2018. június 24. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Ausztrália >> Magyar tippek Ausztráliában
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( 1 | 2 következő lap )
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2010-02-03 15:26   
E-mailben kaptam:


A MAGYAR NYELVISKOLA örömmel várja a magyar nyelv iránt érdeklődő gyermekeket és felnőtteket a Magyar Központ épületében, 760 Boronia Road, Wantirna 3152 szombaton de.
9.30-tól 12.15ig, vagy a Bocskai épületében, 121-123 St Georges Road, North Fitzroy 3068, péntek este 6.30-tól 8.30ig. A gyermekekkel óvodás kortól az érettségi vizsgáig foglalkozunk.

Beiratkozás: a Bocskaiban 2010. február 5-én 6.30-8.30 között. A Központban február 6-án 9.30-12.15 között.

További információt ad: Szabó Marika Telefon: 9870 8768
Mob: 0409 434 417
Email: mariaszabo KUKAC optusnet.com.au

 
 frimi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-10-27 14:36   
2003-10-24 23:36, tazsuka:
-

Ha megengeded... Nekem más a véleményem.

Úgy gondolom - és ez is a tapasztalatom -, egy nyelvet igazán úgy lehet megtanulni, ha az ember a nap 24 órájában 48 órán keresztül van idegen nyelvi környezetben.

Tapasztalataim szerint az ausztrálok - legalábbis egy bizonyos szintig (talán angol beütés?) - kedvesek és barátságosak. A fiataloknak meg egyébként is bőséges lehetőségeik vannak barátok, barátnők feltalálására. (Nem csak ott is, de itthon is.)

Ha saját gyermekemről lenne szó, nem nagyon forszíroznám magyarok keresését. Legfeljebb akkor, amikor már a hócipőm - és a nyelvtudásom is - tele van az ausztrálokkal, meg az angol nyelvvel.
Frimi

 
 tasiordog  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-10-26 02:34   
Kedves tazsuka!

Hunor már válaszolt, remélem találsz valakiket, akik segitenek fiadnak kibőviteni az itteni tapasztalatait. Sajana én nem ismerek senkit S-ben, másképp már válaszoltam volna korábban a kérésedre. Ha fiad át akar ruccanni Melbourne-be, eressz meg egy emailt a tasiordog@hotmail.com cimemre és adok telefonszámot, amit hivhat.

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-10-25 13:37   
Kedves Tazsuka,

ajanlom honlapunk szervezeti ismertetok, Ausztralia rovatat. Ott talalhatsz informaciokat ottani magyar szervezetekrol.

Egyet ajanlok itt is, ime a link:

http://www.magyaronline.net/ismertetok.php?iid=42

Ha a megadott email cimre irsz, Boros Belanak, akkor o biztosan segit, kuld informaciokat. Es nyugodtan hivatkozz honlapunkra, vagy pedig Simon Hunorra.

Udv,

Hunor

 
 tazsuka  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-10-24 23:36   

Sziasztok!
Ma olvastam először bele ebbe az oldalba. Nagyon szimpatikusak vagytok. Ezért éreztem késztetést, hogy regisztráltassam magam. Nem tudom, hogy nekem tudtok-e segíteni, ötletet adni. A 19 éves fiam szeptember 2-án érkezett Sydneybe angolt tanulni. Nyelviskolába jár, napi 4,5 órát tanul angolt. Egy ausztrál családnál lakik (Nth Balgowlah) ahol várakozásunkon felül jól érzi magát. A nyelviskolában sok haverja van, de szeretne ott élő magyarokat is megismerni, de nem tudjuk, hogy van-e erre lehetőség? Van-e olyan hely, ahol néha összejönnek magyarok, sportolni vagy beszélgetni? A fiam itthon megyei bajnokságban kosárlabdázott, ami most nagyon hiányzik neki, mert a nyelviskolában csak ping-pongozni lehet, meg néha a többiekkel fociznak a tengerparton. Tudtok nekünk ebben segíteni, ötletet adni?

_________________
Üdvözlettel: Tazsuka


 
 tasiordog  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-10-21 02:31   
Szaloncukor kerestetik Melbourne-ben!
A Ciril ugye Sydney-ben van? Tudtok olyan helyet, ahol magyar tésztákat, hentesárut, szaloncukrot lehet venni M-ben? A lányom rövidesen M-i lakos lesz és szeretné tudni, hova járjon vásárolni.

 
 Pisti  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-02-01 09:51   
Elnezest hogy beleszolok de melyik utca az amiben a bolt talahato a city-ben?A George st rol merre?
 
 tomitiko  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-01-30 19:26   
Szia mindenkinek! Aki szereti az igazi otthoni fustolt izeket. Cime; Lazar's Butchery 262Stanmore rd. Petersham. tel; 95606680. A legjobb es a legfinomabb amit Sidneyben talalsz,azonkivul rengeteg Magyar dolga van. Friss Magyar ujsag minden heten.
_________________
Ma van a holnap tegnapja!

 
 Attila  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-01-30 08:41   
Sziasztok!

Igaza van Franknak. Bar Deli szinte minden nagy uzlethazban van. Az elmult nehany evben mar intenziven teritik a magyar arut egesz Sydney-ben. Egyik baratom a terito es ha valakit erdekel a magyar aru, akkor irjon az Attila@mnmail.hu cimre ( ez az en privat cimem ) es tovabbitom a sracnak. Azt hiszem hazhoz is szallit. Persze Deli es Deli kozott van kulombseg. Castle Hillben levo Deliben magyar a fonok ( Erzsike ) es tobb magyar eladoja is van. Ott vettunk szaloncukrot Karacsonyra ( kozel van ) es akkor derult ki, hogy magyar az uzlet mikor paprikat kertunk. Az eloado azt mondta magyarul, hogy a paprikat igy csak magyarok ejthetik ki Persze a magyar fonok rengeteg magyar arut rendel meg es a kornyekbeli magyarok hozza jarnak. ( Mi csak most kezdtunk oda jarni ).

Udv: Attila

 
 tomitiko  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-01-28 21:36   
- Hy! Ha Magyar delit akarsz talalni mi sem egyszerubb ennel! Bemesz a citybe, a george str.-rol nyilik egy kis utca ott megtalalod. Ugy hivjak CIRIL mindent megkapsz ami erdekel a szaloncukortol a legjobb Magyar sajtokig mindent. Remelem tudtam segiteni.Koszonom figyelmedet.Egyebkent van egy masik is.A neve-Eurogarden-. cime; 148McEvoy str.Alexandria. Jo etvagyat.


_________________
Ma van a holnap tegnapja!

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-23 03:04   
Még egy tipp:

"Hi Andrea,

Tell your friends to look for a "European" deli. Eastgardens near Sydney airport is one shopping area I would expect to have such things. The other option would be for your friends to telephone a Hungarian consulate and ask their suggestions. When I wanted to buy Turkish apple tea and couldn't find it anywhere, I rang a consulate & they put me onto this shop at Eastgardens.

cheers
from Kerry in Sydney - Wed, 23 Oct 2002"

Andrea

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-22 09:10   
Tipp a Compuserve Pacific forumbol:

"Hi Andrea,

>> is there a Hungarian Deli website in Australia? Or a Deli which sells Hungarian food? I tried several Australian web search engines and couldn't find anything. Strange, that I know three of them in my Los Angeles area. <<

At Dee Why, fairly close to us, there's a "European deli" which sells foods from a number of countries. It's not the sort of place that would have a website however, just selling locally. I can think of another couple of places that I think would probably be a good place to try as well. Is there something in particular you want from one?

from Kerry in Sydney - Tue, 22 Oct 2002"

Andrea

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-20 10:57   
Megnéztem több szakácskönyvemben, minden magyar recept birsalmát s tormát használ, amelett más füszereket emleget. Az egyetlen, egy régi antik amerikában élö németek szakácskönyve (gót betükkel irva ) emliti a szöllöt és az almát. Ha nem kapnék birsalmát, az almásat fogom most kiprobálni. Birsalma kösöbb szokott itt lenni, november végén vagy decemberben.

Én nagyon szeretem a boróka (juniper) bogyót a savanyukáposztában, lehet hogy az német verzió, de az amellet jó a reumára is. Itt az is ritka, de anyám küldött nekem nagy adaggal Svájcból.

A szaloncukor receptet láttam az Inyesmester szakácskönyvben, márványplattnim lenne hozzá, talán majd korábban fogok vele probálkozni, nem az utolso pillanatban karácsony elött, s beszámolok, melyik recept jo. Szerintem a hozzávaloktol is függ, mert sok minden hozzávalo más itt vagy ott, vagy Europában. Szerintem itt a cukor is más mert cukornádbol van s nem cukorrépábol.

Idöbe telt nekem megérteni, miért nem sikerült a sajtfondue, hiába vettem itt svájci Emmentalert s Gruyère-t ha az itteni fehérbor nem olyan savanyu mint az ottani nem olvadt a sajt olyan jol. Vettem svájci bort bele s hirtelen jo lett!

Andrea

 
 tasiordog  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-20 04:40   
Andi, jo lesz birsalma es torma nelkul is, de ha talalsz, akkor jobb veluk. En almat teszek birs helyett. Kapor vagy kapormag nagyon kell bele, szemesbors, csipospaprika (egeszben, ha szeretitek), baberlevel, koreander, mustarmag, fokhagymagerezdek. Otthol meg kukoricaszemeket is tettunk bele hogy miert ne kerdezd Mindezeket vagy egyiket sem, ahogy kedved tartja. Szaloncukorral egyszer probalkoztam, el is ment tole a kedvem megkerdezem a konyharovatban, hatha valaki tudja a fifikajat.
 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-20 03:01   
Tasiordog, nagyon, nagyon szépen köszönöm a leirt tanácsokat, ki lessz probálva, mihelyt kapok birsalmát és friss tormát. Vagy Te mást használsz? Eddig nem jutottam hozzá a többi szakácskönyvemben valo kutatásokra.

Természetesen géppel fogom a káposztát gyalulni, a beteges reumás kezem nem birja a kézit, amelett csak egy olyan állo kézi gyalum van, amit föleg citromhéj reszelésre használok, az nem is nagyon éles. Még azon tünödöm, mivel tudnám a préselést illetve nyomkodást ügyesen megoldani. Kö van elég a kertben.

Eddig sok minden mást készitettem magam, sikeresen sütöttem kenyereket amig itt nem igen lehetett kapni olyanokat, készitettem svájci Wegglit, Grittibänzeket s Fasnachtsküechlit, birsalmasajtot, fagylaltokat, pástétomokat. Az idén tünödöm a szaloncukron, mert amit tavaly rendeltem a magyar üzletben, nem izlett senkinek! Beiglit se ettem soha elfogadhatot amiket készen árulnak, de talán tul kényes vagyok.

Andrea


 
 tasiordog  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-20 02:23   
Andi, kicsiben is tudsz csinalni kaposztat otthol. 1 kg kaposztahoz 20 g sot szamolj, a tobbi fuszerszamot olyat rakj bele, amilyet a receptjeid irnak vagy ti szerettek. Geppel is vaghatod a kaposztat, minel finomabb szalu, annal hamarabb savanyodik. Nyomkodd bele egy nagy uvegbe, addig kell nyomkodjad, mig az ujjaid kozt feljon a leve. Retegezd a fuszerekkel. Vegul nehezeket tegyel ra, egy szep, kerek, jol megmosott ko is megteszi. En azt hasznalok. Meleg, de ne napos helyen hagyd erni. Latni fogod a szinerol, ha mar jo. Ha hab kepzodik a tetejen, szedd le. Eleg rovid ido alatt kesz van.
 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-19 08:58   
Wrí, végül a vecsési káposztábol Székelygulyást készitettem ma vacsorára, nagyon izlett nekünk.

Megnéztem az Inyesmester szakácskönyvemben hogy készitik a házi savanyitottat, kell hozzá birsalma, torma, so, káposzta s pár füszer, s hordoban kell taposni szerinte. Hát olyan mennyiség nekem nem kell, (hacsak nem árulni akarom az Interneten ausztráliai magyaroknak ) de majd kitálok valamit, mivel tudnám préselni s összetörni a gyalult káposztát az erjedésre. Még átböngészek más szakácskönyveket is összehasonlitásnak.

Andrea

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-19 08:53   
Tudom, sajnos igen csalodtam, hogy eddig semmi fajta magyar ételes website-t nem sikerült találnom Ausztráliában! Az egyedüli magyar cim a Sárga Lapokban volt, az a kávézo. Tettem egy üzenetet a Compuserven a Pacific forumba is, hátha ök tudnak valamit. Nem tudom, elérhetö-e az nem tagoknak, a webcime http://go.compuserve.com/pacific

Andrea

 
 tasiordog  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-19 04:28   
Andi, Eva nem "gyart" vagy forgalmaz semmit a neten. Picike kavezo, probalja meggyozni Hobart lakossagat, hogy egyenek mar valami "kulonlegeset" is Sajna nem sok sikerrel.
 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-18 22:08   
Találtam egy magyar cimet az ausztrál Yellow Pagesben:

Cafi Eva

HEADING: Hungarian

ADDRESS
73 Main Rd
Moonah
TAS, 7009
Australia

Ph: (03) 6278 1500

Andrea

 
 tasiordog  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-18 03:12   
Wri, en az S&W majonezt hasznalom. Nem tudom, hogy azonos e az SMW-vel. Amerikai gyartmany,a Wooliban kaphato itt. Nem tokeletes, de legalabb nincs benne semmi "izesites", ezt talaltam a legkozelebbinek a hazihoz.
 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-17 09:31   
Köszönjük wrí Gondolod azért nagy a hallgatás, mert mindenki lázasan keresi a magyar boltok honlapjait Ausztráliában vagy probálják a tulajdonosokat meggyözni a honlap szükségletröl?

Én a Quickshipeurope-t szeretném meggyözni a áruk képei fontos szerepéröl, elküldtem nekik a bögréröl s hármas képet, melyet ma este készitettem s feltettem az albumba.

Andrea


 
 wrí  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-17 09:04   
hát ló étvágyat neked/-tek andi :)
a többiek meg majd csak szólnak valamit, még ha most mindenki is hallgatni látszik.
(sydney környékiek, persze)

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-17 03:07   
Wry,

a savanyu káposztát még nem kostoltuk meg, tegnap este a májas hurkát sütöttem meg s resztelt krumplit készitettem hozzá, csoda finom volt! A Gyulai jo, de kissé nedves mert vacuumosan volt pakolva, idö kell neki a jégszekrényben egy kicsit kiszáradnia, a szalámi ditto. Talán ma a tarhonyát készitem el, azt is rég nem ettünk. A legjobb házi savanyu káposztát külömben a helybeli German Deliben vettem eddig, azoknak sincs honlapjuk.

Nem tudom elképzelni, hogy ne lenne egész Ausztráliában magyar üzlet, de lehet, hogy nincs honlapjuk, s webes bevásárlo lehetöségük, talán kellene javasolni?

Andrea

 
 wrí  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-16 22:57   
hogy ízlik, andi?
apropó a többieknek akik itt vannak meg üzenem, ha sydney környékén tudnak boltot amelyik vecsési savanyút árul, szóljanak ám!
a majonézes témáról - SMW majonézt még nem próbáltam, a Hellmans féle az borzalmas ízű.
SMW mit rövidít?

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-16 21:35   
Ingyenes programmok letöltése Ausztráliában:

http://australianwebsites.com/freesoftware.html

Andrea

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-16 21:19   
Kedves OZ-iak,

tegnap ismét több idöt töltöttem ausztrál keresö programmokkal de semmi magyar boltot nem találtam Ausztráliában, viszont már egy harmadikat is itt Kaliforniában, ahol lehet weben rendelni, Ernie's Deli.

Rosszul keresem vagy ott nincs webcimük a magyar üzleteknek? Itt most másodszor rendeltem a Quickshipeurope.com-nál, akik Chatsworth-ben vannak (San Fernando Valley, Kalifornia). Lásd az uj képeket http://ourworld.cs.com/forumsmemoiren/moalbum2.htm Wry annyit emlegette a vecsési savanyitott káposztát, hogy azt is rendeltem. A szép cimeres bögre nincs a honlapjukon, azt email hirdetésben tudatták velem fénykép nélkül.

Andrea

 
 Frankston  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-09-19 12:21   
Szia Hunor!

Melbourneben van, St. Kildán a Grüner hús- és hentesárú kereskedése. Háát, hogy mennyire magyar....??? Szombaton biztosan nem dolgozik.... , bár még nem láttam szombaton talpig feketében gyalogolnia..., pedig nem messze dolgoztunk az üzletétől igen sokáig.

Jó hentesáruja van, magyaros ízekkel. Akik már nagyon régen jöttek el Magyarországról - azoknak egészen kiválóak az ízek. Nekünk, akik csak néhány éve vagyunk itt, inkább csak közelebb hozza az otthoni ízeket. De azért jó, hogy van aki igyekszik minél jobban fenntartani ekkora távolságból is a magyaros ízeket. Csütörtökönként van nála tepertő, olyan házias jellegű. De sok egyéb kolbász, hurka stb is megtalálható. De vannak nála otthonról beszerzett ételízesítők is (piros arany), paprika, stb. Ezért gondoltam, hogy esetleg lehet nála majonéz is, otthoni gyártású - bár a karanténosok miatt szinte lehetetlen behozni, tekintettel, hogy tejtermékek illetve azok származékának tekintett árú. Erre pedig rettenetesen érzékenyek a karanténfelügyelők.

De van pl. a springvale-i dél-magyaroknak tartott (inkább szerb) húsboltban is hasonló termékek - bár leginkább a szerb és horvát gyártmányok dominálnak.

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-09-12 23:37   
szia Frankstone!

Grüner magyar kereskedő? bemutatnád az üzletét? mit lehet nála kapni, hol van helyileg, stb.?

ismersz még más magyar üzleteket, helyeket is?

Üdv,

Hunor

 
 klara  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-09-12 22:58   
Próbáld meg az SMW majonézt.
 
Ugrás a ( 1 | 2 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó