2019. június 17. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> MON 2002 - 2011 >> Csevegés
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 következő lap )
 gekkom  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-08 21:09   
Már várom, hogy egyszercsak jövö hét valamelyik napja legyen, és úton legyek hazafelé. Húsvétra haza szándékozom menni, szeretném végre már látni a kedvesemet, plusz kell egy kis kikapcsolódás, pihenés is...
-
--

 
 gekkom  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-08 21:06   
Ma napközben egész kellemes idö lett, kisütött szépen a nap, a ház elött kibújtak a krókuszok, a hóvirágok már sápadoznak, a nárciszok is kezdenek elöbújni (remélem, lesz pár szép fotóm). Viszont mikor lementem a parkba egy órát olvasni, megéreztem, hogy fúj a szél (ld. alább )...
 
 gekkom  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-08 21:04   
Szia Adi!

Én is ezen gondolkodom. Márminthogy hideg van-e? Aztán belépek a fürdöbe, ahol vagy fönénim vagy lakótársam permanensen kivágja az ablakot, és akkor rájövök , hogy még hideg van.

 
 adi67  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-07 18:28   
Szia Gekkom!
Valoban nagy a pangas a forumon.

Reszemrol jol elvagyok foglalva a meloval, es ha osszejon egy hetvege, irany valamerre, foleg most hogy mar elkezdodtek a szep tavaszi napok, egesz kellemes az ido, minden viragzik.
Ezen a hetvegen lesznek a valasztasok, Berlusconi es Prodi, mindenhol oket lehet latni, hallani.

Most husvet elotti Quaresima van, ami azt jelenti, hogy penteken semmi hust nem szabad enni, ezt a szokast itt a csaladban meg betartjuk, de szerintem egyre jobban kimenoben van ez a hagyomany...

Gekkom, nalad mi ujsag? Hideg van meg Nemetorszagban?
Szia, Adi

 
 gekkom  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-04-05 16:26   
Nálatok már beköszöntött a höség, mindenki fél évre elment sziesztázni, vagy mi ez a pangás??
-
--

 
 barna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-23 23:42   
MoMa!
Szia Móni!Csak elnéztem erre és örömmel látom, hogy megvagy!Ha nem felejted el az olasz utazási irodai kapcsolatot megköszönöm!Szerencsére Pesten (Budán) tavaszodik!
Légy jó puszi!

 
 MoMa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-09 12:23   
2006-03-08 13:44, elckerlyck:
-
Jaj de jó, találtam valakit, aki szereti Paolo Conte-t.
Én azon szerencsések egyiek vagyok, aki látta őt a 2004-es Alghero-i szabadtéri nagykoncertjén is ( 25 euro ) és a 2005-ot Torinói kamarakoncertjén is ( 65!!! euro ).
Mind a két koncert nagyon szép volt a maga nemében. Ő természetesen nagyon távolságtartó mindíg a pubblikummal, de azért volt mind a két alkalommal sok-sok ráadás. Tudtad, hogy Asti-ban lakik most? Igazi Piemonte-i. Hosszú túrnézása után megint itthon van. Gyönyörű az utolsó albuma az Elegia....
Már hallottad?

 
 elckerlyck  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-08 13:44   
Paolo Contet nagyon szeretem (élöben mág sajna nem volt szerencsém - legutóbbi koncertjére Berlinben 98 ruppo volt egy jegy), nagy kedvencem még Lucio Dalla, Angelo Branduardi, újabban Claudio Lolli (öt hallottam élöben Soranoban (GR) egy bárban)
 
 gekkom  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-08 13:14   
öö, izé... Paolo Conte és Luca Carboni nevét már hallottam, de részemröl passzolom a kérdést. Nálam vsz újkeletü az olasz zene iránti rajongás, elöször kicsit meg kellett tanulnom olaszul ahhoz, hogy pár dolgot igazán értékelni tudjak. Pausinit -amellett, hogy kellemes, dallamos zenét gyárt- pont azért szeretem, mert jól érthetök a szövegei.
G
-
--

 
 MoMa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-07 11:38   
2006-03-02 17:08, elckerlyck:
-
2006-03-02 16:42, gekkom:
-
Zucchero már sokkal jobb téma.

-

Lehet próbálkozni Lucio Battisti-val is, na meg Fabrizio de André... az érettebb generáziónak...
Ismeri valaki a Collage-t?
Vagy netál Paolo Conte-t? (Jazz)
Esetleg Nomadi?

A fiatalabbak biztos ismerik Irene Grande-t
vagy Luca Carboni?
Ti ismeritek őket?

 
 MoMa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-07 11:31   
2006-03-02 10:24, gabineni:
Tulajdonképpen hány levelet kell leszedni róla? A külsejéből már meg lehet mondani, hogy nem is érdemes megpucolni?

Köszi
-
Kedves Gabinenei,

az articsókánál ritkán lehet tudni hány levelet is kell levenni. Általános szabály, hogy ha friss, keveset, ha kevésbé friss akkor többet. A frissesség az articsókánál ám nem a leszedéstől számított idő, hanem, hogy meddig hagyták a palántán a hajtást. Ezért fontos, hogy amikor megveszi az ember, jól nézze meg, hogy fás-e vagy sem. Ez onnan látszik, hogy amikor kettévágja az ember talál-e benne "lana"-t. Mivel mi az articsókának a rügyét esszük, ezért fontos, hogy minnél fiatalabb legyen. Ezt a valamit, ha az ember nem szedi le időben gyönyörű rózsaszín virággá alakul. Ezért a "lana" benne. Egyébként, ha az ember megnyomja, lehet érezni, hogy ha kemény, akkor nincs benne lana...
Biztos ami biztos, meg lehet kóstolni nyersen. Az a levél, ami nyersen kemény és rostos, az megfőzve is olyan marad. Amelyik pedig ropogós és friss, az főzve szépen megpuhul.
Remélem segítettem.
Ja még egy jótanács, ha nincs otthon gumikesztyű a pucoláshoz, elég, ha a kezét az ember jól becitromozza. Akkor nem fogja ugyanis meg a barna...

Jó étvágyat
Monika

 
 elckerlyck  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-02 17:08   
2006-03-02 16:42, gekkom:
-
Zucchero már sokkal jobb téma.
-
http://rstreaming.zdf.de/3sat/300/musik_041206_zucchero_311204_pop.ram

 
 gekkom  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-02 16:42   
Nem semmi, ennyi olasz konyha-érdekeltségü ember egy helyen...

Ha Péter tájékozódna Andrea olasz zenés topicja (nagyon szimpi) alapján, akkor zeneileg is fel tudnák dobni a csehót... Ha nem lincselnék meg talján kollégák. Eddigi tapasztalatom alapján pl. Eros Ramazottit vagy Laura Pausinit felhozni olaszok elött kicsit ingoványos talaj. Merthogy ök némelyek szerint szinte "árulók", prostituálják magukat nyugatra, angolul énekelnek... NEK, Zucchero vagy 883 már sokkal jobb téma.

Gergö
-
--

 
 gabineni  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-02 10:24   
Végre valaki, aki profi articsóka ügyben!!! Tegnap vettem kísérletképpen (átlagos magyar háziasszony vagyok) és pucoltam a kép alapján. Na, amikor megfőtt a külső részek nagyon soknál "fás" volt. Tulajdonképpen hány levelet kell leszedni róla? A külsejéből már meg lehet mondani, hogy nem is érdemes megpucolni?

Köszi

G

 
 adi67  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-03-02 09:52   
Szia Monika,

sok munkatok van mostanaban?
Monika gondolok rad a hetvegen, keszultok mar a talalkozora? Vegul is ki tud elmenni?

Ma vegre szabadnapos vagyok. Mar epp ideje!

Irjal, ha tudsz.

Szia, Andrea

 
 MoMa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-27 13:20   
Szia Andi,
és te hogy vagy?
Nem tudok sokat írni, mert nagy a "munkahelyi feszültség"... azért tudd, hogy sokat emlegetünk, és nagyon sajnálom, hogy nem tudsz jönni F-be. Talán legközelebb. Kellemes hetet és puszi.
Neked is Peti.

Monika.

 
 adi67  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-24 17:43   
Sziasztok

Szia Monika!
Koszonom szepen az informaciot, mar eppen ideje lenne, hogy kicsereljem az olasz -magyar szotaramat, szegenykem mar tobb mint husz eves!

Szia Peter!

Na igy mar biztos tudod hogy mi a cardi.
Latom, hogy kulonbozo idoszakban tudsz csak irni a forumra, honnan irsz, a munkahelyrol?
Mi jot csinaltal ma?
Ha meg erre jarsz, kerlek, valaszolj.

Szia, Andrea

 
 MoMa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-24 09:27   
2006-02-21 20:09, tökfej2:
-
Megkérdeztem a cardot - idáig semmi - időt kértek. Talán holnapra valamit kihámoznak belőle. Magyarul sem mond nekem semmit, igaz nem hiszem, hogy otthon ilyet használnak.
-
Szia Péter,
én is üdvözöllek és örülök, hogy idetaláltál.
Szakmábam vagyunk. Nálunk a férjem szakács. Itt dolgozik Torinóban.
Szóval a kardi... . Már langyosodik...

Szóval a kárdi az a carcioffi azaz az articsóka fiatal hajtása, amin még csak pár levél van. Ezt onnan tudom olyan jól, hogy apósom ennek a termesztésével foglalkozik... Én nagyon sokféleképpen készítem, de nyersen szeretem a legjobban egy olajos-ecetes-sós-borsos salátaöntetbe mártogatva. Ám párolva is nagyon finom sok sok parmezánsajtal a tetején. Ám lehet az articsoka közzé is tenni amikor az ember az " agnello ai carcioffi"-t azaz az articsókás báránypecsenyét készíti.
Nagyon-nagyon egészséges, hiszen az articókának az összes jó tulajdonságát magában hordja. Nagyon magas a vastartalma és megelőzi a magas vérnyomást, szív és érrendszeri megbetegedéseket.
A baj vele csak az, hogy mint az articsóka a vágási felületen azonnal elbarnul, ezért óvatosan kell tisztítani, lehetőleg sok citromot téve az öblítővízébe. Na meg ha nem friss megkeseredik...
Nálunk ez nem volt probléma. Mi azonnal megettük .
(Innen jönnek a tüskéi is, hiszen ebből a hajtásból nő ki az articsóka, ami köztudottan szúrós levelű---)

Remélem segítettem.

Sziasztok, kellemes hétvégét.

 
 tökfej2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-21 20:09   
Szia Andrea!

Köszi ez jólesett, bíztam benne, hogy nem ismerem félre az embereket. Viszont, tudod mi az érdekes? Én viszonylag sokat járok Olaszországba, mindezek tudatában mégis valami miatt nagyon tetszik. Pontosan mi, azt magam se tudom. Csak délben vagytok? Az igen! De amint látom az alatt majdnem két müszaknak megfelelőt dolgozol. Apám, 50 liter besamell, még nem is láttam egyszerre annyit. Ez kb. olyan, mint tanuló koromban, akkor kellett ilyen mennyiségeket főzni. Gondolom, hogy drukkolsz a főnöknek, hogy ne jöjjön össze a délutáni meló.
Ha jól értem te is szoktál a pult mögött lenni? Jönnek a légitársaságtól ellenőrizni is, vagy csak mintát kell adnotok? Vagy egyáltalán van ilyesmi? Igazából a nyersanyag beszerzés egyidős az első olasz éttermekkel, csak szépen finomodott. Ha érdekel, küldök webcímeket, ott megtudsz nézni mindent pontosan. Élőzene az nincs, viszont mindig szól vagy cd,vagy a rádió Rds (jól írtam remélem). Ha foci megy, akkor csak és kizárólag rádió. Megkérdeztem a cardot - idáig semmi - időt kértek. Talán holnapra valamit kihámoznak belőle. Magyarul sem mond nekem semmit, igaz nem hiszem, hogy otthon ilyet használnak. A hazajárás, mint a lottó ötös, szerencse kérdése, legutóbb novemberben voltam otthon.
Legközelebb? Talán nyár elején, egy-két napra. Nem érdemes hazamenni, rengeteg autózás. A németet itt tanultam, az első munkahelyem német étterem volt. Nem olyan rossz itt, de nem is az igazi.
Ott milyen az élet? Te jól érzed magad?

Szia, Péter

 
 adi67  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-20 17:48   
Szia Peter

Csodalatosan le tudod irni az Olaszokat, valoban ilyenek. A "Santo foci", meg hogy mindig a masik a hibas, ez tenyleg igy van, devi imparare a pararti il culo! Ezt Cristiano nekem naponta legalabb szazszor elmondja.
Esti turnusaink nincsenek, eddig szerencsere csak delben vagyunk nyitva, habar a fonokom nagyon gondolkozik, hogy fozzunk az oregek otthonanak is. Nagyon drukkolunk, hogy ne jojjon ossze neki!
De van egy legitarsasag, akiknek keszitjuk a gepekre, ilyen kis Coccotteba, a lasagnet, ez abbol all, hogy megcsinaljuk 180 fore a lasagnet, lehutjuk, es ezekekbe a porcelen edenykekbe rakjuk, becsomagoljuk es igy megy a repterre, es ezert szombat-vasarnap is kell mennunk dolgozni.

Ugyesen megoldjatok a nyersanyagokat, ez aztan a szervezes!
Van az etteremben zene is?
A Cardi (ez tobbes szam), Cardo (ez az eredeti szo) Del-Olaszorszagban pedig nagyon ismert. A szotaram szerint ezt a novenyt bogancs, takacskefenek hivjak, en igy magyarul nem ismerem. Tenyleg, belegondolva, hasonlit is bogancsfelere.
Peter, hogy erzed magad ott kint? Surun szoktal hazajarni? Hogy en az olaszt hol tanultam meg? Ugy-e, mikor en ide kijottem meg 1987-ben, akkor Magyarorszagon nem volt nagyon ismert nyelv az Olasz, ugyhogy semmi iskola, itt tanultam meg a rajzfilmekbol, a csaladtol, habar ok inkabb dialektusban beszeltek, valahogy ram ragadt. Sokat segitett, hogy a lanyommal en is vegigjartam a nyolc altalanost.
Nalad mi a helyzet, neked meg a nemetet is tanulnod kellett?

Ciao Peter ! Rispondimi!

Andrea

 
 tökfej2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-20 16:31   
Szia Andrea!

Ide találtam.

A kollégák? Hm... mit is mondjak róluk? Jó a társaság, de beszélgetni nem sok mindenről lehet velük. A "santo" focin kívül, meg a másik kibeszélésén kívül értelmes dolgokról nem lehet velük beszélni. Ha valamit elrontanak, akkor biztos,hogy a szomszéd a hibás. Ez saját tapasztalat, és nem általánositok ebből, de akiket idáig megismertem, azokra áll. Neked biztos nagyobb a tapasztalatod ebben a témában. Különben az átlagéletkor 30 év. Az alapanyag nagy részét egy olasz cég szállítja. Van nekik minden, tisztítószer, sonka, konzervek minden ami nem fagy. áru. Az üzletkötő Napoletano, egy halál jó fej hapsi. A friss és fagy. halakat egy német cég hozza. Nekik is rengeteg olasz termékük van, friss töltött tészta is caramelle stb. A borokat szintén németek szállitják. Kifejezetten olasz borokra specializálódtak, kizárólag olasz éttermeknek. A zöldség már más, zömében minden spanyol. Itt mások az elvárások mint nálatok, első sorban szépnek kell lennie, az íz nem olyan fontos már, mint a németeknek. Természetesen mindent be tudnak szerezni, bár bevallom őszintén, a cardi-it nem ismerem. Mi az? Tésztából elsősorban a De Cecco, De Sardegna, és a Granoro a favorit. De azért használunk Barillát is. Te hol tanultad a nyelvet? Ti hogy dolgoztok, egy vagy két műszakban?

Szia Péter

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-20 14:05   
2006-02-19 19:31, roses919:
-

Kedves Rozsa,

Adi nagyon erdekes temakort vezet utazasi mellekletunkben, erdemes atnezni.
Cim: http://www.utazasforum.net/
Es itt pedig az utvonal:
UtazásFórum.net -> NAGYVILÁG -> EURÓPA - EU -> Olaszország

Udv,

Hunor

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-20 11:07   
Kedves Peter,

az Uzenet kuldesere kattintva irj, ugy sikerulni fog.

Hunor

 
 roses919  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-19 19:31   
Szia,

en meg nem voltam Olaszorszagban, adjal valami jo tippet, hogy elmenjek. Magyarorszagra megyek minden evben, de szeretnek elmenni oda is, mondjak, hogy milyen szep.
En USAban elek.

Rozsika

 
 adi67  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-19 14:55   
Szia Peter

Itt vagyok.
Milyen az olasz kollegakkal dolgozni, fiatalok mind?
Egy kicsit ugy el tudtam kepzelni, milyen is lehet a munkahelyed, jol el vagy foglalva te is. Mar 94-tol kezdted az olasz eteleket, akkor mar neked is van boven gyakorlatod, nagyon tetszett, hogy meg a "tiramisuba is piccantot raknak", ez tenyleg igy van!
A nyersanyagokkal hogy oldjatok meg, Olaszorszagbol jon egy resze? Prosciuto crudo honnan jon, mert a nemeteknek nem hiszem, hogy lenne olyan mint itt, es a zoldsegek? Finocchio, cardi, carciofi?

A Barillat hasznaljatok?
Kivancsian varom valaszod.
Irjal sokat.
Szia, Andrea

 
 adi67  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-19 14:47   
Sziasztok lanyok,
bemutatom nektek Petert, o is olasz szakacs, mint en!
Johetnek a kerdesek...
Sziasztok!

 
 dsusa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-14 20:05   
Szia Monika, bentornata!
Milyen volt otthon ennyi idò utàn? Gondolom nagy volt az òròm, a kisfiad miatt is.
Mi jòl vagyunk, kezdùnk beleràzòdni, èn màr àtvettem a ritmust (azaz az àllandò rohanàst), Dani is kevèsbè sìr reggelente. Sòt, kb 10 nap alatt tegnap ès ma èrzèkenyult el egy kicsit. En azzal magyaràztam, hogy hèt eleje van....
Most ne haragudj, mennem kell, vàrom a leveledet,
Szia
Zsuzsa

 
 MoMa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-14 10:58   
Sziasztok lányok, Andi, Zsuzsa.

Megjöttem, igyekszem írni nektek amint lehet. Zsuzsa, leírtam a mailedet, mostmár leveheted. Írok neked oda, amint tudok.

Szóval, hogy van a kicsi, szokja az ovit?
Na és te már megszoktad, hogy minden reggel ott kell hagyni? Én nem tudtan sohasem kinek nehezebb, neki, vagy nekem...

Remélem jól vagytok,
Kellemes hetet,
Monika

 
 adi67  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-12 17:55   
Hahoooooo!!!!
Ferrarai lanyok!
Nek jon koncertezni Ferraraba!
Idopont: marcius 31.
adi

 
 Norka  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-01-25 23:51   
szia Niki!

igen, itt ugy kell leinteni a buszt, mert valoban nem all meg, csak allj ki a jarda szelere es kalimpalj, ne aggodj, nem fognak hulyen nezni rad, ez normalis itt. a jegyet meg a tabac-ban kell megvenni. sok sikert es jo munkat!

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó