2022. december 08. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Mi vagyunk! >> Mit jelent nekem a MON?
Új topik indítása   Üzenet küldése
 novikati  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-02 01:08   
Mit jelent nekem a MON?

Én több mint egy éve vagyok itt tag, de csak a chaten voltam/ vagyok,mondhatom, napi rendszerességel. Szerencsére idén tavasz óta már itthonról is tudok netezni, így már minden nap a MON-on vagyok. Azelőtt csak a munkahelyemről tudtam.

Igazából most kezdtem el olvasgatni a Fórumot, hogy jelentkeztem a karácsonyi ajándékozásra.

És hogy mit jelent nekem a MON?

Sok BARÁTRA találtam, és ezt azért próbálom hangsúlyozni, hogy nem csak amolyan közhelyesen használt barátokról van szó, hanem tényleg olyan embereket ismertem meg, akik együtt tudnak velem örülni, vagy éppen vigasztalnak, amikor szükségem van rá. Mert sajnos előfordul ilyen is.

Személyes találkozásokban is volt részem, amik között, hogy ne legyen minden olyan szép, és jó, volt olyan, ami nem igazán kellett volna,hogy megtörténjen, de sajnos ezt megtanultam, hogy az interneten könnyű álarc mögé bújni.

De ez csak egy kis kitérő volt.

MIndent leszámítva, én nagyon örülök, hogy itt lehetek, és ezúton is szeretném megköszönni Máriának, aki Franciaországból szokott írni, bár az utóbbi időben egyre ritkábban, hogy annak idején idecsábított.

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-11-16 05:07   
Kedves Hunor, azt is leszögezhetjük, hogy milyen urakat keresünk?
Sőt fantomképet is készíthetünk?

 
 OMGI  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-11-15 16:10   
Idôközben Hunor "ördögi" ötlete és cselekménye által ez a téma új helyet kapott

http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=3124&forum=29&47, ott viszont izzanak a lapok, gyertek, olvassátok és meséljetek!


 
 MoMa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-11-14 08:30   
Spezza la solitudine...
Megtöri a magányt...


 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-11-13 19:00   
Szellemi muhelyt, kreativizmust, humort.
Szeretem a jol alatamasztott, erveken alapulo, szemelyes elmenyeket is tartalmazo vitakat - azokat, amin elgondolkodom, ha nem is irok. Jobban szeretem az esetleg szenvedelyesebb hangu vitakat is, a tartalommal rendelkezo irasokat - jo a MON, ha elgondolkodtat, mergelodest, nevetest valt ki, rossz, ha unalmat, es semmi megmarado elmenyt hoz. Rossz, ha azert irunk, hogy irjunk, es ennyi. Rossz, ha hallom, hogy valaki fel hozzaszolni valamilyen temahoz, hogy nehogy vitat valtson ki. A vita inspiralo ereju. Az egyetertes nem. A szemelyeskedes pedig mas, mint a vita, nem jo osszeteveszteni.
Nagyonak jonak tartom a Csiki Kurjantot, Delfin Josdat, stb., mert kreativ, onallo alkotasok voltak.
Szeretem a Magyar Vilagkapcsolat temakort, ugy gondolom, ebben a formaban egyedulallo szellemu muhely, es egyben iranytado rovat nagyon sok, az emigraciot erinto temakorben.
Szeretem a Mi vagyunk! temakort, mert ez a MON-Kozosseg eletebe enged betekintest, egyfajta osszeforraszto rovat.
Jo az ELET EUropan temakor, ami pont ugy sikerult, mint mashol sehol - egyedi tapasztalatok, velemenyek az EU kapcsan, es sikerult felulemelkedni mas forumokon, ahol abban az idoszakban csak az Igen/ Nem koruli acsarkodas volt. Kulon koszonet OMGInak, aki kezdemenyezese kapcsan nagyon sokan irtak ossze az arakat, szinten megmozgato ereju topik volt.
Kulon kedvencem a Csalad, szabadido, erdekessegek alatt a Ki mit foz? topik, ahol foleg Bovinak koszonhetoen a technikai fozest felulmulo nagyon jopofa dolgokat lehet olvasni.
Jo a kotetlen Cseveges temakor, ott jo helye van a szabad, konnyed beszelgetesnek.
Orszagok alatt kulon elmeny, hogy onallo kozossegek jottek letre, akik rendszeresen talalkoznak - erre igazabol az egyetlen jo pelda Nemetorszag.

A MON egyetlen hasznalhato jovokepe az lehet, ha tovabbra is egy gondolkodo, kreativ, osszetarto kozosseget tomorito forum marad. Ettol szinvonalasak maradunk, a barati kapcsolatoktol pedig egyedien meleg hangulat lesz.


Nem szeretem, es foleg mas forumokon latok erre peldat, ha valaki ir, mert csak ir, de nincs mondanivaloja. Nem szeretem a negedesseget, uresseget, nem szeretem az egyszeru, minden kihivast kerulo gondolkodast.

Vitazzunk, erveljunk, valtsuk meg a vilagot, akar csipjunk is, de ne unatkozzunk, ne negedeskedjunk, ne legyunk hetkoznapiak tovabbra sem.

Itt mi gondolkodunk, ervelunk, humorosak vagyunk.

Hunor

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-11-13 16:35   
2005-11-11 20:24, Rzsike:
-
meg lettem győzve arról, hogy az itteni magyarországi hétköznapok, tájak, emberek, konfliktusok, abszurd helyzetek, események, kulturális rendezvények igenis érdekelhetnek (?) benneteket.

Igenis érdekelnek!!
Szeretettel:
perec

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-11-13 16:22   
Rzsike

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-11-13 12:58   
2005-11-11 20:24, Rzsike:

Nagyon jólesnek szavaid, öröm, hogy vannak emberek, akik minket is szeretnek otthon!
Ritkán van alkalmam ezt tapasztalni!!!

_________________
üdv:bovi

 
 Rzsike  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-11-11 20:24   
OMGI, elgondolkodtam azon, amit írtál, s tudom hogy nem véletlenül írtad ezeket a mondatokat ebbe az elfeledett topicba. Épp a napokban fordult elő velem, hogy egy másik, számomra igen kedves - szintén külföldön élő, s a MON-on igen aktív - taggal értekeztem arról, hogy a határainkon kívül élőket a MON köti össze. Ő bíztatott engem – mivel én bennszülött vagyok - hogy írjunk igenis többet az „itthoni” életről, a gondolatainkról, még ha úgy is érezzük, hogy velünk, magyarországi magyarokkal nem történik semmi. De ha mégis történik, én úgy érzem, az úgy sem érdekel senkit sem. Felvilágosított és végül is meggyőzött arról, hogy azért érzem ezt így, mert átsiklom a hétköznapok felett, nem veszem észre, ha valami történik velem, pl: ha szép helyen járok az országban, ha elolvasok egy új könyvet, bánat, vagy öröm ér. Talán igaza is van. Sőt biztos! Na gondolom, ezért van az valószínűleg, hogy csak olvasgatunk titeket 4500-an passzívan, és nem veszünk részt aktívan a fórumon, most már tudom, hogy nem tesszük helyesen. Csak isszuk a ti szavaitokat önzően, élvezzük humorotokat, vagy tanulságos írásaitokat, vissza pedig semmit nem adunk. Ezen az ominózus beszélgetésen azonban meg lettem győzve arról, hogy az itteni magyarországi hétköznapok, tájak, emberek, konfliktusok, abszurd helyzetek, események, kulturális rendezvények igenis érdekelhetnek (?) benneteket.

Elkanyarodtam a vitalik témájától. Szóval nekem a MON... mit is mondjak mit jelent: nem élek külföldön, nem mentem át sok megrázkódtatáson, mint itt oly sokan közületek, nem kellett új országban új emberek közé beilleszkednem, nem kell új nyelvet megtanulnom és munkahelyet keresnem hónapokig. Itt élve Pest mellett mégis a MON jelenti számomra mindennap az igazi felmelegedést (és ezt nem azért írom hogy Hunornál jó kislány legyek). Ha hiszed, ha nem, akiket itt megismertem, azokkal nap mint nap többet beszélgetek már, mint a szomszédaimmal. Engem – számomra természetes módon - magyar emberek vesznek körül, hazai tájakon kirándulok, magyar újságokat olvasok, magyarok a szomszédok, a főnökök, magyaros ételeket főzök - számomra természetesen - magyar alapanyagból, és magyarul küldök el, vagy küldenek el melegebb éghajlatra ha kinyitom a számat valamiért . De ha idejövök közétek esténként mindig valami melegség fog el, valami olyan érzés, amit nem tudok megmagyarázni. Szükségem van a MON-ra! Mintha Ti már ezer éve ismernétek egymást olyan közvetlenek a beszélgetések viták, viccelődések, élcelődések. Szóval egy húron pendültök. Nem tudom érted-e vagy a többiek értik-e, hogy mit is szeretnék ezzel kifejezni. Csak annyit, hogy nekem, nekünk, ti sokat jelentetek... többet adtok magatokból, mint amennyit visszakaptok. Ezért, - bár lehet hogy a kutyát sem érdekli -néha igyekszem majd szerény beírásaimmal az itthoni körülményeket megismertetni, ha nem is olyan „költői”, vagy írói stílusban előadni, mint néhányatok a MON-on. Addig is szeretettel olvaslak benneteket, kérlek folytassátok

 
 OMGI  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-11-11 14:04   
Érdekes volt hosszú idô után beleolvasni ebbe a rovatba. Ez is elveszett valahol a napi érdekességek közül.
Pedig érdekes lenne hallani/olvasni újra, ki mire gondol manapság. Néha, ha másutt nem, hát legalább itt jelentkezne az a több mint 5000 (!) tagunk, akik jobbára csak olvasnak, -vajon miért? Legalább azt mondaná el, miért jelentkezett, és valóban itt van-e, jelent-e neki valamit a MON?

Jómagam nem vagyok alapító tag, késôbb találtam ide. Kezdetben, világrengetô eszmecserékbe is belekotyogtam, de a saját nyugalmam érdekében errôl nagyjából leszoktam. Annyi sok más van itt.
Egyenlôre vagyok, maradok, -amíg a NAGYKÖNYV és a technika engedi.

Hiszem, hogy sokaknak az egyetlen kulturált hangú, kortól, iskolázottságtól, es különbözô hovatartozástól független "köldökzsinór" az anyanyelvéhez, a szülôhazájához, emberekhez, Barátokhoz! Remélem, továbbra is így lesz!

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-05-17 13:42   
2005-05-17 12:39, george:

-

Kedves George,

"Hat...visszanezve az elmult 3 evre(ajajjjj...mar 3 ev telt-el???)"

Ajaj, nekem is hihetetlen visszatekintve, immar harom evnel is tobb ideje.

"...a topikok koze.;bar korabban tettem volna."

Hat korabban nemigen tehetted volna, leven, hogy Te indulaskor talaltal rank.


"Baratok vagytok....s ezt koszonom!!!!! "Hunor

 
 george  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-05-17 12:39   
Hat...visszanezve az elmult 3 evre(ajajjjj...mar 3 ev telt-el???)vegre beneztem a Forumba...a topikok koze.;bar korabban tettem volna.itt a MON lapjain igen kedves baratokra talaltam,s ti vagytok azok,akik segitenek megmaradni magyarnak.(tudjatok,hogy vegyesben elek itt a tavolban!!!!)egyeduli vagyok a csaladban...ahol mindenki Angolul beszeli a hetkoznapi nyelvet...s csak kosztetek van lehetosegem ,elvezni edes anyanyelvunket..s ebren tartani a szokasainkat,hagyomanyainkat,na meg a remek magyar fozteket...; ezert....talan nem is fogok elpartolni toletek.
"Baratok vagytok....s ezt koszonom!!!!! "

 
 Em  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-05-10 19:34   
Nekem nagyon sokat jelent a MON.
Miota ide találtam nem vagyok egyedül.Sok jo barát,sok jó ember van körülöttem.
Érzem hogy kapok szeretet az irásokon keresztül úgy a fiatalabaktól mint idösektöl.
Köszönöm a barátságotokat és köszönet a MON vezetöinek.
A mesék néha ugy fejezödnek be "Élnek boldogan mig meg nem halnak"
Én peddig csak azt tudom mondani:
"Itt maradok mig meg nem halok".

_________________
Em

 
 pici  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-05-08 22:35   
Mióta a MON-ba "járok", azóta nem érzem magam "egyedül".
Sok kedves embert ismertem meg- rengeteg hasznos információt kaptam.

A levelezés során személyes barátságot is kötöttem Frédivel és Jutkával(Frédi felesége).
Véletlenül részese lehettem egy régi kapcsolat felelevenítésének- mindkét fél nagyon örült az általam közvetített jókívánságoknak: s ez is a MON által.

Gondolataimmal és gondjaimmal nem vagyok egyedül- kitárult a világ!
MON: ezt is akartad?
Köszönjük.
Szeretném, ha sokáig együtt lehetnénk.
üdvözlettel
pici

 
 adi67  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-16 17:02   
A MON nagyon fontos nekem is!!!egy resze lett napjaimnak,,Kedves ,segitokesz embereket talaltam,akikre szeretettel gondolok akkor is mikor nem "talalkozunk "egy par napig.
Andrea

 
 fellegvar  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-14 22:53   
Nekem a MON elsosorban magyar tarsasagot jelent , ahol olvashatok , irhatok es gondolkozhatok magyarul . Mivel egesz nap , estig nem hallok magyar szot , nagyon jol esik itt koztetek megpihenni . Azonkivul , koztetek lenni sohasem unalmas : ha olvasni akarok , van mit , boven ...Ha nincs kedvem a komoly dolgokhoz , benezek a viccoldalra , vagy bemegyek a Delfin Josdaba ( Mrs. Wasorr mindig tartogat valami meglepetest ) , a kavezoba , a kis kerti padra . Meg nem volt olyan nap , amikor valami erdekes , vagy szorakoztato dolgot ne talaltam volna . Itt lehet beszelgetni , mosolyogni , lelkesedni vagy "lehulni" es meg konnyezni is lehet , nem egyszer . Egyszoval , nem bannam , ha meg tobb orat tolthetnek itt , de meg kell elegedjek avval , ami van . Meg nem kotottem "nagy" baratsagokat ( remelem ellensegeket sem szereztem - es ha igen , akkor nem tudatosan tettem ) , ugy erzem , hogy MINDENKI a baratom , baratnom . Remelem , hogy tartos marad ez a baratsag es sokaig fogok meg a MON-ra jarni es veletek egyutt orulni annak , hogy megismerkedtunk .
 
 Cunibaba  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-11 10:13   
2005-01-10 11:47, bobe:
-


Hozzàtenném, hogy az én férjem meg rollad képzelte hogy valami pasi vagy! (Gondolom mivel nàllunk nagy hagsujt adtak arra a reklàmra mely "Bob" nevü illetöröl szol aki sosem iszik mikor vezet...)
Igy én is fényképet kell mutogassak féltékenység ellen

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-10 11:47   
Apropo eletarsi feltekenyseg, eleg nehez volt megmagyarazni a ferjemnek hogy Rigojanos egy a kisebbiklanyunkkal egyidös szep lany.
Ha meglatta a nevet mindig ezt mondta:gyere mar mert az a ferfinevu nö keres . Hiaba mutogatok kepet magyarazok neki a gyanu ott a szemeben es ez amiatt van mert a lanyom interneten ismerkedett meg jelenlegi elettarsaval .
Nekem a MON kikapcsolodast, sok baratot es tarsasagot az egyedulletben no meg rengeteg informaciot jelent. Örulök hogy vagytok

 
 Tessényi Györgyi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-10 10:58   
A MON jelenik meg, ha az internetre megyek, es akarmit is csinalok a compin, a MON-ra mindig visszaterek, kivancsisagbol,mit csinalnak a többiek, de neha csak azert, hogy a magyar nyelvnek örüljek.Jo projekcios felületet nyujt a MON meg elettarsi feltekenysegre is! Lehetetlen mindent felsorolni, most hirtelen ez jutott eszembe!
_________________

 
 Cunibaba  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-10 10:06   
Hogy nekem mit jelent a MON?
Régebben talàn nem igy volt, de ma a helyzet sokat vàltozott itthol. Mivel aktiv nö lettem sokkal kevesebb idö telik a nettezésre manapsàg! De INTERNET nélkül màr nem tudnànk élni, azt hiszem. Mikor bekapcsolom a gépem elsö dolog a bankszàmlàm (mert milyen csodàlatos hogy minden operàciot eltudunk végezni a fotelbol, ugyebàr ), a màsodik a MON, s a többi csak utànna jöhet szoba...

Tehàt annak ellenére, hogy nem firkàlok össze vissza mindent ide szükségem van rà rendszeresen, hogy legalàbb bele olvassak màsok iràsaiba. Jol esik olvasni, hogy màsok is gondolkodnak, éreznek ugy mint én föleg mikor nemtalàlok megértésre sajàt környezetemben vagy csalàdomnàl.
Remélem, hogy rengeteg MON-os évfordulot fogok még megélni.

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-10 08:53   
Szerkesztosegi tagok - ezt csak ideirom, az impresszumnal szereplo lista mar nagyon regi (lassan haromeves), nem is igazan tukrozi/ tukrozte a helyzetet, es szinte teljesen valtozik az uj MON indulasanal.

De en addig is valaszolok - gondolkodtam en is, es egy stupid valasz jutott csak eszembe (ahol kielhetem koltoztetesi hajlamaim ), illetve egy masik, miszerint a MON egyszeruen resze a mindennapjaimnak - szerintem ez magaban foglal nalam mindent, amit mondhatnek. Szoval ez utobbi a valos valasz persze, elso csak vicc, remelem, nem neheztel erte senki.

Mas - ama felajanlott MONos targyat a februar 1-ig ide beirok kozt sorsolom ki.

Hunor

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-10 08:48   
Nekem a MON a magyar nyelven és kultúrán kívül sok kedves, személyes kapcsolatot is jelent.
Vajon mit jelent a MON a szerkesztöségi tagoknak ? Hallo, hello, várom a hozzászólásaitokat szerkesztöségi tagok
_________________

 
 Noémi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-09 22:10   
Még csak kezdem érezni...Mindazt, ami kimaradt eddigi életemböl: összetartó családot, igaz barátokat, megszólalási lehetöséget,kellemes idötöltést, s föleg amióta külföldön élek, OTTHONT.
Köszönöm.

 
 Koborlo  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-08 21:00   
Mit jelent nekem a MON?
Mit jelent nekem a Net?
Muszáj volt ezt a kérdést is feltenni magamnak.
Elöször a második kérdésre felelek.

Az utobbi 8 évben a külvilágot.
Miota megtanultam netezni azota sokkal többet ülök a computer ellött mint mondjuk a TV ellött.
Hiszen itt megtalálom egyben mind azt amit Életemnek nevezek.
Persze a Család, mozgás, ügyek intézése, és Koborlás ténylegessen kicsit több mint a Net
bár ezekre is hatással van.
Elöször nem szorakozás miatt tanultam ezt az uj kifejezési formát.
Hobbym egyik levezetési modját majd munkámhoz szükséges söt kötelezö uj életformát tanultam meg (nem tul fiatalon).
Azután persze jött a szorakozás,tanulás, müvelödés,informatika és persze a hova tartozás nagy kérdése amire biztos választ is nyertem a Netten.
kezdve a Budapesti chat szobában Majd megismerkedve a HBN chattolokkal baráti köröm bövült.
Többen ismertek itt a MON-on attol az időtöl.
Most lesz a Magyar nyelven Magyarokhoz Yahoo groupunk megalapitásának a negyedik évforduloja Január 25-én.
Sokan nem tudjátok De mind azok akik benne vannak groupunkban nagyban hozzá járultak és járulnak ma is a MON megalapitásához, sikeres müködéséhez.
Ez után a bevezetö után válaszolok a kérdésre
Mit jelent nekem a MON?

Barátaim-at.

Ha cikkeiteket,megjegyzéseiteket, tanácsaitokat, hozzászolásaitokat vagy chaten irásotokat olvasom érzem hogy tartozok valahova. Ebbe a Baráti társaságba.
Mindenki akivel itt találkoztam jo ismerös, barát.
Akikkel személyessen is találkoztam itt az USA-ban és Europai utamon jo barátom.
Ha csak pár orára vagy többször is találkoztunk, ismerkedtünk és beszélgettünk
Ez volt életem egyik nagy élménye.
Köszönöm nektek.

_________________
Baráti szeretettel Géza

 
 Em  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-08 16:07   
Számomra a MON talán a fél életemet jelenti.Lehet sokan azt gondolják hogy nagy szavakat használok.
Amikor megtaláltam MONT egy idö után visszanyertem az önbizalmam amit a magányban elvesztettem. Nagyon sok kedves emberekre,barátra találtam itt kik nagyon sok kellemes perceket orákat nyujtottak nekem.Ez által mostmár nem érzem az egyedül létet.Úgy érzem mintha egy családhoz tartoznék.Ez a MON család az én második családom.
Nagyon örülök hogy itt lehetek a MON-on. Köszönöm a MON tagoknak segitséget, biztatást kedvességet melyet velem szembe tanusitottak és tanusitanak.
Remélem megsegit a Jó Isten hogy még sokáig MON tag lehessek. Szeretem a MON-t ezt a Forumot. A Chatit hól kedves emberek társaságában töltöttem el a Szilvesztert.

Üdv
Em

_________________
Em

 
 ex-MON-tag4  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-08 14:04   
Nagyon jo hogy ide talaltam sok kedves embert ismertem meg es nagyon sok erdekes dolgot talaltam a külömbözö topikokba.Jol erzem magam itt es remelem hogy meg sokaig itt lehetek köztetek.A MON kivetelesen egy jo forum csak maradjon is igy .
Üdv.

denjul

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-08 13:35   
A cimre válszolva:
Nekem a multat, a jelent és a jövöt jeleni.

Az elmúlt idöben sok kedves barátra találtam, most is szivesen vagyok köztük és bizom nagyon abban, hogy a jövöben még sokáig együtt lehetünk!

_________________
üdv:bovi

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-08 12:33   
En reszemrol felajanlok egy MONos meglepetest az ide irok reszere - kisorsolom.

Hunor

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-08 10:46   
Nemsokára ujabb MON születésnapot ünneplünk, egy évvel lettünk öregebb MON tagok .
Mi lenne ha együtt összefoglalnánk azokat az élményeket, amiket ez a Forum nekünk eddig jelentett? Hunor, hallo! Lehetne-e ez egy ujabb pályázat témája?
_________________

 
Új topik indítása   Üzenet küldése
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó