2021. december 04. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Férfiak, funkciók, stb.
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( 1 | 2 | 3 | 4 | 5 következő lap )
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-07 22:20   
2005-12-04 19:34, Andu:

Emlékszem, hogy a rendszerváltás elött a "leghülyébbnek" is volt megfelelö állása.

Ez igaz, es amire utaltal a peldaddal, az sok tekintetben ma is ugyanaz. Azaz sok helyen az ott dolgozok nem erzik szukseget (teljesitmenytol fuggo kompenzacio hijan), hogy a minimalisnal tobbet tegyenek a vasarloert, vagy az uzletert, ahol dolgoznak.

Volt kolléganöm egy igazi példája a nöi kigyónak....Szóval az én problémám, az ilyen jellegü emberek uralkodása. Miért nem lehet emberként kezelni a hierarchián alattunk álló beosztottakat, miért kell lekezelö stílusban éreztetni a fönöki poziciónkat? Hol az emberség? Az én honey-sweethardom egy tipikus peldája a negatív jelenségnek.

Na de biztos, hogy ez a pelda egy altalonasan letezo jelenseget reprezental? (Nem azert kerdezem igy, mert a "nem igaz" valasz van a zsebemben, hanem mert elgondolkodtato, hogy egy-egy kiragadott negativ peldara mennyire lehet alapozni).

Egy dolgot valoszinusitek, ami pedig az, hogy mivel a nok szerepenek percepcioja a tarsadalomban a csaladnevelesre es a haztartasra koncentralodik, es igy a karriert eloterbe helyezo nok meg mindig kiveteles esetekkent vannak szamontartva, ezert azok a nok, akik a csalad helyett, nem mellett valasztjak a karrierjuket, azok valoszinuleg kevesebb empatiaval rendelkeznek az ellentetes peldak irant. Ez nem jelenti azt, hogy a "kigyo" peldad a karriert valaszto not reprezentalja, mert ott alapveto emberi interaktusok teren nem ismeri az illeto no a megfelelo stilust, aminel mindegy, hogy mi van a nadragjaban


Utolsó helyemen is egyedül voltam egy jó darabig, aztán jött az ismerös szituáció, egyedül nem megy! ...Vannak munkahelyek, amik nem a gyerekes, családos anyusoknak van "fentartva" De!! Miért van az, hogy manapság, szinte mindegyik munkahely ilyen?

Nem tudom, en tovabbra is azt mondom, hogy az alapveto problema nem a csalados-anyuka-ellenesseg, hanem egyszeruen barmilyen munkahelyi produktivitast csokkento munkahelyen kivuli tevekenyseg nehezen osszeegyeztetheto a ceg erdekeivel.


 
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-04 19:34   
Hú igencsak le vagyok maradva ebben a topicban, megprószálom utolérni magam.


2005-11-18 15:07, rigojanos:
A konyorulet/emberseg hianya es a profitorientaltsag kozott ilyen altalanos parhuzamot vonni talan tulzas. Masreszt nem igazan ertem az emlitett problemat. Most jatszuk egy kicsit az ordog ugyvedjet Gyereket nevelni es karriert epiteni nehez mix. De ha egy vallalat sikerehez az kell, hogy full time, ambiciozus alkalmazottak epitgessek, akkor abba nehezen fer bele, hogy felmunkaidos anyukak is ugyanolyan kapacitasu tagjai lehessenek. A vallalat ebben az esetben (is) a sajat erdekeit kell, hogy szem elott tartsa. Ez fajdalmas dolog, ha a mienkkel nem egyezik, de ertheto.

Azon kivul mi a gond azokkal a nokkel, akik nem akarnak gyereket, hanem a karrierjuket kezeleik prioritaskent? Az a problema itt, hogy ha "szomrunak" tartjuk, hogy vannak nok, akik ugyanugy gondolkodnak, mint a ferfiak, akkor megint csak azt a nezetet erositjuk, hogy a noknek marpedig a gyereknevelos szerep allhat csak jol.

Most akkor donteni kellene, mert a kettot egyszerre nem lehet


Emlékszem, hogy a rendszerváltás elött a "leghülyébbnek" is volt megfelelö állása. Pl. a hentesgyerek a boltban, aki ha csontozott, a fele húst a csonton hagyta, (mi nagyon jól jártunk vele, mert ez levescsont volt fillérekért! ), de a boltot végül is megkárosította. De nem volt gond, a boltvezetö sem volt annyira érdekelt, meg sajnálta is a gyereket a kevés kis eszéért, és a szociális helyzetéért.
Aztán privatizálták a boltot. A boltvezetö maradt (ö vette ki), de a henteslegény röpült, nem volt könyörület. A boltvezetö saját zsebére ment a játék, nem volt többé tekintettel a srác szociális helyzetére.

Volt kolléganöm egy igazi példája a nöi kigyónak. A cégünk szolgáltatott, a munkát elvégzö emberkékböl élt. Honey (most én nevezem így öt, holott ö hánizott engem, még a hátamon is feláll a ször, ha eszembe jut ) kíméletlenül, szemtelenül viselkedett az alkalmazottakkal, akik kivétel nélkül na´la mind idösebbek voltak, szép számban nyugdijasak. Velem a nénik öszinték voltak, hozza´m fordultak a kéréseikkel, problémáikkal. Egyszer az egyik néni sirva mesélte, hogy azért megy szabira, mert meghalt a veje. Honey Kigyónak elmeséltem. Tudjátok mi volt a válasza? "Ès akkor mi van? Elmegy szabadságra és kész. Különben is, mi közöd van egy takarít´nöhöz? Nem a te szinted."
Ekkor lepödtem meg elöször, úgy igazán.

A következö alkalom akkor volt, amikor a hapsija elhagyta. Nem, nem ´sírt, nem kezdett el inni, nem volt semmi, csak rohadt dühös volt, hogy most lesz a vállalkozók bálja, ahova mindenképpen el akart menni, de ez a hülye éppen most lépett le! Már pedig neki ott meg kell jelennie, a business fontos!!

(még voltak dolgai, de nem akarok hosszú mesét írni)


Szóval az én problémám, az ilyen jellegü emberek uralkodása. Miért nem lehet emberként kezelni a hierarchián alattunk álló beosztottakat, miért kell lekezelö stílusban éreztetni a fönöki poziciónkat? Hol az emberség? Az én honey-sweethardom egy tipikus peldája a negatív jelenségnek.


Meg ne értsd félre, nem azzal van gondom, hogy azokra a munkahelyekre, ahol 100 %-os részvételre van szükség, érthetö módon nem kívánnak szoptató kismamákat felvenni
Dolgoztam én is 4 fiuval együtt, egy ideig ment, aztán átcsaptak felettem a munkahullámok, muszáj volt még valakit mellém felvenni. Naná, hogy én is olyat kerestem, aki nekem munkatársammá válik, akivel a feladatokat megoszthatjuk.
Diszkrimináció ide vagy oda, én is megkérdeztem a jelentkezöket, hogy mikor lesz az esküvö? Mikorra tervezik a gyereket? Stabil ember kellett.

Utolsó helyemen is egyedül voltam egy jó darabig, aztán jött az ismerös szituáció, egyedül nem megy! Pedig imádtam a munkámat. Benn is voltam reggeltöl estig az irodában, hétvége´n is, ha kellett. Vittem haza a fordítanivalót, stb.
De természetesen ekkor még nem volt se apusom, se gyerekem! Csak igy ment!!! Kerestünk egy másik kiskezitcsókolomot mellém, érthetö módon az elvárásaink azok voltak, amiket magam is teljesítettem!!
Tehát ezzel a részével én maximálisan egyetértek. Vannak munkahelyek, amik nem a gyerekes, családos anyusoknak van "fentartva" De!! Miért van az, hogy manapság, szinte mindegyik munkahely ilyen? Fejvadász cégek is tanácsolják, hogy a felvételi elbeszélgetéseken a házassággal, gyerekprojektektel kapcsolatos kérdésekre a legjobb válasz a nem. Csuklóból ellenezni kell! Azért ez röhej nem?

 
 MoMa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-03 09:01   
2005-12-02 21:00, SOM:
-
Kedves SOM, talán nem tettem elég Smile-t a beírásom elé, közzé, mögé...
Én is "nagyon kedvelem a másik nemet" és ÚGY AHOGY VAN !!!
Nem olvastam át a cikket, mert már a kép láttán is kirázott a hideg... ( erre gondoltam... nem másra...) vannak dolgok, amiket a lelkem elutasít. Nem vagyok eléggé futurisztikus? Lehet, sőt, akik ismernek azt mondják, hogy túl konzervatív vagyok... Talán ezét utasította el lelkem ezteket a képeket. Talán azért, mert én már voltam terhes... Amint nőtt a pocim, úgy lett velem napról napra mindenki szelídebb, kedvesebb, dícsérgették, tapogatták, kérdezgették mit érzek, stb... Ezeket az érzéseket hírtelen átvonatkoztattam egy férfira, mondjuk egy jó képű, kedves, vonzó férfi... aki hirtelen teherbe esik...

Lányok, mondjátok ti is, hogy ez így nem jó... van benne valmi abnormális... nem?

Én legalábbis biztosan nem hallagatnák többé Eros Ramazottit, ha hirtelen teherbe esne....

Madonnával ám nem voltak ilyen problémáim...

Lehet, hogy én vagyok abnormális?!...

 
 fellegvar  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-03 04:30   
2005-12-02 21:25, poe:
Mivé lennénk egymás nélkül
_________
Semmik...
Valljuk be (ferfiasan es noiesen ) mit er az elet egyik vagy a masik nelkul? Assuk el a csatabardot es szivjuk el a bekepipat Az elet szep, meg akkor is, ha nem konnyu.

 
 SOM  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-02 21:36   
2005-12-02 21:25, poe:
-
és éljenek a férfiak
Mivé lennénk egymás nélkül


Ez már szolidaritás a javából.. Köszönjük, kedves Poe w..w, akarom mondani, vidám mókamester.
Ugye tudod már, hogy vice versa ugy érzek ahogyan Te is. Nélkületek megakadna az élet.

 
 SOM  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-02 21:28   
2005-12-02 21:22, ibolyai:
-
nevezhetsz regi modinak de en a pokolban nem hiszek

Bezzeg, ha véletlenségnek okán lekerülnél oda, akkor hinnél. Atvitt értelemben sem hiszel abban?

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-02 21:25   
és éljenek a férfiak
Mivé lennénk egymás nélkül
_________________
poe

 
 SOM  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-02 21:25   
Eljenek a férfiak!!! (is!) - Ez a mi topikunk!


 
 ibolyai  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-02 21:22   
2005-12-02 21:20, SOM:

"De: A POKOLBA!"

Kedevs SOM: nevezhetsz regi modinak de en a pokolban nem hiszek Eljenek a nok!!!

 
 SOM  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-02 21:20   
2005-12-02 16:22, ibolyai:
-
2005-12-01 22:59, SOM:
-

(alacsonyabbra mar nem is sulyedhetne)

De: A POKOLBA!

 
 SOM  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-02 21:00   
2005-12-02 15:48, MoMa:
-
Monika kedves,
most, hogy igy továbbvitted az elejtett humorom fonalát, hidd el nekem, tudom én, hogy igazad van.
Es abban amit a magad szemszöge szerint fejtegetsz, abban is igazad lehet olasz vonatkozásban.

Ami pedig azt a MAGAZIN-os tudositást illeti, hát azt nem én találtam ki, és - talán - nem is lehet teljes egészében otromba, hányigert keltő viccnek venni. Ha vegigolvastad a pro- és kontra eszmefuttátasokat, akkor láthatod, hogy elméletileg bizony lehetséges a férfi terhesség.

Off kuriózum: a csikóhalaknál a himnemű termékenyül meg, és szüli meg a bébyt....

 
 SOM  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-02 20:43   
2005-12-02 16:22, ibolyai:
-
Kedves ibolyai,

Es miert baj az ha keleten no a nepesedes es nyugaton csokken? En ugyan Iranrol nem tudok elso kezbol beszamolni de azt kijelenthetem hogy az amcsik nem angyalok.

Kérdésedre a választ leginkább az "Elet EU-ban"--->"Mi fenyegeti EU-t? Elmélkedő" topik alatt keresgélheted, vagy "Zsofia not Sophie" tagot kérdezheted meg, aki nyitotta azt. Aktuális téma....


Egyetértek Veled: "az amcsik nem angyalok"!!

 
 MoMa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-02 18:34   
2005-12-02 09:18, SOM:

megtaláltam!

-
Szólhattál volna, hogy éhgyomorra nézzem meg...

 
 MoMa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-02 18:29   
2005-12-01 23:45, boots:
-
Tudjátok: elég egy mosoly, egy kacér pillantás, és máris az ujjatok köré tekertek, és mi mindent megteszünk értetek.
...

(vagy legalábbis megígéritek, hogy mindent megtesztek értünk, amíg meg nem kapjátok, amire vágytok ... ... ... aztán... ... ... "kedves, ha már úgyis a konyhában vagy, hoznál egy üveg sört...?"

Örülök, hogy újra itt vagy, olvass bele a privibe!

 
 ibolyai  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-02 16:22   
2005-12-01 22:59, SOM:
-
"A huszonkét esztendõvel ezelõtti forradalom idején 20 millió lakosú Iránban ma már 60 milliónyian élnek." Es ez csak egy kis példa. Ha nézed a nyugati világot, ott bizony fenyeget a kihalás. "

Es miert baj az ha keleten no a nepesedes es nyugaton csokken? En ugyan Iranrol nem tudok elso kezbol beszamolni de azt kijelenthetem hogy az amcsik nem angyalok.

Ja - es teljesen egyetertek MoMa alabbi valaszaval. Nem a szules a projekt - a neveles az. Tisztelet a kivetelnek de az elol sajnos sok ferfi inkabb banyaba menekul (alacsonyabbra mar nem is sulyedhetne) minthogy derekasan megallna a helyet. Eljenek a nok!!!

 
 MoMa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-02 15:48   
2005-12-01 22:46, SOM:
-
... eljön az idő amikor a férfi fog szülni. A hölgyek pedig majd mennek a bányába, követ fejteni. ...

-
SOM, jó a humorérzéked, ennek ellenére (s bár biztos vagyok benne, hogy erre már te is ráéreztél) nem a gyerekszüléssel van a probléma, szülni egy dolog... az ember szenved egy kicsit kb. kilenc hónapig, a sújgyarapodástól, a hormonok hullámzásától, aztán a végén egy kicsit jobban fáj, de ez valóban elhanyagolható. A probléma az, hogy ezeket a már megszült gyerekeket valamilyen útun-módon fel kell nevelni.... ez már egy sokkal hosszadalmasabb projekt... és nem az a megoldás, hogy egy nap majd a férfiak fogják "egyedül" felvállalni, míg a nők a "bányában dolgoznak". Talán ez is egy olyan része az életünknek, ahol "az arany középút" sokkal járhatóbb, mint bármely extremitás.

 
 ethel  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-02 10:44   
2005-12-01 23:45, boots:
-

"Ti egyformák akartok lenni velünk, férfiakkal? Mi vegre? )

Azt akarjátok, hogy a férfi is felemelkedjen a ti szintetekre, és szülési szabadságot vegyen ki, talán még a szülés magasztos terhét is..."

Szulesi es gyermeknevelesi szabadsagot mar nalunk a ferfiak is kivehetik, ha pl. a no nem dolgozott sehol, akkor a ferfi kerheti a gyermekgondozasi szabadsagot. En is ismerek egy par szemelyt aki ezt kerte, mert a ferfi fizetese kb 4 mill.lej (140-150 euro), a gyermeknevelesi szabadsagert pedig 7,8 mill. lejt (215-220 euro) kap. A masik eset az amikor a no tobbet kap, mint amennyit az allam ad a gyerek utan, es a ferjnek a fizetese keveebb mint a gyermeknevelesi osszeg igy megint a ferfi megy "szulesi szabadsagra".

"Még egy kérdés: láttatok már olyan férjet, aki mos, fõz, takarit, tanul a gyerekkel, és idõnként még vasal is? Mellette tud kedves is lenni és az ágyban is megfelel?"

Igen lattam ilyen ferjet, az en ferjem is ilyen "volt", de most a gyerekek mar felnottek, s a ferjem is mar elfelejtette hogyan kell segiteni a haztartasban. Neha mikor kedve van foz, valamikor nagyon finom kalacsot sutott, az apjatol tanulta el mert o pek volt.

 
 angelina  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-02 10:26   
2005-12-01 23:45, boots:
-

Nem boots, ilyet még nem láttam, de tudom hogy van egy.

 
 angelina  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-02 10:14   
2005-12-01 23:42, boots:
-

Tudtam, hogy ezzel fogsz előállni.

 
 novikati  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-02 10:08   
2005-12-02 08:43, hunor:
-

Na jóóó, de felőlem lehet Adonisz, ha belül egy nagy üresség, egy nagy lelki szemetdomb.

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-02 09:58   
2005-12-02 09:18, SOM:
-_________________
bobe a 87 eves sarkany

 
 SOM  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-02 09:18   
2005-12-01 23:44, boots:
-
2005-12-01 22:46, SOM:
-
eljön az idő amikor a férfi fog szülni.

Es ezert Nobel dijat fog kapni!


megtaláltam!

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-02 08:43   
2005-12-02 00:07, novikati:
-

A belső fontosabb...

-

Persze, miutan biztositott a kulso is.

Hunor

 
 novikati  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-02 00:07   
Boots

-

Én nem hiszem, hogy az ideális az a külsőn mutatkozik meg. A belső fontosabb...

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-02 00:06   
2005-12-01 22:38, ibolyai:
-
Graturalok a sikeres karrieredhez, hazassagodhoz, gyerekedhez!

Köszönöm, bár korántsem voltam mindenben sikeres és nem is ezt akartam kihangsúlyozni. Inkább bűnös mivoltomat népgazdasági szempontból.

Ezen kivul azt hiszem nagyjabol egy velemenyen vagyunk

magam is így vélem

... annyival vagy te jobb helyzetben hogy idosebb vagy, korabban fogsz nyugdijba jutni es esetleg neked meg sikerul hasznot huzni a rendszerbol. ...
-

 
 boots  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-02 00:02   
de nem azt, hanem mögötte ...


 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-01 23:58   
2005-12-01 23:45, boots:
-
Judit: "Amíg még megoldatlan marad a biológiai egyenőtlenség és sajnos csak a nők képesek szülni",
-
Elfelejtettem tenni a végére valami ilyesmit: . Már csak a pejoratív hangszín miatt, tudod? A magam részéről én sose harcoltam az azonosságért és elég jól megvagyok a bőrömben. Még csak feminista sem vagyok/voltam soha.

A nem azonos elbírálásnak igenis vannak előnyei. Pl. hallatlanul örültem, hogy a macsó orosz társadalomban a nőket nem tartják azonos teljesítményre képesnek. Ezért nekem a tárgyalások során nem kellett már délelőtt vodkát innom és este is kitérhettem a vörösborra vagy pezsgőre. (Csak ne lett volna mindig édes!)

Másik előnye női mivoltomnak a közlekedésben tapasztalható. Ha meggondolom magam és, pl. a körforgalomban "rückwärts"-ben megyek - ritkán, de előfordul -, kevésbé anyáznak az úrvezetők, mert egy nőtől úgysem lehet jobbat elvárni. Továbbá kereket sem kell cserélnem, hanem integetek és majdcsak megáll egy kerékcserére alkalmas férfiú.

És mert kicsi vagyok, (154cm), lelkiismeretfurdalás nélkül megkérem az első langaléta hímneműt a közértben, hogy horgássza ki/elő nekem a felső polcról, de nem azt, hanem mögötte ...

 
 boots  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-01 23:45   
Pompery, Angelina

Ti egyformák akartok lenni velünk, férfiakkal? Mi vegre? (Judit: "Amíg még megoldatlan marad a biológiai egyenőtlenség és sajnos csak a nők képesek szülni", Angelina, ha jól értem, te az egységesedést sürgeted)

Addig OK, hogy ti is szeretnétek vállalatot vezetni, hogy szeretnétek irányítani a saját életeteket. Azt akarjátok, hogy a férfi is felemelkedjen a ti szintetekre, és szülési szabadságot vegyen ki, talán még a szülés magasztos terhét is megosztanátok velünk?
Nem éritek be azzal, ami eddig is megvolt? A háttérben cherchez la femme, mindent, mondom mindent a nõk irányítottak. Tudjátok: elég egy mosoly, egy kacér pillantás, és máris az ujjatok köré tekertek, és mi mindent megteszünk értetek. Miért kell ezen változtatni?

Aki nem ért velem egyet, annak ajánlok két könyvet:
Arató Mihály: A másik: NEM?!
John Gray: Mindegyik mást akar
...és hasonló dolgokról ír Lux Elvira is Szexkontroll cimû könyvében.

Még egy kérdés: láttatok már olyan férjet, aki mos, fõz, takarit, tanul a gyerekkel, és idõnként még vasal is? Mellette tud kedves is lenni és az ágyban is megfelel?

Ti választotok magatoknak férjet. Milyet akartok? Miért nem ilyet? Èn úgy látom, nektek kell az (ideális) macho, Brad Pitt, Tom Cruise, Jávor Pál ...

Boots
és a magánvélemény

 
 boots  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-01 23:44   
2005-12-01 22:46, SOM:
-
eljön az idő amikor a férfi fog szülni.

Es ezert Nobel dijat fog kapni!

 
 boots  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-12-01 23:42   
2005-12-01 18:39, Mary:
-
Már feltünt a határon a modern férfi prototípusa, aki nem azért nösül meg, hogy legyen aki az ingét kikeményítse. Aki ö maga is családot szeretne és hajlandó tenni is ezért és nem csak a munkában. Egy gyerek leköt egy nöt, az biztos, korlátolja a szabadságában, ápolást és felügyeletet igényel. De mennyivel könnyebb az egész, ha az apuka is részt vesz ebben? Vagy ha a családi terhek egyenletesen megoszlanak?

Mary, majd ha a feleség is annyi fizetést vihet haza mint a férj, akkor a férj is elgondolkodik azon, hogy miért ne maradhatna otthon õ a gyerekkel? Tiszta piacgazdaság: ahol nagyobb a profit, ott az egyensúly.

B

 
Ugrás a ( 1 | 2 | 3 | 4 | 5 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó