2020. július 05. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Humor >> Baudrillard-ra szabadon
Új topik indítása   Üzenet küldése
 webvándor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-19 23:39   
2002-08-18 02:50, Calyx:
-
Oszinten en sem tudom,hogy ki a Zsolt. Az iras vegen van:
-

Barátaim, hát ilyenkor kell egy kis internetes "fifika" = elkezded hátulról lefejteni az URL elemeit, amíg valami értelmes dolgohoz nem jutsz
Ennél pl. már az első nekifutás sikeres volt
http://www.mek.iif.hu/porta/szint/tarsad/irodtud/mindent/html/
(magyarán: töröltem a Calyx által adott címből az utolsó elemet, az "amerika.htm"-t.)
Kattints nyugodtan rá, s meglátod, ki a szerző, s még mily dolgozatok vannak a műben.

P.S. A Zsolt = Farkas Zsolt.
P.P.S. A "csonkításos" eljárás addig folytatható, amíg elfogy a cím

 
 ex-MON-tag3  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-08-18 02:50   
Kedves Judit,

irod: "Az első utalásod alapján kinyomtatott szövegből nem derült ki, hogy ki a szerző Zsolt."

Oszinten en sem tudom,hogy ki a Zsolt. Az iras vegen van:

"Éjjel lemegyek a delibe gyümölcsért, akkor bedobom már végre ezt a levelet.
H-hm.
Zsolt."

Es Magyar Elektromos Konyvtar oldalan sincs (mert onnan szarmazik), hogy ki is a Zsolt.

En is maradok barati tisztelettel!

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-08-18 00:05   
Kedves Calyx,

köszönöm, hogy ennyit foglalkozol továbbképzésemmel - ezt most komolyan gondolom, nem gúnyosan. Kinyomtattam az előbb említett cikket, de a 26 oldalra persze most még nem tudok reagálni.

Az első utalásod alapján kinyomtatott szövegből nem derült ki, hogy ki a szerző Zsolt. Bevallom, eddig nem hallottam Baudrillard-ról, tehát nem tudhattam, hogy a hivatkozott cikk többnyire átírás, plágium, ezért volt a kérdés. (Persze a stílustörés feltűnhetett volna, de nem erre koncentráltam.)

Nem kívántad ezt a vitát kiváltani, de nem baj. Nem mindig az lesz a dolgokból, mint aminek szántuk (lásd névhasználat, mentalitás). Ettől még csak maradjon meg a rovat! Remélhetőleg visszaalakul azzá, aminek kezdődött.

Baráti üdvözlettel

Pompéry Judit

 
 ex-MON-tag3  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-08-17 17:53   
Kedves Pompéry Berlin,

azt hiszem, hogy a "Baudrillard-ra szabadon" topik amit humor miatt nyitottam akar meg is szunhet, mert nem annak szantam amire jutott, de ez mellekes, de sokat gondolkoztam azon amit irtal es velemenyedrol, es eszembe jutott egy konyv amit nemreg olvastam es most irtam is rola a "Konyvek" c. topikban.

Allan Bloom konyve
(The Closing of the American Mind
"Az amerikai gondolkodas vegnapjai", 1987), es ahhoz kapcsolodo:

http://www.c3.hu/scripta/nagyvilag/99/0304/13bell.htm

esetleg erdekel.

~maradok tisztelettel~

 
 ex-MON-tag3  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-08-16 17:07   
Kedves Andrea,

en csak a humor miatt tettem fel ide, mert szerintem fantasztikusan nevetseges.

Es ami persze hab a tortan, hogy Baudrillard mar megirta.

Hogy egyet ertek-e vele?, ez mar total nem a humor kategoriaba tartozik.

En nekem volt szerencsem beutazni az orszagot (US) es eleg sok mashol helyen is jartam/ eltem, beszelek par nyelvet, tehat be tudok asszocialolodni kulonbozo kulturakba.

Utalom az eloiteleteket!, USA sem fekete-feher.

En parom amerikai, az egyik legmuveltebb valaki akivel osszehozott a sors, barataim ugyszinten.

Filmekkel kapcsolatban, en elvbol nem megyek el agyonhirdetett filmekre, nekem megvan az a bizonyos izlesem es ami erdekel azon belul, es a hobbim is, igy eleg sokat olvastam a temaban. (Apropos, Londonban van egy nagyon jo film konyvesbolt Tottenham Court Rd-nal.)

Sokat jartam a newyorki Village art filmszinhazaiba, Londonban a South Bank-nel van a csodalatos British Film Institue, remek filmeket vetitenek. Itt Washingtonban is van lehetoseg, mint a Kennedy Center, es az Art muzeumban sokszor megy pl. Magyar filmek, volt Makk Karoly honap. New Yorkban nemreg a MoMa-ban lattam Tarr filmeket. Bruxelle-ben is vannak ici-pici kis sotet aranyos muveszi mozik, szinten a Latin negyedben Parizsban, ahol sok-sok minosegi filmet lattam.

Egyebkent volt egy nagyon jo filmes topikunk a masik forumban.

Itt ugy latom meg nincs kivel "beszelgetnem" filmekrol meg ami erdekel engem. Mert nemcsak azok a filmek vannak amit Hollywood agyon hirdett, es un. "blockbuster", jo lett volna itt is talalni valakit akit komolyabban erdekel es tud is a temaban. Mert van kulonbseg aki csak jar moziba, vagy megy a rendezo miatt, vagy a forgatokonyv miatt stb....

(maradok tisztelettel)

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-08-16 16:27   
Kedves Calyx,

én kinyomtattam a cikket, férjem már elolvasta, s az volt a nézete, tele van kritikával, mert nem sikerült neki itt maradnia, amelett azt emlitette még hogy 6 honapos vizummal jött az illetö, de akkor hogy dolgozhatott, feketén? De én is elolvasom, s magam alkotok véleményt. Emberi tulajdonság viszont, hogy ott tetszik, ahol sikerült nekik elérniük, amit akartak.

Akinek ez sikerült s nem azzal jött, hogy kiteritve lássa maga elött a piros szönyegeket, hanem megdolgozta s elérte céljait, annak a beszámoloja máshogy hangzik.

Érdekes az az elöitélet, hogy az amerikai müveletlen nép, akkor miért kereste Pavarotti itt a legtöbb pénzét s számtalan más hires müvész, hisz akkor nem lehetne itt eladni, nem? Ez éppen olyan, mint a japán nöröl szolo fáma, mely szerint szolgálja a férjét, mert egy lépéssel mögötte jár, azt elfelejtetették hozzá tenni, hogy az azért van, mert onnan figyeli a farzsebét férjének, hogy a zsebpénzt, amit kapott nejétöl, mire költi! Nekem érdekes tapasztalat volt a japán kislány ittléte s érdekes házifeladat volt, amit Naoko kapott, interviewt készitett velünk, hogy USA-ben ki kezeli a pénzt a családban s csodálkozva tudta meg, hogy nem én! Az ö anyja kapja meg a fizetést s ad férjének zsebpénzt.

Viszont a japán nö elég diplomatikus ahhoz, hogy megadja a külsö látszatot, miszerint a férfi az ur s emiatt jol érzi magát, a kulisszák mögött pedig a japán férfi papucs!

Szerintem is itt kell élni s csak az által lehet tapasztalatot szerezni s csak ugy lehet megismerni ezt az országot.

A mai filmekböl sok olyan van, melyekre férjem azt mondja, "na ezt is heroingözben készitette a filmrendezö", amiben sokszor egyetértek vele. Egy-egy ilyen részünkre nem élvezhetö darab után kedvet kapunk az AMC channelre s megnézünk egy régi fekete-fehér filmet. Ettöl a rendezötöl nem láttam, amit Te emlitettél, a Moulin Rouge végét láttam csak de nem késztettett arra, hogy megnézzem az egészet. Szerintem sem lehet müvészeten s izlésen vitatkozni, s ami a Burgtheatert illeti, szerintem oda klasszikus darabok valok, modern darabokat játszatnak más szinházban, van elég Bécsben belölük. Bécsben a legjobb darabokat vagy a Theater an der Wienben láttam, vagy az Akademietheaterben, Münchenben pedig a Residenz Theaterben. Zürichben is láttam modern darabokat a Schauspielhausban, mely nem tetszett, de ahhoz nem füzött olyan felfogás s elvárás, mint a Burgtheaterhez.

Filmeknél is valahogy igy van sokszor az ember, ha elöbb olvasta a könyvet, a film sokszor csalodást okoz, ha a rendezö másként interpretálja, mint ahogy mi elképzeltük.

Andrea

 
 tasiordog  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-08-16 10:30   
Calyx!

Koszi!

Vitriol? Szerintem Tukor. Mentettem kesobbi okulasomra es kifekudtem tole.

 
 ex-MON-tag3  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-08-15 20:16   

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-08-15 00:20   
Kedves Calyx,

Csak ma jutottam hozzá, hogy elolvassam a címadó cikket. Ha előbb teszem, akkor valószínűleg tegnapi filmkritikámat ebben a rovatban közlöm.

Amerikában eddig még nem jártam. A cikkíró által az elején megállapított jelenség alapján, miszerint mindent lehet tudni róla már az óhazában, informáltnak éreztem magam. Ez az ismeretanyag, ill. az eddigi tapasztalataim amerikaiakkal messzemenően alátámasztják a cikkben leírtakat. Így nem keletkezett bennem eddig olthatatlan vágy, hogy helyszini tapasztalatokat gyűjtsek személyesen. (De ez valószínűleg helytelen előítélet.)

Ha jól értettem viszont, akkor ez nem humor, hanem vitriol. Talán nem is ebbe a humor-fejezetbe illene?

Lehet többet is megtudni a szerzőről?

Pompéry Judit

 
 ex-MON-tag3  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-08-12 19:44   
Levél New Yorkból Pécsre:
http://www.mek.iif.hu/porta/szint/tarsad/irodtud/mindent/html/amerika.htm

 
Új topik indítása   Üzenet küldése
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó