2022. július 07. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> USA >> Élet Amerikában
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( 1 | 2 következő lap )
 fellegvar  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-24 03:51   
Kellemes karacsonyi unnepeket kivanok minden amerikai magyarnak !
Image hosted by Photobucket.com
Szeretettel,
fellegvar

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-21 19:59   
Külömben a csekket a Canonért hamarabb megkaptam, telefonon 2-3 hetet mondtak de itt volt egy hét alatt, a hosszabitott garancia vételért fizettem $ 13.94-et, s most visszakaptam a nyomtato teljes árát, $ 89.47-et. Az uj Canon Pixma3000-et beküldendö $ 20.- Canon coupon után $ 39.95-ért kapom, a küldés a newegg.com-tol ingyen volt! Csütörtök éjjel rendeltem meg, itt volt szombat reggel az ajtoban! A gyorsitott küldésért fizettem $ 2.99-et ami nekem megérte.

Németországban ugy látszik ilyen nincs! Megrendeltem a honlapjukon március 16-án egy Bernina softwaret kredit kártyával (ez volt ez egyetlen hely ahol volt kredit kártya megadva) én néztem meg a német posta honlapján kb. mibe kerülhet a küldése (mikor az üzletvezetö kérdezte emailben, nem-e kerül tul sokba nekem a küldése)habár nem tudom pontosan milyen nehéz az a doboz CD-vel és serial kabellal benne. Ma kaptam egy csatolt számlát emailben hogy helyeseljem, mielött küldik!! Azt hittem, már utban van felém? Ha én már megirtam azt a küldési árat és ök ugyanazt irják a számlára akkor minek kell még egyszer egy OK? Ezeket is el lehetne halálnak küldeni! Kár hogy a másik helyen nincs kredit kártya lehetöség, ott bank számlára kellett volna átutaltatnom a pénzt, de az a bolt olcsobban adta és az üzletvezetö felajánlotta hogy Chicagobol feladja nekem ingyen, mert itt lessz április elején üzletileg. Azt hittem, ha kredit kártyával megrendelem, hamarabb megkapom!

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-10 19:03   
Mikor tavaly januárban kaptam férjemtöl a Canon i560 foto nyomtatot, vele voltam a Sam's Clubban és ajánlottak $ 13.94-ért 3 évre megtoldott garanciát, a Canon 1 évet adott. Megvettem, elöször magamnak az ilyet. Tavaly oktoberben romlott el elöször, vittük Monroviába a Canonhoz megcsináltatni. Tegnap mikor teljesen elromlott kikerestem ezt a hosszabitott garancia papirt, felhivtam a számot ami 24 orát szolgálatban van, elmondtam mi a baj hogy már áram sincs, mire a kedves férfi azt mondta 2-3 hét mulva megkapom a csekket, visszakapom az árát, $ 89.97 volt a nyomtato akkor. A gépet oda adhatom egy thrift storenak mondja ö.

Elötte már nézegettem és láttam hogy az Amazonnál olcsobban árulnak nyomtatokat, az ujabb Canon PIXMA 3000-at, de mikor többet kerestem, láttam hogy a Newegg még olcsobban adja! http://www.newegg.com beküldhetö $ 20.- Canon couponnal, ugy az ára $ 39.99 lessz. Ha egyben vesz az ember egy SureShot digital camerát a coupon $ 70.-re szol, de ahhoz februárban kellett volna venni, olyan szerencsém nem volt, mi novemberben vettük!

Free Fedex shipping s tudtommal itt vannak, csak $ 4.35 CA sales tax jött hozzá. Mikor megrendeltem, és mentem tovább kaptam egy emailt a CompuUsa-tol hogy minden olcsobb, elmegyek megnézni online hát náluk is van ugyanaz ($ 60.- instant in-store coupon), annyiért de ma jár le. Mondom ok, akkor lemondom a Newegget mert a Compusa itt a közelben s volt store-pickup! De pechem volt egyik közeli üzletben sem volt már! Mentem vissza a Newegghez visszacsinálni a megrendelést! Megnéztem a Best Buynál online, azok $ 99.99-ért árulják, ott is van a $ 20.-as coupon. Megnéztem az Ebayn, ott a régi i560-at valaki $ 83.-ért árulja plus $ 34.95 shipping, mondtam örült aki azt megveszi és nem néz körül!

Jo hogy megtartottam a régi Canon BJC 2100-et aminek sose volt semmi baja, 4-5 éve van meg, most addig azt használom megin. Persze szegény nagyon lassu a másikhoz és nem photo printer csak szines.

Minek kellett nekem photo printer? Mert mikor megnéztem mibe kerül egy 8x10 szines kép kinyomtatása a Longsban, sokkot kaptam, $ 7.90 és lányomnak csupa olyan kell a portfoliojába, elötte és utána képek, azota nyomtatok neki ki mindig. Valahol olvastam ha az ember otthon csinálja, 15 Centbe kerül. De amugy ha én fényképezek, akkor néha férjem kér kinyomtatottat az albumába és milyen jo hogy lehet itthon és nem kell sehova menni miatta.

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-03-07 20:30   
Milyen érdekes, az amerikai Bernina dealerek megegyeztek hogy nem adják ki az áraikat az Interneten, csak személyesen lehet öket megtudni. Ma kaptam egy emailt egytöl, már nem is tudom milyen websiteröl irtam neki, annyit mondott hogy van egy 3 honapos demo gépe elado amit 10%-al olcsobban eladna nekem de a megegyezés szerint még emailben sem adhatja meg az árat, csak személyesen!

Érdekes, a német Bernina nem titkolja sem egy másik német árus, ott a Designer Plus 4.0 software Euro 1499.-, de svájci árakat is meg lehet nézni. Az én üzletesem itt $ 1499.-et akart az olcsobb Auto Designer programmért.

Az is érdekes viszont hogy a német Amazon nem árul varrogépet, sem alkatrészt, az amerikai Amazonnál pedig lehet még régebbi Elna alkatrészeket is kapni! 
 ibolyai  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-02-09 19:15   
2005-02-04 17:13, fellegvar:
-
Annak idejen edesapam ugyanigy josolta az idojarast - szerinte a medve jott ki a barlangjabol inni - ha meglatta az arnyekat, meg visszatert 6 hetre aludni - ez hosszu telet josolt. Ha nap es arnyek nem volt, akkor a joslat szerint a tel rovid eletu volt. Washingtonban is ragyogott a nap Groundhog napjan 2005-ben.

 
 fellegvar  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-02-04 17:13   
A tavaszra még várni kell ,legalábbis Punxsutawney Phil, a mormota szerint, aki meglátta saját árnyékát. Az iden is , mint minden ev februar 3-an , ezrek csődültek össze a pennsylvaniai Punxsutawneyban, hogy kikérdezzék az Egyesült Államok leghíresebb időjósát: meddig tart még a tél. A mormota nevét percekig skandálta a tömeg, mire végül a cilinderes városi elöljárók kivették búvóhelyéről. Philt ezúttal is ováció fogadta.Egy kis hallgatózás, és máris hangzik a jóslat. Eszerint Phil sajnos meglátta az árnyékát, így a tavaszra még várni kell, legalább hat hetet. A hagyomány már csaknem 120 éves. A Punxsutawney Mormota Klub adatai szerint ennyi idő alatt mindössze 14-szer nem látta meg saját árnyékát. Arról nincs hír, hogy hányszor vált be a jóslat . Mivel ez az unnep Groundhog Day neven a naptarba is belekerult , mar Long Island is egy "fiu" es egy "leany" mormotaval buszkelkedik es a New York-i Bronxi allatkertben is van egy "idojos" . Sajnos a Long Islandi es a bronxi mormotak nem tudtak megegyezni az iden es a tavasz eljovetelet mas-mas idopontokra josoltak .
 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-10 00:44   
2005-01-03 18:43, houstontx:
-
poligamista koloniak nem kizarolag Utah-ban leteznek, Colorado es Texas is jo pelda erre...


Azt hiszem szo volt mar errol valahol a forumon, de nem tom megkeresni. Lattam errol egy musort par eve, es az egyik legerdekesebb resze a dolognak talan az volt, hogy az iskolai oktatast es a media/kommunikaciohoz valo hozzaferest mennyire korlatozzak a fiatal lanyok szamara. Tulajdonkeppen minden tarsadalmon beluli elnyomas pont ennek a ket dolognak fuggoje.


 
 houstontx  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-03 18:43   
2004-06-08 08:53, etelka:

poligamista koloniak nem kizarolag Utah-ban leteznek, Colorado es Texas is jo pelda erre...

 
 fellegvar  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-03 04:20   
2004-06-08 08:53, etelka:
Lenne is egy kérdésem: Hogy viszonyulnak Amerikában a mormonok által gyakorolt életmódhoz, azaz pontosabban a többnejüséghez pl. Utah államban? ( Ui. tudom, hogy tiltja a törvény)
___________
Utah allam a többnejûség szokását is gyakorló mormonokról híres, akik az állam kétmilliós népességének ma is jó hetven százalékát adják . 1890-ben a plurális házasság törvényen kívül helyezése volt a feltétele annak, hogy a mormon birodalomnak számító Utahot teljes jogú tagként felvegyék az Amerikai Egyesült Államokba – ami végül 1896-ban történt meg. Az „ideiglenesen” illegális többnejûséget mindazonáltal sokan most is gyakorolják Utah államban. Sajnos nagyon sok esetben 12-16 eves gyereklanyok az aldozatok . Egy eset amely 2003 nyaran kerult nyilvanossagra , egy rendor es az elso felesegenek a 16 eves hugaval valo hazassaga , nagy port vert fel es a rendor ellen eljaras indult . Ez mar a harmadik felesege volt es a harom feleseg 21 gyermeket szult . Felnottekkel valo bigamiaert 5 ev bortonbuntetes jar , kiskoruakkal kotott bigamiaert 15 ev a buntetes . 2002 juniusaban egy magat profetanak nevezo Brian David Mitchell nevu egyen , aki szinte nagyapja lehetett volna egy 14 eves iskolas lanykanak , elso felesege segitsegevel elrabolta es fogva tartotta 9 honapig masodik felesegkent a kislanyt . Szerencsere a kislany visszakerult a szuleihez , de ki tudja milyen kihatassal lesz ez az eletere .

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-18 22:01   
2004-06-18 02:27, mariannarozsnyoi:
-
Merre vagy Andi? Most keszulok visszakoltozni Ca-ba.
-
Délkaliforniában élek 26 éve, Los Angeles környékén.

 
 mariannarozsnyoi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-18 02:27   
Szervusztok! Valo igazak az ezzel kapcsolatos hiresztelesek, ezert is elnek nagyon zarkozottan.Merre vagy Andi? Most keszulok visszakoltozni Ca-ba.

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-15 16:48   
Kedves Etelka,

nem éltem Utah-ban, de néha a TV-ben hoznak ilyen eseteket hogy habár tiltott mégis vannak többnejü férfiak. Az utolso amire emlékszem egy fiatalkoru feleség miatt lett perelve.

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-08 08:53   
Mostanában uj forumok nyiltak, mint pl. a Hollandia belülröl, Németország belülröl, Svédország belülröl, stb. stb. országok belülröl.
Mi lenne, ha Ti Amerikában élök nyitnátok ott egy saját témát, Amerika belülröl, vagy esetleg az USA belülröl?
Lenne is egy kérdésem: Hogy viszonyulnak Amerikában a mormonok által gyakorolt életmódhoz, azaz pontosabban a többnejüséghez pl. Utah államban? ( Ui. tudom, hogy tiltja a törvény)
Elöre is köszönöm a választ:
Etelka
_________________

 
 Kefe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-04 18:39   
Lehet,hogy tudtom nelkul bement a bankba es ott is mindenkit terrorrizalt es csak ,hogy megszabaduljanak tole adtak neki creditet. Ebben nem vagyok biztos de errol a cicatol mindent elhiszek es minden kitellik!

-
Optimista, nem lehet az hogy a cica valamelyik no rokonod, volt baratnod es csak visszajar cica alakban?

 
 optimista  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-04 16:32   
2004-05-04 15:54, andi_usa:
-
Hat tudod ez a Sutyi egy furcsa macska ,neha azt hisszem,hogy egy 'urino' de neha ugy viselkedik mint egy vagabond, pld a szomszed farkas kutyaja fel tole mert ez minden ok nelkul neki ugrik!Sose szerettem a macskakat es egyenes forradalom volt mikor a 2 'hazi' holgyem hazahozta. Azt kepzeld kit szeret ez a vagabond legjobban ??? Engem (Az anyosom szerint mert erzi a him szagot )A szeretette abban nyilvanul meg ,mikor alszok felugrik a mellemre beszivja a T shirtemet a szajaba beledogonyozz a mellembe es purring !Es en Luke Toni, volt macska gyulolo- TUROM !!!Lehet,hogy tudtom nelkul bement a bankba es ott is mindenkit terrorrizalt es csak ,hogy megszabaduljanak tole adtak neki creditet. Ebben nem vagyok biztos de errol a cicatol mindent elhiszek es minden kitellik!

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-04 15:54   
Mi nem kaptunk soha kredit applikáciot Seymore nevére pedig az állatorvosnál és a patikában vezetéknévvel van nyilván tartva! Persze egy kiküldött papir nem sokat ér, ha nincs rendszeres bevétele vagy ház a nevén, nem igen kapna kreditet.
 
 optimista  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-04 14:55   
Sziasztok beszelve a credit kartyakrol, a kislanyomnak van egy macskaja elneveztuk 'Sutyi'nak Mivel kislanyom minden karacsonykor nevnapkor stb kuld egy udvozlo kartyat Sutyinak is es egyszer be irt valami allatoknak szolo jatekokert es 'cute'macska gombokert Sutyi Kovacs neve alatt vagy 3 honappal ezelott kaptunk egy preaproved credit kartya applikaciot a Bank America-tol Sutyi Kovacs nevere csak minimum adatokat kell be irni es kap egy 3000 dollaros credit line-t a MACSKA !De valahogy a cica nem hajlando alairni az applikaciot! Ugy kell neki,legalabb nem jar bevasarolni a masik 2 novel,akik jarnak gyakran es hasznaljak az o credit kartyajukat!
 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-03 21:39   
2004-05-03 18:49, rigojanos:
-
Van valami konkret oka, amiert nincs nekik? Bizalmatlansag, stb?
-
Try bad credit! David helyett nem beszélhetek, nem tudom, de lányomnál igen. Nagyon mérges voltam annak idején amikor iskolai barátjaival kaptak kredit kártyákat minden cégtöl és banktol! A szülök nem szolhattak bele! Emlékszem egy barátnöjére aki abban az idöben valami $ 23'000.- adosságot csinált azzal! Hogyan, nem tudom! Matyi ditto belement ilyen dolgokba és ö sok évig két állásban dolgozott hogy fizesse tartozásait! Ö ad egy balesetezett többször az elsö kocsijával, amit anyja nevére vettek, anyja erre megcsináltatta (Matt fizethette) és eladta azt a truckot s oda adta neki használt Volvoját használatra, de késöbb vett Matyi egy uj Jetta-t. Azt nem rég cserélte ki egy Jeepre. Még akkor is ha lassan fizeti ki valaki, bad credit history marad egy ideig amig ujra kaphat itt kredit kártyát valaki.

Gondolom attol is függ, van-e valakinek vagyona, mikor az én nevem is rá lett rakva házunkra hirtelen kaptam nevemre kredit kártyát amit a mai napig is használok, mert én minden számlát rögtön egészben fizetek ki, nem törlesztve. Persze ez rossz üzlet a kredit kártya cégnek..


 
 optimista  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-03 20:26   
2004-04-26 16:57, Classic Girl:
-
valaki irta hogy a ferje hazament magyarorszagra, es a nok egyaltalan nem oltozkodnek...stb, es hogy lehangolo.

new york city sem mas. minden no ugyanugy nezett ki, fiuk lanyok strandpapucsban jarnak. komolyan azt hittem mindig ugyanazokat az emberekat latom.


- Szia , akkor, en nem ugyanabban a New York Citybe lakom, mert mielot egy vitat kezdenek(NEM AKAROK) szerintem az itteni nok gyonyoruek es nagyon jol oltozkodnek!Igy tavasszal delben jo kimeni az utcara es legeltetni szemeimet.( csak sajna vissza kell jonni dolgozni !)Az irodamban is egy szebb no van a masiknal, talan mert a fonok ugy akkarja.Ha azt mondanad ,hogy lelkileg satnyak abba beleegyeznek, de,hogy nem jol oltozkodnek es nem torodnek magukkal ????Nem hisszem!!! Ha kimegyunk vacsorazni mondjuk 8 ra akkor a baratnom elkezd keszulodni 4 orakor fel es levesz 120 ruhat egyeseket 4x 5x Es a furdoszoba nekem 6 utan tiltva !!Mert " Dragam a szemeim a legszebbek rajtam ,azt ki kell HOZNOM!" Mire en; ha a legszebbek??? Akkor mit szorakozol veluk 2 orat?Es meg a hajrol nem is beszeltem. A masik meg az ,hogy a nok nem nekunk oltozkodnek hanem masik noknek ! Melyik ferfi tudja , hogy az egy Escada, Nicole Miller vagy Valentino???Csak akkor tudjuk mikor ki kell fizetni, erte ))))))))

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-03 18:49   
2004-05-03 18:35, andi_usa:
-

Van valami konkret oka, amiert nincs nekik? Bizalmatlansag, stb?

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-03 18:35   
2004-05-03 17:07, rigojanos:
-
Nincs hitelkartyajuk egyaltalan?
-
Nincs! Az Ebayn is az én nevemen vásárol lányom vagy David és én fizetem ki amit megadnak nekem cash. Minden hotelszoba megrendeléshez kellek én, vagy David megkéri anyját vagy növérét.

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-03 17:07   
2004-05-01 00:35, andi_usa:
-
...de kredit kártya kellett volna hozzá ami nekik nincs.

Nincs hitelkartyajuk egyaltalan?

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-01 00:35   
Lányomék ma jöttek haza Las Vegasbol, az elsö hir az hogy az Aladdin megszünik, Planet Hollywood hotel lessz belöle!

A másik jo hir az volt hogy az ö szobájukat tul sokszor adták el és igy ingyen upgrade-ot kaptam Suite-ra ami csodás volt, computer flat screenel is benne de kredit kártya kellett volna hozzá ami nekik nincs. Félkörben a szoba, kilátás a Paris hotel Eiffel toronyra, és a vizijátékokra, a fürdöszobában akkora Jacuzzi kád hogy 3 személy elférhet benne, viszont kökemény ágyak, alig tudtak valamit aludni! Mondta ez $ 800.- Dollár árban van.

http://www.aladdincasino.com/res-pop.html

Panorama Suite:


* 1,255 square feet
* Double Door Foyer Entrance
* Two Couches & Round Coffee Table
* 54 inch Big Screen TV
* Dining Area
* Wet Bar
* Adjoining Powder Room
* Large Writing Desk
* Separate Bedroom Area with couch, table and 27" TV
Solid Wood Armoire
* Computer with Internet Access
* Turndown Service
* Bath Robes
* Vanity Kit
* Iron/ Ironing Board
* Blow Dryer
* 3 Vanity Areas
Standard Features
* All guests receive complimentary Valet Parking or Self Parking


Sajnos nem vitte el a digital kameráját de képeket készitettek más géppel csak azokat elö kell hivatni. Mondta nézte és nem akart müködni azért nem vitte. Mondom dehogynem müködik, én készitettem képeket vele mikor fent voltam, leszedtem a computerével és elküldtem magamnak emaillel, lent leszedtem és kinyomtattam neki képeknek. Meg kell tanulnia kezelni!

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-26 21:21   
Itt is mást lát az ember a Rodeo Drive-n Beverly Hillsben mint a Venice Beachen.
 
 Classic Girl  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-26 20:02   
hat igen. most a divat a strandpapucs, a bo keki gatya, meg polo, es draga ridikul.
mondjuk a soho-ban voltam. az meg a hippi negyed, szoval lehet hogy ez is kozre jatszott.

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-26 17:33   
2004-04-26 16:57, Classic Girl:
-
valaki irta hogy a ferje hazament magyarorszagra, es a nok egyaltalan nem oltozkodnek...stb, es hogy lehangolo.

new york city sem mas. minden no ugyanugy nezett ki, fiuk lanyok strandpapucsban jarnak. komolyan azt hittem mindig ugyanazokat az emberekat latom.
-
Az én férjem volt az aki kereste szemeivel a csinos magyar nöket Budapesten és csalodott. Ugy látszik itt el van kényesztetve, mert a kaliforniaik változatosan és szinesen öltöznek. Gondolom szerepet játszik az is, hogy sokan remélik hogy felfedezik öket a film iparba? Persze a sok napsütés is elösegiti az öltözéket.

Valahol hallottam hogy itt a legtöbb a plasztikai sebészet forgalma is. Nem régen nézett egy olyan cable adást ahol beszámoltak, hogy régen mennyire titkolták a filmszinészek a sebészeti szépség korrekturákat, manapság meg mindenki nyiltan beszél rola.

Viszont érdekes hogy New Yorkrol lyen benyomásod volt mikor ök ugy hirdetik magukat hogy ök a divat Mekka-ja!

 
 Classic Girl  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-26 16:57   
valaki irta hogy a ferje hazament magyarorszagra, es a nok egyaltalan nem oltozkodnek...stb, es hogy lehangolo.

new york city sem mas. minden no ugyanugy nezett ki, fiuk lanyok strandpapucsban jarnak. komolyan azt hittem mindig ugyanazokat az emberekat latom.


 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-07 20:39   
Szuzi,

a férjem mindig Kaliforniába készült, igy nekem szerencsém volt. A hátul levö nagyon magas pálmárol van még az albumba olyan képem amin alacsonyabb volt nálam. Szoval kb. 25 éve alatt nött olyan magasra.

De Nektek ott a szép telketek Floridában, amire majd épittetthettek házat, nem arra vettétek? Majd megnézem a weben találok-e keresön ingatlan árakat, telek árakat azon a környéken Neked. De most hiv a házi munka, (vasalás, varrás) eleget irogattam.


 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-07 18:46   
Uristen de szep az a sok palma nalatok, meg hat az a datolyapalma is.Meg is ertem hogy nem adod el en sem tennem. Nem is szeretek ilyen kepeket nezegetni mert akkor semmi kedvem jerseyben elni, ha a ferjemet a munkaja nem kotne ide mar itt sem lennek.De lesz meg nyugdijaskor a vilagon.............
_________________

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-07 18:39   
Elnézést, magasabb a datoja pálma mint a háztetönk:


 
Ugrás a ( 1 | 2 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó