még nem ültették a fejükbe az olvasás nemes todományát azok errefelé bandukoltak ahol én meg a Mancianyuka lakozunk mostanában. Szóval akkor erre északfelé bandukoltak többek közepette a finnek is. Ez Nagyikám az okosabbaknak megmagyarázza a finn-magyar rokonságunkat, de a bunkók eszt nem értik, csak az okosabbak. Szóval ugye érted Nagyikám ? Én is csak azér értem mert mostan másodszorra járom ugyanasztat az osztájt amibe tavaj is üldögéltem, de akkor eszt még nem értettem. Nagyim, az embergyereke sokmindent csak idövel és föleg hangfogóval tanul meg. Dehát Nagyikám ugye jobb késön mint sohase, vajon befirkantotta-e eszt már valaki a közönséges népmondások közé?
Mostan rátérve arra, hogy én meg elbájoltalak a kötögetési todományommal, hát erre csak aszt firkantom, hogy ha tanulmányozod majdan valamikor a történelmet, majdan akkor amikor nem csak a fakanalat forgatod és a pacsalintasütöt lengeted akkor rádöbbensz arra is többek között Nagyim, hogy a legjobb kötögetök között férfiak is vannak, mint példának okazatául az a Fawcett , aki angol és a legeslegszebb pullcsikat kötögeti, de nem ám a szabadidejébe Nagyim, hanem munkaidöben, Eszt lehet ugynevezetten karriernek nevezni.
Nagyi a dió ojan finom, hogy már sokat megettem belöle titokba úgy bájgli nélkül csak magában. Eszt akkor csinálom amikor a Mancianyuka nincsen itthon, de mostanság az a jó Nagyim, hogy a Mancianyuka rájött arra is, hogy mi az ugynevezetten önzetlen szeretet és mostan azzal szeret engemet. Szóval teljes a szvoboda, aszt csinálom amit akarok és tegnap még egy szép közmondást is firkantottam a WC falára, szóval a Mancianyuka mostan még ezér se harakszik, régebben jól elfenekelt volna.
Nagyim megállapítást nyeretett, hogy érdemes müvelödni mer az ember sokminden ojat is megtudhat amit régebben sose tudott vóna meg müvelödés hiányában és föleg anélkül.
Mostan befejezem eszt a firkantást és maradok Neked meg a nagypapinak az aki mindigis voltam, azaz szeretö onokátok pusszancs sokkal:
Lajcsika

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-03 16:43   
Nagyikám! Mostan azért firkantok mer a könnyeimet nyeldesem a nagy meg hatódástól és nem tudok dumcsizni Veled a telcsin. Szóval Nagyuskám, a Mancianyuka diósbeiglit fog majdan sütögetni ebbe a konyhába és mijjen fincsi illat lesz a lakásbunkban majd úgy a Kristkindl táján. Nagyikám ha soványabb lennél mostan egy aranyrámába foglalnám az egész megjelenésedet, de mivel nem vagy az és a nagypapi is bisztosan megijedne így csak pusztán és ki zárólagosan a fizimiskádat tettem ezüstrámába.
Köszi Nagyim és millió pusszancs egy meg hatodott Onokától:
Lajcsikától

_________________

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-30 09:45   
Nagyikám Te Drága!
Ugye csak rosszul firkantottál és nem komposztolótanra hanem kompótolótanra jársz azaz nem aszt tanulmányozzátok, hogy miér és hogy kell a szemetet eltenni jobb idökre hanem aszt Nagyim, hogy milyen fincsi kompótokat tudtok majdan az unokagyerköcök pocijának örömére fözöcskézni.
Nagyikám mi van a fényképen amit beszerkesztettél ide? Mellesleg megjegyzem, örömmel veszem tudomásul, hogy oktatásom a fényképek betevése terén nem veszett kárba, szóval Nagyi Te egy kimondottan fejlödöképes Nagyi vagy. Nem tudtuk a Mancianyukával eldönteni, hogy a fényes képeden vajon pogácsák vagy husgombóczok vagy esetleg valami más fincsi süti van.
Nagyi pusszancsok arrafelé mindnyájatoknak, de a nagypapinak majd Te adod meg ugye?
Szeretö Onokád a távolságból: Lajcsika ( Karesz unokatesója)


_________________

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-29 19:15   
Szia egyetlen Nagyanyuskám!
Már állatemlékezet óta nem hallottam semmit se felöletek, eszt azér irom igy mer amúgyan általánosságba véve az állatnak jobb az emlékezete, mint az embernek, a szomszéd macsekja is emlékszik mindig arra, hogy mejik a mi ajtókijáratunk és oda pössent. Nagyim, remélem, hogy a háziállatok egyikétöl való megszabadulás simán ment, a mélyfrizer mostan csak úgy dagadozik a sok fincsi kolbásztól és hurkaféléktöl meg más husiktól. Ígyhát a nagypapinak se lesz arra gondja, hogy mi legyen a jövö vasárnapi kaja, nyugodtan választhat a fels áll és a karéjozott között. Eszt csak azért emelem imigyen ki Nagyikám, mert a bél színe-javát aszt ugye nekem dugtad el valahova oda, ahol a nagypapi nem veszi észre a nyár elött, amikoris ujdonsülten találkozunk.
Nagyi el se hiszed, hogy itten mifelénk már lassan besompolyog a tél is, ma amikor reggel 8 felé világos lett és minden fehér volt már aszt hittem, hogy hóról van szó, de nem arról volt Nagyikám hanem csak a zuzmara , azon is jól lehetett csúszkálni már azt a nagyobbfajta tésztadagasztó tekenöre emlékesztetö csúszkálót is elövettem asztán lecsúsztam a szomszédok dombjáról csak egy nagy baj volt Nagyikám márpediglen az, hogy ök meg a mult hónapba vetettek oda fümagokat és az uj fübe nagy nyomokat hagytam. A szomszédasszony majdnem mindennek elmondott de azzal nem nagyon törödök Nagyikám mer a Mancianyuka aszt tanitotta nekem már jó régen, hogy az embernek azér van két füle, hogy azok a szövegek amik Nagyikám nincsenek a tetszésemre, azok a füleim közül az egyiken az egyiken bemenjenek a másikon meg kifelé igyekezzenek úgy Nagyikám, hogy el se jutnak az agymagokhoz. Nagyi ha pediglen meg fuj a szél akkor a szövegek csak direkt egyenesbe kerülik meg a fejemnek aszt a részét, aminek a hátsó felibe az agymagok tanyáznak. Ez a szabáj Nagyikám vonatkozik a leirott szövegekre is, mer tudod drága Nagyim, azokkal se kell törödni, hacsak nem nagyon idegesitöek, de akkor az a jó Nagyikám, hogy szinte minden szöveget el lehet tüntetni a mostanság honos teknikákkal. Ez különösen azokra az intökre vonatkozik Nagyim, amiket a sulink egyes tancsijai küldözgetnek mindenfelé ha nemigen adódik a sok dolgozatjavítás után jobb dolguk. Nagyi, mostan a legeslegutolsó intöt már régen kaptam, de a Mancianyuka aszt se látta, mer neki se kell minden látni nem igaz Nagyikám? Nagyi aszt hiszem, hogy nagyon érdemes lenne Neked is beiratozni valami kompitanfojamra, mindenféle nyelvezeten vannak ijenek még dájcsul is. El se hiszed Nagyuskám mi minden érdekeset tanulhatnál ottan még Te is !
Nagyikám azért ne hidjed, hogy csak én kapok intelmeket , már sokan kaptak az osztájunkból, még a Karesz is kapott már az idén többet is, szóval egy húron penderülünk a Karesszal, mint jó onoka test vérekhez illik. Ez forditva is imigyen igaz Nagyi mer minden szöveget el is lehet tenni a kompispájzba, ami addig marad ottan mig elég nagy a spájz. Tudtad Te eszt Nagyikám? Nagyi képzeldd el, hogy mindenegyes firkantásodat eltettem az én kompim spájzába amit anglikánosul csak foldernek hivogat a kompitancsink.
Ha valamikor nem leszek itthon és Te meg itt leszel nálunk, majdan belekukkanthacc a Nagyi fold-erembe, hát nem dög jó Nagyikám? Nagyi a jövö héten ujabb vizsga lesz a suliba, mer közeledik ennek a fél évnek a vége. Mostan azér szoritom a hüvelykujjamat Nagyim, hogy majdan a vizsgánk napján kapjak dáthát és akkor nem kell suliba se menni.
Nagyi, ugye firkantasz hamarosan, már nagyon várom a firekantásodat. Nagypapival egyetemességben pusszancsokat küld mindkettötöknek szeretö Onokátok- aki nem is ojan hüje mint amijennek kinéz- Lajcsika

_________________

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-19 17:54   
Derága Nagyikám!
El se hiszed milyen nagyszabású örömre szolgált, hogy a dájcsi posta nem vesztette el aszt amit a gondjára bisztam. A kis feketének is sok simogatás, Neked Nagyi a közelgö háziállat kinyírására amit egyszerübben csak disznóölésnek hívnak a legjobbakat kívánja Onokád:
Lajcsika
_________________

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-17 19:34   
Nagyikám szia! örömmel konstatáltatottt, hogy sikeresen betáblásztad a képeidet ide kisebb méretben, Nagyi nemhiába tanitottalak, nem igaz? A fehér gombát nem lehet felismerni a képen Nagyikám, lehet samp ilyen is de lehet fehér gyilkos gal óca is, szóval remélem nem az és a nagypapi nem lett beteg a gombás pacsalintádtól. Mijen okos vagy Nagyikám, hogy Te a baracklekárosat falatosztad és a gomba hatását a nagypapin és nem magadon próbálgattad. És mijen csalafinta is vagy Nagyikám. Mostan nem firkantok többet mert mostan lehet itten megismerkedni a napi hirleményekkel a telekukkantón át és oda rohanok.Nagyikám, a legközelebbi firkantásig pusszancs neked a legokosabb Onokádtól:
Lajcsikától
_________________

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-16 13:46   
Nagyi szia és millió köszi a képért ! Tudom, hogy jó a csont mer én is megkóstoltam egyet mielött elküldtem volna a postán a Kis feketének. De az ö nyelve szebb mint az enyim. Nagyi ez a Fellegekböl Kukkantó azt hiszi, hogy az csúfolódás, pedig nem is az , hát nem dög jó Nagyikám?
Nagyim mostanság sokat gondoltam arrafelé mer ha jól diktálja az emlékezetem akkor Tifelétek mostan van a háziállatvágás amit falusiasabban csak disznóölésnek becéznek, nem igaz Nagyikám?
Lett-e sok jó kolbász? A Nagypapi remélem nem rontotta el a pocakját . Nagyi mostan majd várom a beszámoló levélfélédet erröl a nagy házi eseménynél, aminél talán csak a Karácsony nagyobb. Te Nagyi, figy még 64-et kell aludni és itt a Karácsony, hát gondoltad volna, hogy ennek az évnek is ilyen gyorsan vége lesz?
Nagyikám mostan pusszancs és leveledet várva várja a legokosabb Onokád a Mancilányod fiugyereke a
Lajcsika

_________________

 
 fellegvar  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-14 22:48   
2004-10-14 21:10, anri:
-
egy kis csütörtöki üdvözlet Lajcsikamnak
-
Csufolkodni szabad ?!?! Te huncut !!!

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-13 22:15   
Szia Drága egyetelen Nagyikám!- igen eltaláltad itt Lajcsi jelentkezik. Köszi utolsó firkantásodat, örömmel vettem tudmomásul hogy a kezed már ojan jó állapotba van, hogy irni is tudtál. Csak igy tovább Nagyikám, talán jövöre még festö is lehet Belöled, nem mázoló Nagyim mer ugye az egy tisztességes foglalkozás. Hát Nagyi az elmult hónapokban a bio logiát tanulmányosztuk közelebbröl a suliban és az egészbe az az érdekes Nagyi, hogy ugye emlékszel arra, hogy én kényelmi szempontokat figyelembe véve nem váltosztattam osztályt az idén, de mmégis sok ujdonságot tanultam. Ez a bio logia Nagyikám a logia cimü tanismeretek egyik részét képezi, a többi részei a mete-uro-logia és és a geo-logia meg még ojan tan tárgyak amikre mostan nem emlékszem de ez csak azért van mert ezeknek nincsen ojan nagy jelentöségük mint a többieknek. Mer a Karesz, tudod az unokatesóm is megmondta Nagyikám, hogy a bio logia az egyik legérdekesebb tantárgyak közül is a legérdekesebbikje. Szóval, hogy rövidre fogjam Nagyim mostan a különbözö bogyós termékeket tanulmányosztuk. Hát tudtad Te aszt Nagyikám, hogy vannak kemény bogyók és poha bogyók és még sokféle más bogyó is van. A kemény bogyókhoz tartozik a dió meg a mogyoró de ezek közül kivétel e mókus mogyorója mer az nem olyan kemény, de szép, egy hejes kis fény képet lácc róla a forumosok háziállat rovatába csak aszt nem értem Nagyim, hogy a mókus miért háziállat de eszt a Bimbusnéni kezdte el és talán ottan Aremikában az is háziállat mint a ger bili meg a tar ant ella. Szóval a keményebb bogyókhoz soroljuk még a mandulát is, ami csak annyiban hasonlít a kemény bogyókra, hogy kemény. Meg asztán vannak puha bogyók ís és az ilyenek sokkal nagyobb számban vannak mint a kemények.Mer ebbe a csoportba soroljuk a borsót meg a lencsét is meg a málnát meg az áfonyák mindeféle fajtáját meg a ribizlit meg a szölöt meg a kissé nagyobb és ugynevezeten félkemény bogyókhoz tartozik a görögdinnye is meg még az arti csóka is, ez az a csoka nagyim ami nem tud repülni se.Hát nem dög jó Nagyi?-szinte minden gyümölcs a bogyókhoz tartozik. Más is tartozik még ide de arról majd szeméjesen fecsegek veled, mer tudod Nagyim én egy ojan Locsifecsi lettem az utolsó idöközökben
Nagyi más témát adva alád megkérdezem, hogy Te hiszel e a jóslásokba Nagyim? Mer én nem hiszek azért aszt a Vasorru nöszeméjt aki valahol kurjongatva jósol mostan egy idöre békébe hagyom addig mig kiderül, hogy jókat jósolt-e másoknak Nagyikám. Mer én nem akarok Nagyi presszióba kerülni- ez a psziho-logiákhoz tartozó szakkifejezés Nagyikám- holmi és más jóslások miatt.
Mostan inkább a bogyókkal eröltetem az agyam magjait mer Nagyikám aszt észrevettem, hogy mostanság már nem fognak ojan jól mint régebben, szóval lassabban tanulok meg uj dolgokat. A Mancianyuka aszt is olvasta valahol Nagyim-mer neki még könyvtárjegye is van, nekem nincs amióta elveszett- hogy nincsen veszéjesebb a pihent agymagoknál Nagyi mer azok már nem is forognak. Szóval és föleg tettel drága anyám anyja zárom firkantásomat, itten késö van és már mindenki alszik. Holnap meg ujra suliba megyek a bogyótanóra lesz az elsö és dolgoztatot kell majdan firkantani. Szia Nagyi, vigyázz magadra. Ha a posta hoz valami marha klassz meglepit aszt én küldtem.
Pusszancs nagyikám, legokosabb onokádtól:
Lajcsitól.
Utófirkantás: A nagypapinak is pusszancs, de Te add át neki és ne a szomszédasszony, szóval ugye tudod Nagyikám? 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-04 15:07   
Szia Nagyikám és köszi a legeslegutolsó levéfélédet aminek mint mindenegyes alkalom adtán nagyon megörvendesztem. Örömmel olvastam Nagyikám, hogy a képeslapom hatására még a nagypapi agymagjai is a puszilkodás irányában vették mozgásirányukat. Hát Nagyi ma nagy ujság volt itten mer reggelre deres lett a határ. Ebbe az volt a rossz Nagyikám, hogy már kéztyü is kellett-lábtyü az ugye mindig kell a jó meg az volt, hogy a nagy füvek között már nem kellett keresni a réti fácánbrojlereket hanem a szomszéd kutyája könnyedén vadászott rájuk, mer ojan volt az mint ottan az Eiszlandon ami helyröl már régebben firkantottam Neked, ottan ugye az erdö csak makszimálisan derékig ér és mindent lehet benne látni még a széléröl is, még aszt is amit nem kell. Ki is jött az egyik házból egy öreg banyus, mer azok ugye ojanok, hogy állandóan csak a függönyzet mögül figyuzzák a világot és rákiabált a szomszédra, hogy ez nem öserdö kéremszépen hanem háztáji. Mire a szomszéd elmagyarázta neki kompifestéket nem biró nyelvezettel, hogy mi az a háztáji és mi az a kert meg mezö. Meg aszt is, hogy mi a fácán és mi a fácanbrojler, mert azt a banyus nem tutta, csak állandóan valami csibékröl dünnyögött. Szóvalmostan erröl csak ennyit Nagyi.
Olvastam, hogy a dió legjobb formája az ojan Nagyi, hogy asztat akkor kell leszedni még még tök zöld a héja és akkor ha rummba teszed el akkor még addig is eláll mikorra már én is megkóstolhatom a rummot. Mer eddig csak a Mancianyuka rummosmedjét kóstolgattam, az jó volt mert a rumon kivül még medj és tsokoládé is volt , mindezek együtt, szóval ugye tudod Nagyikám. Csak az elsö öt darab égette a számat a belsö feléröl Nagyim, de asztán ojan jól megszoktam, hogy a szám az nem égett csak a fejem sustorgott meg a térdeim is megbicsaklódtak, szóval a Mancianyuka aki nem vette észre a medjesdoboszt, mer volt annyi eszem, hogy eldugjam aszt mondta amikor hazakeveredett a melóból, hogy jó lenne tudni egy ortopedius telcsijét mer ez a Lajcsigyerekem úgysmint botladozik, hogy ortopediushoz kell vinni. Csak az nem ment a Mancianyuka agymaigjaiba, hogy reggelre már szinte teljesen makk egészséges voltam, szóval erröl mostan ennyit.
Nagyi mostan nagyba fojik itten a herinkvásár ma annyian voltak a herinkpiacon, hogy nem is battyogtam oda, de holnap majd elmegyek a Karesszel, szóval az unokatesómmal és majdan elküldöm Neked igy kompin az összes referenciákat. Addig is zárom mostan firkantásomat. Ha puszilkodásra van kedved a nagypapival akkor csak firkanccs, majd irok megint egy levlapot valahonnét, hogy legyen okotok a puszilkodásra.
Én mostan csak kézipusszancsot küldök, de csak Neked Nagyikám, ha a nagypapinak is kell egy pusszancs akkor majdan Te adjál neki oda ahova akarja, szeretö onokád a
Lajcsika_________________

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-02 09:04   
Szia Nagyikám ! Nem tudom mi lelt, hogy nem firkantasz nekem, talán a diófa az oka mer az hirlik, hogy annyi dio lett rajta még eddig sose volt ennyi, pedig a fa majdnem ojan öreg mint a nagypapi. Hát Nagyikám azt ugye nem felejted el, hogy én a diosbájglit nagyon szeretem, annál csak a mákosbájglit szeretem csak egy kicsit jobban. A legeslegfincsibb mákosbejglit egy jó haverom szokta hozni nekem meg a Mancianyukámnak ha errefelé jön. A baj csak az Nagyikám, hogy nem nagyon jövöget errefelé, csak nagyobb sátoros ünnepek mint példának okazatául a herinkvásár hozza errefelé. Tudod Nagyi a herink az egyik legeslegfincsibb hal, aszt majdnem mindenki szereti csak sokan a magyarhoniak közül még a szagát se birják. Hát Nagyikám megsugom neked, hogy azok aszt se tudják mit vesztenek,mer a herink az mindenhogyan fincsi, szerencse, hogy ojan sokféle van, el se képzeled Nagyi, hogy ugyanabból a vizállatból mennyifélét lehet csinálni. Mer a tevéböl is van ugye egypupu meg kétpupu meg négypupu söt több is, de herinkböl Nagyi sokkal de sokkal több van. Itten most fölemlegetek egy párfajtát csak azért Nagyikám, hogy tuggyad mi vár ha elszánod egyszer majdan a közeljövöben arra, hogy errefelé gyere, talán egy év eltelte is kell hozzá mer az öregasszonyok mint Te is Nagyikám csak lassan képesek az elhatározások megalkotására. Szóval visszamegyek a herinkekhez mer ha nem megyek vissza akkor kompinyelven offolok Nagyikám, hogy az mi aszt neked nem kell tudni mer akkor ha megtudnán sose firkantanál nekem. Szóval itten van egy kis kezdeti herinkfölsorolás: sósherink, citromosherink, mustárosherink, currisherink, hagymásherink, fehérborsos herink, feketeborsos herink, füstöltherink, fokhagymásherink, herink ablakosmester módján, herink frissen sütve, prézlisherink, satöbbi satöbbi herink. Errefelé Nagyi minden évben ijentájt van herinkvásár amikoris a környezö és mék sokkal messzebben elhejeszkedö szigetekröl is csónakokon hozzák a rengeteg herinket és a fövárosunk hajóbekötöjébe árulják. Erröl mostan az jut eszembe, hogy todományosabban eszt kikötönek hivják csak aszt nem értem Nagyikám, hogy miért kikötö ez amikor oda bekötik a csónakokat meg a mindenféle vizijárgányokat, szóval inkább az igazi szót hasznalom, a bekötöt. Ottan ijenkor rengetegen tolonganak mer nagy Lacikonyhákon is adják mindenkinek a kóstolót meg mindaszt amit szem és föként a száj megkíván Nagyikám. Nagyi Te tudod , hogy az miér Lacikonyha? Mer én nem tudom Nagyikám. Esetleg megkérdeszhetnéd a nagypapit ha majd leesnek a diófa levelei mer addig a nagypapi a diófán van és mék csak nem is látod ötet a sok diótól meg föleg diófalevéltöl. De sebaj Nagyikám hamarosan leesnek a diofalevelek is mer itten már a más fák levelei is zuhanófélben vannak, itten mifelénk nem érzi magát jól a diófa mer tul hideg van ugye tudod Nagyikám ?
Mostan zárom firkantásomat, már eddig is tul hosszadalmasan firkantottam nem igaz Nagyikám? A lekfontosab nagyi az, hogy elolvassad mindaszt az érdekeset amit irtam Neked meg a más Nagyiknak és Nagyikoruaknak is Nagyikám.
Szóval pusszancs Neked és kiabálj föl a diófára a nagypapinak is egy üdvözlö üvöltést szeretö és föleg okos onokádtól a
Lajcsikától


_________________

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-23 15:36   
Szió legderágább Nagyim! Mostan abba a vérmes reménybe firkantok Neked, hogy a kezed már rendbe van Nagyikám, de ugye ebbe a kompiba az is a jó, hogy olvasni kéz nélkül is lehet. Nagyi én mostan legföképpen azér firkantok mert erre mifelénk szinte állandóan esik az esmény és semmijen kerti melót nem lehet mostan csinálni, csak tervezni lehet Nagyikám mindaszt amit kellene csinálni. Szóval tudod eszt a leliállapotot a leginkább az építészekhez lehet mostan hasonlitani akik mindent terveznek de a legtöbben még egy szöget se tudnak a falba beütni, többek köszt arra is köll nekik a feleségük meg arra is, hogy fözzön rájuk. Meg mosson meg megvegye az ujságot. Meg, hogy a kutyát sétáltassa és a srácokat az iskolába fuvarozza. Erröl jut mostan eszembe Nagyi, hogy nálunk elkezdödtt a suliban az idegen nyelvezetek oktatása és mindazonhamarjában a spanyollal kesztük, mer abba az a jó, hogy még a kérdöjelet is forditva lehet irni és nehogy aszt hidd Nagyikám, hogy csak a mondatok végén hanem már azonnal az elején is. Meg asztán a spanyol az világnyelv Nagyi ugye majdnem az egész déli Aremika is aszt beszéli kivéve egyes országokat mint példának okazatául aszt ahonnét a legtöbb kávét hozzák ide errefelé es ez Nagyi ugyanaz az ország ahonnét a svédek királynöje is félig származik. Mer a másik fele az onnét van Nagyikám kissé Tifeletekröl, szóval ugye kapirgálod Nagyi mejik nagyobb országra gondolok mostan. Ha nem tudod Nagyikám akkor csak fordulj bizalommal a nagypapihoz, mer ö sokminden ojat is tud amiröl Neked Nagyim még halványlila segédgözöd sincsen.
Képzeld el Nagyikám, hogy a keresztanyukám találkozott az Espitantival és az aszt monta a keresztanyukámnak, hogy ennyi jó humort még ki se nézett belülem amikor megismert már az uccán is. Hát Nagyi egészen elképesztö, hogy az embert még a külcsinjéröl is mennyire mellé lehet ismerni pedig a lekfontosabb Nagyikám ugye az ami a belbecsünk és aszt a külcsin nem mindig árulkodja el. Mer a külccsin az ojan Nagyi, hogy ugye azon mostanság már ügyes dokik váltosztatni is tudnak, eszt Te is tapasztaltad amikor a fizimiskádat ugy megvaltosztatták, hogy a nagypapi is Küsztihandot köszönt Neked amikor hazabattyogtál ugye emlékszel erre Nagyi? Ha esetlegesen nem emlékeznél akkor csak kérdezd meg megint a nagypapit, az van hozzád a legközelebb és ö Nagyikám egy két lábon járó lekszikonnal hasonlitható össze, pedig kivülröl ugy néz ki, hogy a focimetsen és a jó kaján kivül nem sok minden érdekli ötet. Mennyi rejetett tudás és miegymás van a nagypapi pocakja mögött aszt csak te tudod Nagyikám még én is csak sejtem, aszt se minden nap. Mostan zárom firkantásomat és a legközelebb majd csak azután jelentkezem miután visszahosztuk a Mancianyukám havernöjét egy pindur szigetröl itten a közelböl, csekéj négyesszáz kilométerrröl Nagyim. Ebböl az utolsó kettöszázat majdan egy vizi jármüvön fogjuk lebonyolitani, szóval ne izgulj Nagyim, nem kell annyit uszni, errefele a vizek megkeszték az elhidegülést is szóval nem nagyon jó már uszkálni máshol a fürdökádon és az uszin kivül. Utobbiban is a legklasszabb a gyerekmedence mert ottan majdnem ojan meleg a viz, hogy sokkal melegebb mint a levegö. A baj csak az, hogy egyméterhatvancentinél nagyobb gyerekek, akikhez én is számitok Nagyikám már nem nagyon lubickolhatnak a gyerekmedencében mert az uszómester mindjárt odakajtat és aszt mondja, hogy fiam ugye tudod hova tartoznak az ijen nagy fiuk?
Szóval mostan csak ennyit, kivánok Nagyi nektek szép öszies napokat és tudd meg, hogy Te vagy a világ leghejesebb Nagyija.
Pusszancs Neked a legkedvesebb onokádtól a nagypapinak meg egy férfias kézszoritást tolmácsolhatnál ha tudnál,ezutobbiról nincs meggyözödésem Nagyikám.
Végezetül aláfirkantásom:Lajcsi
_________________

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-20 09:17   
Drága Nagyim, szia ma is Neked! Tulajdonképpen mostan amikor lefirkantottam eszt a sziát arra gondoltam Nagyikám, hogy ez a szia nem is egy rendes szó igy asztán talán sokkal jobb lenne, ha aszt mondanám, amit régebben mondtak a srácok a Nagyijuknak,hogy Csókolom! De ez a csókolom mostan kiment a divatból, hejibe megérkesztek az ilyenenk, hogy csávi és pusszancs, hát tudod Nagyi ezek közül a pusszancsot szeretem de a csávit aszt nem komálom Nagyikám.
Nagyi nagyon megijedtem amikot aszt olvastam, hogy megvágtad a kezedet Nagyikám! Mostan akkor hogy kevered majd a sok jó kaját, csak ugye Nagyi minden rosszba is van valami jó és ebbe az a jó, hogy a bal kezedet vágtad meg és nem a jobbikat. Hát Nagyi ugye emlékszel, hogy én a kezdet kezdetén balkezes voltam, de a sulinkba aszt montta az osztályfönöktancsi, hogy figyi Lajcsikám, senki se szereti a balkezeseket pedig vannak ojanok is akiket két balkézzel áldott meg a Jóisten. Szóval, hogy rövidre fogjam Nagyikám a tancsinénink kinevelte belölem a balkezességet, mármint ami a firkantásra meg a rajzolásra vonatkozott. De azért nem ment neki könnyedén, de nekem se. Mert az volt a taktikája, hogy ha észrevette, hogy a jobbik kezemmel ami nekem a balkezem volt firkantottam akkor aszt a lapot kitépte a szépfirkantásos füzetemböl. Csodálkozott is a Mancianyuka, hogy mijen vékony az én füzetem, dehát a titkot nem árultam el neki ezt most is csak neked mesélem drága Nagyim! A Mancimutterról jut eszembe, hogy egy haverjával megjárta az itteni erdöket is- ahol különben el is lehet tévedni Nagyi, de ök nem tévedtek el,mer a haverja jobban ismeri az erdöket mint a Mancilányod. Hát Nagyikám el se hiszed, mennyi mindenfenével jöttek vissza, aszt se tuttam Nagyikám, hogy az erdöben nemcsak fák meg bokrok vannak. Mer hosztak ide a mi lakásunkba két vödörrevaló gombát meg egy csomó áfonyának nevezett ennivalót, ami kettöféle is van piros meg kék, szóval csak a fehér hiányzik, különben ojanok mint a francia zászló ,meg a holland zászló,meg az orosz zászló,meg kitudja hányféle náció zászlója Nagyikám, ezeket még nem tanultuk idén, csak tavaj és többet nem idéz fel az emlékezetem, azér is járok ujra ugyanabba az osztájba mint tavaj. A gombák mostan száradnak a fürcsibe a kövön és nem is lehet oda mostan bemenni, szóval ma még zuhanyozni se kellett, dög jó volt. Ha szerencsém lesz Nagyi akkor egy hétig be se lehet menni a fürcsibe és akkor még fogat se kell mosni, még klasszabb Nagyikám. Mer ugye ha a nagypapi lennék akkor a fogamat meg lehetne mosni peldának okazatául a konyhai mosogatóba mert csak ode kellene tenni a kisfazékba amibe úgy általában a rántást szoktad keverni és még kefélni se kellene a fogaimat csak egy kis Vimmet rászórni a mosolyomra és felforralni az egészet, mintha húsleves lenne és mijen fehér lenne is a mosojom, majdnem ojan fehér mint a szomszéd kissrácé akinek az apukája sötétebb mint az egyim. Hát igy fojik mostan az élet nálunk Nagyi.
Az uj osztájomba már jó haverok is vannak a legjobb haverom az a Bandi akivel tavaj is egy osztájba baktattunk, mostan egymás mellett ücsörgünk az uj osztájban is es Nagyi majdnem egy fejjel vagyunk nagyobbak mint a többiek, szóval jól ellátunk a fejük fölött ha a jéghokimetset nézzük az egész osztájjal egyetemben.
Mostan Nagyi minden klasszat Neked azzal a beteg ujaddal, mer abba az is klassz, hogy a nagypapival csináltathatod az összes ojan házimelót ami undoritó, mint példának okazatául a konyha felmosás meg a vécépucolás Nagyikám.
Firkantásom végére értem, csókollak Nagyikám
Szeretö Onokád a Lajcsika_________________

 
 ExMONTag  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-16 20:47   

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-16 19:05   
Szia legkedvesebb Nagyim!
Mostan már itthunról firkantok Neked meg talán a nagypapinak is, köszi leveledet. Hát Nagyi el se hiszed mi mindent tanultam annak az esös és hideg idöszaknak fojamán amit ittendiek nyárnak hivogatnak! Mer Nagyi ugye aszt még nem meséltem Neked meg a nagypapinak, hogy eccer amikor innét valaki a hazájába tévedt ujra akkor megkérdesztek, hogy mijen is volt itten a kül hazában és erre az aszt mondta, hogy az a zöld tél amit ittendiek nyárnak hivtak még csak csak türhetö volt, de a fehér tél az rettenetesnek mutatkozott. Hát imigy. Mostan még a zöld tél uralkodik errefelé Nagyikám, de példának okazatául ma reggel már fehér volt a határ. Azaz a fü. Ez még az volt amit dérnek hivan Nagyikám , az amit hónak hivnak az csak késöbb potyorászik a magosságos egekbül meg nagyáltalánosságban el is olvad mielött az angyalkák a karácsonyra szánt ajándékodat idecügölnék.
Szóval Nagyi elöször is a közlekedéstant magyarázom el Neked. Idén utasztam vasparipával amit csak vonatnak titulálnak. Ez akkor volt Nagyikám amikor Téged meg a nagypapit látogattam meg. Szóval a vasparipánk az ut egy részét egy ojan országban tette meg aminek Francország a neve. Ez Nagyikám nagyon találó név mert a franc se tuggya hol járunk a paripa csak száguldoz, senki nem mond semmit és kiirva sincs semmi, igaz, hogy a vonatnak nevezett vasló ojan gyorsan megy, hogy semmit se tudnék elolvasni. Ha nem sütött volna a nap, úgy száguldoztunk volna Nagyikám mint annak idején a négerek az alagútban. Hát Nagyi, aszt el se hiszed mijen változás áll be azonnyomban amikor átrmegyünk azon a manapság láthatatlan határon ami Francországot Dájcslandtól elválasztja! Mindjárt jött egy bácsi aki aszt mondtta, hogy Tah lajte, és mindenkinek kiosztotta kérés nélkül aszt az irományt amibe Nagyikám minden állomás be volt firkantva és még a hangosdumálóba is bedumcsizták dájcsul, hogy hova érünk és mikor és aszt is, hogy onnét hova és mikor lehet átballagni. Mostan nagyon örvendesztem annak, hogy valamit a suliban is tanultam dájcsul meg Töled meg a nagypapitól is legalább svápdájcsul is tanultam. À popsi Nagyi mi is volt annak a sváplevesnek a neve amibe régi pacsalintákat ásztattál be és nagyon fincsi volt? Mer a Mancianyuka is megc sinálhatná ha lenne itthon régi pacsalinta, de nálunk nincsen mert én meg a Karesz unokatesóm frissibe fölfaljuk az összeset Nagyikám. De Nálad ugye mindig van a friszerbe egy pár tekercs csonttáfagyott pacsalinta ami még a házi kis feketének se kölllött mert annyi felöscsontot attatok neki. Pedig aszt én is szeretem Nagyi.
Jesszus Maria unt svati Josep, hogy a Karesz anyukáját a Babucilányodat idézzem csak mostan vettem észre mennyit dumcsisztam már itten pedig a telekukkantóban már kezdödik a jéghokimets. Majdan késöbb fojtatom, addig is millió pusszancs Neked meg a Nagypapinak is, legokosabb Onokádtól a világjáró Lajcsikától.
Utófirkantás: Nagyi a fülbevalót a hideg férfinemüek a bal fülükbe hordják, én is. A meleg férfinemüeknek kinézök jobb fülébe van a fülbebiggyesztendö eszt jegyezzed meg magadnak, mer lehet, hogy ottan a patikandusnál hasznát veszed majdan úgy mihesztartás végett.
Még mindig a Lajcsika


_________________

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-14 09:12   
Nagyikam szia es koszi leveledet. Ez a firantmanyom mostan rondan irodik mer egy olyan megszallohelyen vagyok ahol az ugynevezett hejesfirkantas miatt atirtak szinte az osszes gombot ezen a kompin es mindent osszetevesztgetek az agymagoka teljes atallitasa erre nem sikeresedik Nagyikam. Majdan otthunrol irok sokkal tobbet, mostan egy fel ora mulva battyogok a repterre de felek mer Nagyi az itteni kozlekedest szivesen folcserelem a mi renszarvasokkal tuzdelt utjainkra. Azok nem dudalnak es nem eloznek erthetetlen sebesseggel senkit, csak allnak az auto elott mig az auto belejuk rohan asztan lesz jo renszarvassonka vacsira Nagyikam. Errol a kozlekedesrl jut az eszembe hogy sok erdekes szot is tanultam Nagyikam amiket a duhos soff orok egymasnak ordibalnak a nyitott autoablakokon keresztul. Sajna Nagyi az az erzesem, hogy ennek a szokincsnek legnagyobb reszett otthon a Mancianyukanal nem lehet majd hasznalni mert Nagyi ezek ojan szavak, hogy aszt hiszem meg a Nagypapi sokathallot fuleinek is sok lenne a legeslegtobbje Nagyikam.
Mostan zarom firkantasomat es drukkolj Nagyi,hogy a forgalomba ne vesszek el es hamarosan ujra firkanthassak Neked draga nagyikam.
Nagy pusszancs mostan Neked es a Nagypapinak is meg a kis feketenek is, tudod Nagyikam kire gondolok.
Legokosabb onokad a vilagjaro Lajcsika
Ui. Ha megpislantod a Zsizelnenit meg a Bovitantet adjad at legcuppanosabb pusszantasaimat nekik is . Koszi Nagyikam.
Alafirkantas ugyanaz mint feljebb.
_________________

 
 ExMONTag  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-09-10 15:59   

 
Ugrás a ( 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó