2021. december 04. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> MON 2002 - 2011 >> Kezdetek....
Új topik indítása   Üzenet küldése
 glucko  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-04 11:03   
Kedves Eszter 2 !

Most regisztraltattam magam az oldalon s bongesztem a temak kozott s akkor talaltam rad es a problemadra.
Remelem, hogy azota mar sikerult munkat talalnod s elhelyezkedned... s kilabalnod a kezdeti depressziodbol!!!
En is Belgiumban eltem mint bebicsosz s aztan ugy alakultak az esemenyek, hogy otthagytam a csaladot s a belga kedvesemhez koltoztem. Egy honap semmitteves mar nekem is boven eleg volt ahhoz, hogy kezdjem magam rosszul erezni a boromben.
Most itthon vagyok egesz nyaron, de biztosan megyek vissza nyar vegen... osszel a kedvesemhez.... igaz meg nem tudom, hogy smint fogok en is boldogulni odakint.
Mindegy ez hosszu tortenet, ha gondolod vegyuk fel a kapcsolatot, e-mail cimem:cabeza.oso@chello.hu

Szep napot ! glucko

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-25 06:36   
Kedves Eszter,

ismerem Belgiumot férjem dolgozott ott egy ideig mikor innen küldték át öket hogy épitsenek titánium öntödét Charleroiban. Mi is voltunk egyszer lányommal a vállalat költségén bérelhetö házakat nézni, igy megismertem a helyzetet, de a belgákat már akkor, mikor ök jöttek ide üzleti tárgyalásokra és mi voltunk az egyedüliek akik meghivták öket házunkban, az amerikaiak csak éttermekben találkoztak velük. A költözésböl nem lett semmi amit nem bántam, mert nekem a hideg klima nem a kedvencem. Dacára mindennek, tetszett Belgium.

Franciául mi az iskolában tanultunk Svájcban, a flamandot meg itt-ott értem a svájci német miatt.

Nekem feltünt az hogy Brüsszelben több franciát hall az ember hiába hangoztatják hogy hivatalosan kétnyelvü Belgium. Szerintem még nehezebb egy idegennek ebbe belecsöppeni s ezt megérteni!

Szoval probáld több türelemmel venni a dolgokat, tudom könnyü azt mondani másnak, de idövel befogadnak, a belgák amugy kedves emberek (még mindig sysoposkodom a Compuserve Belgium forumban ahol csináltak nekem egy magyar és egy német szekciot, sajnos csak egy magyar tévedt oda, illetve eljött megnézni, ö Provenceban él, nem Belgiumban.)

Bonne chance. 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-24 14:34   
szia!

hatha talalsz kornyekeden elo magyart, ime - Belgium temakor a MONon:

http://www.magyaronline.net/forum/viewforum.php?forum=12&136

egyeb infok, tippek:

http://www.magyaronline.net/forum/viewforum.php?forum=62&8

Udv,

Hunor

 
 eszter2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-24 12:59   
hello andi,

itt 3 hivatalos nyelv van es en a hollandot es a nemetet jol beszelem de franciaul meg nem, ezert golyoztak ki altalaban az allashirdeteseken.
Mar kezdem elfogadni ezt a helyzetet, mert ezt a flamandok tobbsege is rendkivul igazsagtalannak tartja. igy ezzel az erzessel nem vagyok egyedul.termeszetesen angolul is beszelek.
tudom hogy turelmesebbnek kell lennem es nem szabad elkampicsorodnom a kezdeti nehezsegektol, de kinoz a vagy hogy tobbet es hatekonyabban dolgozhassam ( ha minden tevekenyseget egyfajta munkanak tetelezunk fel akkor azert kelloen elfoglalt vagyok)multkor egy ismerosom gratulalt hogy ilyen rovid ido alatt mennyi elutasitast szedtem ossze, mert szerinte ez jo jel!!!!
hat szerintem marha gaz hogy 10-szer tobbre lennek kepes es hiaba dongetem az ajtot nem engednek be.
tegnap kapcsolatba leptem egy bevandorlokat segito szervezettel ahol azzal kecsegtettek hogy az adottsagaimmal biztos konnyen fogok munkat talalni.(ezt mar egy rakas embertol hallottam)ezutan felajanlottak a segitseguket amit elfogadtam.igy talan jovoheten megejthetem az elso teszteket...
Egyebkent nagyon halas vagyok az ide irogato embereknek,mert azt hiszem kezdem ujra osszeszedni magamat.(meg csak halkan mondom)
csocso
szep napot mindenkinek!;)

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-24 12:10   
2004-06-23 11:42, eszter2:
-
A tragikomikus az hogy en mar joval az idekoltozesem elott tagja voltam a helyi sportklubnak es az ifjusagi szervezetnek.Eljarok a konyvtarba,programokat szervezek a helyi arcoknak akikkel kolcsonosen kedveljuk egymast.
-
Nem tudom, mennyire beszéled a nyelvet, de biztosan egész jol, ha férjed ottani. Sokszor viszont idegenkednek az idegenektöl, s talán jobb ha még rövid ideig tovább csinálod, amit itt fent emlitettél ahol befogadtak. Ha jobban beleilleszkedtél a helybeli szokásokhoz szerintem könnyebb lessz olyan állást találnod amit szeretnél.

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-23 21:04   
2004-06-23 18:22, kaytee:
-
néha bizony az embernek magának kell saját állását megteremteni. Eldönti, mihez ért, mit és hogyan akar csinálni, és, ahelyett, hogy alkalmazottnak ajánlkozna, árulni kezdi a szolgáltatást.
----------------------------------------

Kaytee minden szavával egyetértek, amiket nem idéztem azokkal is, csak nem akartam az egészet itt megismételni.
De ezekkel különösen!!
Itt szerintem mindenkinek van fogalma arról milyen egy idegen országban állást keresni, és azután hogyan alakul(hat)nak a dolgok.
Maximálisan híve vagyok annak, hogy magad teremtsd meg a saját munkahelyedet.

Nem vagyok egy beosztott tipus, igy szerintem is légy a magad főnöke 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-23 18:22   
Eszter2,
elmehetnél azért dokihoz is. Lehet, hogy a depressziód nem kizárólag helyzetfüggő.
Az, hogy nem kaptál meg olyan állást, amire legalkalmasabbnak vélted magad, ne okozzon semmiféle lelki törést.
Hogy lásd, mi minden befolyásolhatja a kezdésedet, néhány példa:
újkanadai koromban egy vacak irodai melót azért nem kaptam meg, mert az óvodások szinvonalára készitett "intelligenciatesztet" 99%-ra teljesitettem. Nem akartam százat, hogy ne legyek gyanús A jövendő főnöknő igen tisztességesen a szemembemondta, hogy már ne is haragudjak, ő alig tudta elvégezni a középsulit, évekig tartott, mig előléptették, nem engedheti meg magának a kompeticiót.
A férjem egyszer azért nem kapott meg egy melót, mert a felvételt eldöntő személyzetis szerint (később mégis odakerült a céghez, és megbeszélték) ÚGY nézett ki, mint akinek több fizetést kéne adni annál, amennyit adni akartak.
Barátnőm civil alkalmazottnak jeletkezett a helyi rendőrségre. Hetek múltán egy egyenruhás rendőrtől megtudta, hogy "valami hülye" csak beadta a CVjét az állásra, amikor "mindenki" tudta, hogy az a rendőrkapitány unokaöccséé, aki már ott is dolgozik.
Egy csomó munkahelyen tiszta formaságként, nyilvánosan meg kell hirdetni az előléptetendő dolgozók állását. Senkit sem vesznek fel rá kivülről, de nem is mondják meg nekik, miért.
Szóval semmi elkeseredés, főleg, mivel sose tudod, miért jó az, hogy még nem találtál állást. Aki dolgozik, annak sokszor nincs ideje jobb munkahelyet keresni.
Egy munkakeresőknek szóló kötetben, a What Color is Your Parachute?-ban olvastam régebben, hogy néha bizony az embernek magának kell saját állását megteremteni. Eldönti, mihez ért, mit és hogyan akar csinálni, és, ahelyett, hogy alkalmazottnak ajánlkozna, árulni kezdi a szolgáltatást.

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-23 12:18   
2004-06-23 11:42, eszter2:
-
Helló Eszter2,
Csak vigyázz el ne csússz azon a fényesre vikszolt konyhapadlón:wink:!

Úgy tűnik, hogy már benne vagy mindazokban a dolgokban, amelyek segithetnek az ujrakezdésben. A munkakeresés egymagában is nagyon stresszes, hát még egy olyan országban, ahol eddig nem dolgoztál. A visszautasitás amugy is bántó és dühitő tud lenni, még akkor is, ha próbál az ember objektiv maradni, amennyire képes. Ezen én is átmentem, ahogy most Te.

Sajnos olyan szempontból is hátrányban vagyunk, hogy a munkáltatók számára nincsenek meg azok a referenciapontok (milyen háttér, melyik iskola, miféle munka tapasztalat), amelyek "bennszülött" jelentkezőnél rendelkezésére állnak. Sokan a kommunikációs készség miatt is aggódnak.

Az idők során rájöttem, hogy általában nagyobb valószinüséggel behivtak elbeszélgetésre, mikor olyan helyekre jelentkeztem, ahol először telefonon lehetett/kellett érdeklődni. Gondolom azért, mert ilyenkor a bizalmatlanságot sikerült csökkenteni egy kicsit. Az elbeszélgetés után sem mindig én kaptam meg az állást, de legalább adtak esélyt, és már az is valami.

Szia, Perec

 
 eszter2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-23 11:42   
annyira kedvesek vagytok hogy haromszor elbogtem magam mire magamhoz tertem.
szoval ma eddig kitakaritottam a furdoszobat most ugy nez ki mint egy bemutato terem,gyorsan nekilatok a nappalinak es a konyhanak:)

az en kicsi ferjecskem (bennszulott) annyira jo hogy mar buntudatom van tole.Szeretnek a legjobb feleseg lenni, aki az elet minden teruleten a legjobbat nyujtja.Azt hiszem meg meg kell tanulnom hogy nem vagyok tokeletes es nem is leszek.°)probal megerteni es turelmes.sokkal turelmesebb mint en.
A tragikomikus az hogy en mar joval az idekoltozesem elott tagja voltam a helyi sportklubnak es az ifjusagi szervezetnek.Eljarok a konyvtarba,programokat szervezek a helyi arcoknak akikkel kolcsonosen kedveljuk egymast.Tavaly eljottek Mogyira es megismerkedtek az orszaggal nyilt szivu rendes emberek akik mulatni is tudnak.Elvallaltam onkentes munkat amivel a kozel vagyok az eredeti szakmamhoz es fejleszti a nyelvtudasom, valamint remekul mutat az oneletrajzomban.
Tudatosan keszultem lelkileg otthon erre az idore,
es megis beutott a mennyko!!!!!
lehet hogy attol kattantam meg hogy tobbszor elutasitottak munkahelyekrol pedig szerintem megfelelo voltam az allasokra, sot meg alabb is adtam a szakmai ontudatombol es meg olyan munkara is jelentkeztem amit otthon soha nem vallaltam volna, itt meg meg erre se tartanak alkalmasnak???
es csak fogyott es fogyott a kezdeti onbizalom es lelkesedes a napok rovidultek az ejszakak hosszabbodtak mire azon kaptam magam hogy a napok osszefolytak ebren almodom es almomban eber vagyok.
Es tisztan tudom hogy ez nem en vagyok!

ha bemutatoteremme valtoztattam a konyhat ujra irok......

 
 melinda  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-23 10:35   
Kedves Eszter2!
Igen, találj ki magadnak kreatív tevékenységet ami leköt, amiben örömed leled, ha nincs anyagi akadály, iratkozz be nyelvtanfolyamra, vagy más Téged érdeklõ aktivitásra, hogy emberek között is légy! oszd be a napod, csak ne hagyd elfolyni! Az alkohol nem megoldás! Annak ne légy rabja!
Nézd csak mit adok Neked?
_________________
Szeretettel: Melinda

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-23 10:21   
Eszter sajnalom hogy igy erzed magad. Hidd el nem könnyu uj eletet kezdeni de te egyedul tudsz csak dönteni afölött hogy zug alkoholista lesz belöled vagy igenis tovabb messz es megprobalsz helyet talalni az uj hazaban. Nyelvet tanulni iskolaba jarni sohasem kesö . En nem voltam egy csitri mikor kijöttunk Svedorszaga mint menekultek de celunk volt. Mikor kikerultunk a taborbol mar tudtuk a nyelvet. El kell valahol kezdeni a baratok Magyarorszagon maradtak ,neked valasztanod kell vagy a ferjed csaladod vagy a baratok Magyarorszagon. Az teny hogy olyan baratod mint otthon volt nem lesz soha de lehet uj hasznos baratsagokat kötni az uj hazadban is. Gondolkozz el hogyan tovabb es indulj el iskolaba hidd el nem kesö.
Hagyd a sört az nem segit.
Kerdezz szivesen válaszolok. Mi is "csecsemökent" kezdtuk ujra, es sikerult. Arra nagyon ugyelj hogy a paroddal legyel mert hidd el nekem az a legfontosabb es a legnagyobb tamasz, ha egyutt vagytok es mentek elöre.

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-23 08:33   
Eszter!
A férjed magyar, vagy ottani bennszülött?
Segit neked? Megért téged?
Miért nem jössz haza kis időre, hogy feltöltődj? Van rá lehetőséged?
Hidd el két hét itthon elég, hogy javuljon a helyzet!
Egyébként próbáld magad kényszeriteni, valami sportra (úszás) vagy kreativ hobby (üvegfestés, szalvéta technika).
De leginkább gyere haza két hétre!


 
 ex-MON-tag4  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-23 08:14   
2004-06-22 23:01, eszter2:

Kedves eszter2!

En is voltam hasonlo helyzetben mikor nemetorszagba jöttünk 13 honapig nem dolgozhattunk meg a megyet sem hagyhattuk el,mar en is a depresszio hataran voltam.Ne veszitsd el a türelmedet jönnek meg jobb idök is,fogsz munkat is talalni es szep lassan minden megoldodik.Van egy jo magyar közmondas /türelem rozsat terem/ biztos ismered te is.Ugyhogy fel a fejjel a remenyt soha nem szabad feladni.Kivanom neked,hogy minel elöbb rendezödjenek a dolgaid.

Üdv.denjul

 
 szigy  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-23 02:52   
2004-06-22 23:01, eszter2:
-
Kedves Eszter2!

Velem már előfordult, hogy kezdett kifogyni a söröm, miáltal gyakran reménytelennek láttam a Spitz rum (80%) ivását, de mindig jött egy honorárium, ami kihúzott néhány obulust a zsebemből, és ezáltal a világ helyreállt.

Szívből javaslom, ne hagyd el Magad, a MON elsőrangú, válogatott személyekből áll, akiket látogatván visszatér életigenlésed, s mi több, néhány sörivót is találhatsz, akik a vártnál gyorsabban kifogyasztját hamvadó söreiteket.
De ha nagyon akarsz tenni valamit a sörözésen kívül is, nekem a könyvtáramat kellene gatyába rázni, mert Életem Ajándéka teljesen összezavart benne mindent. Arról nem is beszélve, hogy munkatársainak gyermekei - minden hozzájárulásomat nélkülözve - az én szakkönyveimből olvasottak alapján vizsgáztak; ennek figyelembevételével szeretném megtudni egy ügyes könyvtárnok segítségével, hogy mi mindent kell a feledékeny munkatársak miatt újra beszereznem.

A munka szépséghibája, hogy színhelye Magyarország.

Ha csupán vígaszra vágysz, akkor azt írd, és kapsz. Itt baráti közösség vár. Van, aki vígasztal, s van, aki nevetve ugrat. A végeredmény így is, úgy is életerő.
Ha pedig arra sincs szükséged, engedelmeddel ajánlok egy pincét, ahol lassan fogytán a sör, de még néhány napig akkor is elég, ha Fredivel együtt segítünk a készletet elpusztítani.
Viszünk hozzá speedet, hogy könnyebben ártson, úgy tovább tart. Közben megütöm a főnyereményt, vagy az első idegent, aki ebbe bele akar szólni. Végeredményben majdnem mindegy.

Hol is van az a sör?
Kérlek, értesítsd Fredit is, ő szintén szakos ebben.

Szeretettel: szigy

 
 Ribizli  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-22 23:51   
Nem voltam még ebben a helyzetben, mivel "külföldön" születtem, de nagyon megértem a helyzeteted. Gondolom nehéz megint megtalálni az életritmust miután teljesen új környezetbe került az ember...

Szerintem míg munkát nem találsz
próbáld meg kideriteni, hogy milyen más dolgok érdekelnek. Biztosan van a környékeden valami sportegyesület, nyelv- vagy fözökurzus, ,tánc-, színház-vagy rajzszakkör. Aztán a napló-, ill. levélírás is segíthet.

...meg aztán...
Gyere többet a MON-ra

_________________
A mazsola rémült arcú szőlőszem.

 
 eszter2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-22 23:01   
kedves olvasok,

az a gyanum hogy egy depresszio szelen allok,es nem akarok belesullyedni.
megprobalom osszefoglalni a bajom: kulfoldre koltoztem,emberek vesznek korul akiket szeretek (uj baratok) de a mèly baratsagaimat keptelenseg olyan melyen megtartani mint Mogyin.Nem talalok munkat es megbolondulok a negy fal kozott.nem a penzrol van szo a ferjem tudta mibe vag bele, tudtuk hogy nehez lessz elhelyezkedni hanem az erzesrol hogy reggel el kell mennem es be kell osztanom az idomet most csak szetfolyik a sok ido es lassan mindent csak halaszgatok.(bevasarlas,fozes,tanulas)a so¨ro¨k pedig csak fogynak a pincebol.
atment ezen valaki kozuletek?
meddig fog ez tartani?

kezdek ketsegbe esni.

 
Új topik indítása   Üzenet küldése
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó